Φυσικοί τρόποι και βότανα για το αδυνάτισμα

98 ΒΟΤΑΝΑ ΔΙΑΙΤΑ
Έχετε βάλει ως σκοπό της ζωής σας μέσα στους επόμενους μήνες να χάσετε κιλά και να αποκτήσετε μία υπέροχη σιλουέτα. Από την άλλη όμως ανήκετε στην κατηγορία αυτή των ανθρώπων που δεν μπορούν να μείνουν πιστοί σε μία δίαιτα πάνω από 3-4 ημέρες.
Κάθε Δευτέρα την ξεκινάτε και πάλι! Μπορείτε να πετύχετε όλα τα παραπάνω, αρκεί να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή τις παρακάτω τροφές με την καλύτερη λιποδιαλυτική δράση. Σίγουρα χρειάζεται συχνή άσκηση και να μείνετε μακριά από τους πειρασμούς.
Το αδυνάτισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι χρονοβόρο και ψυχοφθόρο. Πολλές φορές ο οργανισμός κολλάει, και μένεις στάσιμη. Έτσι απογοητεύεσαι και μπορεί να καταφύγεις σε δίαιτες εξπρές, που υπόσχονται άμεση απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως μετά το τέλος της δίαιτας βρίσκεσαι πάλι φορτωμένη με τα κιλά που έχασες. Η απογοήτευση είναι ακόμα μεγαλύτερη, και το να παραιτηθείς φαντάζει η μόνη λύση.

Όμως δεν είναι έτσι! Εάν δείξεις υπομονή και χάσεις τα κιλά σου ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μειώνοντας το βάρος σου αργά αλλά σταθερά, τότε όχι μόνο θα φτάσεις στο επιθυμητό σου αποτέλεσμα, αλλά θα μπορέσεις και να το διατηρήσεις. Και αυτό γιατί το φυσικό αδυνάτισμα αποτελεί την πιο σωστή επιλογή για να μπορέσεις να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς. Όπως κάθε τι στον κόσμο αυτό, δε θέλει κόπο αλλά τρόπο, και παρακάτω ακολουθούν οι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο στόχο σου!

Συμβουλές 
Δεν υπάρχει το μαγικό φάρμακο ή συστατικό ή βότανο ή αντικείμενο που θα σας παραλλάζει από τα περιττά κιλά σε 1 - 2 εβδομάδες (αυτό είναι μύθος) , μην φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια Ειδικού Ιατρού , να κάνετε Ιατρικές εξετάσεις ( Με τις ιατρικές εξετάσεις εντοπίζονται και θεραπεύονται ασθένειες που προκαλούν την παχυσαρκία ) , και να πάρετε ένα εξειδικευμένο για εσάς πρόγραμμα αδυνατίσματος,  Ακολουθούν 7 συμβουλές:


Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα βασικά για τις δίαιτες : διαβάστε τα εδώ ➤ 

1. Τακτικά γεύματα
Το έχεις διαβάσει παντού και το ξέρεις πια. Η αφαγία δεν αδυνατίζει. Το φυσικό αδυνάτισμα στηρίζεται σε υγιεινές επιλογές, και μια από αυτές είναι η κατανάλωση συχνών και τακτικών γευμάτων. Καλό είναι να τρως κάθε τρεις με τέσσερις ώρες, και να μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για παραπάνω. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει η ποσότητα της τροφής να μειώνεται σταδιακά, με το πρωινό να είναι το πιο πλούσιο γεύμα, και το βραδινό το πιο λιτό!


2. Νερό
Φυσικά δεν πρέπει α αμελείς το νερό. Είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί τον πιο μεγάλο σύμμαχο στο φυσικό αδυνάτισμα. Το νερό αποτοξινώνει τον οργανισμό, και θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις όλες τις τοξίνες και τις ουσίες που δε χρειάζεται ο οργανισμός σου. Ενάμιση λίτρο την ημέρα είναι αρκετό για να δεις τεράστια διαφορά.



3. Φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα για να πετύχεις ένα ομαλό και φυσικό αδυνάτισμα. Προσπάθησε να τα εντάσσεις σε κάθε σου γεύμα, και να αποτελούν μεγάλο μέρος στη διατροφή σου. Συνδύαζε κάθε σου γεύμα με σαλάτα, και τρώγε φρούτα το πρωί, και το απόγευμα.
Φυσικά μπορείς να επιλέξεις φρούτα και λαχανικά που έχουν λιποδιαλυτική δράση και να δεις τα βέλτιστα αποτελέσματα.
Ανανάς: Ένα πολύ γνωστό λιποδιαλυτικό φρούτο είναι ο ανανάς. Μπορείς να τον φας σαν φρούτο ή σε χυμό. Βοηθάει στο αδυνάτισμα και στη διάλυση του λίπους, ενώ απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό.
Γκρέιπφρουτ: Άλλη γνωστή τροφή για τη διάλυση και καύση του λίπους είναι το γκρέιπφρουτ. Εκτός όμως από τη βοήθεια που θα σου προσφέρει στο αδυνάτισμα, το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε βιταμίνες και άλλες σημαντικές ουσίες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Ελαιόλαδο: Μην ξεχνάτε να προσθέτετε μία μικρή ποσότητα ελαιόλαδου στα γεύματά σας. Δε χρειάζονται υπερβολές, ίσα ίσα να μην είναι το φαγητό σας εντελώς στεγνό. Μπορείτε επίσης, να ρίξετε και λίγο χυμό φρέσκου λεμονιού.
Ψωμιά και δημητριακά ολικής άλεσης: Αντικαταστήστε το ψωμί που τρώγατε μέχρι τώρα, με ένα ολικής αλέσεως. Όσο για το πρωινό σας γεύμα; Προτιμήστε να καταναλώσετε μπολ δημητριακών το οποίο και θα σας χαρίσει την ευεξία και τη σιλουέτα που αναζητάτε.
Αμύγδαλα ωμά: Βάλτε μερικά αμύγδαλα σε ένα μπολ και έχετέ τα πάντα δίπλα σας στο γραφείο. Πού και πού φροντίστε να τσιμπάτε μερικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκτός απο λιποδιαλυτική δράση, περιέχουν και πολλές βιταμίνες!
Γαλοπούλα, κοτόπουλο και άλλα άπαχα κρέατα και ψάρια: Τα γεύματά σας πρέπει να αποτελούνται κυρίως από αυτά, αν επιθυμείτε να χάσετε το περιττό λίπος. Λίγα λαχανικά για συνοδευτικό δεν είναι και άσχημη ιδέα. Δοκιμάστε τα για μερικές ημέρες και δε θα πιστεύετε για το πότε η κοιλίτσα σας, θα ξεφουσκώσει.


Μήλα και αχλάδια: Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Στη δική μας περίπτωση, θα κάνει και τα περιττά κιλά. Έχετε ένα μήλο ή αχλάδι πάντα μαζί σας και γευτείτε το ως σνακ μέσα στην ημέρα.
Σπανάκι και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Τι θα λέγατε για μία σπανακόπιτα; Γενικότερα, ό,τι είναι πράσινο μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος. Μία σαλάτα, για παράδειγμα, με λίγο κοτόπουλο αποτελούν ένα από τα πιο τοπ γεύματα μίας δίαιτας. Εσείς θα αντισταθείτε;
Βρώμη: Αγαπημένη για πολλούς λάτρεις της υγιεινής διατροφής. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα πράγματα μπορείτε να φτιάξετε με τη βρώμη. Ψωμί, κουλουράκια ή ακόμη και γλυκά. Μήπως τελικά την είχατε λίγο παρεξηγημένη στο μυαλό σας;




4. Πρόσθεσε πρωτεΐνη
Για να πετύχεις ένα ομαλό και φυσικό αδυνάτισμα θα πρέπει να δείξεις μεγάλη προσοχή όχι μόνο στην ποσότητα των τροφών και τη συχνότητα αλλά και στους συνδυασμούς των τροφών. Η μαγική τροφή για το αδυνάτισμα δεν είναι άλλη από την πρωτεΐνη! Η άπαχη πρωτεΐνη βοηθάει στο ξεφούσκωμα, στη μείωση του πρηξίματος στην περιοχή της κοιλιάς, στην ενδυνάμωση των μυών αλλά και στη μείωση του λίπους. Δεν είναι τυχαίο που όσοι ασχολούνται με τη γυμναστική και το fitness δεν την παραλείπουν σε κανένα από τα γεύματα τους. Άπαχη πρωτεΐνη μπορείς να βρεις στο βραστό κοτόπουλο, στο αυγό (όχι τηγανιτό) , στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στον τόνο στη γαλοπούλα κ.α. .


5. Αύξησε τις καύσεις με γυμναστική
Για να κάνεις το φυσικό αδυνάτισμα να έρθει πιο γρήγορα πρέπει να προσθέσεις στην καθημερινότητά σου γυμναστική και ασκήσεις, που θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σου, και θα αυξήσουν τις καύσεις σου, επιταχύνοντας τη μείωση του βάρους. Ξεκίνησε με έναν κανονικό ρυθμό γυμναστικής, και αύξησε σταδιακά την ένταση και τη διάρκεια, για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Ξεκίνησε με αεροβική γυμναστική, για να χάσεις βάρος, και στην πορεία πρόσθεσε και ασκήσεις ενδυνάμωσης, που θα τονίσουν τους μυς σου, και θα αποτρέψουν την πιθανή χαλάρωση, που μπορεί να προκληθεί από τη μείωση του βάρους.
Βέβαια πάντα μπορείς να προσθέσεις κινήσεις στην καθημερινότητά σου, και να κάνεις το μεταβολισμό σου να λειτουργεί συνεχώς. Ανέβαινε τους ορόφους από τις σκάλες, και προσπάθησε γενικώς να κινείσαι όσο πιο πολύ μπορείς. Όλες αυτές οι μικρές κινήσεις, είναι ικανές να αναδείξουν το σώμα σου, και να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις πιο γρήγορα.


6. Προσοχή στις κρυμμένες θερμίδες
Πάντα υπάρχουν κρυμμένες θερμίδες εκεί που δεν τις περιμένεις, και σου προσθέτουν βάρος χωρίς να το καταλάβεις! Μην ξεχνάς λοιπόν, πως ο καφές μπορεί να είναι το αγαπημένο σου ρόφημα, όμως εάν πίνεις δύο καφέδες την ημέρα με αρκετή ζάχαρη, το να μειώσεις την ποσότητα της μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι και μισό κιλό την εβδομάδα! Οι σαλάτες μπορεί να είναι υγιεινές, όμως οι σος και οι σάλτσες που περιέχουν μπορεί να έχουν αρκετές θερμίδες. Καλό θα είναι να φτιάχνεις μόνη σου τη σάλτσα για τη σαλάτα, και να μην υπερβαίνεις στην ποσότητα!

# Διαβάστε προσεκτικά την παρακάτω προειδοποίηση
  
Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.

Προσοχή Οδηγίες χρήσης των βοτάνων Στα όσα ακολουθούν ξαναβρίσκουμε τα φαρμακευτικά βότανα, όχι βέβαια με την πρόθεση να αντικαταστήσουν τον γιατρό ή τη φαρμακευτική αγωγή, που ποτέ δεν πρέπει να αγνοούμε, αλλά με τη διάθεση να δημιουργήσουν ένα μικρό φυσικό φαρμακείο στο σπίτι μας για ήπιες διαταραχές.

Οδηγίες χρήσης
Τα φαρμακευτικά βότανα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού, κυρίως από όσους παίρνουν άλλα φάρμακα ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και από τις εγκύους, τις θηλάζουσες και βέβαια τα παιδιά και τους εφήβους. Τα φαρμακευτικά βότανα δεν αποτελούν πανάκεια, ούτε πρέπει να τα καταναλώνουμε χωρίς μέτρο και με την προσδοκία ότι θα γιατρέψουν όλες τις ασθένειες. Οτιδήποτε είναι φυσικό δεν σημαίνει ότι είναι και απολύτως ασφαλές. Έτσι, τα φαρμακευτικά φυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση και βάσει των συμβουλών των ειδικών, που τα γνωρίζουν καλά.

Δοσολογία
Οι ποσότητες στις οποίες μπορούμε ή πρέπει να καταναλώνουμε τα φαρμακευτικά φυτά είναι πολύ δύσκολο να καθοριστούν με ακρίβεια. Η σωστή δοσολογία εξαρτάται κάθε φορά από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η σωματική διάπλαση, η ασθένεια του ατόμου που τα καταναλώνει, καθώς επίσης και από το αν παίρνει άλλα φάρμακα ή αν έχει και άλλα προβλήματα υγείας. Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι δεν είναι όλα τα βότανα, από όπου κι αν προέρχονται, της ίδιας δραστικότητας, καθώς αυτή ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, καλλιέργειας, συγκομιδής, αποξήρανσης, φύλαξης κ.λπ. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι μία επαρκής ποσότητα για έναν ενήλικο που έχει λάβει υπόψη όλες τις αντενδείξεις είναι ένα φλιτζάνι έγχυμα ή αφέψημα τη φορά. Για περισσότερες συμβουλές, ή για συστηματική χρήση, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας.

Οι μορφές τους
Αφέψηµα Το φυτό βράζει μαζί με το νερό, συνήθως για 5-10΄, και στη συνέχεια το διηθούμε. Χρησιμοποιείται για τα ξυλώδη μέρη, όπως οι ρίζες ή οι φλοιοί.
Έγχυµα Είναι μέθοδος που ενδείκνυται για τα φύλλα, τα άνθη και τα πέταλα, αλλά όχι για τις ρίζες. Επίσης, χρησιμοποιείται και όταν δεν θέλουμε να φύγουν τα πτητικά συστατικά, όπως στις περιπτώσεις των αρωματικών φυτών. Για να το παρασκευάσουμε, βράζουμε το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βότανο. Κατόπιν, αφήνουμε το μείγμα έτσι για 5-10΄ και στη συνέχεια το διηθούμε.

Πού βρίσκουμε τα δραστικότερα;
Είναι διαδεδομένη η λανθασμένη άποψη ότι τα άγρια φυτά είναι πιο δραστικά από τα καλλιεργούμενα. Όταν στα καλλιεργούμενα φυτά οι ποικιλίες που καλλιεργούνται, η περιποίηση των φυτών και η εποχή συλλογής, η φύλαξη (μέρη σκοτεινά και όχι υγρά) και η αποξήρανση (όταν χρειάζεται) είναι σωστές, τότε δεν παρατηρούνται ουσιαστικές διαφορές από τα άγρια. Επίσης, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τα βότανα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός χρόνου από τη στιγμή της συλλογής τους.
*Απόσπασμα από άρθρο του https://www.vita.gr/ σε συνεργασία με δρ. ΕΛΕΝΗ ΣΚΑΛΤΣΑ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
#
 
7. βότανα ( αλλά με μέτρο )
ΠΡΟΣΟΧΗ τα βότανα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ και πάντα υπό την επίβλεψη και της οδηγίες ειδικού , υπερβολική και συνεχή κατανάλωση του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας - πολλά βότανα Απαγορεύονται στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό
Καποια βότανα μπορεί να είναι ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ και ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ συμβουλευτείτε ειδικό πριν τη χρήση τους

Βότανα λοιπόν και επιστροφή σε φυσικούς τρόπους διατροφής.Ορισμένα μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους, προσφέροντας μια πρόσθετη ώθηση στο ρυθμό του μεταβολισμού. Αυτό το επιτυγχάνουν χάρη στα ένζυμα και στις βιταμίνες που περιέχουν, τα οποία «ενεργοποιούν» τόσο τα όργανα που επεξεργάζονται το λίπος όσο και τις απεκκριτικές οδούς του οργανισμού.
Βεβαίως τα βότανα από μόνα τους δεν είναι θαυματουργά. Απλά αποτελούν ένα ωφέλιμο συμπλήρωμα μιας ισορροπημένης δίαιτας που, ούτως ή άλλως, πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αδυνατίσουμε.Τα βότανα που βοηθούν στο αδυνάτισμα είναι τα εξής:

7.1 Πράσινο τσάι: Ο Βασιλιάς στο αδυνάτισμα
Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να γίνει το αγαπημένο σας ρόφημα. Ζεστό ή κρύο, τα αποτελέσματά του είναι θεαματικά. Αν δε σας αρέσει σκέτο, μπορείτε να ρίξετε μέσα μερικές φέτες λεμονιού. Φυσικά, μην προσθέσετε ζάχαρη.
Η δίαιτα με πράσινο τσάι είναι απλή, εύκολη και υπόσχεται να μας βοηθήσει να χάσουμε έως και 8 κιλά το μήνα, αλλά κυρίως να κάψουμε όλο το περιττό λίπος γύρω από την κοιλιά. Ο δρ Μάικ Μορένο συγγραφέας του βιβλίου "17-Day Diet" μας παρουσιάζει το καινούριο του δραστικό διατροφικό πρόγραμμα.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του τσαγιού είναι γνωστές από αιώνες, μια που το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Χάρη σε ένα ισχυρό θρεπτικό συστατικό του φυτού του πράσινου τσαγιού, που ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη, το ρόφημα αυτό μας αποδεικνύει ότι η φύση προσφέρει τα καλύτερα… φάρμακα. Εκτός από τις δεκάδες ιδιότητες του το πράσινο τσάι όμως βοηθάει κυρίως στην διάσπαση του λίπους, καθώς οι κατεχίνες που περιέχει ενεργοποιούν τα γονίδια καύσης του λίπους της κοιλίας και επιταχύνουν την απώλεια βάρους κατά 77%.
Το παρακάτω διαιτολόγιο που μας προτείνει ο διατροφολόγος από τον Σαν Ντιέγκο Δόκτωρ Μορένο είναι χαμηλό σε θερμίδες και κορεσμένο λίπος, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία σε συνδυασμό με την καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού (2 φλιτζάνια την ημέρα) συμβάλλουν στην αυξημένη καύση λίπους στα δύσκολα σημεία (μέση και περιφέρεια) και στην απώλεια βάρους. Η δίαιτα αυτή υπόσχεται να τονώσει τον μεταβολισμό μας αλλά και να μας βοηθήσει να χάσουμε 1 με 2 κιλά την εβδομάδα, χωρίς τον φόβο να τα ξαναπάρουμε.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα
Δευτέρα
Πρωινό: 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι + 2 φρυγανιές με 1 κ.τ.γ. μέλι.
Μεσημεριανό: 1 μερίδα ψάρι ψητό + σαλάτα με 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο + 1 φέτα ψωμί + 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι.
Απογευματινό: 1 γιαούρτι 2% + 1 μικρό φρούτο.
Βραδινό:2 πατάτες βραστές με 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο + 1 μερίδα τυρί χαμηλών λιπαρών + 1 φρυγανιά.
Τρίτη
Πρωινό :1 ποτήρι φυσικό χυμό + 1 τοστ με 1 φέτα γαλοπούλα βραστή + 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι. Μεσημεριανό: 1 μερίδα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας + σαλάτα εποχής με 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο + 1 μερίδα τυρί χαμηλών λιπαρών.
Απογευματινό: 1 μικρό φρούτο εποχής.
Βραδινό: σαλάτα με 1 μικρό τόνο και πράσινα λαχανικά σας με 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο + 2 φρυγανιές.
Τετάρτη
Πρωινό: 1 ποτήρι πράσινο τσάι + 1 κουλούρι (τύπου Θεσσαλονίκης).
Μεσημεριανό: 1 μερίδα μπιφτέκια + σαλάτα εποχής με 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό: 1 φρυγανιά + 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι.
Βραδινό: 1 ντάκο κρητικό με 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, λίγες ελιές, 1 μικρή μερίδα τυρί και 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο.
Πέμπτη
Πρωινό: 1 τοστ με 1 φέτα γαλοπούλα και 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά + 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι.
Μεσημεριανό: 1 μερίδα αρακά ή φασολάκια με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο + σαλάτα εποχής με 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο + 1 μερίδα τυρί χαμηλών λιπαρών.
Απογευματινό: 2 παξιμάδια κριθαρένια + 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι.
Βραδινό: ομελέτα με 2 αβγά + σαλάτα εποχής με 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο.
Παρασκευή
Πρωινό: 1 φρυγανιά με 2 κ.τ.γ. μαρμελάδα + 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι.
Μεσημεριανό: 1 μερίδα όσπρια με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο + 1 μερίδα τυρί χαμηλών λιπαρών.
Απογευματινό: 2 μικρά φρούτα εποχής.
Βραδινό: 2 σουβλάκια καλαμάκια κοτόπουλο + 1 πίτα αλάδωτη + σαλάτα εποχής με 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο.
Σάββατο
Πρωινό: 1 κουλούρι (τύπου Θεσσαλονίκης) + 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι.
Μεσημεριανό: σαλάτα εποχής με 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο + 1 φλιτζ. πράσινο τσάι.
Απογευματινό 1 γιαούρτι 2%.
Βραδινό σαλάτα ανάμεικτη με 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο + 1 πατάτα ψητή + 1 μερίδα τυρί χαμηλών λιπαρών.
Κυριακή
Πρωινό: 1 ποτήρι πράσινο τσάι + 1 κουλούρι (τύπου Θεσσαλονίκης).
Μεσημεριανό: 1 μερίδα μπιφτέκια + σαλάτα εποχής με 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό: 1 φρυγανιά + 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι.
Βραδινό: 1 ντάκο κρητικό με 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, λίγες ελιές, 1 μικρή μερίδα τυρί και 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο.
Πηγή https://www.imommy.gr/mama/diatrofi/article/3465/diaita-me-prasino-tsai-gia-na-xasete-ews-kai-8-kila-to-mhna/#sthash.SeQFLZZU.dpuf
Πηγή https://www.imommy.gr/mama/diatrofi/article/3465/diaita-me-prasino-tsai-gia-na-xasete-ews-kai-8-kila-to-mhna/


7.2 Φασκόμηλο: Βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.
Τρόπος παρασκευής: Βράζετε μία χούφτα φασκόμηλο σε 4 φλιτζάνια νερό. Πίνετε ένα ποτήρι από το ρόφημα πρωί, μεσημέρι και βράδυ, πριν από το φαγητό. Εκτός του ότι βοηθά στο αδυνάτισμα, είναι αρωματικό, ελαφρώς διουρητικό και έχει ευχάριστη γεύση. Μπορείτε να το πίνετε για πολύ καιρό, χωρίς να αντιμετωπίσετε παρενέργειες (εκτός αν έχετε υψηλή πίεση).
ΠΡΟΣΟΧΗ το φασκόμηλο πρέπει να χρησιμοποιείται με ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ και πάντα υπό την επίβλεψη και της οδηγίες ειδικού , υπεςρβολική και συνεχή κατανάλωση του μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη και άλλα προβλήματα υγείας - Απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό

7.3 Χαμομήλι:Είναι ένα ελαφρύ ρόφημα, που συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. 
Δοσολογία: Διαλύετε 2 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι σε βραστό νερό και σουρώνετε μετά από 6-7 λεπτά. Πίνετε 1 φλιτζάνι την ημέρα, πριν από το φαγητό.Τρόπος παρασκευής: Διαλύστε 1 κ.γ. χαμομήλι σε σκόνη σε βραστό νερό. Πίνετε 1-2 ποτήρια την ημέρα, πριν από το φαγητό.

7.4 Λεμόνι:
Βοηθά στη διάλυση του συσσωρευμένου λίπους.

Ξεδιψάστε με την προσθήκη φετών λεμονιού στο νερό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε επίσης αρκετές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το λεμονόνερο είναι το καλύτερο φυσικό ενισχυτικό ενέργειας. Το πρωί, το σώμα σας είναι αφυδατωμένο και χρειάζεται αρκετό νερό για να σπρώξει προς τα έξω τις τοξίνες και να ανανεώσει τα κύτταρα.
Για να είμαστε πιο ακριβείς, η σπιτική «λεμονάδα» διεγείρει την αποβολή των τοξινών, ρυθμίζει τη λειτουργία των νεφρών και ενισχύει την πέψη.20 Απίστευτοι λόγοι για να πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί
1- Το λεμονόνερο παρέχει αρκετούς ηλεκτρολύτες και ενυδατώνει το σώμα σας. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
2- Το λεμονόνερο είναι σπουδαίο για τις αρθρώσεις σας. Ελαττώνει τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών.
3- Το ζεστό νερό με λεμόνι βοηθάει στην πέψη. Τα λεμόνια είναι γεμάτα με κιτρικό οξύ το οποίο αλληλεπιδρά με τα ένζυμα και τα οξέα που διεγείρουν την έκκριση των γαστρικών υγρών και την πέψη των τροφίμων.
4- Τονώνει το συκώτι να παράγει περισσότερα ένζυμα από οποιαδήποτε άλλη τροφή ή ποτό.
5- Το λεμονόνερο καθαρίζει το συκώτι σας. Ο χυμός λεμονιού συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από το ήπαρ.
6- Τα λεμόνια έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και ως εκ τούτου το λεμονόνερο βοηθά στη θεραπεία των αναπνευστικών λοιμώξεων, τον πονόλαιμο και στην αμυγδαλίτιδα.
7- Το ζεστό νερό λεμόνι ρυθμίζει την κινητικότητα του εντέρου.
8- Το λεμονόνερο ρυθμίζει τον μεταβολισμό. Τα λεμόνια είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά – αποτρέπουν ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην ενίσχυση της ανοσίας.
9- Παρέχει φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε κάλιο. Η έλλειψη καλίου προκαλεί κατάθλιψη και άγχος. Ένα υγιές νευρικό σύστημα απαιτεί αρκετό κάλιο για να στείλει τα βιώσιμα σήματα στην καρδιά.
10- Το λεμονόνερο καθαρίζει το αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες.
11- Βοηθάει στη θεραπεία της υπέρτασης. Ένα ολόκληρο λεμόνι την ημέρα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση κατά 10%.
12- Το λεμονόνερο δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα. Ακόμα και όταν καταναλωθεί αμέσως πριν από τα γεύματα, εξακολουθεί να βοηθά το σώμα σας να διατηρήσει υψηλότερες τιμές pH, κάνοντας το σώμα σας ανθεκτικό στις ασθένειες.
13- Βελτιώνει την χροιά του δέρματος. Τα λεμόνια είναι φορτωμένα με βιταμίνη C, η οποία αναζωογονεί το σώμα σας και ως εκ τούτου βελτιώνει την χροιά του δέρματος σας. Πίνετε νερό με λεμόνι κάθε πρωί για να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματός σας.
14- Το λεμονόνερο αραιώνει την σταδιακή συσσώρευση ουρικού οξέος που προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις και ουρική αρθρίτιδα.
15- Είναι σπουδαίο για τις έγκυες γυναίκες. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Είναι ένα μετασχηματιστής και βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμά τις ιώσεις και τα κρυολογήματα.
Επιπλέον, η βιταμίνη C διεγείρει το σχηματισμό του οστικού ιστού στα μωρά. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο διεγείρει επίσης το σχηματισμό του νευρικού συστήματος του μωρού.
16- Ανακουφίζει από την καούρα. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό.
17- Το λεμονόνερο διαλύει τις πέτρες στη χολή, τις πέτρες στα νεφρά, τις πέτρες στο πάγκρεας, και τις καταθέσεις ασβεστίου.
18- Σας βοηθά να χάσετε βάρος, φυσικά. Η πηκτίνη στα λεμόνια μειώνει την επιθυμία. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αλκαλική δίαιτα βελτιώνει τη διαδικασία καύσης του λίπους.
19- Ανακουφίζει από τον πονόδοντο και την ουλίτιδα.
20- Το λεμονόνερο προλαμβάνει τον καρκίνο, καθώς τα λεμόνια είναι πολύ αλκαλικά. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον.
Πότε πρέπει να πίνετε νερό με λεμόνι;
Πάντα να χρησιμοποιείτε καθαρό ή νερό πηγής. Κάντε χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ και ρίξτε τον σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε έναν ειδικό αποχυμωτή για να πάρει το μεγαλύτερο μέρος του χυμού χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν αιθέριο έλαιο λεμονιού.Πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί, πριν να φάτε ή να πιείτε οτιδήποτε. Μπορείτε επίσης να πιείτε μια ώρα πριν από τα γεύματα σας.
Τρόπος παρασκευής: Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό στύψτε 10 σταγόνες από ένα φρεσκοκομμένο λεμόνι. Πίνετε αυτό το βιταμινούχο ρόφημα κάθε πρωί.


7.5 Μέντα: Είναι διουρητική και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό
Τρόπος παρασκευής: Ρίχνετε 1 κ.γ. μέντα σε βραστό νερό. Πίνετε από το αφέψημα κάθε πρωί. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα μέντας στο τσάι, σε άλλα ροφήματα, στους χυμούς, αλλά και στις κομπόστες.

7.6 Σέλινο: διουρητικό
Είναι ένα πολύ καλό διουρητικό, το οποίο βοηθάει ιδιαίτερα στο αδυνάτισμα. Ταυτόχρονα, αν καταναλώστε ολόκληρο το σέλινο, έχει φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού σωλήνα, ιδιότητα χρήσιμη αν κάνετε δίαιτα.Το σέλινο βοηθάει επίσης στους ρευματισμούς και τις αρθρίτιδες.Δοσολογία: Σε ένα λίτρο νερό βράστε 5 ρίζες και φύλλα σέλινου. 
Τρόπος παρασκευής: Σε ένα λίτρο νερό βράστε 5 ρίζες και φύλλα σέλινου. Πίνετε 3-4 ποτήρια την ημέρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ λίστα με Βότανα γνωστά για τη συμβολή τους στο αδυνάτισμα Προσοχή !!! Συμβουλευτείτε ειδικό πριν τη χρήση τους

Ιβίσκος: για ενεργοποίηση του μεταβολισμού


Για τη δυσκοιλιότητα. Εκτός από διακοσμητικό φυτό, ο ιβίσκος έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. O ιβίσκος ενδείκνυται για τους υπέρβαρους με πρόβλημα δυσκοιλιότητας και αυξημένων λιπιδίων.
Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε έγχυμα με 1 κουταλάκι ιβίσκου σε 1 φλιτζάνι νερό.

Λουΐζα:Για την κατακράτηση υγρών.
Η Λουΐζα είναι από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, συμβάλλει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στον έλεγχο τηςόρεξης και στη διούρηση - γι' αυτό και είναι μια άριστη επιλογή για όσους υποφέρουν από κατακράτηση υγρών.
Οι ευεργετικές της ιδιότητες βοηθούν στην αποτοξίνωση και την αποβολή των περιττών υγρών από τον οργανισμό αλλά και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Εκτός των άλλων είναι και χωνευτική. Αποφύγετέ την όσοι έχετε υπόταση, καθώς επειδή είναι διουρητική,μειώνει την πίεση.
H λουίζα είναι από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. H λουΐζα βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στη ρύθμιση της όρεξης και στη διούρηση – γι’ αυτό και είναι μια καλή επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών. Eπιπλέον, η λουίζα έχει ήπια κατευναστική δράση.
Δοσολογία: 1-2 κουταλάκια ή 5-6 φύλλα για ένα φλιτζάνι νερό. Μπορείτε να πιείτε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα
Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε έγχυμα, βάζοντας μέχρι 3 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό. Ωστόσο, αποφύγετέ την αν έχετε υπόταση, επειδή είναι διουρητική και μειώνει την πίεση.

Σπιρουλίνα:τέλος στη βουλιμία!
Για τη βουλιμία. H σπιρουλίνα είναι ένα βότανο των ποταμών και της θάλασσας (καλλιέργειες σπιρουλίνας υπάρχουν στη Bόρεια Eλλάδα). H σπιρουλίνα ενδείκνυται για όσους συνηθίζουν να καταφεύγουν στο φαγητό, όταν δεν έχουν καλή διάθεση. Θα τη βρείτε σε μορφή σκόνης και κάψουλες.
Η σπιρουλίνα είναι ιδανική για τις περιπτώσεις των ανθρώπων που καταφεύγουν στο φαγητό όταν δεν έχουν διάθεση. Είναι εξαιρετικά θρεπτική και εάν ληφθεί πριν το γεύμα βοηθάει να μειωθεί η όρεξη, έτσι ώστε να τρώμε λιγότερο κατά τη διάρκεια των γευμάτων και να νιώθουμε λιγότερη πείνα μεταξύ αυτών. Διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την όρεξη αφού περιέχει ολοκληρωμένη πρωτεΐνη, μαζί με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και πολυσακχαρίτες που αυξάνουν ελάχιστα τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος. Τελικά, αφού τονώνει το μεταβολισμό, βοηθά στην καύση του λίπους.
Τη σπιρουλίνα μπορούμε να τη βρούμε στα φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, σε μορφή χαπιού, σκόνης και νιφάδων.
Δοσολογία: Διαλύετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σπιρουλίνας σε 1 ποτήρι νερό ή σε 1 ποτήρι φρέσκο χυμό (π.χ. πορτοκάλι) 30 λεπτά πριν από τα κυρίως γεύματα. Όταν είναι σε μορφή χαπιών, μπορείτε να παίρνετε 3 την ημέρα, πάντα πριν το φαγητό(30 λεπτά)
Tip: Προτιμήστε τη Σπιρουλίνα Νιγρίτας Σερρών. Εκτός από ελληνική, θεωρείται και η πιο καθαρή μορφή σε σκεύασμα που κυκλοφορεί.
Τρόπος παρασκευής: Διαλύετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σπιρουλίνας σε 1 ποτήρι νερό ή σε 1 ποτήρι φρέσκο χυμό (π.χ. γκρέιπφρουτ). Aποφύγετε το ρόφημα, επειδή η σπιρουλίνα δεν έχει ευχάριστη γεύση, ενώ σημειώστε ότι η σπιρουλίνα διατίθεται επίσης και σε κάψουλες.


Γκουαρανά: μαχαίρι στην όρεξη
Η βασική ιδιότητα του Γκουαρανά είναι να μειώνει την όρεξη, ενώ ταυτόχρονα ευνοεί τη μείωση τουσωματικού βάρους και λίπους, επιταχύνει τομεταβολισμό, απομακρύνει τις τοξίνες και δίνειsuperενέργεια στο σώμα.
Μπορείτε να θρυμματίσετε τους σπόρους με τομπλέντερ ή με ένα γουδοχέρι. Δοσολογία: Μια σωστή δοσολογία είναι 1 κουταλιά του γλυκού αφήνοντας να βράσει για 3 λεπτά. Μπορείτε να πίνετε ένα ρόφημα μέχρι και 3 φορές την ήμεραΗ βασική ιδιότητα του Γκουαρανά είναι να μειώνει την όρεξη, ενώ ταυτόχρονα ευνοεί τη μείωση τουσωματικού βάρους και λίπους, επιταχύνει τομεταβολισμό, απομακρύνει τις τοξίνες και δίνειsuperενέργεια στο σώμα.
Μπορείτε να θρυμματίσετε τους σπόρους με τομπλέντερ ή με ένα γουδοχέρι. Δοσολογία: Μια σωστή δοσολογία είναι 1 κουταλιά του γλυκού αφήνοντας να βράσει για 3 λεπτά. Μπορείτε να πίνετε ένα ρόφημα μέχρι και 3 φορές την ήμερα

Σημύδα:για την κυτταρίτιδα
Για την κυτταρίτιδα. Tα φύλλα της σημύδας έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μείωση του ουρικού οξέος. H σημύδα επίσης μπορεί να βοηθήσει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Δοσολογία: Ετοιμάζετε αφέψημα με 1 κουταλάκι φύλλων σημύδας σε ένα φλιτζάνι νερό, 1-2 φορές την ημέρα.
Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε αφέψημα με 1 κουταλάκι φύλλων σημύδας σε 1 φλιτζάνι νερό.


Πικραλίδα: για αποτοξίνωση
Οι πικραλίδες αποτοξινώνουν τον οργανισμό καιεπιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας το αίσθημα της πληρότητας. Βοηθούν επίσης στο ναμεταβολίζονται σωστά τα λίπη και τα σάκχαρα του οργανισμού. Επίσης, κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις ανάμεσα στα λαχανικά, όσον αφορά στην θρεπτική τους αξία.
Δοσολογία: Προσθέστε τις στη σαλάτα σας ή ετοιμάστεέγχυμα με 1-2 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό, 2 φορές την ημέρα.


Ταραξάκο για να περιορίσετε την όρεξη:
Tο ταραξάκο είναι από τα πιο διαδεδομένα βότανα της Eλλάδας, με πολύπλευρη δράση, γι’ αυτό και του έχει αποδοθεί πλήθος χαρακτηρισμών, όπως ταραξάκο «το ιαματικόν», «το θεραπευτικόν», «το καταπληκτικόν», «το μαγικόν». Tο ταραξάκο βοηθά στο μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών γι’ αυτό και θα μπορούσε να βοηθήσει έναν υπέρβαρο με αυξημένη χοληστερίνη. Eπιπλέον, ρυθμίζει την όρεξη, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και έχει καταπραϋντική δράση.
Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε έγχυμα με 1-2 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό.

Γλυκόριζα

Είναι γλυκαντικό, τονωτικό και βοηθά στις ασθένειες του ανοσοποιητικού και πεπτικού συστήματος, είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό για το ενδοκρινικό σύστημα και είναι ειδικό για το αναπαραγωγικό σύστημα. Έχει στοιχεία που είναι παρόμοια σε λειτουργία με τα στεροειδή φυσικά στο ανθρώπινο σώμα.

Ελίχρυσος
Ο ελίχρυσος έχει άριστες επουλωτκές ιδιότητες, επαναφέρει το δέρμα σε πιο υγιή κατάσταση και καθυστερεί τη γήρανση χάρη στην ισχυρότατη κυτταρο- αναπλαστική του δράση.
Είναι αντιφλεγμονώδης, αντιλοιμώδης, αιμοστατικός, επουλωτικός, ευστόμαχος, λιπολυτικός.
Κατά των δερματικών παθήσεων, επιταχύνει τη θεραπεία δερματίτιδας, εγκαυμάτων, ακμής, έρπητα, πληγών, μωλώπων, εκζεμάτων και φιλτράρει τις υπεριώδεις ακτίνες.

Ηλίανθος

Ενυδατώνει τον οργανισμό και βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους προκαλώντας το αίσθημα κορεσμού.

Κάρδαμο

Το Κάρδαμο αυξάνει το μεταβολισμό και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη. Επίσης προάγει την υγιή πέψη και ανακουφίζει τους πόνους των κολικών.

Κενταύριο

Το Κενταύριο είναι πολύτιμο βότανο, βοηθητικό της πέψης. Διεγείρει την έκκριση των πεπτικών υγρών τα οποία βοηθούν στη διάσπαση της τροφής. Η δράση αυτή προκαλεί το «σφίξιμο» του οισοφαγικού σφικτήρα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης.

Κουρκουμάς ή κουρκούμη

Αυτό το φωτεινό πορτοκαλί «δυνατό» μπαχαρικό της Ινδίας, βοηθά στη διάσπαση του λίπους και ρυθμίζει το μεταβολισμό του σώματος. Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να μειώσει την πιθανότητα εκδήλωσης διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Κύμινο
Το Κύμινο βοηθά τη διαδικασία της πέψης και την παραγωγή ενέργειας, ενώ ενισχύει παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα με άσθμα, αρθρίτιδα, νεφρική νόσο και καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες

Κυνόροδο
Δυναμωτικό σε περίπτωση εξάντλησης και έλλειψης βιταμινών, καθώς και διουρητικό. Το κυνόροδο περιέχει πολλή βιταμίνη C. Είναι καλό για το δέρμα και βοηθά στην αποκατάσταση της διαταραγμένης ορμονικής ισορροπίας καθώς και στην ακανόνιστη περίοδο

Σέννα:
Την βρίσκετε στα φαρμακεία.
Τρόπος παρασκευής: Μουσκέψτε λίγα φύλλα σ’ ένα ποτήρι βραστό νερό, για 5 ώρες περίπου. Το σουρώνετε και το πίνετε το βράδυ, κατά προτίμηση πριν κοιμηθείτε. (Προσοχή στην χρήση)

Φυτολάκα:
H φυτολάκα είναι ένα δέντρο τα φύλλα του οποίου έχουν κυρίως λιποδιαλυτική και εν μέρει διουρητική δράση. H φυτολάκα βοηθά ανθρώπους με έντονο πρόβλημα τοπικού πάχους.
Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε έγχυμα με 1 κουταλάκι φυτολάκα σε 1 φλιτζάνι νερό. Επίσης, τη φυτολάκα θα τη βρείτε και σε πόσιμη μορφή, σε φαρμακεία με ομοιοπαθητικά. Διαλύετε 10 σταγόνες φυτολάκα σε ένα φλιτζανάκι νερό και πίνετε μέχρι 3 φλιτζανάκια την ημέρα.

Αψιθιά: ΠΡΟΣΟΧΗ σε μεγάλες ποσότητες είναι ΕΠΙΚΙΔΥΝΟ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΔΗ πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.


Η Αψιθιά συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο μεταβολισμό των υδατανθράκων (σακχάρων) - γι' αυτό και ενδείκνυται σε όσους αρέσουν τα γλυκά. Έχει επίσης ευεργετική δράση στους διαβητικούς και βοηθά στην καταπολέμηση των ρευματισμών.
Αν σας αρέσουν τα γλυκά. (Προειδοποίηση: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΗ. Προσοχή στην χρήση). H αψιθιά φημίζεται για την πλούσια περιεκτικότητά της σε αιθέρια έλαια. Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο μεταβολισμό των υδατανθράκων (σακχάρων) – γι’ αυτό και ενδείκνυται για όσους έχουν αδυναμία στα γλυκά. 
Δοσολογία: Η συνηθισμένη δοσολογία που προτείνεται είναι 10γρ. την ημέρα σε 3 δόσεις. Η προετοιμασία αφεψήματος γίνεται με το βρασμό των 10γρ. Αψιθιάς σε 1 λίτρο νερού για 15 περίπου λεπτά. Το αφέψημα είναι αρκετό για 3 φλιτζάνια που μπορούν να καταναλωθούν πρωί, μεσημέρι και βράδυ ανάμεσα από τα γεύματα.
Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε έγχυμα με 1-2 κουταλάκια αψιθιά σε 1 φλιτζάνι νερό.
δείτε περισσότερα για την Αψιθιά

Πώς θα ετοιμάσετε τα ροφήματα
Έγχυμα: Aφού βράσει το νερό στο μπρίκι, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη συνιστώμενη δόση του βοτάνου και το αφήνετε σκεπασμένο για 5 λεπτά. Tο σουρώνετε και το πίνετε.
Aφέψημα: Tο αφέψημα ενδείκνυται για τα σκληρά φύλλα και τις ρίζες των βοτάνων. Στην περίπτωση αυτή, βράζετε το βότανο μαζί με το νερό για 5 λεπτά, το σουρώνετε και το πίνετε.
Tip: Eάν βρίσκεστε πολλές ώρες εκτός σπιτιού, μπορείτε να ετοιμάσετε από το πρωί ένα μπουκαλάκι με δύο δόσεις από το βότανο της επιλογής σας.
Πότε: 20 λεπτά πριν το γεύμα σας
Πόσα: φλιτζάνια την ημέρα 1-2
Για πόσον καιρό: Πίνετε τα ροφήματα για 1-2 μήνες, κάνετε ένα διάλειμμα 2 εβδομάδων και συνεχίζετε με πιο χαλαρό ρυθμό, π.χ. για ένα μήνα, προτού κάνετε πάλι διάλειμμα. Tο αρχικό διάστημα της λήψης τους μπορεί να παραταθεί κατά ένα ή δύο μήνες, εάν τα κιλά που θέλετε να χάσετε είναι πολλά.

Συνδυασμοί για καλύτερα αποτελέσματα

O συνδυασμός των βοτάνων που ήδη αναφέρθηκαν με ορισμένα άλλα μπορεί να συμπληρώσει τη δράση τους και να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους. Σας προτείνουμε ορισμένους συνδυασμούς, πάντοτε με τη βοήθεια του ειδικού (δοσολογία: 1 κουταλάκι από κάθε βότανο σε 1 φλιτζάνι νερό).

Aν εγκαταλείπετε τη δίαιτα, Βασιλικός και αψιθιά
(Έγχυμα) O συνδυασμός αυτός ενδείκνυται για τους υπέρβαρους που, όταν ξεκινούν δίαιτα, έχουν πονοκεφάλους, γίνονται νευρικοί και ξεχνούν γρήγορα το στόχο τους.
Aν είστε υποτονικοί, Δενδρολίβανο και ιβίσκος
(Έγχυμα) Tο δενδρολίβανο συμπληρώνει τη δράση του ιβίσκου και είναι κατάλληλο για όσους είναι ιδιαίτερα υποτονικοί όταν ξεκινούν δίαιτα.
Aν έχετε αϋπνίες, Mαντζουράνα και ταραξάκο
(Έγχυμα) H μαντζουράνα συνδυάζεται με το ταραξάκο και θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπέρβαρους με υπέρταση, άγχος και αϋπνίες.
Aν έχετε υπερένταση, Μελισσόχορτο και φυτολάκα
(Έγχυμα) Tο μελισσόχορτο ενδείκνυται για όσους έχουν στομαχικά προβλήματα, υπέρταση, πονοκεφάλους και ένταση στην καθημερινή τους ζωή. Συμπληρώνει τη δράση της φυτολάκας.
Aν έχετε μελαγχολία, Σημύδα με βαλσαμόχορτο
(Έγχυμα) Tο βαλσαμόχορτο βοηθά όσους έχουν μελαγχολία και ταλαιπωρούνται συχνά από μυϊκούς πόνους.

Tip: Mπορείτε να συνδυάσετε μόνοι σας μέχρι τρία βότανα. Συνδυασμός περισσότερων βοτάνων (λουίζα με μηδική, σεντέλα ασιάτικα, μελισσόχορτο, φραγκούλα, μαύρα φύκια, ταραξάκο και βάλσαμο) μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός ειδικού σε περιπτώσεις με έντονο πρόβλημα βάρους και με την προϋπόθεση ότι το πεπτικό σύστημα λειτουργεί ομαλά (χωρίς φουσκώματα και δυσπεψία).

NEW !!! Συνταγές για τσάι αδυνατίσματος 
Μία συνταγή για τσάι αδυνατίσματος από την Κρήτη με αποξηραμένα βότανα που σε συνδυασμό με ελεγχόμενη διατροφή και άσκηση  βοηθάει στην απώλεια βάρους , βελτίωση του μεταβολισμού και την αποτοξίνωση, τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εύκολα να τα βρούμε και φτηνά , μπορούμε να τα αγοράσουμε από σουπερμάρκετ και καταστήματα βιολογικών ή να τα καλλιεργήσουμε οι ίδιοι σε κήπο ή γλάστρες.
Υλικά:
  1. 10g Λουίζα
  2. 10g Λεβάντα 
  3. 10g Λιναρόσπορος
  4. 10g Ιβίσκος
  5. 10g Τσουκνίδα
  6. 10g Μαραθόσπορος
  7. 10g Δυόσμος
Τρόπος παρασκευής : αναμιγνύουμε τα αποξηραμένα βότανα και χρησιμοποιούμε καθημερινά 2 κουταλάκια από το μείγμα για την κατασκευή του πρωινού μας τσαγιού.
T;ip : Με ελεγχόμενη διατροφή και άσκηση το παραπάνω τσάι θα σας βοηθήσει στην απώλεια βάρος , βελτίωση του μεταβολισμού και την αποτοξίνωση

Ροφήματα και χυμοί που μπορεί να βοηθήσουν.

Πράσινο τσάι: Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί το κορυφαίο ρόφημα για τις δίαιτες. Το πράσινο τσάι έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σου σε περίοδο διατροφής, αφού αποτελεί φυσικό λιποδιαλυτικό, δρα κατά της κυτταρίτιδας και αυξάνει τον μεταβολισμό.

Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι: Ο συνδυασμός αυτών των τριών συστατικών μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο κατάλληλο σημείο, να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του αίματος και να θέσει σε εγρήγορση τον εγκέφαλό σου.

Χυμός γκρέιπφρουτ: Μπορεί να μην είναι και ο πιο γευστικός χυμός που υπάρχει, ωστόσο το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που σε βοηθά να ενισχύσεις τις άμυνες του οργανισμού σου αλλά και να καταπολεμήσεις δραστικά το λίπος.

Χυμός ανανά: Όχι και τόσο συνηθισμένος, ο χυμός ανανά αποτελεί μια ιδανική λύση για να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα. Φυσικά, εννοούμε φυσικό χημείο και όχι έτοιμα σκευάσματα. Είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και σε βοηθά στην καλύτερη πέψη των πρωτεϊνών.

Τσάι με τζίντζερ/ πιπερόριζα: Αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα ροφήματα, καθώς έχει την ιδιότητα να κόβει την όρεξή σου. Για το λόγο αυτό, φρόντισε να το πίνεις μισή ώρα πριν το γεύμα σου, προκειμένου να καταναλώσεις λιγότερη ποσότητα τροφών. Όμως, τα οφέλη του δεν τελειώνουν εκεί, αφού μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σου, αλλά και να τονώσει το κυκλοφορικό σύστημα. δείτε Τζίντζερ (πιπερόριζα) οφέλη για την υγεία και συνταγές

Καφές: Επιτέλους, καλά νέα για τον... παρεξηγημένο καφέ. Όχι μόνο δεν σου κάνει κακό, αλλά, αντιθέτως ,αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς σου, με άμεση συνέπεια να τίθεται σε εγρήγορση και ο μεταβολισμός σου, ενώ παράλληλα είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Φυσικά, βασικές προϋποθέσεις είναι να μην φτάσεις σε υπερβολική κατανάλωση, όπως επίσης, και να μην προσθέτεις πολύ ζάχαρη.

Ρόφημα λουίζας, ιβίσκου και τσουκνίδας: Τρία... θαυματουργά βότανα ενώνουν τα αρώματα και... τις δυνάμεις τους. Η λουίζα, το «βότανο της δίαιτας», είναι από τα πιο διαδεδομένα αφού μπορεί να ρυθμίσει την όρεξή σου. Ο ιβίσκος σε βοηθά στην πέψη των υδατανθράκων και την εντερική δραστηριότητα, ενώ η τσουκνίδα βοηθά στην απώλεια των κιλών, αφού αποβάλλει τις τοξίνες και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

NEW !!! Ρόφημα με λεμόνι ​​τζίντζερ μέλι και κανέλα: περισσότερα για ατό το κατά πολλούς ΜΑΓΙΚΟ ρόφημα αυτό θα βρείτε εδώ Νερό με λεμόνι κάνει θαύματα για την υγεία

Σχετικά Αρθρα
Δ19c

https://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_a_a_p_w_a_pl2pgg=
https://www.beautyme.gr/
https://www.vita.gr/diaita/xaste-varos/article/6135/proionta-adynatismatos-sta-farmakeia/
https://www.koolnews.gr/food/472046-to-fysiko-lipodialytiko-tis-giagias-me-meli-kanella-kai-lemoni/
https://www.jenny.gr/to-fysiko-lipodialutiko-tis-giagias-me-meli-kanela-kai-lemoni/
https://diavolnewss.blogspot.gr/
https://www.botanotherapeytika.com/2016/06/thavmatourgo-kokteil-adinatismatos.html

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του