ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Βότανα τα οποία έχουν την δύναμη να ενισχύσουν την μνήμη και να έχετε καλύτερο ύπνο

Βότανα τα οποία έχουν την δύναμη να ενισχύσουν σημαντικά την μνήμη σου ανακάλυψαν ερευνητές από το βρετανικό Πανεπιστήμιο Νορθάμπρια.

1.Ενίσχυση Μνήμης
Τα βότανα φάνηκε να ενισχύουν τη μακροπρόθεσμη μνήμη σε υγιείς ενήλικες αλλά και την προοπτική μνήμη στους ηλικιωμένους.

Ειδικότερα, το αφέψημα από μέντα, στην πρώτη περίπτωση, συσχετίστηκε με σημαντική βελτίωση της μακροπρόθεσμης μνήμης και της ενεργής μνήμης σε υγιείς ενήλικες, ενώ η μυρωδιά του δεντρολίβανου φάνηκε να λειτουργεί σαν «υπενθύμιση» για τους ηλικιωμένους, καθώς τους βοήθησε να μην ξεχνούν ποιες υποχρεώσεις πρέπει να εκτελούν μέσα στην ημέρα και πότε.

Τα ευρήματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολογίας, υπέδειξαν επίσης ότι το αφέψημα από χαμομήλι και η μυρωδιά της λεβάντας προωθούν τη χαλάρωση και διευκολύνουν τον ύπνο.

Αυτά είναι τα αφεψήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε καλύτερο ύπνο και ενισχύουν την μνήμη

Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο ενισχύει τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Μπορεί να καταναλωθεί σαν αφέψημα, έγχυμα ή στα πλαίσια της αρωματοθεραπείας.
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Northumbria της Βρετανίας, το άρωμα απο αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να βελτιώσει έως και κατά 75% τη μακροπρόθεσμη μνήμη σε ενήλικες. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε οτι το αιθέριο έλαιο μπορεί να ενισχύσει την ικανότητά τους να ανακαλούν στη μνήμη τους γεγονότα, καθώς και να θυμούνται εγκαίρως τις εργασίες που πρέπει να διεκπεραιώσουν στο μέλλον. Προηγούμενες έρευνες κατέδειξαν οτι το δεντρολίβανο ενισχύει τη μνήμη και την εγρήγορση.
Για αρωματοθεραπεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4-5 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε μια συσκευή διάχυσης. Μπορείτε αν θέλετε και να προσθέσετε τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο Δεντρολίβανου και τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο Βασιλικού σε μια συσκευή διάχυσης.
Απλώς και μόνο μυρίζοντας κανείς δεντρολίβανο, μπορεί να ενισχύσει την μνήμη του κατά 75%, υποστηρίζουν ερευνητές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να γράψει καλύτερα στις εξετάσεις, ιδίως στα μαθηματικά!
Οι «μαγικές» αυτές ιδιότητες του φυτού ήταν γνωστές από την αρχαιότητα στην Ελλάδα και την Ρώμη. Στην αρχαία Ελλάδα για την ακρίβεια, το θεωρούσαν δώρο της θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους και το χρησιμοποιούσαν στις θυσίες ζώων- το έκαιγαν στους βωμούς. Διακοσμούσαν με αυτό τα αγάλματα των θεών και οι μαθητές όταν μελετούσαν το χρησιμοποιούσαν σα στεφάνι, χάρη στην ιδιότητά του να τονώνει τη μνήμη.
Μπορεί όμως μόνο με την μυρωδιά να τονώνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό η μνήμη;


Αφέψημα μένταςΟ ερευνητής Μαρκ Μος του Πανεπιστημίου Northumbria στην Βρετανία απέδειξε, μετά από μελέτες και πειράματα σε άτομα 75 ετών, ότι ακόμα και αποξηραμένο το συγκεκριμένο φυτό έχει την ιδιότητα να στέλνει κατ’ ευθείαν στον εγκέφαλο με το άρωμά του πτητικές ουσίες που ονομάζονται τερπένια –οργανικές χημικές ουσίες με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Αυτές οι ουσίες εισχωρούν στο αίμα κατ’ ευθείαν από την μύτη και τους πνεύμονες και μεταφέρονται άμεσα στον εγκέφαλο. Εκτός από την μνήμη ενισχύουν και την εγρήγορση, ασχέτως ηλικίας, αποτελώντας έτσι προληπτικό μέτρο για την αποφυγή της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Όσο για τους νέους, αποδείχθηκε ότι τα πάνε πολύ καλύτερα στις εξετάσεις τους με την βοήθεια της μυρωδιάς του δενδρολίβανου. Τρία μόνο λεπτά της ώρας εισπνοή των αρωμάτων αυτών, είτε στην φυσική τους μορφή ή σε μορφή αποστάγματος, έχουν άμεσα αποτελέσματα στην ενίσχυση της μνήμης, όπως έδειξαν σαφώς πολλά διαφορετικά και επαναλαμβανόμενα πειράματα.
Έρευνα στο ίδιο Πανεπιστήμιο, της Northumbria, διαπίστωσε επίσης ότι το αφέψημα μέντας,
εκτός από τη μυρωδιά του δεντρολίβανου, αυξάνει τη μνήμη στους ενήλικους.

Από την άλλη πλευρά βρήκαν ότι το χαμομήλι τείνει να μειώνει την ταχύτητα της αντίληψης και της μνήμης και να δρα ηρεμιστικά, όπως και η λεβάντα, γεγονός που καθιστά και τα δύο αυτά βότανα καλές επιλογές για πριν τον ύπνο.

Καταρχάς οι επιστήμονες ζήτησαν από 180 συμμετέχοντες να δοκιμάσουν αφέψημα μέντας, χαμομηλιού ή σκέτο βραστό νερό και παρατήρησαν ένα η μέντα βοηθούσε περισσότερο τη μνήμη τους σε σχέση με τα άλλα δύο ροφήματα.
Περισσότερα για την Μέντα: Παθήσεις που βελτιώνει – Παρενέργειες – Αλληλεπιδράσεις

Στη συνέχεια σε 150 συμμετέχοντες άνω των 65 ετών δοκίμασαν αιθέρια έλαια λεβάντας και δεντρολίβανου. Τους τοποθέτησαν τυχαία σε δωμάτια όπου το ένα μύριζε δεντρολίβανο, το άλλο λεβάντα και το τρίτο τίποτε.

Και πάλι παρατήρησαν ότι η μυρωδιά του δεντρολίβανου βελτίωσε τη μνήμη και την εγρήγορσή τους σε αντίθεση με όσων βρίσκονταν στο δωμάτιο με τη λεβάντα ή το δωμάτιο που δεν είχε καμία μυρωδιά.
Περισσότερα για το δεντρολίβανο: Δεντρολίβανο-Rosmarinus officinalis για τη μνήμη
Επιστήμονες Ανακάλυψαν το βότανο που παλεύει την Άνοια και αυξάνει τη μνήμη κατά 75%
Το ελληνικό τσάι του βουνού

Τσάι του βουνού
Το τσάι του βουνού -το γένος Sideritis, που φύεται στα ελληνικά βουνά- μπορεί να τονώσει τη μνήμη σου. Προκαταρκτικές μελέτες από την Γερμανία έχουν δείξει ότι το τσάι του βουνού μπορεί να προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάϊμερ. Για να εκμεταλλευτείς, λοιπόν, αυτό το θαυματουργό ελιξίριο μνήμης, ξεκίνησε την ημέρα σου πίνοντας ένα ποτήρι τσάι του βουνού και θα… μας θυμηθείς!

Επιπλέον, σε γεμίζει ενέργεια, καθώς ενυδατώνει τον οργανισμό και του προσφέρει την απαραίτητη τόνωση, για να αντεπεξέλθεις στην απαιτητική καθημερινότητά σου, ενώ έχει το πλεονέκτημα ότι δεν προκαλεί υπερ-διέγερση και μπορεί να καταναλώνεται ακόμη και το βράδυ.
Περισσότερα για το Τσάι του (Ελληνικού) βουνού, κατά του Αλτσχάιμερ

Η θεραπεία με Ginkgo biloba
Η χρήση των φύλλων του GinkgoBiloba (σαλιβουρία ή γίνκο το δίλοβο, Ginkgobiloba) στην ιατρική πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα το 2800 π.Χ. Κλινικά δεδομένα έδειξαν ότι το GinkgoBiloba είναι αποτελεσματικό στην αύξηση της ροής του αίματος στα άκρα και τον εγκέφαλο.

Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι τα φύλλα του GinkgoBiloba μετριάζουν τις δυσμενείς επιδράσεις του παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονωδών αντιδράσεων που σχετίζονται με τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Βιταμίνες και Μεταλλικά στοιχεία

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς βοτανικές θεραπείες στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α.. Τα φύλλα αυτού του μοναδικού δέντρου αποτελούν έναν εκπληκτικό «βοηθό» για την ενίσχυση και εξισορρόπηση των νοητικών λειτουργιών.

Για παράδειγμα, μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014 στην επιθεώρηση Advances in Experimental Medicine and Biology έδειξε ότι τα εκχυλίσματα από Ginkgo biloba μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία της μνήμης σε άτομα μέσης ηλικίας.

Ενώ, μελέτη που συμπεριελήφθη στην επιθεώρηση Toxicology and Industrial Health στην έκδοση Σεπτεμβρίου του έτους 2013, βρήκε ότι το Ginkgo Biloba, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C μπορούν να θεραπεύσουν τις νοητικές βλάβες που προκαλούνται από τη χρόνια έκθεση στο φθόριο.
Και όχι μόνον το φθόριο: Ginkgo Biloba: Προστατεύει εγκέφαλο και όρχεις από τα βαρέα μέταλλα

Το βότανο μπορεί να βελτιώσει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο πράγμα που είναι σημαντικό καθώς γερνάμε. Μπορεί ακόμη να φτιάξει τη διάθεση, να βελτιώσει τη μνήμη και να μειώσει προβλήματα όπως ζαλάδα και εμβοές. Τέλος δίνει περισσότερη πνευματική διαύγεια σε άτομα με Αλτσχάιμερ.
Περισσότερα για το Ginkgo Biloba: Εμπροσθοφυλακή κατά της γήρανσης, ειδικά του εγκεφάλου


Μελισσόχορτο
Το μελισσόχορτο τονώνει τον εγκέφαλο και ενισχύει τη μνήμη.
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες του Πανεπιστημίου Northumbria της Βρετανίας, το βότανο αυτό ενισχύει τη μνήμη και καταπραΰνει το νευρικό σύστημα. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Newcastle της Βρετανίας, τα αποξηραμένα φύλλα μελισσόχορτου μπορούν να ωφελήσουν ακόμα και ασθενείς της νόσου Αλτσχάιμερ.


Βιταμίνες B
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των νεύρων. Η ανεπαρκής πρόσληψή τους έχει συνδεθεί με προβλήματα συγκέντρωσης και περιορισμένη μνήμη, άγχος και εκνευρισμό, καθώς και συναισθηματικές διακυμάνσεις.
Περισσότερα για τις βιταμίνες B

Βιταμίνη B5
Η βιταμίνη Β5 είναι απαραίτητη για την σύνθεση της ακετυλοχολίνης. Ο νευροδιαβιβαστής αυτός συνδέεται άμεσα με τη μνήμη και τη συγκέντρωση.
Περισσότερα για τη βιταμίνη B5

Βιταμίνη B9
Η βιταμίνη Β9 (Φυλλικό οξύ ή Φολικό οξύ) αυξάνει την εγκεφαλική αιμάτωση και επηρεάζει σημαντικά τόσο τη μνήμη όσο και την ψυχική διάθεση. Έχει αποδειχτεί οτι η ανεπάρκεια φολικού οξέος, συνδέεται μεταξύ άλλων με προβλήματα μνήμης, άγχος και με ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη.
Περισσότερα για τη βιταμίνη B9

Βίταμίνη B12
Η βιταμίνη Β12 είναι αναγκαία για την ανάπτυξη και διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος. Η βιταμίνη αυτή συμμετέχει στον σχηματισμό του περιβλήματος της μυελίνης γύρω από τα νευρικά κύτταρα, η οποία είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των νεύρων.
Σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, οι ηλικιωμένοι που διαθέτουν υψηλά επίπεδα Φολικού Οξέος και βιταμίνης Β12 στο αίμα, έχουν καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη. Οι συμμετέχοντες είχαν ακολουθήσει λήψη συμπληρωμάτων φυλλικού οξέος και βιταμίνης Β12 για διάστημα δύο χρόνων.
Περισσότερα για τη βιταμίνη B12

Βιταμίνες C και E
Οι βιταμίνες C και E ενισχύουν τη μνήμη. Οι βιταμίνες αυτές έχουν αντιοξειδωτική δράση, με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες και επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία των νευρώνων του εγκεφάλου.
Περισσότερα για τη βιταμίνη C
Περισσότερα για τη βιταμίνη E

Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη λειτουργία της μνήμης.
Το μεταλλικό αυτό στοιχείο διαδραματίζει βασικό ρόλο στην επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου, και συγκεκριμένα στην περιοχή του ιπποκάμπου η οποία και σχετίζεται με τη μνήμη και τη μάθηση. Στο συμπέρασμα αυτό οδήγησε σχετική έρευνα του Duke University της Αμερικής, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neuron.

Ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πάψετε να ξεχνάτε τα κλειδιά σας; Μια νέα μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα...

Τα συμπληρώματα διατροφής όπως τα ιχθυέλαια ή τα βότανα που υπόσχονται ενίσχυσης της μνήμης ( βλ. gingκo biloba), δεν προλαμβάνουν την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών σύμφωνα με νέα μελέτη.

Από την άλλη πλευρά, απλές ασκήσεις για το μυαλό, όπως το σταυρόλεξο ή κάποια παιχνίδια (π.χ. το Sudoku)μπορεί να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Από ανασκόπηση παλαιότερων ερευνών δεν προέκυψαν στοιχεία ότι τα συμπληρώματα βοτάνων, οι βιταμίνες ή ακόμη και τα φάρμακα μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών σε υγιείς ενήλικες.

Από την ανασκόπηση ωστόσο που διεξήχθη από το νοσοκομείο St Michael's στο Τορόντο προέκυψαν στοιχεία ότι τα σταυρόλεξα και το sudoku μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση στην ενίσχυση της μνήμης και των νοητικών λειτουργιών.

Οι ερευνητές προτού καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα αξιολόγησαν 32 προγενέστερες κλινικές μελέτες που χρονολογούνται από το 1969 στις οποίες συμμετείχαν περίπου 25000 ασθενείς.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τόσο τα ωμέγα-3 λιπαρά που υπάρχουν στα λιπαρά ψάρια, όσο και το βότανο gingko bilioda, ενισχύουν τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Η βιταμίνη Β6 επίσης είχε βρεθεί ότι ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Τα ευρήματα αυτά ωστόσο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από τη νέα μελέτη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, υπάρχουν κάποιοι από εμάς, οι οποίοι προκειμένου να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν πιο εύκολα, καταφεύγουν στην κατανάλωση κάποιου αφεψήματος όπου θα τους βοηθήσει. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί, πως υπάρχουν και κάποια βότανα τα οποία ενισχύουν την μνήμη.

Έρευνα: Ακονίστε τη μνήμη σας με…ύπνο! ( το παράξενο ειναι οτι αυτά που ενισχίουν τα πρώτο επιραζουν το δεύτερο και αντίστροφα )

2. Για καλό ύπνο
Τα δύο αυτά μνήμη και ύπνος συνδέονται αν τα συνδυάσετε θα εχετε επιπλέον ευεξία, ενεργητικότητα και άριστο μεταβολισμό

Βαλεριάνα (Εμεση Συνδεση με την κατηγορία 1)
Η βαλεριάνα χρησιμοποιείται σαν υπνωτικό, αγχολυτικό και κατευναστικό, μιας και τα έλαια που περιέχει έχουν παρόμοια δράση με τις βενζοδιαζεπίνες. Οι βενζοδιαζεπίνες αποτελούν μια κατηγορία φαρμάκων με ηρεμιστικές, υπνωτικές,αγχολυτικές, αναισθητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Οι βενζοδιαζεπίνες χρησιμοποιούνται συχνά για να προσφέρουν ανακούφιση σύντομης διάρκειας στις καταστάσεις σοβαρού άγχους ή αϋπνίας.

Μελισσόχορτο (Εμεση Συνδεση με την κατηγορία 1)
Διαθέτει ηρεμιστική δράση, καθώς μία έρευνα έδειξε ότι μειώνει το άγχος, αν και ο συγγραφέας της είπε ότι χρειάζεται επιπλέον έρευνα. Έρευνες στο εργαστήριο (In vitro) έδειξαν ότι το μελισσόχορτο περιέχει το συστατικό ροσμαρικό οξύ, που δρα ανασταλτικά στην τρανσαμινάση του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA), γεγονός που μπορεί να εξηγήσει την δράση του ως ηρεμιστικό. Συγκεκριμένα το GABA παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της νευρωνικής διεγερσιμότητας σε όλο το νευρικό σύστημα. Συνεπώς, όταν τα επίπεδά του είναι χαμηλά, νιώθουμε ηρεμία και χαλάρωση.

Χαμομήλι (Εμεση Συνδεση με την κατηγορία 1)
Περιέχει δεκάδες ωφέλιμα φυτικά θρεπτικά συστατικά που μας ευνοούν σε διάφορους τομείς της υγείας, αλλά και μέταλλα. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται φλαβόνες, σε γλυκοσίδες (ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες στην οικογένεια των φλαβονοειδών), τανίνες, σαλικυλικό οξύ, παράγωγα κουμαρίνης (ανταγωνιστές της βιταμίνης Κ), χαλκό, κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1. Η πληθώρα των θρεπτικών συστατικών θα καταφέρει να διώξει τα άγχη σας, να σας χαλαρώσει με το απαλό του άρωμα και τελικά να σας οδηγήσει σε ένα βαθύ και ποιοτικό ύπνο, δρώντας χαλαρωτικά στο νευρικό σύστημα.

Για τόνωση του οργανισμού και για δυνατή μνήμη: (Αμεση Συνδεση με την κατηγορία 1)
Το βότανο των πρωτόπλαστων: Θεωρείται ότι καταπολεμά την πνευματική κόπωση, καθώς και ότι ενισχύει τη συγκέντρωση και την αιμάτωση του εγκεφάλου. Μάλιστα, οι μαθητές στην αρχαία Ελλάδα φορούσαν στεφάνια από δεντρολίβανο όταν μελετούσαν για τις εξετάσεις τους, ώστε να αποδίδουν καλύτερα.

Τσάι βουνού (Αμεση  Συνδεση με την κατηγορία 1)
Ολοένα και περισσότερες έρευνες επισημαίνουν τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού και τη συμβολή του στη μάχη εναντίον της ασθένεια Αλτσχάιμερ, η οποία προκαλεί εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων. Η συγκεκριμένη θέση επιβεβαιώνεται από πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τον Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Μαγδεμβούργου και Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Νευρολογικών Ασθενειών, Γενς Πάνκε.
Ειδικότερα, η χορήγηση τσαγιού του βουνού σε ποντίκια για 25 μέρες περιόρισε οιδήματα στον εγκέφαλο κατά 80% περίπου. Ο 38χρονος καθηγητής που “κουράρει” 1500 ασθενείς ετησίως μελέτησε τις ιδιότητες του τσαγιού και την επίδρασή του στους κατοίκους ορεινών περιοχών και βρήκε ότι “Η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού του βουνού για έξι μήνες συμβάλλει σε υποχώρηση των συμπτωμάτων στα επίπεδα που ήταν εννέα μήνες πριν και κατόπιν σταθεροποιεί την κατάσταση του ασθενούς”.

Πράσινο τσάι (Αμεση Συνδεση με την κατηγορία 1)
Είναι πλούσιο στα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλες, οι οποίες διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, διεγείροντας έτσι την παροχή αίματος στον εγκέφαλο. Επιπρόσθετα, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει πώς το πράσινο τσάι βοηθά στη βελτίωση της μνήμης, μιας και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής των των νευρώνων στον εγκέφαλο, λόγω του πλούσιου περιεχομένου του στην ένωση επιγαλλοκατεχίνη (EGCG).. Σύμφωνα με τον ερευνητή Yun Bai, «Έχουμε δείξει ότι το οργανικό χημικό EGCG δρα άμεσα για την αύξηση της παραγωγής των νευρικών προγονικών κυττάρων, σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια. Έτσι, το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των εκφυλιστικών νόσων και στην πρόληψη της απώλειας μνήμης».
Η παραπάνω έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στον ιππόκαμπο, το τμήμα του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη μνήμη, στη διαμόρφωση, στην οργάνωση και στην αποθήκευση πληροφοριών. Ταυτόχρονα, το πράσινο τσάι μπορεί να «εμποδίζει την εκφύλιση των νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη, καθώς και να αναστέλλει την δημιουργία αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο, που διαταράσσουν τη νόηση», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της παρούσας μελέτης δρ Στεφάν Μπόργκβαρντ, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας. Οι νευροδιαβιβαστές είναι οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μεταδίδουν τα μηνύματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων, ενώ οι αμυλοειδείς πλάκες είναι συσσωρεύσεις μιας πρωτεΐνης (της βήτα-αμυλοειδούς) και αποτελούν χαρακτηριστικό «σημάδι» της νόσου Αλτσχάιμερ.

Gingo biloba (Αμεση Συνδεση με την κατηγορία 1)
Το βότανο αυτό έχει βρεθεί ότι αυξάνει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο καθώς και τα επίπεδα οξυγόνου. Αυξημένη ροή αίματος συνεπάγεται βελτίωση στη διαδικασία της μνήμης και αναλύεται στην πρώτη παράγραφο

Θεοδωράκης Ιωάννης (21/06/2021) Η σύνδεαη ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία, απο συνδυασμούς βοτάνων ύπνου παρατήρησα Εκπληκτική ενίσχυσα της μνήμης, δηλαδή ξυπνάς το πρωί και ειναι σα να είχες είδη πιεί 2 καφέδες και έχεις φάει 1 σοκολάτα. μετα απο αυτή την παρατήρηση βρήκα και το video 2 που το επιβεβαιώνει.

Προσοχή !!! διαβάστε και συμφωνήστε με τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου , οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
Προσοχή!!! μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις -δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
Προσοχή !!! στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.


Δείτε ενδιαφέροντα άρθρα στο Ιστολόγιο μας:
Δ19

189 ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΙΤΑ 

Σημαντικοί παράγοντες και λάθη σε δίαιτες 
196 ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΙΤΑ 

116 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΙΤΑ
Δ45
86 ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΙΤΑ

6 μέθοδοι για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά σας



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του