Σημαντικοί παράγοντες και λάθη σε δίαιτες και αδυνάτισμα που δέν πρέπει να αγνοούμε

189 ΥΓΕΙΑΔΙΑΙΤΑ 
Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από το επίμονο λίπος της κοιλιάς που συνεχίζει να τους ταλαιπωρεί παρά τις δίαιτες και την γυμναστική.Υπάρχουν όμως κάποιες αιτίες που προκαλούν την αύξηση βάρους και δεν τις γνωρίζουμε. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το επίμονο βάρος, είναι απολύτως απαραίτητο να μάθετε την υποκείμενη αιτία που το προκαλεί. 
Δείτε παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τις προσπαθειές μας για χάσιμο βάρους.
Δείτε επίσης τα σημαντικότερα λάθη που κάνομε στις δίαιτες  , που δεν πρέπει να αγνοούμε και θα μας βοηθήσουν σημαντικά στο χάσιμο βάρους και το αδυνάτισμα 

1. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ που δέν πρέπει να αγνοούμε

Κακός μεταβολισμός λιπαρών οξέων Τα λίπη δεν σας παχαίνουν. Ωστόσο, αν το σώμα σας δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα λίπη ως πηγή καυσίμων τότε δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να τα αποθηκεύσει. Αν από τα κύτταρα σας λείπουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τότε η διαδικασία της καύσης λιπών για την παραγωγή ενέργειας δεν θα είναι αποτελεσματική. Προκειμένου να κάψουν τα λιπαρά οξέα, τα κύτταρα μας χρειάζονται Καρνιτίνη και Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη).
Υπάρχουν 2 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταλάβετε εάν ο μεταβολισμός των λιπαρών οξέων είναι η αιτία της υπερβολικής αποθήκευσης λίπους. Η πρώτη είναι να εξεταστείτε από γιατρό για να διαπιστώσετε αν είστε σε θέση να κάψετε τα λίπη σωστά. Το δεύτερο είναι να αλλάξετε τα λίπη που τρώτε από τα κακά φλεγμονώδη λίπη σε καλές πηγές λίπους. Τα καλά λίπη βρίσκονται στα άγρια ψάρια, στο οργανικό λάδι καρύδας, στο αβοκάντο και στο ελαιόλαδο.
Ο οργανισμός δεν αντιδρά σε όλα τα λιπαρά με τον ίδιο τρόπο. Η έρευνα συσχετίζει την υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών (το είδος που βρίσκονται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά) με αυξημένο λίπος στην κοιλιά, ανέφερε η Patton.
Αντίθετα, τα μονοακόρεστα λιπαρά (που βρίσκονται στο ελαιόλαδο και στα αβοκάντο) και ειδικά είδη πολυακόρεστων λιπαρών (κυρίως ωμέγα- 3 λιπαρών που βρίσκονται στα καρύδια και τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός) έχουν αντιφλεγμονώδη επίδραση στον οργανισμό και αν καταναλώνονται σε κατάλληλες μερίδες μπορεί να κάνουν καλό στον οργανισμό σας.
Ωστόσο, η Patton προειδοποιεί ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας λιπαρών οποιουδήποτε είδους αυξάνει την πρόσληψη θερμίδων και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους. Επομένως, ευχαριστηθείτε τα λιπαρά με μέτρο.

Βακτηριακή υπερανάπτυξη στο λεπτό έντερο
Πολλοί υπέρβαροι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με επίμονο λίπος στην κοιλιά, συχνά πάσχουν από συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, περιλαμβανομένου του τυμπανισμού, της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας. Όλα αυτά τα συμπτώματα μαζί με πολλά άλλα μπορεί να είναι ένα σημάδι της υπερανάπτυξης των βακτηριδίων στο λεπτό έντερο.
Οι άνθρωποι έχουν συνήθως έναν αριθμό βακτηρίων που υπάρχουν στο πεπτικό σύστημα τους και βρίσκονται στο στόμα τους και στο παχύ έντερο. Μερικές φορές, αυτά τα βακτήρια μπορεί να επεκταθούν στο στομάχι και το λεπτό έντερο,κάτι που οφείλεται σε κακές διατροφικές επιλογές και στο χαμηλό οξύ του στομάχου. Στο λεπτό έντερο, αυτά τα βακτήρια μπορεί να κλέψουν τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα και να μας οδηγήσουν στην έλλειψη των θρεπτικών συστατικών που εισέρχονται στο αίμα μας. Αν τρώτε σωστά και δεν χάνετε βάρος, μπορεί να πάσχετε από βακτηριακή υπερανάπτυξη.
Υπάρχουν εξετάσεις που μπορείτε να κάνετε για να διαπιστώσετε αν αυτή είναι η βασική αιτία της αδυναμίας να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος.

Ορμονικές ανισορροπίες
Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν από κάποιο είδος ορμονικής ανισορροπίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανισορροπία στα επίπεδα ινσουλίνης, στις ορμόνες των επινεφριδίων,στις σεξουαλικές ορμόνες και στις ορμόνες του εγκεφάλου.
Οι ορμόνες μας ελέγχουν τις μεταβολικές διεργασίες των κυττάρων μας, την αντίδρασή τους σε ερεθίσματα, την ικανότητα και το ρυθμό της παραγωγής ενέργειας, της διάθεσης και αποθήκευσης ή χρήσης του λίπους και των υδατανθράκων τους. Μία μόνο ορμονική ανισορροπία δεν μπορεί να κάνει ζημιά καθώς όλες οι ορμόνες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
Οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από ορμονικά προβλήματα θα έχουν πάντα προβλήματα με το βάρος τους. Ένας γιατρός μπορεί να σας βοηθήσει με ειδικές εξετάσεις και την κατάλληλη θεραπεία.


Ηλικία
Καθώς μεγαλώνετε, ο οργανισμός σας αλλάζει τον τρόπο που κερδίζει και χάνει κιλά.
Ο καθηγητής της Mayo Clinic, Michael Jensen, δήλωσε ότι οι άντρες και οι γυναίκες εμφανίζουν πτώση του μεταβολικού ρυθμού ή του αριθμού των θερμίδων που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί φυσιολογικά. Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν την εμμηνόπαυση. Αν οι γυναίκες παχύνουν μετά την εμμηνόπαυση είναι πιο πιθανό το πάχος να εγκατασταθεί στην κοιλιά τους. 
Στην εμμηνόπαυση, η παραγωγή των οιστρογόνων και της προγεστερόνης μειώνεται. Στο μεταξύ τα επίπεδα της τεστοστερόνης επίσης αρχίζουν να μειώνονται αλλά σε βραδύτερο ρυθμό.
Η αλλαγή στις ορμόνες οδηγεί τις γυναίκες να βάζουν τα κιλά στην κοιλιά τους. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να εναντιωθείτε στη διαδικασία. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

Εχετε πολλύ άγχος και στρες ?
Οι αυστηρές προθεσμίες, οι λογαριασμοί, τα παιδιά, οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία του στρες μπορεί να σας δυσκολέψει να χάσετε περιττά κιλά- ιδιαίτερα από τη μέση σας.
Δεν οφείλεται μόνο στο ότι τείνετε να επιλέγετε τροφές με υψηλά λιπαρά και πολλές θερμίδες όταν έχετε άγχος, αν και μερικώς αυτή είναι η αιτία.
Οφείλεται επίσης στην κορτιζόλη, που μπορεί ενδεχομένως να αυξάνει την ποσότητα λίπους στο σώμα σας και να μεγεθύνει τα λιπώδη κύτταρα. Υψηλά επίπεδα κορτιζόλης έχουν συνδεθεί με περισσότερο κοιλιακό λίπος.
Απόφυγε το άγχος. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σε μια κρίση άγχους αρχίζουν να τρώνε ότι βρουν μπροστά τους. Πριν ξεκινήσεις κάποια δίαιτα, ανάλυσε τους λόγους που θα σε κάνουν να την ακολουθήσεις, βάλε ένα συγκεκριμένο στόχο και συνδύασε την με μορφές άσκησης που θα βοηθήσουν και την αυτοσυγκέντρωση σου, διώχνοντας το άγχος.

Το σώμα σας έχει σχήμα μήλου ? !!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Αν έχετε την τάση να συσσωρεύετε κιλά γύρω από τη μέση σας αντί για τους γοφούς, τότε έχετε σώμα μήλου. Η γενετική προδιάθεση σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να χάσετε το λίπος στην κοιλιά, αλλά όχι αδύνατο.
Αν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλά μπορεί ενδεχομένως να έχετε δυσκολία να χάσετε βάρος.
Αν το σώμα σας έχει σχήμα μήλου και περιττά κιλά είναι καλή ιδέα να δείτε τον γιατρό σας, δήλωσε η Dr. Kashyap, καθώς υπάρχει πιθανότητα να είστε προδιαβητικός ή διαβητικός.

!!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!! συμβουλευτείτε αρμόδιο Ιατρό !!!

2. Λάθη που κάνουμε στις δίαιτες

Η μη κατανάλωση φυσικών και βιολογικών τροφίμων !!! ΒΑΣΙΚΟ !!!Οι καλλιέργειες συχνά ψεκάζονται με φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα.Αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν τα βακτήρια,τους ιούς, τους μύκητες και τα έντομα με αρνητικό τρόπο. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι ορισμένες από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται μπορεί δυνητικά να αντικαταστήσουν ορισμένα αμινοξέα και να προκαλέσουν δυσλειτουργία στις πρωτεΐνες του οργανισμού.
Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτές τις χημικές ουσίες μακριά από το σώμα μας, έτσι ώστε η επιλογή των βιολογικών τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Από τη στιγμή που θα αρχίσετε να επιλέγετε βιολογικά λαχανικά και φρούτα, θα παρατηρήσετε μια σημαντική μείωση στο βάρος σας.
Διατροφή υψηλή σε περιεκτικότητα ζάχαρης και υδατανθράκων: Δεν είναι μυστικό ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν υψηλά επίπεδα ζάχαρης και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Αυτά τα «τρόφιμα» προκαλούν ζημιά στα επίπεδα ινσουλίνης, που οδηγεί στην αποθήκευση λίπους εάν τα σάκχαρα διατηρούνται στην κυκλοφορία του αίματος και δεν χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας αμέσως. Ζούμε σχετικά καθιστική ζωή, καθισμένοι μπροστά από τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις για ώρες, ενώ καταναλώνουμε υψηλά επίπεδα υδατανθράκων στη διατροφή μας.
Αυτή είναι μία από τις πιο βασικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας. Επιλέξτε μη επεξεργασμένα τρόφιμα, τρόφιμα υψηλότερης περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και λιπαρά καλής ποιότητας.
Τα κατεργασμένα δημητριακά, όπως το λευκό ψωμί, τα κρακεράκια και τα τσιπς, καθώς και η κατεργασμένη ζάχαρη στα ροφήματα και γλυκά αυξάνουν τη φλεγμονή, δήλωσε η Patton. Το λίπος στην κοιλιά σχετίζεται με τη φλεγμονή, επομένως η κατανάλωση πολλών κατεργασμένων τροφών δυσκολεύουν την ικανότητα να χάσετε λίπος από την κοιλιά.
Φυσικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να εμποδίσουν το λίπος στην κοιλιά, δήλωσε η Patton.


Κάνετε Σωστή άσκηση ?
Η αερόβια μόνο, δεν θα κάνει πολλά για τη μέση σας.
Χρειάζεται να κάνετε συνδυασμό βαρών και αερόβιας, δήλωσε η Sangeeta Kashyap, ενδοκρινολόγος στην Cleveland Clinic.
Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης αυξάνουν τη μυϊκή μάζα που ρυθμίζει τον οργανισμό να καίει περισσότερο λίπος.
Οι μυς καίνε περισσότερες θερμίδες από λίπος και για αυτό καίτε φυσιολογικά περισσότερες θερμίδες την ημέρα έχοντας περισσότερη μυϊκή μάζα, δήλωσε η Kate Patton, διαιτολόγος στην Cleveland Clinic. Η Patton συνιστά 250 λεπτά μέτρια έντασης άσκηση ή 125 λεπτά υψηλής έντασης άσκηση την εβδομάδα.
Για να αποβάλλετε το λίπος της κοιλιάς πρέπει να δυναμώσετε τις ασκήσεις σας. Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Medicine and Science in Sports and Exercise’’, άνθρωποι που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα υψηλής έντασης έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με όσους ακολουθούσαν πρόγραμμα χαμηλής έντασης.
Η γυμνάστρια Natalie Jill, δήλωσε ότι χρειάζεται να ασκείται κάποιος σε πλήρη ένταση, επειδή ο στόχος είναι να καούν περισσότερες θερμίδες (και η άσκηση υψηλής έντασης το κάνει.)
Αν η ιδέα των ασκήσεων υψηλής έντασης σας αποθαρρύνουν σκεφτείτε ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο.
Αν δεν ασκείστε, ρίχνετε όλο το βάρος της προσπάθειας στη δίαιτα. Αν γίνετε πιο δραστήριοι, θα μπορείτε να τρώτε περισσότερη ποσότητα από τα φαγητά που σας αρέσουν και παρόλα αυτά να χάνετε και βάρος. Το θέμα είναι να βρείτε μια άσκηση που να σας αρέσει. Αν ο διάδρομος σας φαίνεται κουραστικός, δοκιμάστε το γρήγορο περπάτημα, το κολύμπι, το μπαλέτο, το ποδήλατο ή το πιγκ πογκ, με τα οποία καίτε περισσότερες θερμίδες από ότι με το αργό περπάτημα. Δοκιμάστε διάφορες δραστηριότητες μέχρι να επιλέξετε αυτήν που σας αρέσει και με την οποία θα ασχολείστε πιό ευχάριστα τις περισσότερες ημέρες.

Εχετε έλλειψη ύπνου ? !!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!
Αν κοιμάστε λιγότερο από 6 ώρες τη νύχτα να κοιμάστε περισσότερο. ‘Ερευνα που διήρκεσε 16 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 70.000 γυναίκες, ανακάλυψε ότι όσες κοιμόνταν 5 ώρες ή λιγότερο τη νύχτα είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να αυξήσουν το βάρος τους κατά 13,5 κιλά σε σχέση με όσες κοιμόνταν 7 ώρες.

Τρώτε ελάχιστα ή λάθος τροφές ?
Ο εξαναγκασμός του οργανισμού σου σε ασιτία αλλά και η λήψη μόνο μιας ομάδας τροφών (μόνο χυμοί) μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για την υγεία σου, αφού η έλλειψη συγκεκριμένων ιχνοστοιχείων και βιταμινών αφήνει τον οργανισμό σου ακάλυπτο απέναντι σε ένα πλήθος ασθενειών. Το ίδιο επικίνδυνη μπορεί να είναι για παράδειγμα η πλήρης χορτοφαγία. Αν αποφασίσεις να την ασπαστείς, σιγουρέψου πως το σώμα σου λαμβάνει τον απαραίτητο σίδηρο. Θυμήσου πως η εξαναγκαστική πείνα, μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα την υγεία σου και να σε φέρει στα πρόθυρα της νευρικής ανορεξίας.

Προσπαθείς να χάσεις πολλά κιλά, πολύ γρήγορα ?
Μην προσπαθείς να χάσεις όσο περισσότερο βάρος μπορείς, σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Το μόνο που καταφέρνεις ουσιαστικά είναι να αφυδατώσεις την επιδερμίδα σου αφού το μόνο που χάνεις είναι υγρά. Η απώλεια περισσότερων από 3 κιλά το μήνα κρίνεται επικίνδυνη και για την υγεία σου. Επιλέξατε κάποια στερητική δίαιτα ?
Αν έχετε αποφασίσει να χάσετε γρήγορα 5 κιλά, τότε το πιό πιθανό είναι να κάνετε στερητική δίαιτα. Ίσως τρώτε από ελάχιστα έως τίποτα, ή μόνο λαχανόσουπα ή γκρέιπφρουτ κάθε μέρα. Έτσι μειώνετε καθημερινά τις θερμίδες σε λιγότερες από 1.000 και βέβαια βλέπετε τα κιλά να φεύγουν. Όταν όμως λαμβάνετε τόσο λίγες θερμίδες, ο εγκέφαλος δίνει εντολή στον μεταβολισμό σας να επιβραδύνει και ο μεταβολισμός πλέον λειτουργεί με αυτό τον ρυθμό. Όταν φθάσετε στο επιθυμητό βάρος και σταματήσετε τη δίαιτα, ο οργανισμός σας συνεχίζει να καίει τις θερμίδες πιο αργά (όπως συνήθισε) και έτσι αρχίζετε να παίρνετε πάλι βάρος πιο γρήγορα από ποτέ.



Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα βασικά για τις δίαιτες : διαβάστε τα εδώ ➤ 



Παραλείπετε τρώτε πρωινό ?
Πολλοί νομίζουν ότι μη τρώγοντας πρωινό είναι ένας τρόπος να περιορίσει κανείς τις προσλαμβανόμενες θερμίδες. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί ακόρεστη πείνα για το υπόλοιπο της ημέρας. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση κάποιου σνακ στο χώρο της δουλειάς και σε μεγαλύτερη μερίδα φαγητού για μεσημεριανό, προσφέροντας υπερβολικές θερμίδες στον οργανισμό. Ένα σωστό πρωινό (πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες) μπορεί να μειώσει την όρεξη για φαγητό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό καθημερινά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρηθούν σε φυσιολογικό βάρος.
Το να παραλείπετε κάποια γεύματα δεν είναι καλή ιδέα. Προσπαθώντας να προλάβει τις στερήσεις το σώμα σας μπαίνει στη διαδικασία να αποθηκεύει περισσότερο λίπος και να καίει λιγότερες θερμίδες, επιβραδύνοντας τις καύσεις του. Ένα καλό πρωινό ξυπνά κάθε μέρα το μεταβολισμό σας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της νύχτας χαλαρώνει και αδρανεί. Το πρωινό πρέπει να είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και όχι ένα γεύμα στο πόδι, τρέχοντας να προλάβετε να πάτε στη δουλειά.
Τι να κάνετε: Αν δεν έχετε πολύ χρόνο το πρωί ετοιμάστε το πρωινό σας από το βράδυ. Ένα τοστ ολικής αλέσεως με γαλοπούλα (χωρίς τυρί) με ένα ποτήρι γάλα 2% είναι καλή πρόταση για να ξεκινήσετε τη μέρα σας χωρίς να πεινάσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε σχετικά άρθρα
Δ17

Τσιμπάτε πολύ περισσότερα σνακς ?
Ίσως ενώ μετράτε προσεκτικά τις θερμίδες σε κάθε γεύμα, ενδιάμεσα "τσιμπάτε" διάφορα σνακς. Παίρνετε παραπάνω μπισκοτάκια στο γραφείο σας, σας κερνάει ένα κουλουράκι ο συνάδελφος, ίσως και κάποιο γλυκάκι... Όλα αυτά τα "μικρά τσιμπήματα" μπορούν να σαμποτάρουν την κατά τα άλλα καλά σχεδιασμένη δίαιτά σας. Θα πρέπει να πάρετε στα σοβαρά το θέμα του υπολογισμού των θερμίδων, διαβάζοντας για την κάθε μπουκιά τον θερμιδομετρητή, ώστε να μπορείτε να λέτε όχι στα επιπλέον σνακς.
Το να καταναλώνετε σνακ με μέτρο μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν αρκετά μικρά γεύματα και σνακ κάθε ημέρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να ελέγχουν την πείνα τους και έτσι να χάνουν βάρος. Τα σνακ βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού σας, ειδικά όσα από αυτά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Οι ξηροί καρποί είναι μία καλή επιλογή, υψηλή σε πρωτεΐνες και έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς (σε λογικές ποσότητες πάντα) έχουν την τάση να είναι πιο αδύνατοι από αυτούς που δεν τρώνε ξηρούς καρπούς.

Υπερκαταναλώνετε προϊόντα με χαμηλά λιπαρά ?
Τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο στη δίαιτά σας. Μόνο που υπάρχει μία διαφορά. Τα χαμηλά λιπαρά δεν είναι το ίδιο με τις χαμηλές θερμίδες και δεν θα πρέπει να ξεχνιέστε και να τρώτε για δεύτερη και τρίτη φορά. Αν π.χ. φάτε ένα μεγάλο κομμάτι γλυκό με λίγα λιπαρά, μπορεί να προσλαμβάνετε πολύ περισσότερες θερμίδες από ότι αν τρώγατε ένα μικρότερο κομμάτι κανονικού γλυκού. Ο καλύτερος τρόπος για να ξέρετε πόσο λίπος, ζάχαρη και θερμίδες προσλαμβάνετε, είναι να ελέγχετε την ετικέτα του κάθε προϊόντος ή να συμβουλεύεστε τον θερμιδομετρητή.

Πίνετε ποτά με πολλή ζάχαρη και πολλές θερμίδες ?
Όταν μετράμε θερμίδες, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και αυτές που περιέχονται στο ποτό μας. Ορισμένοι καφέδες (ειδικά αν τον πίνετε γλυκό) και αλκοολούχα ποτά έχουν περισσότερες από 500 θερμίδες. Επίσης οι χυμοί και τα αναψυκτικά έχουν πολλές θερμίδες. Το χειρότερο είναι ότι οι θερμίδες αυτές που βρίσκονται στα υγρά δεν περιορίζουν την πείνα. Το μόνο που κάνουν είναι να μας προσθέτουν κιλά.




Πίνετε ελάχιστο νερό ?
Το να μην πίνετε νερό είναι ένα από τα πιο εύκολα λάθη στη δίαιτα. Το νερό είναι απόλυτα αναγκαίο για την καύση των θερμίδων. Αν αφήσετε τον εαυτό σας να αφυδατωθεί, τότε ο μεταβολισμός σας υπολειτουργεί και αυτό σημαίνει αργότερους ρυθμούς στην απώλεια βάρους. Σχετικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι ενήλικες που πίνουν 4 ή περισσότερα λίτρα νερό την ημέρα καίνε περισσότερες θερμίδες σε σχέση με αυτούς που πίνουν λιγότερο νερό. Προσπαθήστε λοιπόν να προσθέσετε ένα ποτήρι νερό σε κάθε γεύμα ή σνακ.
Χρειάζεται να πίνετε τουλάχιστον ενάμιση λίτρο νερό την ημέρα όταν κάνετε δίαιτα – όχι υγρά, μόνο νερό. Επιταχύνονται ο μεταβολισμός και η διαδικασία καύσης των θερμίδων. Σύμφωνα με έρευνα από το Κέντρο Κλινικών Ερευνών στο Βερολίνο αν πίναμε ενάμισι λίτρο νερό την ημέρα θα καίγαμε μέσα σε ένα χρόνο 17.400 θερμίδες (ισοδυναμεί με δυόμισι κιλά το χρόνο, χωρίς προσπάθεια!).
Τι να κάνετε: Πανεπιστημιακές έρευνες έχουν δείξει ότι 1 ποτήρι νερό πριν το βραδινό ύπνο μειώνει σημαντικά το αίσθημα της μεταμεσονύκτιας πείνας, ενώ, 1 ποτήρι νερό το πρωί με λίγο χυμό λεμονιού έχει αποτοξινωτική δράση.

Δεν τρώτε γαλακτοκομικά ?

Το γάλα, το τυρί και το παγωτό αποτελούν απαγορευμένες τροφές για πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται σε δίαιτα, αλλά το να μην τρώτε γαλακτοκομικά λειτουργεί εντελώς "αντιπαραγωγικά" για τη δίαιτά σας. Σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σώμα καίει περισσότερο λίπος όταν λαμβάνει αρκετό ασβέστιο, ενώ αντίθετα παράγει περισσότερο λίπος όταν του λείπει το ασβέστιο. Τα συμπληρώματα ασβεστίου δεν φαίνεται να βοηθούν στη περίπτωση της δίαιτας, ίσως γιατί τα γαλακτοκομικά έχουν κάποια άλλα συστατικά (εκτός από ασβέστιο) που δρουν επίσης. Οι περισσότεροι διαιτολόγοι συνιστούν να συνεχίσετε να τρώτε γαλακτοκομικά με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά.

Τρώτε πολύ γρήγορα ?
Συχνά καταπίνουμε την τροφή μας αμάσητη όταν βιαζόμαστε. Κι όμως χρειάζετε να τρώτε όσο πιο αργά μπορείτε. Ακριβώς όπως γίνεται και με το slow food, ένα διεθνές κίνημα που εναντιώνεται στη μόδα των fast food και μας καλεί να ανακαλύψουμε ξανά το φαγητό ως πηγή απόλαυσης.
Τι να κάνετε: Μια συνειδητή προσπάθεια να απολαύσετε το φαγητό σας. Αφήστε κάτω το πιρούνι και το μαχαίρι όσο μασάτε τη μπουκιά σας. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να αντιληφθεί με τι ακριβώς τρέφεται. Οι ειδικοί θεωρούν το αργό μάσημα ως τον πιο φθηνό τρόπο αδυνατίσματος. Θα καταλάβετε ότι τρώτε πολύ γρήγορα από το αν μιλάτε με γεμάτο το στόμα, αν παθαίνετε λόξυγκα, αν το γεύμα σας διαρκεί 12 λεπτά και όχι 20 – 30 λεπτά (τόσο είναι το διάστημα που χρειάζεται ο εγκέφαλός σας να πάρει το μήνυμα ότι χόρτασε), αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τι φάγατε το μεσημέρι…

Υπερκαταναλώνετε προϊόντα διαίτης ?
Προϊόντα με χαμηλά λιπαρά: Προϊόντα με χαμηλά λιπαρά μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη δίαιτά σας. Μόνο να θυμάστε ότι τα χαμηλά λιπαρά δεν είναι το ίδιο με τις χαμηλές θερμίδες και δεν σας δίνουν το δικαίωμα να σερβιρίζεστε για δεύτερη και τρίτη φορά.
Αν γεμίζετε το πιάτο σας με γλυκά που έχουν λίγα λιπαρά, μπορεί να βρεθείτε να τρώτε περισσότερες θερμίδες από ότι αν τρώγατε μικρότερο κομμάτι κανονικού γλυκού. Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε πόσο λίπος, ζάχαρη και θερμίδες προσλαμβάνετε, είναι να ελέγξετε την ετικέτα του προϊόντος.
Λαχανικά: Μπορεί οι συστάσεις των ειδικών για κατανάλωση πολλών λαχανικών να είναι σωστοί όμως οι βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία στα φρούτα και τα λαχανικά μειώνονται από τη στιγμή της συγκομιδής τους. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο μεγάλο διάστημα έχει περάσει από την ώρα που τα αγοράσετε, τόσο λιγότερα θρεπτικά στοιχεία περιέχουν. Μετά από περίπου μια βδομάδα στο ψυγείο, για παράδειγμα, το σπανάκι διατηρεί μόλις το μισό φυλλικό οξύ και περίπου το 60% της λουτεΐνης (αντιοξειδωτικό που σχετίζεται με την υγεία των ματιών). Το μπρόκολο χάνει περίπου το 62% των φλαβονοειδών του (αντιοξειδωτικές ενώσεις που προστατεύουν από τον καρκίνο και τις παθήσεις της καρδιάς) μέσα σε 10 μέρες!
Τι να κάνετε: Αγοράζετε μικρότερες ποσότητες τουλάχιστον δυο φορές τη βδομάδα.

Χρησιμοποιείτε πολύ αλάτι ?
Μειώστε το και βάλετε στη θέση του μπαχαρικά και αρωματικά
Τα αρωματικά και τα μπαχαρικά δεν ενισχύουν απλώς τη γεύση χωρίς να προσθέτουν λιπαρά ή νάτριο – πολλά από αυτά τα συστατικά που περιέχουν σας προστατεύουν αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Τι να κάνετε: Αντικαταστήστε το αλάτι με ρίγανη, λεμόνι, θυμάρι, μαϊντανό, άνηθο. Θα δώσετε έξτρα γεύση και θα μειώσετε την κατακράτηση υγρών.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει το θαυματουργό ρόφημα που θα αφαιρέσει ότι έχετε φάει κατά τη διάρκεια της ημέρας με εκπληκτικά θεϊκά αποτελέσματα με το οποίο θα χάσετε όλα τα περιττό κιλά σας σε χρόνο ρεκόρ χλαπακιάζοντας κολλημένοι στον καναπέ ενώ παράλληλα θα έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία σας και το ποίο τρέμουν οι φαρμακοβιομηχανίες και οι Γιατροί. και οι τα ινστιτούτα αδυνατίσματος !!! δείτε περισσότερα εδώ
Resource:

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του