Λίπος στην Κοιλιά πώς να το κάψετε - μιά πολύπλευρη αντιμετόπιση

196 ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΙΤΑ Η κοιλιά είναι το μέρος του σώματός μας που θα θέλαμε να διορθώσουμε οι περισσότερες γυναίκες. Όμως, οι πιο πολλές από εμάς κατηγορούμε συχνά το έντερό μας ή το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο για το ότι η κοιλιά μας μπορεί να μοιάζει πιο φουσκωμένη ή πρησμένη. Ασφαλώς οι δύο αυτοί παράγοντες παίζουν κάποιο ρόλο, αλλά από την άλλη το γεγονός ότι δεν τρώμε σωστά (καταναλώνουμε πολλά λίπη, γλυκά και τσιμπολογάμε συχνά), δεν πίνουμε αρκετό νερό, έχουμε πολύ στρες, καταβροχθίζουμε πολύ γρήγορα το φαγητό μας και δεν κάνουμε καθόλου γυμναστική επιβαρύνει με τη σειρά του την κατάσταση. Στα όσα ακολουθούν προτείνουμε κάποιες βασικές συμβουλές, που αν τις ακολουθήσουμε για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα διατροφής που τις συνοδεύει, θα δούμε σημαντική βελτίωση στη σιλουέτα μας και την κοιλιά μας. 

Προσοχή !!! διαβάστε και συμφωνήστε με τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου , οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
Προσοχή!!! μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις -δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
Προσοχή !!! στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.

Το λίπος στην κοιλιά δεν είναι μόνο το πιο επιβλαβές λίπος στο σώμα σας, που συνδέεται με πολλές ασθένειες, αλλά είναι ταυτόχρονα και το πιο αντιαισθητικό και εκείνο που άντρες και γυναίκες πασχίζουν να εξαφανίσουν.

Το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά (γύρω από το στομάχι) μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη της καρδιακής νόσου, της υπέρτασης, σε μεταβολικές δυσλειτουργίες, άσθμα, τη νόσο Alzheimer, την αθηροσκλήρωση και σε προβλήματα γονιμότητας.

Εάν έχετε πάρα πολύ λίπος στην κοιλιά, θα πρέπει σε γενικές γραμμές να αλλάξετε τρόπο ζωής. Προσπαθήστε να κόψετε την κατανάλωση ζάχαρης, να πίνετε αρκετό νερό και να κοιμάστε καλά. Επίσης, θα πρέπει να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες σας και να προσπαθήσετε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο ρόφημα, φτιαγμένο 100% από φυσικά υλικά, το οποίο συνδυάζει σπανάκι, τζίντζερ και λεμόνι και το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά στην κοιλιά πιο εύκολα.

Είναι ένας ισχυρός συνδυασμός που στοχεύει στο λίπος της κοιλιάς. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει τη διαδικασία καύσης λίπους. Επίσης, συμμετέχει στην παραγωγή της καρνιτίνης, μίας χημικής ένωσης η οποία χρησιμοποιεί το σώμα σας για να μετατρέψει το λίπος σε ενέργεια. Ως εκ τούτου, αυτό το ρόφημα θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την παχυσαρκία, να μειώσετε γενικά το βάρος σας, αλλά κυρίως να ρίξετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Λιγότερη κοιλιά, περισσότερη υγεία Όλοι έχουμε ακούσει ότι το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς εκτός από αντιαισθητικό είναι και επικίνδυνο για την υγεία μας. Πράγματι, το ανδρικού τύπου πάχος, αυτό δηλαδή που εντοπίζεται στην κοιλιά και όχι στην περιφέρεια ή τους γλουτούς, ενέχει επιπλέον κινδύνους για την υγεία μας και ειδικότερα για την καρδιά μας. Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο, οι ειδικοί μάς συμβουλεύουν να μετράμε τακτικά με μια μεζούρα τη μέση μας και να προσπαθούμε -με σωστή διατροφή και άσκηση- οι ενδείξεις της να μην υπερβαίνουν τα 88 εκ. για τις γυναίκες και τα 102 εκ. για τους άνδρες. 

Χρήσιμα tips για απώλεια βάρους 

Πίνουμε ροφήματα Υπάρχουν κάποια βότανα που μπορούν να γίνουν σύμμαχοί μας στο αδυνάτισμα, στο ξεφούσκωμα και στην απώλεια του λίπους από την κοιλιά. Μπορούμε, λοιπόν, καθημερινά να παρασκευάζουμε και να πίνουμε πριν από το γεύμα 1 φλιτζάνι έγχυμα (αφού βράσει το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλάκι από το βότανο, το αφήνουμε για 5΄, σουρώνουμε και το πίνουμε) από ένα από τα παρακάτω βότανα: ταραξάκο (όχι αν έχουμε προβλήματα με τη χολή μας), αψιθιά, λουίζα, τσουκνίδα, ιβίσκος (τα δύο τελευταία δεν ενδείκνυνται αν έχουμε υπέρταση ή προβλήματα με τα νεφρά μας), σημύδα, σιναμική (όχι αν υποφέρουμε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) και γαϊδουράγκαθο. Καλό είναι όμως να μην πίνουμε το ίδιο βότανο για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός, αλλά να τα αλλάζουμε. 

Αποφεύγουμε τις ζωικές πρωτεΐνες Οι εν λόγω πρωτεΐνες χρειάζονται τετραπλάσια ποσότητα νερού από τη δική τους για να μεταβολιστούν, οπότε επιβαρύνουν το σώμα με κατακρατήσεις, ενώ αποτελούν συχνά και πηγή λιπαρών. Μία καλή εναλλακτική λύση είναι οι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, όπως τα όσπρια, κατά προτίμηση σε συνδυασμό με σύνθετους υδατάνθρακες (π.χ. φακές με ρύζι), ή οι ξηροί καρποί. 

Τρώμε φυτικές ίνες Μας προσφέρουν κορεσμό (μας χορταίνουν δηλαδή) ευκολότερα. Έτσι, μπορούμε να τρώμε τελικά μικρότερες ποσότητες φαγητού (και κατ’ επέκταση λιγότερες θερμίδες) σε ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες. Από την άλλη δημιουργούν μία κολλώδη ουσία στο έντερο που επιβραδύνει την απορρόφηση της τροφής. Έτσι, από τη μία πλευρά χορταίνουμε ευκολότερα και από την άλλη πεινάμε αργότερα. Επειδή μπορεί να μας φουσκώσουν, αν έχουμε ευαισθησία, είναι σκόπιμο να τις προτιμάμε μαγειρεμένες και να αυξάνουμε σταδιακά τις ποσότητές τους ή να βγάζουμε από τα φρούτα τη φλούδα και να τα βράζουμε ή να τα ψήνουμε πριν τα φάμε. Οι ειδικοί προτείνουν να τρώμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά. 

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο μαγείρεμα Το κάλιο των τροφών (πλούσια σε κάλιο είναι τα λαχανικά, τα φρούτα και οι πατάτες), που βοηθάει στη διούρηση και στο ξεφούσκωμα, είναι υδατοδιαλυτό, γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε τα λαχανικά (κυρίως τις πατάτες) πολλή ώρα στο νερό, ούτε να τα ταλαιπωρούμε πλένοντάς τα ή βράζοντάς τα μέσα σε πολλά υγρά. Η καλύτερη επιλογή είναι να τα καταναλώνουμε νωπά, ψητά στο φούρνο ή στη σχάρα και βραστά στον ατμό. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουμε τις λιπαρές ύλες (εκτός από το ελαιόλαδο, η κατανάλωση του οποίου όμως δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3 κουταλιές την ημέρα). Επίσης, θα πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο το αλάτι (που ευνοεί τα φουσκώματα και τις κατακρατήσεις) και για να νοστιμίζουμε τα πιάτα μας να χρησιμοποιούμε ρίγανη, λεμόνι, ξίδι, κρεμμύδι και διάφορα μυρωδικά. 

Αποφεύγουμε συγκεκριμένα τρόφιμα Αυτές είναι οι τροφές που έχουμε παρατηρήσει ότι μας φουσκώνουν και οι οποίες δεν είναι οι ίδιες για όλους. Είσης αποφύγετε τις τροφές στις οποίες έχετε δυσανεξία ή μερική δυσανεξία ( π.χ γλουταίνη )  . Βέβαια, όλα αυτά τα τρόφιμα μπορεί να φουσκώνουν παροδικά, αλλά παράλληλα αυξάνουν τις κενώσεις και/ή τη διούρηση και τελικά μειώνουν το βάρος. Επίσης, πρέπει να αποφεύγουμε τα έτοιμα και συσκευασμένα τρόφιμα, που είναι πολύ πλούσια σε αλάτι, όπως οι κονσέρβες, κάθε είδος έτοιμου φαγητού και τα αρτοποιήματα (συμπεριλαμβανομένου και του ψωμιού). 

Κάνουμε μασάζ στην κοιλιά μας Καθόμαστε άνετα σε μία πολυθρόνα και με κυκλικές κινήσεις, ακολουθώντας τη φορά των δεικτών του ρολογιού, κάνουμε μασάζ στην κοιλιά μας με κάποιο λάδι, π.χ. αμυγδαλέλαιο. Έτσι διευκολύνουμε την πέψη και αποφεύγουμε το φούσκωμα. 

«Όχι» στα απλά σάκχαρα Σοκολάτες, μπισκότα, γλυκά αυξάνουν απότομα το σάκχαρο, κουράζουν το πάγκρεας και μας παχαίνουν. 

Εστιάζουμε στην άσκηση Το περπάτημα, το τρέξιμο και άλλες μορφές άσκησης μας βοηθούν να αδυνατίσουμε, αλλά και να χάσουμε το τοπικό κοιλιακό πάχος. 

Τι βοηθάει... 

➜ Σε όλες τις σαλάτες να προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξίδι. 
➜ Κάθε πρωί μόλις ξυπνάμε, και πιο συγκεκριμένα μισή ώρα πριν πάρουμε το πρωινό μας, να πίνουμε τον χυμό ενός λεμονιού (διαλυμένο σε νερό). 
➜ Στο πρωινό μας να συμπεριλαμβάνουμε και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη. 
➜ Αν έχουμε πρόβλημα ευερέθιστου εντέρου, τις μέρες που βρίσκεται σε έξαρση να παίρνουμε και ένα συμπλήρωμα προβιοτικών, που θα μας βοηθήσει να ξεπρηστούμε και να καταπολεμήσουμε τη δυσκοιλιότητα. 

Φιλικά βακτήρια κατά του ευερέθιστου εντέρου Το προβιοτικό γιαούρτι και τα 
προβιοτικά συμπλήρωμα , περιέχει ένα συνδυασμό φιλικών προβιοτικών βακτηρίων που υπάρχουν φυσιολογικά στο ανθρώπινο έντερο. Ο συνδυασμός τους έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. 

Τα πιο αποτελεσματικά τρόφιμα για επίπεδη κοιλιά Η αγκινάρα, τα φασολάκια, το αγγούρι, τα παντζάρια, το μήλο (χωρίς τη φλούδα), ο ανανάς, η παπάγια, το γκρέιπφρουτ, το πορτοκάλι, τα δαμάσκηνα. 

Διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος

1η ημέρα2η ημέρα3η ημέρα4η ημέρα
Πρωινό
➜ 1 φρυγανιά ολικής άλεσης
➜ 1 κουταλάκι μαρμελάδα
χωρίς ζάχαρη
➜ 1 γκρέιπφρουτ
➜ 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 

Μεσημεριανό ➜ 1 φιλέτο κοτόπουλου (ψητό, βραστό ή στον ατμό) ➜ 1 μεγάλη σαλάτα αγγούρι-ντομάτα ➜ 1 μικρή αραβική πίτα
➜ 3 φράουλες

Απογευματινό ➜ 1 μήλο
➜ 1 χούφτα σταφίδες

Βραδινό ➜ 1 μπολ βραστό καλαμπόκι ➜ 2 κουταλιές τυρί τύπου κότατζ ➜ 1 βραστό αυγό ➜ 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
➜ 1 φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής
Πρωινό
➜ 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με 1 κουταλάκι μαργαρίνη και 1 κουταλάκι μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ➜ 1 φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά
➜ 1 μήλο

Μεσημεριανό ➜ 1 μερίδα φασολάκια ➜ 2 κουταλιές τυρί τύπου κότατζ ➜ 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
➜ 1 φρούτο εποχής 

Απογευματινό ➜ 1 μπανάνα

Βραδινό ➜ 1 τονοσαλάτα ➜ 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
➜ 5 φράουλες
Πρωινό
➜ 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
➜ 2 κουταλιές μούσλι χωρίς ζάχαρη και
➜ 1 γκρέιπφρουτ 

Μεσημεριανό ➜ 1 μερίδα ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτα ➜ 1 μεγάλη πράσινη σαλάτα ➜ 2 κουταλιές τυρί τύπου κότατζ
➜ 3 δαμάσκηνα 

Απογευματινό ➜ 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
➜ 6-8 αμύγδαλα

Βραδινό ➜ Βραστά λαχανικά ή χόρτα ➜ 1 σολομό ➜ 1 κούπα άγριο ρύζι
➜ 1 ακτινίδιο
Πρωινό
➜ 1 φρυγανιά φαγόπυρου 
➜ 1 κουταλάκι μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
➜ 1 πορτοκάλι

Μεσημεριανό ➜ 4 μεγάλες γαρίδες ψητές ή βραστές ➜ 1 σαλάτα παντζάρια
➜ 3 φέτες ανανά

Απογευματινό ➜ 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
➜ 1 φρούτο εποχής 

Βραδινό ➜ 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης ➜ 1 ελαφριά σούπα (π.χ. ντοματόσουπα, μανιταρόσουπα, λαχανόσουπα - κρύες ή ζεστές)
➜ 3 φράουλες
5η ημέρα6η ημέρα7η ημέρα
Πρωινό
➜ 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά ➜ 2 κουταλιές μούσλι χωρίς ζάχαρη
➜ 1 χούφτα αμύγδαλα και φουντούκια

Μεσημεριανό ➜ 1 κομμάτι ψητό ψαρονέφρι ➜ 1 κούπα άγριο ρύζι ➜ 1 μεγάλη πράσινη σαλάτα
➜ 1 φρουτοσαλάτα

Απογευματινό ➜ 2 κομματάκια μαύρη σοκολάτα
➜ 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Βραδινό ➜ 1 μεγάλη χωριάτικη σαλάτα με 2 κουταλιές τυρί τύπου κότατζ (αντί για φέτα) ➜ 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
➜ 4 ελιές
Πρωινό
➜ 1 φρυγανιά φαγόπυρου,
➜ 1 κουταλάκι μαρμελάδα χωρίς
ζάχαρη
➜ 1 φρούτο εποχής

Μεσημεριανό ➜ 1/2 αβοκάντο ➜ 1 ντομάτα ➜ 2 ψητά μπιφτέκια
➜ 1 πορτοκάλι

Απογευματινό ➜ 5 καρύδια
➜ 1 μπανάνα

Βραδινό ➜ 1 μεγάλη πράσινη σαλάτα ➜ 1 μεγάλη βραστή πατάτα
➜ 1 κουταλάκι μαργαρίνη ➜ 1 φέτα ζαμπόν
➜ 1 κομμάτι κομπόστα
Πρωινό
➜ 1 φρυγανιά φαγόπυρου ➜ 1 κουταλάκι μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ➜ 1 χυμό πορτοκαλιού

Μεσημεριανό ➜ Ομελέτα (σε αντικολλητικό τηγάνι) με 2 αυγά και λαχανικά της επιλογής μας ➜ 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
➜ 2 κουταλιές τυρί τύπου κότατζ 

Απογευματινό ➜ 2 δαμάσκηνα
➜ 10 αμύγδαλα

Βραδινό ➜ 1 φιλέτο κοτόπουλου (ψητό, βραστό ή στον ατμό),
➜ 1 μεγάλη πράσινη σαλάτα
➜ 4 κομματάκια μαύρη σοκολάτα



VIDEO Πως θα χάσω λίπος από κοιλιά και ψωμάκια


!!! UPDATE !!! TIP:  Παρουσιάζουμε  ένα απλό ρόφημα για πρωινό και ένα ρόφημα για βραδινό Ο αρθρογράφος του αναφέρει: "Πίνοντας αυτό το ρόφημα όχι μόνο θα δεις το λίπος στην κοιλιά να εξαφανίζεται αλλά θα νιώσεις ότι έχεις και περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα. Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πώς λειτουργεί; Αυξάνει το μεταβολισμό και έτσι ο οργανισμός σου κάνει πιο πολλές καύσεις, ενώ εσύ κοιμάσαι ήρεμη και χαλαρή. Οι καύσεις γίνονται στα μέρη του σώματος όπου έχεις περίσσεια λίπους, όπως η κοιλιά."


ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει το θαυματουργό ρόφημα που θα αφαιρέσει ότι έχετε φάει κατά τη διάρκεια της ημέρας με εκπληκτικά θεϊκά αποτελέσματα με το οποίο θα χάσετε όλα τα περιττό κιλά σας σε χρόνο ρεκόρ χλαπακιάζοντας κολλημένοι στον καναπέ ενώ παράλληλα θα έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία σας και το ποίο τρέμουν οι φαρμακοβιομηχανίες και οι Γιατροί. και οι τα ινστιτούτα αδυνατίσματος !!! 


EΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΡΟΦΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
Συστατικά:
  • 1 λεμόνι
  • Μια χούφτα σπανάκι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Ένα κομμάτι τζίντζερ (2-3 εκατοστά)
Μέθοδος: Στραγγίξτε και ανακατέψτε όλα τα υλικά και πιείτε το ρόφημα αμέσως.

ΕΝΑ ΒΡΑΔΥΝΟ ΡΟΦΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

Τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις το λιποδιαλυτικό ρόφημα:

  • χυμός από 1 λεμόνι (αποβάλλει τις τοξίνες)
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο (βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση του λίπους)
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο (αυξάνει το μεταβολισμό)
  • 1 κ.σ. χυμό αλόης (συντελεί στην απώλεια βάρους)
  • 1 ματσάκι κόλιαντρο, κομμένο (είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα)
  • Μισό ποτήρι νερό
Πώς θα το φτιάξεις: Βάλε όλα τα υλικά σου στο μπλέντερ και χτύπησέ τα καλά για να γίνουν χυμός.

Healthy tip: Μπορεί αυτό το ρόφημα να λειτουργεί, δεν είναι όμως θαυματουργό. Δεν γίνεται, δηλαδή, να τρως το καταπέτασμα μέσα στην ημέρα και να πίνεις άπειρα κοκτέιλ και μετά να περιμένεις από το ρόφημα να σε κάνει να αδυνατίσεις.

Συνεχίζεις κανονικά το πρόγραμμα διατροφής και την άσκησή σου και συμπληρωματικά πίνεις και το ρόφημα!

VIDEO 4 απλά βήματα για επίπεδη κοιλιά!

Λίπος στην κοιλιά και πρωινό

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου σου δίνει όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να κερδίσεις τη μάχη...

"Εκτός από το δυσάρεστο αίσθημα που προκαλεί η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, είναι γνωστό πως είναι εξαιρετικά ανθυγιεινή για το άτομο, καθώς η αυξημένη περιφέρεια μέσης έχει συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, ινσουλινοαντίσταση και σακχαρώδη διαβήτη" επισημαίνει!

ΤΑ 3 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΚΟΙΛΙΑΣ
H διαιτολόγος εξηγεί πως οι παράγοντες που επηρεάζουν το λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς είναι οι εξής τρεις:

-Ο σωματότυπος! Η μείωση της κοιλίτσας προϋποθέτει τη μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους, επομένως δυνητικά, κάθε δίαιτα απώλειας βάρους μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο. Ο τύπος του σωματότυπου είναι κατά ένα μεγάλο μέρος θέμα κληρονομικότητας. Εάν η κύρια αποθήκη λίπους είναι η κοιλιά, τότε εκείνη είναι που θα μειωθεί περισσότερο κατά την απώλεια βάρους.

-Μυστικό τα πολλά φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά (μειωμένων λιπαρών), ολικής άλεσης προϊόντα, αλλά και με χαμηλή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας, γρήγορο φαγητό και αναψυκτικά συσχετίζεται με χαμηλότερη περιφέρεια μέσης.

-Διαχείριση του στρες. Τα επίπεδα κορτιζόλης, επίσης, έχουν συσχετίσει με ινσουλινοαντίσταση και κοιλιακή παχυσαρκία. Επομένως, το στρες μεταξύ άλλων οδηγεί και σε συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Η συσχέτιση της ινσουλινοαντίστασης με την αυξημένη περιφέρεια μέσης φαίνεται αμφίδρομη. Με άλλα λόγια, η αυξημένη περιφέρεια μέσης προκαλεί ινσουλινοαντίσταση αλλά και η ινσουλινοαντίσταση προκαλεί αύξηση της περιφέρειας μέσης.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...
Μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πηγές πρωτεΐνης και ολικής άλεσης τρόφιμα, μπορεί να είναι το κλειδί για ομοιόμορφη κατανομή λίπους και καλύτερη εικόνα σώματος. Δίαιτες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη φαίνεται να οδηγούν σε μεγαλύτερη απώλεια λίπους, συνεπώς και λίπους από την κοιλιά.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λοιπόν και η στρατηγική σου πρέπει να βασιστεί σε αυτό ακριβώς. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες! Θα σε χορτάσει, θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια και θα μειώσει την όρεξή σου για ανθυγιεινά σνακ την υπόλοιπη ημέρα.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου σου προτείνει χορταστικές ιδέες για πρωινό. Αν τις συνδυάσεις με προσεκτική διατροφή όλη την ημέρα το αποτέλεσμα θα είναι εμφανές πολύ γρήγορα:

1. Ομελέτα με λαχανικά και άπαχη γαλοπούλα.
Πρόσθεσε και 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης και έχεις ένα γεύμα που θα σε κρατήσει μέχρι το απόγευμα.

2. Δημητριακά βρώμης με γάλα και τριμμένο καρύδι
Δεν είσαι φαν του αυγού; Μπορείς να επιλέξεις τη βρώμη, βρασμένη σε ημίπαχο γάλα, μαζί με σταφίδες και λίγο τριμμένο καρύδι.

3. 2 κράκερ ολικής άλεσης, 1 φέτα γαλοπούλα, ½ φλ τυρί cottage & 1 μικρό φρούτο
Αν πάλι δεν αντέχεις το γάλα, ειδικά το πρωί, δοκίμασε κάτι πιο στέρεο που και πάλι θα σε χορτάσει και θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια.

4. Smoothy (1 φλιτζάνι γάλα, 2 μέτρια φρούτα, *προαιρετικά 5-10 γρ. πρωτεΐνη γάλακτος)
Όλο σου το πρωινό σε ένα αναζωογονητικό super ποτό που θα σε τονώσει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

5. 1 γιαούρτι 2%, 2 κ.σ. μούσλι & 1 μικρό φρούτο

6. 1 αραβική πίτα (1 αυγό μάτι ή ομελέτα, 1 φέτα τυρί μειωμένων λιπαρών & λαχανικά επιλογής)

7. Τοστάκι με ψωμί ολικής άλεσης (1-2 φέτες γαλοπούλα βραστή, 1 φέτα τυρί μειωμένων λιπαρών)

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ;
Η μειωμένη κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί, οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση σνακ υψηλού γλυκαιμικού δείκτη! Τα τρόφιμα αυτά αυξάνουν την έκκριση ινσουλίνης και οδηγούν τη συσσώρευση λίπους απευθείας στην κοιλιά. Μάλιστα, φαίνεται πως παρόλο που οι ενήλικες καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη, αυτή λείπει από το πρωινό γεύμα, πόσο μάλλον για τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό.

Μια απαραίτητη προϋπόθεση για μία επιτυχή προσπάθεια απώλειας βάρους και τη μείωση της κοιλίτσας είναι το αίσθημα της πληρότητας και όχι της πείνας, ένα πρωινό γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι τα μυστικά σου όπλα. Και πάνω από όλα, μην αγχώνεσαι αφού το στρες θα πετύχει το ακριβώς αντίθετο.

Λίπος από την κοιλιά και τροφές σύμαχοιο

Αν και είναι αδύνατο να στοχεύσουμε με τη βοήθεια της διατροφής στο τοπικό λίπος, ο David Zinczenko, συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς βιβλίων Eat This, Not That! και του βιβλίου Zero Belly Diet, προτείνει ορισμένες διατροφικές συμβουλές για να απαλλαγείτε γρηγορότερα από το αντιαισθητικό «σωσίβιο».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι η κοιλιακή παχυσαρκία, δηλαδή η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας λίπους στην κοιλιά και γύρω από τη μέση, αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για δεκάδες σοβαρές παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ, οι παθήσεις του ήπατος, ο διαβήτης και το εγκεφαλικό.

Η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά που προτείνει ο Zinczenko έχει σαν στόχο να καταπολεμήσει τη φλεγμονή, να περιορίσει το φούσκωμα αλλά και να «απενεργοποιήσει» τα γονίδια που ευθύνονται για τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα.

Η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά βασίζεται στην Επιστήμη της Διατροφικής Γενετικής (Διατροφογενομική). Ο κλάδος αυτός αφορά στο πώς ορισμένες τροφές ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν τα γονίδια που ελέγχουν το λίπος.

Στις αρχές του 2014, ο Zinczenko εξέτασε την επίδραση της Δίαιτας για Επίπεδη Κοιλιά σε μια ομάδα εθελοντών και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά: Οι συμμετέχοντες έχασαν κατά μέσο όρο 10 πόντους από την κοιλιά σε διάστημα 6 εβδομάδων.

Η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά δεν βάζει περιορισμούς στις θερμίδες και δεν επιβάλλει στερήσεις, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην επίδραση συγκεκριμένων τροφών στα ίδια τα γονίδιά μας.

Οι 9 διατροφικές κατηγορίες που προτείνει ο Zinczenko είναι οι εξής:

1. Ροφήματα



Smoothies από προϊόντα φυτικής προέλευσης που παρέχουν πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά, φυτικές και την αντιφλεγμονώδη ρεσβερατρόλη. Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα κόκκινα φρούτα (π.χ. σταφύλι) και στη μαύρη σοκολάτα.

2. Αβγά

Περιέχουν ένα θρεπτικό συστατικό που ονομάζεται χολίνη, το οποίο απενεργοποιεί τα κύτταρα που ελέγχουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

3. Κόκκινα φρούτα

Τα μήλα, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά υγιεινά. Όσο πιο έντονο το κόκκινο του φρούτου, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι στην απενεργοποίηση των «γονιδίων της παχυσαρκίας». Μελέτες έχουν υποδείξει ότι τα κόκκινα φρούτα συμβάλλουν στον έλεγχο της ανοχής του οργανισμού στη γλυκόζη και την ινσουλίνη.

4. Ελαιόλαδο και άλλα υγιεινά έλαια



Βοηθούν στον έλεγχο της πείνας για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 4 ώρες). Η μεσογειακή διατροφή, στην οποία «πρωταγωνιστεί» το ελαιόλαδο, έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά οφέλη για την υγεία και συμβάλλει στην απώλεια των περιττών κιλών.

5. Φασόλια, ρύζι, βρώμη και άλλες πηγές φυτικών ινών

«Συνεργάζονται» με τα βακτήρια του γαστρεντερικού ώστε να απενεργοποιήσουν τα γονίδια που ευθύνονται για το διαβήτη. Επίσης, διασπώνται αργά από το πεπτικό, οπότε καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) κατά το μεταβολισμό τους.

6. Φυτικές πρωτεΐνες



Τις βρίσκουμε στη σόγια, τις φακές, σε σπόρους και ξηρούς καρπούς. Οι τροφές αυτές χαρίζουν ενέργεια και παράλληλα μπλοκάρουν την απορρόφηση λιπαρών, ενώ κρατούν μακριά την πείνα.

7. Καθαρό λευκό κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα)

Διατηρεί το μεταβολικό ρυθμό σε υψηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα αποτρέπει τις λιγούρες μέσα στην ημέρα.

8. Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά

Καταπολεμούν τις φλεγμονές και απενεργοποιούν τα γονίδια που ευθύνονται για τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

9. Μπαχαρικά
Η κανέλα και το τζίντζερ, για παράδειγμα, καταπραΰνουν τις φλεγμονές και επιτίθενται στα «γονίδια της παχυσαρκίας». Παράλληλα, βελτιώνουν την ανοχή του οργανισμού στην ινσουλίνη.


Λίπος από την κοιλιά και Επιστήμη: Τι Γνωρίζουμε Μέχρι Τώρα
Οι επιστήμονες συνήθιζαν να πιστεύουν ότι το λίπος ήταν μια σχετικά παθητική ουσία. Ήταν απλά αποθηκευμένη ενέργεια.
Όμως, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα λιποκύτταρα είναι βιολογικά ενεργά. Εκκρίνουν δεκάδες ορμόνες και άλλες χημικές ουσίες που επηρεάζουν σχεδόν κάθε οργανικό σύστημα του σώματος (1).
Όταν το βάρος σας είναι φυσιολογικό, οι ορμόνες και οι χημικές ουσίες συμβάλουν στο να παραμένετε υγιείς. Περιορίζουν την όρεξη σας μετά από ένα γεύμα, καίνε το αποθηκευμένο λίπος, ρυθμίζουν την ινσουλίνη και την προστατεύουν κατά του διαβήτη – μεταξύ άλλων λειτουργιών.
Αν όμως είστε υπέρβαροι, έχετε πολλά περισσότερα λιπώδη κύτταρα από ένα άτομο με φυσιολογικό βάρος – και τα κύτταρα είναι μεγαλύτερα.
Αυτά τα τεράστια λιπώδη κύτταρα απελευθερώνουν περισσότερες ορμόνες και χημικές ουσίες από ό, τι χρειάζεται το σώμα σας, ειδικά εάν αποτελούν το λίπος της κοιλιάς (επίσης γνωστό ως σπλαχνικό λίπος).
Αυτή η πλημμύρα των χημικών ουσιών μπορεί να βλάψει την υγεία σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, των εγκεφαλικών επεισοδίων, ακόμη και του καρκίνου.
Περίπου το 1/3 των ενηλίκων στις δυτικές χώρες είναι υπέρβαροι και πάνω από το τριάντα πέντε τοις εκατό είναι παχύσαρκοι. Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο για πολλές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού, του διαβήτη τύπου 2, της υψηλής πίεσης του αίματος και του καρκίνου (2).
Δυστυχώς, περίπου 3,4 εκατομμύρια ενήλικες πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω του ότι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Σε παγκόσμιο επίπεδο η παχυσαρκία σκοτώνει τώρα περίπου το ίδιο όσο ο καπνός και όλοι οι πόλεμοι, η τρομοκρατία και η βία.
Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι έχουν ήδη «προ-διαβήτη» και διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να νοσήσουν και να πεθάνουν. Απλώς δεν το γνωρίζουν.
Όταν αρχίσετε να παίρνετε βάρος, ιδίως  με τη μορφή του λίπους στην κοιλιά, η βιολογία του οργανισμού σας μετατοπίζεται εκτός ισορροπίας, προσανατολίζεται προς την ασταθή και ανθυγιεινή περιοχή της ασθένειας – η οποία με τη σειρά της θα σας προσθέσει επιπλέον βάρος.
Ένας φαύλος κύκλος ακολουθεί, εκτός αν αναλάβετε τον έλεγχο του βάρους σας.

Η Επιστήμη Πίσω Από Το Σπλαχνικό Λίπος

Υπάρχουν δύο τύποι του λίπους της κοιλιάς: το σπλαχνικό λίπος και το υποδόριο. Το σπλαχνικό λίπος βρίσκεται κάτω από το κοιλιακό μυ και σε άμεση γειτνίαση με τα όργανα.
Δεν μπορείτε να το τσιμπήσετε, και όσοι έχουν πολύ τέτοιο λίπος, μπορεί να έχουν κοιλιακούς μυς οι οποίοι είναι σφιχτοί και έχουν ραβδώσεις παρά την διογκωμένη προεξοχή.
Το υποδόριο λίπος της κοιλιάς είναι πάνω από τους κοιλιακούς μυς και μπορείτε να το τσιμπήσετε. Αυτό είναι που κρέμεται πάνω από τη ζώνη σας.
Το σπλαχνικό λίπος αποθηκεύεται πιο εύκολα, ενώ επίσης, καίγεται και πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μεγαλύτερη παροχή αίματος και είναι πιο ευαίσθητο στις ορμόνες που προάγουν την καύση του λίπους (κατεχολαμίνες) σε σύγκριση με το υποδόριο λίπος.
Το κοιλιακό λίπος αποθηκεύεται όταν ο συνδυασμός της περίσσειας θερμίδων συναντά την ορμονική επίδραση της κορτιζόλης και της ινσουλίνης.
Για εσάς που έχετε μια θερμιδο-κεντρική προσέγγιση για την απώλεια βάρους, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το λίπος γύρω από την κοιλιά σας καίγεται με πολύ βραδύτερο ρυθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή το λίπος της κοιλιάς μπορεί να είναι τόσο ένα ορμονικό φαινόμενο όσο και αποτέλεσμα των θερμίδων.

Ινσουλίνη: Ο Βασικός Παράγοντας Σχηματισμού Λίπους Της Κοιλιάς

Πολλές ορμόνες συμβάλλουν στο λίπος της κοιλιάς, αλλά καμία δεν αποδεικνύεται πιο ισχυρή από την ινσουλίνη, την ορμόνη αποθήκευσης του λίπους σας.
Τα υψηλά επίπεδα της ινσουλίνης επιβάλουν στο σώμα σας να προσθέσει βάρος γύρω από την κοιλιά, και με την πάροδο του χρόνου αποκτάτε το περίφημο «σχήμα μήλου». Η ινσουλίνη προάγει επίσης τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, προκαλώντας μυριάδες μεταγενέστερες επιπτώσεις.
Με τον καιρό (αν δεν σταματήσετε αυτή την διαδικασία), θα παρουσιάσετε ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη, η οποία οδηγεί το σώμα σας στην δημιουργία του λίπους της κοιλιάς και σας εξασφαλίζει αυτή τη ρεζέρβα για μία ζωή. Καμία δίαιτα για κοιλιά δεν θα μπορέσει να αντιστρέψει αυτό το αποτέλεσμα στην πορεία (3).
Κόπωση μετά τα γεύματα, έντονη επιθυμία για ζάχαρη, ταλάντευση του σακχάρου στο αίμα ή υπογλυκαιμία, υψηλά τριγλυκερίδια, χαμηλή HDL, χαμηλή σεξουαλική ορμή, και προβλήματα με την πήξη του αίματος είναι κοινά μεταξύ των ανθρώπων που είναι υπέρβαροι.
Με απλά λόγια, λιγότερη ινσουλίνη ισούται με λιγότερο λίπος στην κοιλιά, καθώς προκαλεί πείνα και στη συνέχεια την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε το «diabesity» (παχυσαρκία και σακχαρώδης διαβήτης) και όλα τα προβλήματά του είναι να χάσετε βάρος.

Το Σημαντικότερο Σημείο Για Μια Επιτυχημένη Δίαιτα Για Κοιλιά

Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης δεν έχουν μονόπλευρες συνέπειες. Επηρεάζουν άλλες ορμόνες όπως τη λεπτίνη, που είναι η ορμόνη κορεσμού σας. Όταν η ινσουλίνη μπλοκάρει την λεπτίνη, το σώμα σας νομίζει ότι λιμοκτονεί ακόμη και μετά από ένα Big Mac, πατάτες, και ένα μεγάλο αναψυκτικό.
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μπορείτε να πεινάτε αμέσως μετά από ένα μεγάλο γεύμα; Πρόκειται για την αύξηση της ινσουλίνης και την αντίσταση της λεπτίνης (4).
Περισσότερο από κάθε άλλη τροφή, η ζάχαρη καθίσταται υπεύθυνη για την αιχμαλωσία της χημείας του εγκεφάλου σας και του μεταβολισμού σας, δημιουργώντας αντοχή στην ινσουλίνη και όλες τις επιπτώσεις της.
Φροντίστε να αποφύγετε πάση θυσία τα σάκχαρα, αν θέλετε να ακολουθήσετε μια επιτυχημένη δίαιτα για κιλά, με αποτελέσματα που θα κρατήσουν στον χρόνο.



Θερμίδα προς θερμίδα, τα σάκχαρα είναι διαφορετικά από τις άλλες θερμίδες που προέρχονται από πρωτεΐνη, λίπος, ή μη-αμυλούχους υδατάνθρακες όπως χόρτα.
Τα σάκχαρα περιπλέκουν τις κανονικές ρυθμίσεις της όρεξης σας. Έτσι, καταναλώνετε όλο και περισσότερο, οδηγώντας συνεπώς το μεταβολισμό σας στο να τα μετατρέψει σε λίπος και να εμποδίσει σίγουρα οποιαδήποτε δίαιτα για κοιλιά να έχει αποτελέσματα.
Κατά μέσο όρο ένα άτομο στην Ευρώπη προσλαμβάνει περίπου 22 με 30 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα.
Η φρουκτόζη, το πιο επιζήμιο σάκχαρο μεταβολικά (5), κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Κατευθύνεται απευθείας στο συκώτι σας, όπου ξεκινά την κατασκευή του λίπους, το οποίο προκαλεί μεγαλύτερη αντίσταση στην ινσουλίνη και προκαλεί χρονίως αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, οδηγώντας το σώμα σας στο να αποθηκεύει ό, τι τρώτε ως – καλά το μαντέψατε – επικίνδυνο λίπος της κοιλιάς.
Επίσης, μία συνέπεια μπορεί να έχει η μεγάλη κατανάλωση φρουκτόζης είναι το λιπώδες ήπαρ, το οποίο προκαλεί περισσότερη φλεγμονή. Η χρόνια φλεγμονή προκαλεί μεγαλύτερη αύξηση του σωματικού βάρους. Οτιδήποτε προκαλεί φλεγμονή, επιδεινώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη.
  • Υπάρχει συμπλήρωμα αδυνατίσματος που μπορεί να σας προστατέψει από το λίπος στο συκώτι. Διαβάστε σχετικά με το Raspberry Ketone και το συκώτι εδώ.
Ένα άλλο πρόβλημα με τη φρουκτόζη είναι ότι δεν στέλνει ενημερωτικό σήμα στον εγκέφαλο, σηματοδοτώντας ότι ένα φορτίο θερμίδων μόλις προσλήφθηκε από το σώμα. Ούτε και μειώνει την γκρελίνη, την ορμόνη της όρεξης που συνήθως μειώνεται όταν τρώτε αληθινό φαγητό (5).
Είμαστε προγραμματισμένοι να αποθηκεύουμε λίπος στην κοιλιά ως ανταπόκριση στα σάκχαρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε το χειμώνα, όταν τα τρόφιμα είναι λιγοστά.
Τα γονίδια παίζουν κάποιο ρόλο, αλλά είναι μια μικρή συμβολή στην τεράστια πανδημία παχυσαρκίας και διαβήτη που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τερματίστε τις εξάρσεις της ινσουλίνης – και με τον τρόπο αυτό την αποθήκευση λίπους στη κοιλιά και την λαχτάρα για φαγητό.

Γιατί Το Λίπος Στην Κοιλιά Δεν Είναι Η Μεγαλύτερη Σας Πρόκληση

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζετε με το να είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, δεν είναι η περιφέρεια της μέσης σας ή το βάρος σας. Δεν είναι η επίπεδη κοιλιά που δεν έχετε… Προφανώς. Είναι το μυαλό σας!
Το να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε για το φαγητό, έτσι ώστε το μυαλό σας να συνεργάζεται με το σώμα σας και όχι εναντίον του, είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους και την θεραπεία.
Αν θέλετε να χάσετε κιλά, θα πρέπει να απαλλαγείτε πρώτα από τις ιδέες που σας κρατάνε μέσα σε έναν φαύλο κύκλο δίαιτας. Θα πρέπει να ελευθερωθείτε από τις πεποιθήσεις και τις προοπτικές που σαμποτάρουν το στόχο σας για μόνιμη απώλεια βάρους και καλή υγεία.
Σκεπτόμενοι με τον ίδιο τρόπο που σκεφτόσασταν πάντα και κάνοντας τα ίδια πράγματα που κάνατε πάντα, θα οδηγηθείτε και πάλι στα ίδια αποτελέσματα. Καμία δίαιτα για κοιλιά δεν θα μπορέσει να σας διώξει το σωσίβιο γύρω από την μέση.
Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην δημιουργία του λίπους της κοιλιάς.
Μέσα από την έρευνα μου όμως έχω διαπιστώσει ότι οι ιατρικές παρατηρήσεις συγκλίνουν στο ότι όταν οι ασθενείς επικεντρώνονται στις επτά στρατηγικές που θα σας δώσω σήμερα, ομαλοποιείται η ινσουλίνη τους, χάνουν το επίμονο λίπος της κοιλιάς, και τελικά βελτιώνουν την υγεία τους.
Video 6 σημεία κλειδιά για να χάσετε αποτελεσματικά βάρος


UPDATE #1* Τα 7 Βασικά Βήματα Για Μια Επιτυχημένη Δίαιτα Για Κοιλιά
#1 – ΦΑΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Όταν τρώμε αληθινά τρόφιμα, τα οποία περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, είμαστε πιο ικανοποιημένοι, τρώμε λιγότερο και έχουμε βάλει τη βάση για μια επιτυχημένη δίαιτα για κοιλιά.
Η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων βιταμινών και ανόργανων στοιχείων σας βοηθά να κάψετε θερμίδες πιο αποτελεσματικά, βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης, μειώνει τη φλεγμονή, ενισχύει την αποτοξίνωση, βοηθά την πέψη, ρυθμίζει τις ορμόνες του στρες, και βοηθά τα κύτταρα σας να γίνουν πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη.
Παράλληλα με πολλά πράσινα λαχανικά, να συμπεριλαμβάνετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα, καθώς μελέτες δείχνουν ότι σας κρατάει πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έτσι χάνετε περισσότερο βάρος (6).

#2 – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ
Το χρόνιο στρες προκαλεί την συρρίκνωση του εγκεφάλου σας και την αύξηση της κοιλιάς σας.
Χρονίως αυξημένα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης (7), προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα και της χοληστερόλης, της κατάθλιψης, της άνοιας, και προωθούν τη συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά, που τόσο συχνά συναντάμε σε ασθενείς με αντίσταση στην ινσουλίνη ή διαβήτη.
Αυξάνεται η επιθυμία σας για ζάχαρη και υδατάνθρακες και αναζητάτε το φαγητό ως παρηγοριά.

#3 – ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ
Συχνά λαχταράμε τα τρόφιμα στα οποία είμαστε αλλεργικοί. Το να σταματήσουμε να τα καταναλώνουμε δεν είναι εύκολο , αλλά μετά από δύο με τρεις ημέρες χωρίς αυτά, θα έχετε ανανεωμένη ενέργεια, ανακούφιση από την λαχτάρα για αυτά, αλλά και από τα συμπτώματα τους και θα αρχίσετε να χάνετε το λίπος της κοιλιάς.
Η γλουτένη και τα γαλακτοκομικά είναι δύο μεγάλα ζητήματα της διατροφής, ενώ και πολλά άλλα συστατικά και τρόφιμα μπορούν να δημιουργήσουν εμπόδια που κάνουν την δίαιτα για κοιλιά μια πραγματικά πολύ δύσκολη υπόθεση.

#4 – ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ 7-8 ΩΡΕΣ
Η στέρηση ύπνου επιδρά την επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες επηρεάζοντας τις ορμόνες της όρεξης σας. Κάτι τέτοιο, θα κάνει την στοχευμένη σας δίαιτα για κοιλιά (αλλά και οποιαδήποτε δίαιτα γενικότερα) να είναι όπως πάντα, μια δύσκολη υπόθεση.
Μια μελέτη διαπίστωσε πως ο άστατος ύπνος έστω και κατά το ήμισυ του συνολικού ύπνου μιας νύχτας μπορεί να συμβάλει στην αντίσταση στην ινσουλίνη. Ο κακός ύπνος επίσης επηρεάζει αρνητικά τις ορμόνες που ρυθμίζουν το λίπος, όπως η λεπτίνη και η γκρελίνη (8).

#5 – ΔΩΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
Πάρτε μια υψηλής ποιότητας πολυβιταμίνη που περιέχει θρεπτικές ουσίες που εξισορροπούν τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα.
Βελτιστοποιήστε τα ωμέγα-3 λιπαρά. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για τον έλεγχο της λειτουργίας της ινσουλίνης.
Βελτιστοποιήστε τα επίπεδα της βιταμίνης D. Χαμηλά επίπεδα αυτής της κρίσιμης βιταμίνης παρεμποδίζουν τον έλεγχο της όρεξης.
Εξετάστε τη λήψη φυσικών συμπληρωμάτων για να ελέγξετε την λαχτάρα για φαγητό.
Η L-γλουταμίνη και το PGX (μία υπερ-ίνα) συγκαταλέγονται μεταξύ των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της έντονης επιθυμίας για τροφή. Αν ψάχνετε για κάποιο συμπλήρωμα που μπορεί να σας κόψει την όρεξη, διαβάστε την αξιολόγηση του Garcinia Cambogia πρώτα.

#6 – ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ
Ένα ωραίο ποτήρι κόκκινο κρασί με το γεύμα, μια κρύα μπύρα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ή ένα σφηνάκι τεκίλα σε ένα πάρτι, είναι μερικές από τις γλυκές απολαύσεις της ζωής.
Ως μια καθημερινή συνήθεια όμως, το αλκοόλ μπορεί να κάνει περισσότερο κακό από ό,τι έχετε συνειδητοποιήσει, ειδικά αν βρίσκεστε σε μάχη με το αδυνάτισμα.
Σκεφτείτε το εξής: Αν πίνετε δύο ποτήρια κρασί την ημέρα, θα καταναλώσετε περίπου 72.000 επιπλέον θερμίδες το χρόνο, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει επιπλέον 10 κιλά το χρόνο. Και αυτές οι υγρές θερμίδες πάνε κατευθείαν στην κοιλιά σας.
Σταματήστε για έξι εβδομάδες. Δείτε πώς αισθάνεστε. Στη συνέχεια, αν θέλετε, μπορείτε να απολαύσετε από ένα εώς τρία ποτήρια κρασί ή αλκοόλ την εβδομάδα. (Ένα ποτήρι κρασιού είναι 150 ml, 45 ml αλκοολούχων ποτών, ή 350 ml μπύρα.)


#7 – ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΕΣΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ
Εκτός από την αλλαγή της διατροφής σας, η άσκηση είναι πιθανώς το καλύτερο φάρμακο για το «diabesity». Μην ψάχνετε μόνο την «ιδανική δίαιτα για κοιλιά»! Βάλτε και λίγο άσκσηση στο πρόγραμμα για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Περπατήστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα.
Για κάποιους, 30-60 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης τέσσερις έως έξι φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι απαραίτητη. Μελέτες δείχνουν πως η κυκλική προπόνηση με αντιστάσεις και οι ασκήσεις εναλλασσόμενης έντασης μπορούν να βελτιώσουν την απώλεια λίπους.
Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να χάσετε το λίπος της κοιλιάς.

(Πηγή Εικόνων: organichealth.co, stylolady.com, myhealthtips.in)

Κάντε κάποια μορφή αερόβιας άσκησης, όπως γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία ή μαθήματα αερόβιας άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.
Δεν χρειάζεται να κάνετε μια έντονη προπόνηση, αν μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων σας παράλληλα. Η απώλεια του λίπους της κοιλιάς είναι εξίσου ικανοποιητική κατά την μέτρια άσκηση, όπως και κατά την έντονη άσκηση εάν η κατανάλωση θερμίδων μειώνεται.
Βρείτε τρόπους για να ενσωματώσετε την άσκηση στην καθημερινή σας ζωή. Πάρτε τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ ή σταθμεύστε λίγα τετράγωνα πιο μακριά από τον προορισμό σας και περπατήστε.
Η άσκηση με βάρη μπορεί επίσης να βοηθήσει να αποβληθεί το λίπος της κοιλιάς με την παράλληλη απόκτηση μυών, η οποία αυξάνει το μεταβολισμό σας.

UPDATE #2* ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ – Η ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑ
Σε γενικές γραμμές η λύση βρίσκεται στην αντικατάσταση της ζάχαρης και του αμύλου με φυτικές ίνες και την αύξηση της πρωτεΐνης καθώς ομαλοποιείται το λίπος.
Τα τρόφιμα με την υψηλότερη αναλογία των ινών σε σχέση με το άμυλο είναι τα λαχανικά (τα φασόλια, το καλαμπόκι και οι πατάτες θεωρούνται άμυλο, ειδικά όταν προσπαθείτε να χάσετε λίπος) και τα τρόφιμα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι τα αυγά και όλα τα άπαχα κομμάτια κρέατος.
Ενώ το τυρί και το γιαούρτι έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μπορούν να επιβαρύνουν το φορτίο λίπους και ζάχαρης, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε τα γαλακτοκομικά τρόφιμα σε μικρές ποσότητες.
  • Πρωινό – αυγά και 10 μπουκιές ή λιγότερο άμυλο
  • Σνακ – τόνος και λαχανικά
  • Μεσημεριανό – σαλάτα με κοτόπουλο
  • Σνακ – μήλο και μια χούφτα αμύγδαλα
  • Δείπνο – μπριζόλα, διπλά λαχανικά και 10 μπουκιές ή λιγότερο άμυλο

…Και Η Άσκηση

Η δίαιτα είναι το 70% της προσπάθειας για να χάσετε λίπος στην κοιλιά (αλλά και σε όλο το σώμα). Η άσκηση είναι το κατά το 20% υπεύθυνη για τα αποτελέσματα σας.
Για να ασκηθείτε, καθιερώστε την πραγματοποίηση των καθημερινών δραστηριοτήτων σας με γρήγορο ρυθμό καθώς και μεταβολικά απαιτητική προπόνηση με βάρη.
Η άσκηση με βάρη που γίνεται με το σωστό τρόπο είναι προτιμότερη για το κάψιμο του λίπους, την εξισορρόπηση των ορμονών και είναι ευεργετική για την καρδιά σας.
Παράδειγμα γυμναστικής:
Κυκλική προπόνηση με αντιστάσεις – 20 λεπτά, 5 ασκήσεις
  1. Squat (βαθιά καθίσματα) ή πρέσα ποδιών στο γυμναστήριο
  2. Push-ups
  3. Μονόζυγο ή Pull-downs στην τροχαλία
  4. Κοιλιακοί
  5. Ραχιαίοι
Κάντε 12 επαναλήψεις από την κάθε άσκηση και αμέσως συνεχίστε με την επόμενη.
Μην κάνετε τακτικά διαλείμματα, αντιθέτως συνεχίστε μέχρι να μην αντέχετε άλλο και ξεκουραστείτε μέχρι να μπορείτε να συνεχίσετε και πάλι (αυτό που ονομάζουμε άσκηση με βάση την ανάπαυση).
Δείτε πόσους γύρους μπορείτε να κάνετε μέσα σε 20 λεπτά.
Ασκήσεις εναλλασσόμενης έντασης (20 λεπτά)
Αν είστε υπέρβαροι, χρησιμοποιήσετε ένα στατικό ποδήλατο ή αν μπορείτε ξεκινήστε τρέξιμο από την αρχή. Ασκηθείτε σκληρά για 20 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, ξεκουραστείτε για 40 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια σκληρά για 30 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σκληρά για 40 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε για 40 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σκληρά για ένα λεπτό και ξεκουραστείτε για ένα λεπτό. Επαναλάβετε αυτή η ρουτίνα τέσσερις φορές.
Περπάτημα
Το περπάτημα δεν θεωρείται άσκηση – είναι μια αναγκαιότητα που μειώνει την κορτιζόλη (8). Μπορείτε να συμπεριλάβετε βόλτες (στην εξοχή καλύτερα) στο πρόγραμμα σας, κυρίως τις ημέρες που δεν γυμνάζεστε.

Βρείτε Τι Είναι Αυτό Που Λειτουργεί Στο Δικό Σας Σώμα

Ξανά και ξανά, προσπαθούμε συνεχώς να αλλάξουμε το πρόγραμμα άσκησής μας, σε μια προσπάθεια να απαλλαγούμε από το λίπος γύρω από την μέση μας, όταν στην πραγματικότητα είναι η δίαιτα για κοιλιά που πρέπει να τροποποιηθεί και αυτό με το οποίο πρέπει να πειραματιστούμε περισσότερο.
Παρά τους ισχυρισμούς μας ότι «τρώμε σωστά» πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι αν δεν παρατηρούμε αποτελέσματα στην απώλεια λίπους, τότε δεν έχει σημασία το πόσο σωστά τρώμε και δεν είναι αρκετό.
Ο κάθε ένας μας έχει διαφορετικό μεταβολισμό και δεν λειτουργούν όλα σε όλους.
Δεν μπορείτε απαραίτητα να κάνετε χάσετε βάρος με την δίαιτα για κοιλιά που ακολούθησε κάποια φίλη σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι με καθημερινή παρατήρηση, να βρείτε αυτό που έχει αποτελέσματα σε εσάς!
Θυμηθείτε: Η διατροφή είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο για την αλλαγή του σώματος και την απώλεια λίπους. Οι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα, όχι στο γυμναστήριο.

70% Δίαιτα, 20% Γυμναστική… Το Υπόλοιπο 10%;

Καθώς μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας αλλάζει συμπεριφορά και σταδιακά μειώνει τον ρυθμό του. Είναι κάτι φυσιολογικό και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.
Με τα χρόνια χάνουμε μυική μάζα και έτσι καίμε λιγότερες θερμίδες, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να κάψουμε λίπος με την ίδια δυσκολία. Δεν χρειάζεται να μας έχουν «πάρει τα χρόνια» η μείωση του ρυθμού του μεταβολισμού ξεκινάει από τα 25 χρόνια μας..!
Αν ξεκινήσετε μια προσεγμένη δίαιτα για κοιλία, θα έχετε κάνει το μεγαλύτερο βήμα για να χάσετε βάρος.
Αν γυμναστείτε, θα δώσετε μια ώθηση στην προσπάθεια σας. Αν θέλετε να αγγίξετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στον λιγότερο χρόνο, σας χρειάζεται…

Προϊόντα αδυνατίσματος
Τα προϊόντα αδυνατίσματος είναι μεγάλο κεφάλαιο που ξεφεύγει από το σκοπό του άρθρου , σας παραπέμπω όμως σε μια πτυχιακή εργασία 
ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟ Ι∆ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΑ∆ΥΝΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 
Σπουδάστρια: Σοφία Τσώνου Καθηγήτρια: Ms Άννα Γιαννακουδάκη Θεσσαλονίκη 2008


UPDATE #3 ***Απλή συνταγή που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του Μεταβολισμού και την αποτοξίνωση
Για να αφαιρέσετε τις τοξίνες από το σώμα σας, αλλά και να χάσετε βάρος η συνταγή είναι:

Τι θα χρειαστείτε:
  • Μισό λεμόνι
  • Σέλινο, δύο κοτσάνια
  • Ένα φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • Μια καυτερή πιπεριά (τσίλι σε σκόνη είναι επίσης μια επιλογή)
  • Τριμμένο τζίντζερ δύο κουταλιές της σούπας
Πώς να το προετοιμάσετε:
  • Παίρνουμε τζίντζερ, τσίλι και ντομάτα χυμό και τα ανακατεύουμε μαζί.
  • Σε ένα ψηλό ποτήρι, προσθέτουμε από πάνω το λεμόνι στο μείγμα καθώς επίσης και τα κοτσάνια σέλινου.
  • Μπορείτε καθώς πίνετε το μείγμα, να τρώτε το σέλινο.
  • Ανάμεσα στα γεύματα σας, μπορείτε να πίνετε περίπου τρία ποτήρια του χυμού αυτού,
  • Εάν έχετε προετοιμάσει πάρα πολύ, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

UPDATE # 4 ***Κακός μεταβολισμός λιπαρών οξέων
Τα λίπη δεν σας παχαίνουν. Ωστόσο, αν το σώμα σας δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα λίπη ως πηγή καυσίμων τότε δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να τα αποθηκεύσει. Αν από τα κύτταρα σας λείπουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τότε η διαδικασία της καύσης λιπών για την παραγωγή ενέργειας δεν θα είναι αποτελεσματική. Προκειμένου να κάψουν τα λιπαρά οξέα, τα κύτταρα μας χρειάζονται Καρνιτίνη και Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη).
Υπάρχουν 2 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταλάβετε εάν ο μεταβολισμός των λιπαρών οξέων είναι η αιτία της υπερβολικής αποθήκευσης λίπους. Η πρώτη είναι να εξεταστείτε από γιατρό για να διαπιστώσετε αν είστε σε θέση να κάψετε τα λίπη σωστά. Το δεύτερο είναι να αλλάξετε τα λίπη που τρώτε από τα κακά φλεγμονώδη λίπη σε καλές πηγές λίπους. Τα καλά λίπη βρίσκονται στα άγρια ψάρια, στο οργανικό λάδι καρύδας, στο αβοκάντο και στο ελαιόλαδο.

Βακτηριακή υπερανάπτυξη στο λεπτό έντερο
Πολλοί υπέρβαροι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με επίμονο λίπος στην κοιλιά, συχνά πάσχουν από συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, περιλαμβανομένου του τυμπανισμού, της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας. Όλα αυτά τα συμπτώματα μαζί με πολλά άλλα μπορεί να είναι ένα σημάδι της υπερανάπτυξης των βακτηριδίων στο λεπτό έντερο.
Οι άνθρωποι έχουν συνήθως έναν αριθμό βακτηρίων που υπάρχουν στο πεπτικό σύστημα τους και βρίσκονται στο στόμα τους και στο παχύ έντερο. Μερικές φορές, αυτά τα βακτήρια μπορεί να επεκταθούν στο στομάχι και το λεπτό έντερο,κάτι που οφείλεται σε κακές διατροφικές επιλογές και στο χαμηλό οξύ του στομάχου. Στο λεπτό έντερο, αυτά τα βακτήρια μπορεί να κλέψουν τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα και να μας οδηγήσουν στην έλλειψη των θρεπτικών συστατικών που εισέρχονται στο αίμα μας. Αν τρώτε σωστά και δεν χάνετε βάρος, μπορεί να πάσχετε από βακτηριακή υπερανάπτυξη.
Υπάρχουν εξετάσεις που μπορείτε να κάνετε για να διαπιστώσετε αν αυτή είναι η βασική αιτία της αδυναμίας να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος.

Ορμονικές ανισορροπίες
Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν από κάποιο είδος ορμονικής ανισορροπίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανισορροπία στα επίπεδα ινσουλίνης, στις ορμόνες των επινεφριδίων,στις σeξουαλικές ορμόνες και στις ορμόνες του εγκεφάλου.
Οι ορμόνες μας ελέγχουν τις μεταβολικές διεργασίες των κυττάρων μας, την αντίδρασή τους σε ερεθίσματα, την ικανότητα και το ρυθμό της παραγωγής ενέργειας, της διάθεσης και αποθήκευσης ή χρήσης του λίπους και των υδατανθράκων τους. Μία μόνο ορμονική ανισορροπία δεν μπορεί να κάνει ζημιά καθώς όλες οι ορμόνες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
Οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από ορμονικά προβλήματα θα έχουν πάντα προβλήματα με το βάρος τους. Ένας γιατρός μπορεί να σας βοηθήσει με ειδικές εξετάσεις και την κατάλληλη θεραπεία.

Η μη κατανάλωση βιολογικών τροφίμων
Οι καλλιέργειες συχνά ψεκάζονται με φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα.Αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν τα βακτήρια,τους ιούς, τους μύκητες και τα έντομα με αρνητικό τρόπο. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι ορισμένες από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται μπορεί δυνητικά να αντικαταστήσουν ορισμένα αμινοξέα και να προκαλέσουν δυσλειτουργία στις πρωτεΐνες του οργανισμού.
Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτές τις χημικές ουσίες μακριά από το σώμα μας, έτσι ώστε η επιλογή των βιολογικών τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Από τη στιγμή που θα αρχίσετε να επιλέγετε βιολογικά λαχανικά και φρούτα, θα παρατηρήσετε μια σημαντική μείωση στο βάρος σας.

Δείτε σχετικά άρθρα στο Ιστολόγιο μας:
Δ19
189 ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΙΤΑ 

Σημαντικοί παράγοντες και λάθη σε δίαιτες 
196 ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΙΤΑ 

116 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΙΤΑ
Δ45
86 ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΙΤΑ

6 μέθοδοι για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά σας


ΠΗΓΕΣ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
https://www.imommy.gr/mama/diatrofi/article/2692/pws-na-eksafanisete-to-lipos-gyrw-apo-th-mesh/
https://www.youtube.com/watch?v=1ZjCyzhRgOE
https://www.arxizodiaita.gr/afieroma-apotoksinosi/
https://ygeia.tanea.gr/default.asp?ct=8&la=1&pid=7
https://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=17&articleID=6551&la=1
https://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=8&articleID=12073&la=1
https://www.loutrakiblog.gr/2013/03/6_6.html
https://www.protothema.gr/ugeia/article/456072/anatropi-stis-iatrikes-odigies-gia-to-diaviti-to-adunatisma-ti-holisterini/
https://www.healingeffect.gr/2016/06/metavolismos-aferaiste-toxines-kai-xasete-baros.html
https://olasimera.gr/ayto-kanete-lathos-na-giati-den-xanete-lipos-apo-tin-koilia-oso-kai-na-prospatheite-diorthoste-to-simera/
https://www.athensmagazine.gr/diets/ayto-kanete-lathos-na-giati-den-xanete-lipos-apo-thn-koilia-oso-kai-na-prospatheite-diorthwste-to-shmera

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ - Διαβάστε Βιβλία:



PDF Η θεραπεία της παχυσαρκίας από την ένωση ασφαλιστικών εταιριών
PDF https://www.fastingtherapy.gr/dmdocuments/nisteio2a.pdf
PDF https://www.advancehealth.gr/system/assets/000/000/159/original_adinatisma.pdf?PDF 1270130776
PDF https://eureka.lib.teithe.gr:8080/bitstream/handle/10184/896/Tsonou_Sofia.pdf?sequence=4
PDF https://webdiets.gr/wordpress pdf
PDF https://www.bionews.gr/wp-content/uploads/pdf/bionews57.pdf
PDF https://www.adynatisma-diaita.gr/diaita_orac.pdf
PDF https://www.eaee.gr/web/uploads/undwr305-synefakoulis.pdf
PDF https://www.corfupharmacy.com/sites/default/files/docs/pharmaplus_magazine/pharma31_spreads.pdf



ΠΡΟΣΟΧΗ !!! H ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ δημοσιεύει άρθρα τηρώντας κατά γράμμα τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων, δημοσιεύοντας άρθρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για λόγους ενημέρωσης και εκπαίδευσης (αρ.25) τόσο των μελών της ομάδας όσο και όλης της ανθρωπότητας , επίσης χρησιμοποιεί της παράθεσης σύντομων αποσπασμάτων άρθρων , βιβλίων , και συγγραμμάτων νομίμως δημοσιευμένων για την υποστήριξη της γνώμης εκείνου που τα παραθέτει και την κριτική της γνώμης των αναγνωστών και των blogger του ιστοτόπου μας υπό την προϋπόθεση ότι ΠΑΝΤΑ αναφέρεται η προέλευσή τους και ο δημιουργός και εκδότης τους (α.19) με ενεργό LINK και παραπέμπει στην αρχική πηγή δημοσίευσης. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του Ν.2121/1993 . ΠΑΡΟΛΑ αυτά αν κάποιος κάτοχος προστατευμένου ©COPYRIGHT ή Creative Commons περιεχομένου εντοπίσει παράβαση του έργου του στον ιστότοπο μας παρακαλούμε να επικοινωνήσει ΑΜΕΣΑ μαζί μας για να το ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ή να το ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ άμεσα ανάλογα με την επιθυμία του ... !!!


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του