Νερό με λεμόνι κάνει θαύματα για την υγεία ?

Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι ορκίζονται ότι κάνει «θαύματα» για την υγεία και τη διάθεσή τους και πώς θα καθιερώσετε τη συνήθεια να το πίνετε κι εσείς;
Όποιο περιοδικό ή site κι αν ανοίξεις που ειδικεύεται στο αδυνάτισμα, την ευεξία και την υγιεινή διατροφή, είναι απίθανο να μην πέσεις πάνω σε κάποιο άρθρο που αναφέρεται στο ζεστό νερό με λεμόνι. Η συνήθεια να πίνεις ένα φλιτζάνι το πρωί μόλις ξυπνήσεις θεωρείται από τους ειδικούς ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσει κανείς συνολικά την υγεία του και γενικά να εξασφαλίσει τεράστια οφέλη για τον οργανισμό του. Αν και αποτελείται από μόλις δύο υλικά, αυτή η τόσο απλή συνταγή αρκεί για να ευεργετήσει το σώμα με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε το φρεσκοστυμμένο χυμό από μισό λεμόνι μέσα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και να το πιείτε το πρωί πριν φάτε ή πιείτε οτιδήποτε άλλο. Το λεμόνι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές και αδυνατιστικές ιδιότητές του ενώ το νερό είναι από τα πλέον απαραίτητα στοιχεία για να εξασφαλιστεί η ζωή και η υγεία μας. Επιπλέον, για να επωφεληθούμε από τις ιδιότητες του λεμονιού χωρίς η οξύτητά του να προκαλέσει προβλήματα στα δόντια ή το στομάχι μας, πρέπει να το διαλύσουμε σε νερό. Μπορείτε να φάτε το πρωινό σας 15-20 λεπτά μετά, όταν ο οργανισμός θα έχει απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του.

Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα να ξεκινάτε τη μέρα σας πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι, σας δίνουμε μερικούς ακόμα λόγους:

Γιατι πρεπει να πινουμε ζεστο νερο με λεμονι καθε πρωι

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Η βιταμίνη C που υπάρχει στο λεμόνι είναι σημαντική στην επούλωση πληγών, αλλά βοηθά επίσης τον οργανισμό να καταπολεμήσει απλές ασθένειες όπως το κρυολόγημα ή ακόμη και τον πονόλαιμο και άλλες ιώσεις. Η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια μια ασθένειας είναι πολύ σημαντική, καθώς βοηθάμε τον οργανισμό ο οποίος «εργάζεται» περισσότερο απ όσο πρέπει ώστε να καταπολεμήσει την ασθένεια.
Επειδή παρέχει στον οργανισμό βιταμίνη C το λεμόνι προσφέρει στο σώμα κάλιο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το αναπνευστικό σύστημα, βοηθώντας ακόμα και στην καταπολέμηση του άσθματος. Τέλος, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που είναι απαραίτητο για έναν γερό οργανισμό.

Βοηθάει στη λειτουργία της πέψης ( Βελτιώνει την πέψη)

Η οξύτητα των λεμονιών διεγείρει το πεπτικό μας σύστημα και το συκώτι . Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του μεταβολισμού και του εντέρου μας , βοηθώντας έτσι το σώμα μας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.
Το κιτρικό οξύ που περιέχεται στο λεμόνι συμβάλλει στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και ανακουφίζει τους πόνους στην κοιλιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι πίνοντας νερό με λεμόνι το πρωί εξισορροπούνται καλύτερα τα οξέα του στομάχου, ενώ αποβάλλονται περισσότερες τοξίνες από το γαστρεντερικό και από το ήπαρ. 
Αν το νερό είναι και ζεστό βοηθάει ακόμη περισσότερο στην πέψη, καθώς απελευθερώνει όλο το κιτρικό οξύ από το λεμόνι. Το κιτρικό οξύ αλληλεπιδρά με άλλα ένζυμα και οξέα τα οποία βοηθούν στην γρήγορη έκκριση των γαστρικών υγρών και την πέψη.
Θεωρείται επίσης από κάποιους ότι ανακουφίζει από την καούρα.

Αδυνατίζει (Βοηθά στην απώλεια βάρους)

Τα λεμόνια εκτός από ένας καλός ρυθμιστής του μεταβολισμού μπορούν να βοηθήσουν και με άλλους τρόπους στην απώλεια βάρους. !!! Αμφισβητείται !!!. Η περιεκτικότητα τους σε πηκτίνη βοηθά τον οργανισμό να νιώθει πληρότητα και έτσι δεν πεινάμε τόσο συχνά. Πίνοντας και άφθονο νερό μπορούμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός λοιπόν των δύο αυτών συστατικών όπως καταλαβαίνεται μας βοηθά να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ένα υγιεινό τρόπο και να μας οδηγήσει σε καλύτερες διατροφικές συνήθειες.
Η πεπτίνη που περιέχεται στο χυμό λεμονιού βοηθάει πολύ στην αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε δίαιτας γιατί προκαλεί αίσθημα κορεσμού και μας κάνει να μην πεινάμε.
Θεωρείτε επίσης από κάποιους ότι είναι απαραίτητο για την κανονική λειτουργία του μεταβολισμού, δεδομένου ότι το λεμόνι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο έχει την ιδιότητα να προστατεύει τον οργανισμό μας και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Καθαρίζει το δέρμα (Αναζωογόνηση του δέρματος!)

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου , στην πρόληψη και την καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων και υπερασπίζει τον οργανισμό μας από την εμφάνιση ελεύθερων ριζών! Το νερό από την άλλη μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα μας και μας κρατά ενυδατωμένους.
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο χυμό του λεμονιού συμβάλλουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος, ενώ καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν πρόωρη γήρανση, εξασφαλίζοντας λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

Βελτιώνει τη διάθεση και αναζωογονεί

Χάρη στη βιταμίνη C το νερό με λεμόνι εξασφαλίζει ευεξία και μειώνει τα συμπτώματα του στρες, της κακής διάθεσης και της κούρασης. 
Συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο. Η κατάθλιψη και το άγχος συχνά προκαλούνται από τα χαμηλά επίπεδα του καλίου στο αίμα.

Έχει ήπια διουρητική δράση (Αποβάλλουμε τις τοξίνες)

Το ήπαρ ανταποκρίνεται καλύτερα με την κατανάλωση λεμονιού, περισσότερο από κάθε άλλη τροφή. Η αποτελεσματικότητα του ήπατος αυξάνεται όπως και η έκκριση χολής με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη πέψη και μεγαλύτερη αποβολή τοξινών. Επίσης ο χυμός από λεμόνια είναι γνωστό ότι είναι διουρητικός με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των νεφρών ή ακόμη και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι ουρολοιμώξεις.
Χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού, το πρωινό αυτό ρόφημα καθαρίζει τον οργανισμό από τις επικίνδυνες τοξίνες. Επιπλέον, έχει διουρητική δράση και διευκολύνει την κινητικότητα του εντέρου, ενώ αυξάνει την παραγωγή των ενζύμων που κινητοποιούν την αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού.

Καθαρίζει και τη σκέψη 
Χάρη στο κάλιο και το μαγνήσιο που προσφέρει στον οργανισμό, βοηθάει στη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Επειδή βοηθάει στην καλύτερη συγκέντρωση είναι το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας για όσους κάνουν πνευματική εργασία. Δοκιμάστε να το εντάξετε στην καθημερινή πρωινή ρουτίνα σας και κάντε κάτι καλό για τον εαυτό σας τόσο εύκολα, τόσο ανέξοδα και τόσο άμεσα! Γιατί η εξασφάλιση της υγείας μας δεν χρειάζεται να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, αν επιλέξουμε τις σωστές και «έξυπνες» μεθόδους.

Ενισχύει την ενέργεια μας

Το κάλλιο που περιέχει το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην εγκεφαλική και τη νευρική μας λειτουργία ώστε να είμαστε σε περισσότερη εγρήγορση και να μη νιώθουμε νωχελικά. Επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι έστω και μια μικρή ποσότητα λεμονιού μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους. Το νερό επίσης βοηθά τον οργανισμό ώστε να μην αφυδατωθεί. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει απώλεια ενέργειας!!!

Ενυδατώνει τον οργανισμό μας

Η κατάσταση της αφυδάτωσης πέρα από την απώλεια ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει είναι υπεύθυνη και για το αίσθημα πείνας που μπορεί να νιώθουμε συνεχώς με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες φαγητού μέσα στη μέρα.
Ο συνδυασμός του νερού με το λεμόνι φροντίζει ώστε ο οργανισμός μας να έχει σωστή ποσότητα ηλεκτρολυτών, οι οποίοι ενυδατώνουν το σώμα μας. Τα λεμόνια είναι εκείνα που περιέχουν αρκετή ποσότητα ηλεκτρολυτών όπως κάλιο, ασβέστιο αλλά και μαγνήσιο.

Πώς το χρησιμοποιήσουμε σωστά
Το πρωί που ξυπνάμε καλό είναι να πίνουμε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Είναι πολύ σημαντικό το νερό που θα καταναλώσουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το πολύ κρύο ή πολύ ζεστό νερό μπορεί να σοκάρει τον οργανισμό μας που μόλις ξυπνά!
Έτσι ξυπνώντας το πρωί γεμίζουμε ένα ποτήρι με νερό και προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμονιού. Η ποσότητα του λεμονιού που θα χρησιμοποιήσουμε για ένα ποτήρι νερό δεν πρέπει να ξεπερνά την ποσότητα του χυμού από μισό λεμόνι. Το μίγμα αυτό, του νερού με το χυμό από το λεμόνι πρέπει να το καταναλώσουμε άμεσα και γρήγορα. Καλό είναι μετά την κατανάλωση του νερού να μην καταναλώσουμε κάτι άλλο, για την επόμενη μισή ώρα ώστε να το αφήσουμε να δράσει και να έχουμε όλα τα οφέλη του.

Συμβουλές
  • Είναι υπέροχο να το πίνετε με λίγο τζίτζερ, είτε σε σκόνη, είτε τριμμένο φρέσκο.
  • Αν το σύνολο σας φαίνεται λίγο ξινό για να το καταναλώσετε το πρωί, ρίξτε μια κουταλίτσα μέλι. Θα είναι ακόμη πιο χρήσιμο!

Μερικές ακόμα συμβουλές γιά όσουν κάνουν δίαιτα για το υπόλοιπο της ημέρας σας;

  • Μην φάτε για πρωινό τίποτα λιπαρό
  • Πάρτε μαζί σας μια χούφτα αμύγδαλα και καρύδια για τη «μικρή πείνα. στις 10
  • Το μεσημέρι φάτε κανονικά, τη μισή μερίδα
  • Το απόγευμα φάτε δύο καθαρισμένα μήλα
  • Για βραδυνό κάντε μόνοι σας μια σούπα (π.χ μπρόκολο, πατάτα, καρότο) ή φάτε μια μπρουσκέτα (ψήνετε μια φέτα ψωμί, βάζετε φρέσκια ντομάτα από πάνω, αλάτι, ρίγανη, λάδι)
Πηγή: Χλιαρό νερό με λεμόνι - Ενα πρωινό φάρμακο | iefimerida.gr

Πέρα όμως απ όλα αυτά θα μπορούσαν να υπάρχουν και μειονεκτήματα

Εκτός από τα πολλά οφέλη αυτού του ροφήματος έχουμε και κάποια μελανά σημεία που πρέπει να γνωρίζουμε.
Καλό θα ήταν να γνωρίζεται ότι το οξύ που περιέχουν τα λεμόνια και γενικότερα τα εσπεριδοειδή μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση του σμάλτου των δοντιών μας. Καλό λοιπόν θα ήταν να βουρτσίζουμε τα δόντια μας πρίν την κατανάλωση του ροφήματος ή εν γένει εσπεριδοειδών. Θα μπορούσαμε απλά να ξεπλύνουμε το στόμα μας με άφθονο νερό έπειτα από την κατανάλωση του ροφήματος και να βουρτσίσουμε αργότερα.

Η μεγάλη οξύτητα επίσης μπορεί να προκαλέσει καούρα οπότε αν είστε επιρρεπείς με θέματα στομάχου ίσως η κατανάλωση του ροφήματος να μην είναι και τόσο καλή ιδέα για εσάς.

Το νερό με λεμόνι αδυνατίζει; Ποιοι είναι οι πιο διαδεομένοι Διατροφικοί Μύθοι!;

Και μερικές ατεκμηρίωτες θεωρίες που αμφισβητούνται

Θεωρείται (Ατεκμηρίωτα) ότι 
είναι αρκετά καλό για τις αρθρώσεις, μιας και μειώνει τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών..!!! Αμφισβητείται !!!

Θεωρείται (Ατεκμηρίωτα) ότι 
Σε μικρή ποσότητα καθημερινά καθαρίζει το αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία και φυσικά τις αρτηρίες.
και μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος μας κατά 10%.!!! Αμφισβητείται !!!
Το συκώτι παράγει περισσότερα ένζυμα με το λεμόνι, παρά με οποιαδήποτε άλλη τροφή.Επίσης, καθαρίζει συκώτι, μιας και απελευθερώσει τις τοξίνες..!!! Αμφισβητείται !!!
Θεωρείται (Ατεκμηρίωτα) ότι 
Βοηθά στην διάλυση της πέτρας στην χολή, στα νεφρά και στο πάγκρεας.!!! Αμφισβητείται !!!

Θεωρείται (Ατεκμηρίωτα) ότι 
Μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να διατηρήσει ένα υψηλότερο επίπεδο του pH. Ως γνωστόν όσο υψηλότερο είναι το pH που έχουμε, τόσο πιο πολύ το σώμα μας είναι σε θέση να καταπολεμήσει διάφορες ασθένειες. !!! Αμφισβητείται έντονα !!!

Θεωρείται (Ατεκμηρίωτα) ότι 
Προλαμβάνει τον καρκίνο, λόγω του ότι τα λεμόνια είναι μια από τις πιο αλκαλικές τροφές. Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε ένα αλκαλικό περιβάλλον σαν αυτό που δημιουργείτε από το λεμόνι.!!! Αμφισβητείται έντονα !!!

NEW !!! Ρόφημα που βοηθά στην απώλεια βάρους

  • Αυξάνει το μεταβολισμό, βοηθώντας τον να λειτουργεί ταχύτερα και ως εκ τούτου συμβάλλει στην απώλεια βάρους.
  • Καταπολεμά την κατακράτηση υγρών.
  • Βελτιώνει και ενισχύει την πέψη.
  • Καταπολεμάει την γαστρική υπερέκκριση.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Παρέχει περισσότερη ενέργεια και τονώνει την επιθυμία για κίνηση.
  • Καταπολεμάει την αϋπνία.
  • Προστατεύει το λαιμό και τις φωνητικές χορδές.
  • Αποτρέπει την κυτταρική γήρανση του δέρματος.
  • Αυξάνει τη λίμπιντο.
  • Διευκολύνει την εφίδρωση και την αποβολή της περίσσειας των τοξινών από το σώμα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  • 4 λεμόνια (χυμός)
  • 2 εκατοστά φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΕΤΕ:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 3 λεπτά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο ή ένα ποτήρι με καπάκι και καταναλώνετε 1 κουταλάκι του γλυκού δύο φορές την ημέρα, πριν από τα γεύματα.
Εκτελέστε για τρεις εβδομάδες και κάντε μία παύση 2 εβδομάδων και επαναλάβετε.


ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ
Διατηρήστε το σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο
Το τζίντζερ είναι άφθονο σε θρεπτικά συστατικά και βιοδραστικές ενώσεις, οι οποίες ευθύνονται για τα ευεργετικά του αποτελέσματα στο σώμα και το μυαλό.
Οι περισσότερες από τις φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερ, συμπεριλαμβανομένων των αντι-φλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών επιδράσεων, προέρχονται από το ενεργό συστατικό, Ζιγγίβερη (πιπερόριζα).
Αυτό το μπαχαρικό είναι ιδιαίτερα επωφελές για την ανακούφιση της ναυτίας και του εμέτου μετά από χειρουργική επέμβαση ή υποβολής σε χημειοθεραπεία. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της πρωινής αδιαθεσίας κατά την εγκυμοσύνη
Τα λεμόνια περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία είναι φυτικές χρωστικές, που είναι γνωστό ότι έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από οποιαδήποτε ζημιά.
Περιέχουν επίσης σημαντικές βιταμίνες όπως βιταμίνη C και κάλιο. Μια διατροφή πλούσια σε κάλιο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση, και μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε αρκετό κάλιο έχουν έως και 27% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.



ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ | Αδυνατισμα & ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΙΤΑ ΑΣΤΡΑΠΗ για χασιμο ΛΙΠΟΥΣ, χασιμο ΚΙΛΩΝ & χασιμο ΒΑΡΟΥΣ


*** UPDATE : ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ *** 
Παγωμένο λεμόνι για την καταπολέμηση όγκων
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ολόκληρα λεμόνια και να επιλέγετε βιολογικά, αν είναι δυνατόν, ώστε να αποφύγετε την ανάγκη να τα απολυμάνετε για να απομακρύνετε τα κατάλοιπα παρασιτοκτόνων.

Το λεμόνι συγκαταλέγεται στις πιο φημισμένες τροφές στον κόσμο και είναι γνωστό όχι μόνο για τις πολλές χρήσεις του στην κουζίνα αλλά και για τις εξαιρετικές φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το χυμό του λεμονιού σε εκατοντάδες συνταγές καθώς και σε θεραπείες, χάρη στη μοναδική γεύση και στην περιεκτικότητά του σε θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

Έχει αποδειχτεί ότι ο χυμός του λεμονιού συμβάλλει στην αποτοξίνωση του σώματος, υποστηρίζοντας τη λειτουργία των οργάνων που καθαρίζουν το αίμα σας (συκώτι, νεφρά). Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα και επιβραδύνει τη δράση των ελεύθερων ριζών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Όμως πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του λεμονιού όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά είναι η φλούδα του, την οποία συνήθως πετάμε.

Η φλούδα του λεμονιού από μόνη της περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών και αιθέριων ελαίων από οποιοδήποτε άλλο μέρος του και, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Το κόλπο με τη φλούδα του λεμονιού για την καταπολέμηση του καρκίνου


Είναι γνωστό και επιβεβαιώνεται εδώ και χρόνια ότι το λεμόνι έχει αντιβιοτικές και αντιικές ιδιότητες, ικανές να επιβραδύνουν διάφορους μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις και ασθένειες.

ο λεμόνι συμβάλλει επίσης στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των εντερικών παρασίτων και σκουληκιών, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και διαφόρων διαταραχών του νευρικού συστήματος.

Όμως αυτό που δεν ήταν πολύ γνωστό, ούτε είχε μελετηθεί επαρκώς μέχρι πρόσφατα είναι το γεγονός ότι το λεμόνι βοηθάει επίσης στην καταπολέμηση του καρκίνου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες -πιθανώς έχοντας σημαντικότερη δράση από ό,τι η χημειοθεραπεία. Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Γνωρίζετε ήδη ότι το εκχύλισμα ή το έλαιο λεμονιού μπορεί να έχει πολύ ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες. Έχει επίσης ισχυρή δράση κατά των καρκινικών κυττάρων, αφού είναι ικανό να τα καταστρέφει χωρίς να επηρεάζει τα γειτονικά φυσιολογικά κύτταρα, κάτι που αποτελεί ένα από τα κύρια προβλήματα με τη χημειοθεραπεία.

Οι αλκαλικές ιδιότητες του λεμονιού μεταβάλλουν επίσης το περιβάλλον που επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να πολλαπλασιάζονται μέσα στο σώμα.


Τα ευρήματα από περισσότερες από 20 ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εσπεριδοειδές φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες «λεμονοειδών», που είναι υπεύθυνα για τη δράση του λεμονιού κατά του καρκίνου, ειδικά όταν πρόκειται για τα κύτταρα του καρκίνου του μαστού.

Μάλιστα έχει υποστηριχθεί ότι το συγκεκριμένο φρούτο είναι μέχρι και 10.000 φορές περισσότερο αποτελεσματικό από την αδριαµυκίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο στα πλαίσια της χημειοθεραπείας για τη διακοπή της εξάπλωσης του καρκίνου.

Όμως το καλύτερο απ’όλα είναι ότι, αντίθετα με τις φαρμακευτικές αγωγές, το εκχύλισμα λεμονιού δεν καταστρέφει τα φυσιολογικά κύτταρα του σώματος, έτσι η χρήση του είναι απολύτως ασφαλής.

Πέρα από τον καρκίνο του μαστού, οι χημικές ουσίες που είναι γνωστές ως λεμονοειδή μπορούν επίσης να έχουν θετικές επιδράσεις όταν χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των εξής:
Καρκίνος του παχέος εντέρου.
Καρκίνος του παγκρέατος.
Καρκίνος του προστάτη.
Καρκίνος του ήπατος.
Νευροβλάστωμα.
Λευχαιμία.

Η συνταγή: ένα ολόκληρο λεμόνι, παγωμένο και τριμμένο


Για να αξιοποιήσετε τις ωφέλιμες ιδιότητες του λεμονιού κατά του καρκίνου, συνιστάται να καταναλώνετε το συγκεκριμένο φρούτο τακτικά, χωρίς να το στύβετε και χωρίς να πετάτε τη φλούδα.
Ο σωστός τρόπος είναι να τρίψετε τη φλούδα του λεμονιού αφού το παγώσετε:
Καταρχάς πλύντε καλά το λεμόνι σας με λίγο νερό και μαγειρική σόδα ή μηλόξυδο. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, ειδικά αν δεν ξέρετε αν το φρούτο είναι βιολογικό ή όχι.
Μόλις είναι καθαρό, βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να γίνει πολύ σκληρό.
Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από την κατάψυξη και χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη τυριού για να μετατρέψετε τη φλούδα σε έναν παγωμένο πολτό.
Μπορείτε να προσθέσετε το ξύσμα του λεμονιού σε πολλές συνταγές ή σε ποτά όπως χυμούς και κοκτέιλ.
Είναι αυτή η μέθοδος εξίσου αποτελεσματική με την κατανάλωση χυμού λεμονιού;
Όχι βέβαια. Ο χυμός του λεμονιού έχει τις δικές του εκπληκτικές ιδιότητες που είναι πολύ πιο ωφέλιμες όταν πρόκειται για άλλες πτυχές της υγείας σας. Όταν όμως πρόκειται για την καταπολέμηση του καρκίνου, οι χημικές ουσίες που περιέχονται στη φλούδα περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που εξασφαλίζουν την ισχυρή της δράση.
Τα περισσότερα λεμονοειδή και άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση ή στην εξάλειψη των κακοήθων όγκων βρίσκονται στη φλούδα.
Μάλιστα εκτιμάται ότι ένα ολόκληρο λεμόνι μπορεί να περιέχει μέχρι και 22 διαφορετικές χημικές ουσίες που καταπολεμούν τον καρκίνο, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε τις εξής:

  • Λιμονένιo.
  • Πηκτίνη.
  • Φλαβονόλες και γλυκοσίδες.
  • Βιταμίνη C.
Πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι αυτό κατά του καρκίνου;
Σύμφωνα με έρευνες από την Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) στην Αυστραλία, ένα ολόκληρο λεμόνι θα μπορούσε να μειώσει την παρουσία κάποιων καρκινικών όγκων μέχρι και κατά 50%.
Για προληπτικούς λόγους, συνιστούμε να καταναλώνετε τουλάχιστον 150 γραμμάρια λεμονιού την εβδομάδα.
Πηγή: 
meygeia.gr , https://cosmo-scope.com/

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του