Πόνοι στη μέση στον αυχένα λουμπάγκο - Φυσική αντιμετώπιση - Φυσικοθεραπεία - Χειροπρακτική

1. Κάτω οσφυαλγία και πόνοι χαμηλά στη μέση
Ο χαμηλός και κατώτερος πόνος στην πλάτη μπορεί να διαφέρει από τον θαμπό πόνο ο οποίος
Σταδιακός έως ξαφνικός ή απότομος ή επίμονος πόνος που αισθάνεσαι κάτω από τη μέση Δυστυχώς, σχεδόν ο καθένας, σε κάποιο σημείο της ζωής μπορεί να παρουσιάσει πόνο στην πλάτη που μπορεί να μετακινηθεί προς τα κάτω στους γλουτούς και μερικές φορές σε ένα ή και στα δύο κάτω άκρα. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι η μυϊκή καταπόνηση που συχνά συνδέεται με βαριά σωματική εργασία, ανύψωση ή έντονη κίνηση, κάμψη ή στρίψιμο σε δύσκολες θέσεις ή στέκεται σε μια θέση πάρα πολύ καιρό.
ΠΡΟΣΟΧΉ !!! Πριν αρχίσετε οποιαδήποτε άσκηση συμβουλευτείτε πρώτα το θεράπων Ιατρό σας !!! 


Φυσικοθεραπεία Ασκήσεις για Μέση

Άλλες αιτίες χαμηλού και κατώτερου πόνου στην πλάτη
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές καταστάσεις που προκαλούν ή οδηγούν σε πόνο χαμηλού και κατώτερου οστού. Πολλοί εμπλέκουν τη συμπίεση νεύρων (π.χ. τσίμπημα του νεύρου) που μπορεί να προκαλέσει πόνο και άλλες παθήσεις. Τα είδη των νωτιαίων διαταραχών περιλαμβάνουν ασθένειες που σχετίζονται με τραύματα και εκφυλιστικές ασθένειες. που σημαίνει ηλικία. Μερικά από αυτά τα προβλήματα σπονδυλικής στήλης δίνονται παρακάτω.

  • Εμφυτευμένος ή κήλη δίσκος. Ένας δίσκος μπορεί να διογκωθεί προς τα έξω. Ένας δίσκος κήλης εμφανίζεται όταν η μαλακή εσωτερική ύλη διαφεύγει από μια ρωγμή ή διαρρηγνύεται μέσω του προστατευτικού εξωτερικού στρώματος του δίσκου. Και τα δύο προβλήματα του δίσκου μπορούν να οδηγήσουν σε συμπίεση νεύρων, φλεγμονή και πόνο.
  • Σπονδυλική στένωση αναπτύσσεται όταν ο νωτιαίος δίαυλος ή η δίοδος του νεύρου στενεύει ανώμαλα.
  • Σπονδυλική αρθρίτιδα, που ονομάζεται επίσης σπονδυλική οστεοαρθρίτιδα ή σπονδυλόζωση, είναι ένα κοινό εκφυλιστικό πρόβλημα της σπονδυλικής στήλης. Επηρεάζει τις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης και μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη οστικών οσφρητικών οστών.
  • Σπονδυλολίσθηση συμβαίνει όταν ένα οσφυϊκό (χαμηλής πλάτης) σπονδυλικό σώμα γλιστράει προς τα εμπρός πάνω από τον σπόνδυλο κάτω από αυτό.
  • Σπονδυλικά κατάγματα (τύποι έκρηξης ή συμπίεσης) προκαλούνται συχνά από κάποιο είδος τραυματισμού (π.χ. πτώση).
  • Οστεομυελίτιδα είναι βακτηριακή λοίμωξη που μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα από τα οστά της σπονδυλικής στήλης.
  • Νωτιαίοι όγκοι είναι μια μη φυσιολογική ανάπτυξη κυττάρων (μια μάζα) και αναγνωρίζονται ως καλοήθεις (μη καρκινικές) ή κακοήθεις (καρκίνος).
Βελτίωση του πόνου στο σπίτι
Εάν τραυματίσατε πρόσφατα τη χαμηλή ή χαμηλή πλάτη σας, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Πάγο και στη συνέχεια θερμαίνεται. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 έως 48 ωρών, χρησιμοποιήστε πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα ή πανί. Ο πάγος θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη διόγκωση, τους μυϊκούς σπασμούς και τον πόνο. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη θερμότητα. Η θερμότητα βοηθά στη ζέστη και χαλαρώνει τους επώδυνους ιστούς.
Προσοχή: !!! Μην χρησιμοποιείτε ποτέ κρύο ή πηγή θερμότητας απευθείας στο δέρμα, μην το τυλίγετε πάντα σε κάτι.
Φάρμακα: ΠΡΟΣΟΧΗ !!! : Απευθυνθείτε άμεσα στο θεράπων Ιατρό : ο οποίος θα σας δώσει αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως το Το Tylenol ή το Advil, που λαμβάνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιατρού, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου (©dralexjimenez.com) επίσης πάντα σε συνεργασία με τον θεράπων Ιατρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βότανα
Ηρέμησε: Ενώ οι ημέρες της ανάπαυσης στο κρεβάτι δεν συνιστώνται πλέον, ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε την καθημερινή σας ρουτίνα για να δώσετε στο κάτω μέρος της πλάτης σας την ευκαιρία να αναρρώσει.



Προσοχή - Warning !!! Διαβάστε και συμφωνήστε με τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου , οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
Προσοχή!!! μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις -δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
Προσοχή !!! στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.

Πότε να ζητήσετε ιατρική φροντίδα
  • Ο χαμηλός πόνος στην πλάτη είναι ή γίνεται σοβαρός και επίμονος
  • Ο χαμηλός πόνος στην πλάτη είναι ή γίνεται σοβαρός και επίμονος
  • Δεν υποχωρεί μετά από μερικές ημέρες
  • Επηρεάζει τον ύπνο και τις καθημερινές εργασίες
Χρόνια και οξεία οσφυαλγία (λουμπάγκο) και αντιμετώπισή της - "NaMaSte" 7/3/16 Ασκήσεις Mckenzie

SOS Aασκήσεις αποκατάστασης πόνου χαμηλά στην πλάτη
How to Fix “Low Back” Pain (INSTANTLY!)
Χαμηλή οσφυαλγία είναι μακράν η πιο κοινή πηγή της δυσφορίας έχουμε να κάνουμε με. Η ειρωνεία είναι, πολλές φορές αυτό που αισθανόμαστε έχει τις ρίζες της στο κάτω μέρος της πλάτης είναι στην πραγματικότητα που προκαλείται από τους μύες όχι στην πίσω σε όλα. Σε αυτό το βίντεο, είμαι πρόκειται να σας δείξει πώς η μυός glute θα μπορούσε να είναι η πραγματική αιτία του πόνου στην πλάτη σας και μια γρήγορη άσκηση που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσουν τον πόνο σας αμέσως. Μόλις φύγει, Είμαι, επίσης, πρόκειται να σας δείξω μερικές πρόσθετες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι το χαμηλό πόνο στην πλάτη σας δεν επιστρέφει ποτέ.

Ο μέσος γλουτιαίος παρεμβάλλεται μεταξύ του maximus glute και minimus και βρίσκεται μέσα και γύρω από την περιοχή του ισχίου. Ο ρόλος του μυός είναι να απαγάγουν το ισχίο σας ή να σηκώσει το πόδι σας στο πλάι είτε σε μόνιμη είτε πλευρά που βρίσκεται και να κρατήσει το επίπεδο λεκάνη σας κάθε φορά που κάνουμε ένα βήμα.Παρατεταμένη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και μια άνιση κατανομή βάρους όταν στέκεται είναι δύο από τους πιο συνηθισμένους λόγους για αυτό το μυ για να πάρει αδύναμη και ισορροπημένη.

Μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα για να δείτε αν έχετε τα φόντα ένα αδύναμο glute μυός από στέκεται με τα πόδια πλάτος των ώμων σας χώρια και την ανύψωση ένα πόδι από το έδαφος. Πρώτα σημειώνει το κατά πόσον ή όχι αντίθετο ισχίο σας μειώνεται σημαντικά. Αν το κάνει, αυτό θα έδειχνε αδυναμία glute σε εκείνη την πλευρά. Θα επαναλάβετε με το αντίθετο πόδι επίσης. Όταν το κάνετε αυτό, θα ήθελα επίσης να δω αν θα έπρεπε να μετατοπίσει δραματικά το βάρος σας προς τη μία πλευρά μόνο για να άρει εκείνο το πόδι από το έδαφος. Αν το κάνετε, αυτό θα σημαίνει ότι έχετε μια άνιση κατανομή βάρους όταν στέκεται και θα ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν οκλαδόν.

Για να διορθώσετε αυτό γρήγορα, θα θέλετε να καθοριστούν στο έδαφος με προσβεβλημένη πλευρά σας στην κορυφή. Αν δεξί κάτω μέρος της πλάτης σας έχει να σας ενοχλεί, τότε θα θέλουν να βρίσκονται στο αριστερό ισχίο σας. Από εδώ, πάρτε τον αντίχειρά σας και τοποθετήστε το στην περιοχή πιο επώδυνο. Θα πρέπει να αισθάνονται ότι αυτό θα συμβεί μόνο για το εξωτερικό του οστεώδη προεξοχή της πυέλου σας. Από εδώ, πιέστε για να συγκρατήσει το σημείο ενεργοποίησης και να αρχίσει το οδοντικό νήμα το πόδι σας προς τα κάτω και μπροστά σας και στη συνέχεια πίσω και πάνω. ισχίο σας θα πρέπει να επεκταθεί και στη συνέχεια να ανυψώνεται σε απαγωγή προς το ανώτατο όριο (που είναι σίγουρο ότι θα επισημάνω τα δάχτυλα των ποδιών προς τα κάτω για να κρατήσει την μυός glute στην εστίαση). Κάνετε αυτό περίπου 10 φορές μέχρι να νιώσετε την ένταση στην απελευθέρωση των μυών.

Τώρα, μπορείτε να κάψετε το σπασμό στο σημείο ενεργοποίησης του να μπουν στην πλήρως συνεσταλμένη στάση του glute μυός μυών και κρατώντας όσο μπορείτε. Σε γενικές γραμμές, γιατί αυτό μυς είναι συχνά πολύ αδύναμο, αυτό μπορεί να μην είναι πλέον από 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Αφού δεν μπορείτε να το κρατήσετε πια θα σηκωθούν και θα πρέπει να παρατηρήσετε μια άμεση ανακούφιση του πόνου σε εκείνη την πλευρά.

Αυτό είναι το γρήγορο, αλλά όχι μόνιμη λύση για αυτό το πρόβλημα. Δεδομένου ότι η βασική αιτία είναι η αδυναμία του μέσου γλουτιαίου μυός θα θέλετε να το υποστηρίζουν με μερικές ασκήσεις για χαμηλή πλάτη σας που μπορείτε να κάνετε μερικές φορές την εβδομάδα. Θα σας δείξω τρεις επιλογές για το σκοπό αυτό. Η πρώτη είναι η πρόσκρουση του ισχίου ενάντια στον τοίχο. Η δεύτερη ονομάζεται το swinger σάκο, και μπορεί να γίνει με ένα λουρί σκύλου, αν δεν έχετε ένα επίσημο ζώνη βουτιά. Η τελευταία είναι πραγματικά κάνει την ίδια κίνηση που έκανε για τη θεραπεία, αλλά αυτή τη φορά ως ενίσχυση της άσκησης για την χαμηλή πλάτη σας.

Ό, τι κι αν κάνετε, απλά να είστε σίγουροι ότι είναι συνεπείς. Θα δείτε επίσης ότι θα ανακουφίσει την ένταση σε αυτό το μυ που οκλαδόν την απόδοσή σας βελτιώνεται επίσης. Το βάθος σας θα πρέπει να αυξηθεί και κάθε χαμηλό πόνο στην πλάτη που αισθάνθηκε κάνοντας την άσκηση θα πρέπει να περάσει από τη στιγμή που θα είναι πλέον σε θέση να τους κάνει με την ίδια δύναμη σε κάθε πόδι.

Αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα που βάζει η επιστήμη πίσω στη δύναμη σε κάθε προπόνηση, το κεφάλι για να https://athleanx.com και να πάρει το ATHLEAN-X Σύστημα Εκπαίδευσης. Ξεκινήστε όχι μόνο μοιάζει με έναν αθλητή, αλλά αισθάνεται σαν ένα όπως μπορείτε να πάρετε την εκπαίδευσή σας σοβαρά και να πάρετε τα αποτελέσματα σας στο επόμενο επίπεδο.

Αν ψάχνετε για περισσότερες ασκήσεις και τεντώματα για το χαμηλό πόνο στην πλάτη, καθώς και ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με το χαμηλότερο πόνο στην πλάτη, φροντίστε να εγγραφείτε στο κανάλι μας εδώ στο youtube σε https://youtube.com/user/jdcav24
Διαλέξτε το πρόγραμμά σας εδώ - https://athleanx.com/x/my-workouts
Εγγραφή σε αυτό το κανάλι εδώ - https://bit.ly/2b0coMW



2. Γενικός πόνος στην πλάτη
Η σπονδυλική στήλη και η πλάτη είναι κατασκευασμένα για να παρέχουν μεγάλη δύναμη, προστατεύοντας τον εξαιρετικά ευαίσθητο νωτιαίο μυελό και τις ρίζες των νεύρων, ακόμα ευέλικτες, παρέχοντας ελευθερία προς όλες τις κατευθύνσεις. Όμως, υπάρχουν πολλά διαφορετικά τμήματα της σπονδυλικής στήλης που μπορεί να δημιουργήσουν πόνο στην πλάτη, όπως ο ερεθισμός στις μεγάλες ρίζες των νεύρων που τρέχουν κάτω από τα χέρια και τα πόδια, ο ερεθισμός στα μικρά νεύρα μέσα στην σπονδυλική στήλη, τα στελέχη στους μεγάλους μυς της πλάτης, κάθε τραυματισμό του δίσκου, των οστών, των αρθρώσεων ή των συνδέσμων στη σπονδυλική στήλη.
Ο οξύς πόνος στην πλάτη έρχεται ξαφνικά και συνήθως διαρκεί από λίγες μέρες έως μερικές εβδομάδες. Ο χρόνιος πόνος στην πλάτη τυπικά περιγράφεται ως διαρκής πάνω από τρεις μήνες.

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να πάρει μια μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών:

  • Ο πόνος μπορεί να είναι σταθερός, διαλείπων ή απλώς να εμφανίζεται με ορισμένες θέσεις ή ενέργειες
  • Ο πόνος μπορεί να παραμείνει σε ένα μέρος ή να ακτινοβολεί σε άλλες περιοχές
  • Μπορεί να είναι ένας θαμπός πόνος ή μια αιχμηρή ή διάτρηση ή αίσθηση καψίματος
  • Το θέμα μπορεί να είναι στο λαιμό ή στη χαμηλή πλάτη, αλλά μπορεί να ακτινοβολήσει στο πόδι ή το πόδι (ισχιαλγία), το χέρι ή το χέρι.
Ευτυχώς, τα περισσότερα είδη οσφυαλγίας είναι καλύτερα από μόνοι τους: περίπου το 50% των ατόμων μπορεί να αντιμετωπίσει την ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη εντός δύο εβδομάδων και το 90% εντός τριών μηνών.
Αν ο πόνος διαρκέσει για λίγες μέρες, χειροτερεύει, δεν αντιδρά στα διορθωτικά μέτρα για τον πόνο στην πλάτη, όπως η ανάπαυση, η θερμότητα ή ο πάγος, οι ασκήσεις πόνου στην πλάτη και οι ανακουφιστές πόνου πέρα ​​από το πάγκρεας, τότε είναι συνήθως καλή ιδέα να δεις πίσω γιατρός. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται επείγουσα ιατρική περίθαλψη:
  • Διαταραχή του εντέρου και / ή της ουροδόχου κύστης
Ευτυχώς, οι συνθήκες αυτές είναι σπάνιες.

Πίσω διάγνωση διάγνωση

Οι διαγνωστικές εξετάσεις μπορεί να υποδεικνύουν αν ο πόνος στην πλάτη ενός ασθενούς είναι αποτέλεσμα ανατομικής αιτίας. Ωστόσο, επειδή οι διαγνωστικές αξιολογήσεις δεν αποτελούν διάγνωση, η επίτευξη μιας ακριβούς κλινικής διάγνωσης απαιτεί οποιαδήποτε αξιολόγηση να συσχετίζεται με τα συμπτώματα του πόνου της πλάτης του ασθενούς και τις φυσικές εξετάσεις.
  • Ακτινογραφία. Αυτό το τεστ παρέχει πληροφορίες για τα οστά στη σπονδυλική στήλη. Μια ακτινογραφία χρησιμοποιείται συχνά για να εκτιμηθεί η αστάθεια της σπονδυλικής στήλης (όπως η σπονδυλολίσθηση), οι όγκοι και τα κατάγματα.
  • Η αξονική τομογραφία. Αυτή η δοκιμή είναι μια πολύ λεπτομερής ακτινογραφία που περιλαμβάνει εικόνες διατομής. Οι σαρώσεις CT παρέχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα οστά στη σπονδυλική στήλη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να δοκιμαστούν για συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως ένας δίσκος κήλης ή σπονδυλική στένωση. Οι σαρώσεις CT τείνουν να είναι λιγότερο ακριβείς για διαταραχές της σπονδυλικής στήλης από τις σαρώσεις MRI.
  • Η σάρωση με μαγνητική τομογραφία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την αξιολόγηση ορισμένων καταστάσεων παρέχοντας λεπτομέρειες του μεσοσπονδύλιου δίσκου και των ριζών των νεύρων (που μπορεί να ερεθιστούν ή να τσαλακωθούν). Οι σαρώσεις με μαγνητική τομογραφία χρησιμοποιούνται για να αποκλειστούν λοιμώξεις του νωτιαίου μυελού ή όγκοι.
Οι ενέσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη διάγνωση συγκεκριμένων τύπων πόνου. Εάν μια ένεση ενός φαρμάκου ανακούφισης πόνου σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σκελετού παρέχει ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη, από ό, τι επιβεβαιώνει ότι αυτή είναι η περιοχή που προκαλεί πόνο.
ΠΡΟΣΟΧΉ !!! Πριν αρχίσετε οποιαδήποτε άσκηση συμβουλευτείτε πρώτα το θεράπων Ιατρό σας !!! 

Φυσικοθεραπεία Ασκήσεις για Ώμους

Αιτίες του πόνου στην πλάτη

Η μακρύτερα αιτία του χαμηλότερου πόνου στην πλάτη είναι μια μυϊκή καταπόνηση ή άλλη βλάβη των μαλακών μορίων. Αν και αυτή η κατάσταση δεν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι σοβαρά επώδυνη. Συνήθως, ο πόνος του κάτω άκρου από μια μυική καταπόνηση πιθανότατα θα βελτιωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Η θεραπεία γενικά περιλαμβάνει σύντομη περίοδο ανάπαυσης, περιορισμό της δραστηριότητας, χρήση θερμών συσκευασιών ή ψυκτικών συσκευασιών και φάρμακα για τον πόνο. Πάνω από τον πάγκο τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της μυϊκής στελέχους μπορεί να περιλαμβάνουν ακεταμινοφαίνη (π.χ. Tylenol), ιβουπροφαίνη (Advil), Motrin ή naproxen (π.χ. Aleve). Συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον πόνο μπορούν να συνιστώνται για σοβαρό πόνο στην πλάτη.
Τυπικά, νεότεροι (Ηλικίας 30 έως 60 ετών) είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν πόνους στην πλάτη από τον ίδιο τον δίσκο χώρο (π.χ. κήλη του οσφυϊκού δίσκου ή εκφυλιστική νόσος του δίσκου). Παλαιότεροι ενήλικες (π.χ. πάνω από το 60) είναι πιθανότερο να υποφέρουν από πόνο που συνδέεται με εκφυλισμό των αρθρώσεων (π.χ. οστεοαρθρίτιδα, σπονδυλική στένωση).
Μερικές φορές, ένας ασθενής μπορεί να αισθάνεται πιο αισθητό πόνο στα πόδια, σε αντίθεση με τον πόνο στην πλάτη ως αποτέλεσμα ορισμένων συνθηκών στην κάτω σπονδυλική στήλη, όπως:
  • Οσφυϊκός δίσκος: Ο εσωτερικός πυρήνας του δίσκου μπορεί να προκαλέσει και να ερεθίσει μια κοντινή ρίζα του νεύρου, προκαλώντας ισχιαλγία (πόνο στα πόδια).
  • Οσφυική σπονδυλική στένωση. Ο νωτιαίος δίαυλος στενεύει λόγω εκφυλισμού, που μπορεί να ασκήσει πίεση στη ρίζα του νεύρου και να οδηγήσει σε ισχιαλγία.
  • Εκφυλιστική νόσος του δίσκου. Καθώς ο δίσκος εκφυλίζεται, μπορεί να επιτρέψει μικρές ποσότητες κίνησης σε αυτό το τμήμα της σπονδυλικής στήλης και να ερεθίσει μια ρίζα του νεύρου και να οδηγήσει σε ισχιαλγία.
  • Ισθμική σπονδυλολυσσία. Ένα μικρό κάταγμα άγχους επιτρέπει σε έναν σπόνδυλο να γλιστρήσει προς τα εμπρός σε άλλο, συνήθως στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Αυτό μπορεί να τσιμπήσει το νεύρο, προκαλώντας πόνο στην πλάτη και πόνο στα πόδια.
  • Οστεοαρθρίτιδα. Ο εκφυλισμός των μικρών αρθρώσεων στο πίσω μέρος της σπονδυλικής στήλης μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη και μειωμένη ευελιξία. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε στένωση της σπονδυλικής στήλης και τράχηλο νεύρων.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την υποκείμενη πάθηση που είναι ο λόγος για τον πόνο στην πλάτη, καθώς τα διορθωτικά μέτρα συχνά διαφέρουν ανάλογα με τις αιτίες του πόνου στην πλάτη.

Παράγοντες κινδύνου

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου για τον πόνο στην πλάτη, όπως η γήρανση, η γενετική, οι επαγγελματικοί κίνδυνοι, ο τρόπος ζωής, το βάρος, η στάση του σώματος, το κάπνισμα και η εγκυμοσύνη. Με αυτό είπε, ο πόνος στην πλάτη είναι τόσο διαδεδομένος ώστε μπορεί να χτυπήσει ακόμα και αν δεν έχετε καθόλου παράγοντες κινδύνου καθόλου.
Οι ασθενείς με έναν ή περισσότερους από αυτούς τους παράγοντες ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο για πόνο στην πλάτη:
  • Γηράσκων. Με τα χρόνια, φθορά στη σπονδυλική στήλη που μπορεί να έρθει σε συνθήκες (π.χ. εκφυλισμός δίσκου, σπονδυλική στένωση) που προκαλούν πόνο στην πλάτη και στον αυχένα. Τα άτομα ηλικίας 30 σε 60 είναι πιο πιθανό να έχουν ασθένειες που σχετίζονται με το δίσκο, ενώ τα άτομα άνω της ηλικίας 60 έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πόνο που σχετίζεται με οστεοαρθρίτιδα.
  • Γενεσιολογία. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ορισμένοι τύποι νωτιαίων διαταραχών έχουν γενετική συνιστώσα. Για παράδειγμα, η εκφυλιστική νόσος του δίσκου φαίνεται να έχει κληρονομική συνιστώσα.
  • Επαγγελματικοί κίνδυνοι. Κάθε εργασία που απαιτεί επαναλαμβανόμενη κάμψη και ανύψωση έχει υψηλότερη συχνότητα τραυματισμού της πλάτης (π.χ. κατασκευαστής, νοσηλευτής). Οι θέσεις εργασίας που απαιτούν μεγάλες ώρες διαμονής χωρίς διακοπή (π.χ. κουρέας) ή καθισμένοι σε κάθισμα (π.χ. προγραμματιστής λογισμικού) που δεν υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη θέτουν το άτομο σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
  • Καθιστική ζωή. Η έλλειψη τακτικής άσκησης αυξάνει τους κινδύνους για την εμφάνιση χαμηλότερου πόνου στην πλάτη, αυξάνει επίσης τη σοβαρότητα του πόνου.
  • Βάρος. Το υπερβολικό βάρος αυξάνει την τάση στο κάτω μέρος της πλάτης, επιπλέον των άλλων αρθρώσεων (π.χ. γόνατα) και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για ορισμένα είδη συμπτωμάτων οσφυαλγίας.
  • Κακή στάση. Οποιοσδήποτε τύπος κακής στάσης που παρατείνεται με την πάροδο του χρόνου δημιουργεί κίνδυνο για πόνο στην πλάτη. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την ολίσθηση πάνω από ένα πληκτρολόγιο του υπολογιστή, την οδήγηση που στρέφεται πάνω από ένα τιμόνι και την ανύψωση ανάρμοστα.
  • Εγκυμοσύνη. Οι έγκυες γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν πόνο στην πλάτη που οφείλεται στην υπερβολική σωματική βαρύτητα μπροστά και η χαλάρωση των συνδέσμων στην περιοχή της πυέλου καθώς το σώμα προετοιμάζεται για την παράδοση.
  • Κάπνισμα.Οι άνθρωποι που καπνίζουν είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν πόνο στην πλάτη από όσους δεν το κάνουν.

Πότε να έρθετε σε επαφή με έναν γιατρό για τον πόνο στην πλάτη

Γενικά, όταν ο πόνος έχει κάποιο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά, είναι καλή ιδέα να επισκεφτείτε έναν γιατρό για αξιολόγηση:
  • Πόνος στην πλάτη μετά από ατύχημα, όπως ατύχημα στο αυτοκίνητο ή πτώση από σκάλα
  • Ο πόνος στην πλάτη συνεχίζεται και γίνεται χειρότερος
  • Ο πόνος συνεχίζεται για περισσότερο από τέσσερις έως έξι εβδομάδες
  • ΠΡΟΣΟΧΗ !!! : Απευθυνθείτε άμεσα στο θεράπων Ιατρό : Ο πόνος είναι σοβαρός και δεν βελτιώνεται μετά από λίγες μέρες τυπικών θεραπειών, όπως η ανάπαυση, ο πάγος και τα αναλγητικά (όπως το Ibuprofen ή το Tylenol) dralexjimenez.comεπίσης πάντα σε συνεργασία με τον θεράπων Ιατρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βότανα  
  • Σοβαρός πόνος κατά τη διάρκεια της νύχτας που σας ξυπνά, ακόμα και από έναν βαθύ ύπνο
  • Υπάρχει πίσω και κοιλιακό άλγος
  • Μούδιασμα ή αλλοιωμένα συναισθήματα στον ανώτερο εσωτερικό μηρό, στο γλουτό ή στη βουβωνική χώρα
  • Νευρολογικά συμπτώματα, όπως αδυναμία, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα - το πόδι, το πόδι, το χέρι ή το χέρι
  • Ανεξήγητος πυρετός με αυξημένο πόνο στην πλάτη
  • Ξαφνικός πόνος στην άνω πλάτη, ιδιαίτερα εάν κινδυνεύετε για οστεοπόρωση.
Η κατώτατη γραμμή που πρέπει να θυμάται ο καθένας είναι ότι αν κάποιος έχει αμφιβολίες, συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Αν ο πόνος στην πλάτη επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, δεν βελτιώνεται με την ανάπαυση και τις αντιμετωπίζουσες θεραπείες για το πόνο ή συνεπάγεται νευρολογικά συμπτώματα τότε είναι καλή ιδέα να δούμε έναν γιατρό για τον πόνο στην πλάτη.

3. Πόνος άνω / μέσης πλάτης

Ο πόνος στο άνω και / ή στο μέσο της πλάτης δεν είναι τόσο κοινός όσο ο κάτω πόνος στην πλάτη ή στον αυχένα. Η άνω πλάτη ονομάζεται θωρακική σπονδυλική στήλη και είναι το πιο ασφαλές μέρος της σπονδυλικής στήλης. Η εμβέλεια της κίνησης στο άνω μέρος της πλάτης είναι περιορισμένη εξαιτίας των συνημμένων της ραχοκοκαλιάς στις νευρώσεις.
Ο ανώτερος πόνος στην πλάτη γενικά προκαλείται από τραυματισμούς μαλακών ιστών, όπως διαστρέμματα ή στελέχη, τάσεις μυών που προκαλούνται από κακή στάση του σώματος ή κοιτάζοντας προς τα κάτω για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. γραπτών μηνυμάτων, χρήση κινητού τηλεφώνου).
  • Πόνος
  • Σφικτότητα
  • Ακαμψία
  • Μυικός σπασμός
  • Δυνατότητα να αγγίξει
  • Πονοκέφαλο

Τι προκαλεί πόνο στην μέση / στην άνω πλάτη;

Ένα επεισόδιο του άνω πόνος στην πλάτη μπορεί να ενεργοποιηθεί με διαφορετικές κινήσεις και ενέργειες, όπως:
  • Περιστροφή
  • Υπερβολική κάμψη
  • Σκουλαρίκια ή τραυματισμό εναλλακτικού αυχένα
  • Ανύψωση ακατάλληλα
  • Κακή μυϊκός τόνος
  • Συνεχιζόμενες κινήσεις, υπερβολική χρήση
  • Επικοινωνία με τα αθλήματα
  • Μεταφορά φορτίου που είναι βαρύ
  • Κάπνισμα
  • Να είναι κάποιος υπέρβαρος
Κακή στάση του σώματος που εργάζεται στον υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να κάνει ένα διάλειμμα για να περπατήσει και να επεκταθεί, ή γενικά μπορεί να προωθήσει την άνω πόνο στην πλάτη. Τόσο η μυϊκή κόπωση όσο και η έλξη των μυών, που συχνά προκύπτουν από την κακή στάση του σώματος, μπορούν να προκαλέσουν τον πόνο.

Τι να κάνετε γι 'αυτό;

Συνήθως, ο ανώτερος πόνος στην πλάτη δεν είναι λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, μπορεί να είναι δυσάρεστο, επώδυνο και ενοχλητικό. Επίσης, εάν ο πόνος αναπτύσσεται ξαφνικά και είναι σοβαρός - όπως από τραυματισμό (π.χ. πτώση) - και, βεβαίως, εάν ο πόνος και τα συμπτώματα (π.χ. αδυναμία) επιδεινωθούν σταδιακά, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα.
Γενικά, οι επόμενες θεραπείες στο σπίτι μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη που είναι ανώτερη.
  • Βραχυπρόθεσμη ανάπαυση
  • Ήπια τεντώματα
  • ΠΡΟΣΟΧΗ !!! : Απευθυνθείτε άμεσα στο θεράπων Ιατρό : Πέραν του φαρμάκου, για παράδειγμα ιβουπροφαίνη, (Motrin®), νάτριο ναπροξένης (Aleve®) ή ακεταμινοφαίνη (Tylenol. Πάρτε μαζί με τα τρόφιμα και μην πάρετε περισσότερο από τη συνιστώμενη δόση, (©dralexjimenez.com) επίσης πάντα σε συνεργασία με τον θεράπων Ιατρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βότανα
  • Χρησιμοποιήστε ένα κρύο πακέτο που διατίθεται στο εμπόριο ή γεμίστε μια πλαστική σακούλα με πάγο και σφραγίστε την τυλίγετε. Εφαρμόστε στην οδυνηρή περιοχή για 20 λεπτά κάθε 2-3 ώρες για τις πρώτες 2 έως 3 ημέρες.
  • Θερμότητα (μετά τις πρώτες 72 ώρες). Αφού χρησιμοποιήσετε υγρή θερμότητα, τεντώστε απαλά τους μύες για να αυξήσετε την κινητικότητα και να ανακουφίσετε τη δυσκαμψία.
Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα, όπως ένα μυοχαλαρωτικό ή να πραγματοποιήσει ενέσεις σημείου ενεργοποίησης για να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στη διάσπαση μυϊκών σπασμών. Μπορεί επίσης να συστήσει τη φυσική θεραπεία για να αυξήσει την ευελιξία, την κινητικότητα και να ανακουφίσει τον πόνο. Άλλες θεραπείες που μπορεί να προτείνει ο γιατρός σας περιλαμβάνουν βελονισμό και χειροπρακτική φροντίδα.

Οι περισσότερες περιπτώσεις άνω πόνος στην πλάτη επιλύονται σε εβδομάδες 1 έως 2 χωρίς πρόσθετη θεραπεία. Όταν μπορείτε να τα εκτελέσετε χωρίς πόνο, ξεκινήστε αργά τις κανονικές σας δραστηριότητες. Μη βιαστείτε όμως: θα μπορούσατε να παρεμβαίνετε στη θεραπεία σας και να επαναφέρετε τον κίνδυνο.
3.1 Αυχένας: Ασκήσεις για και αυχενικό σύνδρομο
Ασκήσεις για το αυχενικό σύνδρομο, για πιάσιμο και πόνους στον αυχένα
Βασικές ασκήσεις και διατάσεις για το αυχενικό σύνδρομο, για πιάσιμο και πόνους στον αυχένα από τον Γεώργιο Παπασημάκη..Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουν 2016 https://papasimakis.blogspot.gr

ΠΡΟΣΟΧΉ !!! Πριν αρχίσετε οποιαδήποτε άσκηση συμβουλευτείτε πρώτα το θεράπων Ιατρό σας !!!


Φυσικοθεραπεία Ασκήσεις Αυχένα 
Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας Αμπατζόγλου - Ασκήσεις για Αυχένα www.physiasis.gr



4. SOS Αυτοθεραπεια: προσπαθήστε μονοί σας με τις τεχνικές MCKENZIE
Οι περισσότεροι άνθρωποι ανακουφίζονται από τον πόνο τους εκτελώντας τις βασικές ασκήσεις McKenzie. Για να ενισχυθεί η προσπάθεια αυτο-διαχείρισης του προβλήματός σας , μπορείτε να επωφεληθείτε από το οσφυϊκό ή αυχενικό ρολό McKenzie, ή από τα βιβλία αυτοθεραπείας του McKenzie. Τα βιβλία αυτά έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στη θεραπεία, την ανακούφιση και την πρόληψη της οσφυαλγίας και αυχεναλγίας. Διεθνείς επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι πληροφορίες και οι ασκήσεις που περιγράφονται σε αυτά τα βιβλία δίνουν θετικά και διαρκή αποτελέσματα.


Η Δημοφιλής ασκήσεις Mckenzie - Exercises to Treat Back Pain
Προσπάθησε μόνος σου με τις Τεχνικές McKenzie

Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια για να πάρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Εάν δεν μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο μόνοι σας, μην θεωρείτε ότι οι τεχνικές McKenzie είναι αναποτελεσματικές για σας. Αν η προσπάθεια σας με τις βασικές ασκήσεις McKenzie δεν λειτουργεί, συμβουλευτείτε έναν Πιστοποιημένο Θεραπευτή McKenzie για βοήθεια.

Παρακαλώ διαβάστε επίσης το Συμπληρωματικό Άρθρο : Πόνοι στην πλάτη και στον αυχένα - που μπορούν να βοηθήσουν τα βότανα
5. Σύγχρονη χειροπρακτική και χειροπράκτες
Σύγχρονη χειροπρακτική ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1800, όταν ο Daniel David Palmer, ένας αυτοδίδακτος δάσκαλος, θεραπευτής και χειροπράκτη πραγματοποίησε την πρώτη της σπονδυλικής χειραγώγησης σε έναν ασθενή. Χειροπρακτική είναι η τρίτη μεγαλύτερη περιοχή της ιατρικής σήμερα. Η λέξη χειροπρακτική προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις που σημαίνει "Επεξεργασία με το χέρι" , το οποίο ακριβώς κάνουν οι χειροπράκτες - χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να χειραγωγήσουν το σώμα και να προωθήσουν τη θεραπεία και την ευεξία .


Ένας γιατρός χειροπρακτικής (DC), χειροπράκτη ή χειροπρακτικός ιατρός, είναι ένας επαγγελματίας υγείας που εκπαιδεύεται για να διαγνώσει και να θεραπεύσει διαταραχές του μυοσκελετικού και του νευρικού συστήματος. Οι χειροπράκτες θεραπεύουν ασθενείς όλων των ηλικιών, βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Πιστεύουν σε μια παραδοσιακή (μη χειρουργική) πρακτική μέθοδο θεραπείας αυτών των διαταραχών.

Η φιλοσοφία της χειροπρακτικής εξαρτάται από τις ακόλουθες δηλώσεις πεποιθήσεων:
Όλες οι σωματικές λειτουργίες συνδέονται καθώς και η διαδικασία επούλωσης απαιτεί ολόκληρο το σώμα.
Ένα υγιές νευρικό σύστημα, ειδικά η σπονδυλική στήλη, είναι ο σημαντικός παράγοντας για το υγιές σώμα σας. Ο νωτιαίος μυελός συμβουλεύει όλο το σώμα και είναι υπεύθυνος για πολλές σωματικές λειτουργίες, όπως εθελοντικές κινήσεις (όπως περπάτημα) και ακούσιες λειτουργίες (όπως η αναπνοή). Όταν τα συστήματα του σώματος βρίσκονται σε ισορροπία, ονομάζεται ομοιόσταση. Οι διαταραχές των οστών, των μυών και των νεύρων αυξάνουν τον κίνδυνο διαταραχής μαζί με άλλα προβλήματα υγείας και μπορούν να διαταράξουν την ομοιόσταση.
Όταν τα συστήματα σώματος είναι σε αρμονία, η ανθρώπινη ανατομία αποκτά την εξαιρετική ικανότητα να διατηρεί την ευημερία και να θεραπεύει τον εαυτό της.
χειροπράκτες

Πόνοι στη μέση και πως αντιμετωπίζονται / "Ελένη"

Χρησιμοποιούν παραδοσιακές στρατηγικές διαγνωστικών δοκιμών (όπως οι ακτινογραφίες, η μαγνητική τομογραφία και η εργαστηριακή εργασία) μαζί με συγκεκριμένες τεχνικές χειροπρακτικής, οι οποίες περιλαμβάνουν πρακτική χειραγώγηση των αρθρώσεων (αρθρώσεων) του σώματος. Διατροφή και η συμβουλευτική υγιεινού τρόπου ζωής προσφέρεται επίσης από χειροπράκτες. Οι χειροπρακτικοί επιλέγουν να μην συνταγογραφούν φάρμακα, συν να μην εκτελούν χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, πολλοί χειροπράκτες εργάζονται με ιατρούς και σίγουρα θα παραπέμπουν σε έναν ασθενή όταν χρειάζεται.

Οι χειροπρακτικοί πιστεύουν ότι μεταξύ των κύριων λόγων του πόνου και της νόσου είναι η κακή ευθυγράμμιση των σπονδύλων στην σπονδυλική στήλη (αυτή είναι γνωστή ως χειρουπρακτική υποξέλιξη). Με τη χρήση της χειροκίνητης ανίχνευσης (ψηλάφηση), της προσεκτικά εφαρμοζόμενης πίεσης, του μασάζ και του χειροκίνητου χειρισμού των σπονδύλων και των αρθρώσεων (που ονομάζονται προσαρμογές), οι χειροπράκτες μπορούν να ανακουφίσουν την πίεση και τον ερεθισμό στα νεύρα, να αποκαταστήσουν την κινητικότητα των αρθρώσεων και να βοηθήσουν στην επιστροφή την ομοιόσταση του σώματος.

Μερικοί χειροπράκτες αφιερώνουν τις πρακτικές τους αποκλειστικά για την εξεύρεση και την αφαίρεση υπογλυκαιμάτων. Αλλά εκτός από τη χρήση χειροκίνητων προσαρμογών, οι περισσότεροι χειροπράκτες προσφέρουν άλλες μορφές θεραπείας όπως είναι οι εξής: 
  • Φυσιοθεραπεία 
  • Φυτική θεραπεία 
  • Θερμική / ψυχρή θεραπεία 
  • Υπέρηχος 
  • Ηλεκτρική διέγερση μυών 
  • Βελονισμός 
  • Χειρισμός υπό αναισθησία 
  • Έλξη 
  • μασάζ 
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα και διδασκαλία 
  • Συμβουλές για τον τρόπο ζωής και τη διατροφή 
  • Φυσική αποκατάσταση 
Επιπρόσθετα, πολλοί χειροπράκτες έχουν σημαντική μεταπτυχιακή εκπαίδευση και γίνονται πιστοποιημένοι σε ορισμένα συγκεκριμένα πεδία ενδιαφέροντος, όπως: 

  • Νευρολογία 
  • Ορθοπεδική 
  • Αθλητική ιατρική 
  • Φυσική αποκατάσταση 
  • Διατροφή 
  • Διαγνωστική ακτινολογία 
  • Εσωτερικές Διαταραχές 
  • Παιδιατρική 
  • Ιατροδικαστικές επιστήμες 
  • Διαταραχές που Χειροπράκτες Αντιμετωπίστε

Χειροπράκτες τη διάγνωση και τη θεραπεία πολλών διαφορετικών διαταραχών της σπονδυλικής στήλης που προκαλούν μυοσκελετικές ή νεύρων του πόνου. Παρόμοια με άλλα είδη των γιατρών, χειροπράκτη εκτελεί μια νευρολογική και φυσική εξέταση, στο πλαίσιο της της ή η διαδικασία του να κάνει μια ακριβή διάγνωση. Ακτίνες Χ ή μελέτες αξονική τομογραφία μπορεί να υποχρεωθεί να επιβεβαιώσει τη διάγνωση σας. Το άρθρο αυτό τονίζει διάφορα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης που σχετίζονται με τα οποία θα μπορούσε να αξιολογούνται και να αντιμετωπίζονται με χειροπρακτική φροντίδα.

Πίσω διαστρέμματα / στελέχη τις σκληρές ζώνες των ιστών που συγκρατούν τα οστά γίνονται σχίζεται ή τεντώνεται διαστρέμματα προκαλούνται. Στελέχη περιλαμβάνουν ένα μυ ή τένοντα. Είτε κάποιος μπορεί να συμβεί όταν σηκώνετε πάρα πολύ βάρος, να παίξει με έντονη άθλημα, ή ακόμα και να λυγίσει ή να στρίψει σωστά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο πόνος μπορεί να είναι πόνος, κάψιμο, μαχαίρωμα, μυρμήγκιασμα, απότομη, ή θαμπό.

Αυχενογενή πονοκέφαλοι προκαλούνται από τις γνωστές πόνο στον αυχένα. Ο πόνος από αυτό το είδος πονοκεφάλου είναι συνήθως αισθητή ή / και πίσω από τα μάτια, στους ναούς, στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ένας πονοκέφαλος μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για τις ημικρανίες ή πονοκεφάλους συμπλέγματος.

Coccydynia είναι ο πόνος που αναπτύσσεται στο κόκκυγα της σπονδυλικής στήλης. Μερικοί άνθρωποι που οδηγούν ένα ποδήλατο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή που πέφτουν μπορεί να αναπτύξει coccydynia, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί όταν κάθεται. Ο πόνος ξεκινά χωρίς αιτία.

Η ασθένεια του εκφυλιστικού δίσκου (DDD) είναι συνήθως συνδέονται με τη γήρανση. Όπως θα γίνει παλαιότερα, οι δίσκοι σας καταρρεύσει εξαιτίας των ετών στέλεχος, κατάχρηση ή κακή χρήση ή - οι μαξιλάρι-όπως μαξιλάρια μεταξύ των σπονδύλων σας - μπορεί να εκφυλιστεί. Οι δίσκοι μπορεί να χάσει την απορρόφηση κραδασμών, ελαστικότητα, και την ευελιξία. Θα γίνονται λεπτότερα καθώς αφυδατώνουν.

Κήλη δίσκου εμφανίζεται συνήθως στο λαιμό ή χαμηλά στην πλάτη. Μια κήλη δίσκου μπορεί να οδηγήσει σε πόνο μόλις ο εξωτερικός δακτύλιος (δακτύλιος) ή εσωτερικό ύλη (πηκτοειδή πυρήνα) πιέζει σε ένα κοντινό νευρική ρίζα.

Myofascial πόνος είναι μια χρόνια ασθένεια του πόνου όπου η πίεση στα ευαίσθητα σημεία των μυών, γνωστή και ως έναυσμα σας σημεία-μπορεί να προκαλέσει βαθύ, πονώντας πόνο σε φαινομενικά άσχετα μέρη του σώματός σας. Αυτό ονομάζεται αναφέρεται πόνο. Μερικές φορές myofascial πόνο αισθάνεται σαν ένα «κόμπο» στο μυϊκό σας, και συμβαίνει μετά από ένα μυ χρησιμοποιείται κατ 'επανάληψη.

Σύνδρομο απιοειδούς μπορεί να συμβεί όταν ο μυς απιοειδούς (α άπαχο μυϊκό βρίσκεται στους γλουτούς) συμπιέζει ή ερεθίζει το ισχιακό νεύρο. Τα συμπτώματα μπορεί να ονομάζεται ισχιαλγία και μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο ή / και τις αισθήσεις (μυρμηκίαση, μούδιασμα) που ταξιδεύουν προς τα κάτω διαμέσου του γλουτού (ες) και σε ένα ή τα δύο πόδια.

Ισχιαλγία μπορεί να συμβεί όταν το ισχιακό νεύρο ή ένας κλάδος του ισχιακού νεύρου είναι συμπιεσμένα ή γίνεται πρησμένο. Σήμα κατατεθέν Ισχιαλγία είναι μέτρια. Μερικοί άνθρωποι με ισχιαλγία περιγράψουν τον πόνο και έντονη, όπως ένα ηλεκτρικό σοκ, ή σκοποβολής.

Κοντό πόδι ή το μήκος των ποδιών διαφορά ονομάζεται επίσης σκέλος μήκος ασυμφωνία (ένα πόδι είναι βραχύτερο από το άλλο).

Σπονδύλωση ή του νωτιαίου οστεοαρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει τις αρθρώσεις έκφανση της σπονδυλικής στήλης ή άλλα οστά. Αυτό το είδος της αρθρίτιδας σχετίζεται με τη γήρανση.

Λωρίο μάστιγος είναι μια μεγάλη κάμψη τραυματισμό / υπερέκταση συνήθως συμβαίνει όταν ένα αυτοκίνητο είναι πίσω τελείωσε.Ο λαιμός και το κεφάλι είναι «χτυπημένη» ξαφνικά και γρήγορα προς τα εμπρός (μεγάλη κάμψη) και προς τα πίσω (υπερέκταση), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή διάστρεμμα αυχένα ή / και στέλεχος.

Τα πλεονεκτήματα της χειροπρακτικής
Χειροπρακτική υπηρεσίες έχουν πολλά οφέλη για τους νέους, παλιά και κανείς στο μεταξύ.
Ρεαλιστικά, δεν χρειάζεται ο καθένας χειροπρακτική ρύθμιση αυτή τη στιγμή. Όπως πολλές πτυχές της προσωπικής υγείας, εξαρτάται από τη φυσική κατάσταση κάθε ατόμου. Ωστόσο, είναι αδύνατο να γνωρίζετε αν η χειροπρακτική φροντίδα είναι απαραίτητη έως ότου έχετε πράγματι εξεταστεί από έναν χειροπράκτη. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα πολλά οφέλη υπηρεσίες χειροπρακτική μπορεί να παρέχει στους ασθενείς καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Παιδιά
Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν η επιλογή χειροπράκτη είναι ασφαλής για μικρά παιδιά. Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Η παιδιατρική χειροπρακτική φροντίδα υιοθετείται πλήρως από την Αμερικανική Ένωση Χειροπρακτικής και οι χειροπράκτες λαμβάνουν παιδιατρική εκπαίδευση ως μέρος των διδακτορικών σπουδών τους.΄


Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι σπονδυλικές στήλες των παιδιών σήμερα υποβάλλονται σε πολλούς τύπους πιέσεων που μπορούν να προκαλέσουν αποπροσανατολισμούς, όπως: βαριά σακίδια, αυξημένη χρήση υπολογιστών και κινητών συσκευών και αθλητικές κακώσεις.
Η χειροπρακτική φροντίδα μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα και έχει επίσης χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για να θεραπεύσει τα πάντα, από το κολικό, τις χρόνιες λοιμώξεις του αυτιού και τον πόνο της πλάτης και του αυχένα.

Έφηβοι
Πολλοί έφηβοι που συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Κακές συνήθειες στάση και βαριά σακίδια μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τη σπονδυλική στήλη του εφήβου σας. Χειροπράκτες βοηθήσει με χαμηλότερο πόνο στην πλάτη που προκαλούνται από αθλητικές δραστηριότητες και να βοηθήσει ελαφρά τραύματα επουλώνονται πιο γρήγορα.
Δεδομένου ότι η ευθυγραμμισμένη σπονδυλική στήλη μειώνει τον πόνο και τη δυσκαμψία, επιτρέπει στο σώμα να γίνει πιο ευέλικτο και ισχυρότερο. Οι τακτικές ρυθμίσεις μπορούν να βοηθήσουν τον εφήβό σας να αποδώσει καλύτερα και να βελτιώσει τη γενική υγεία.

Ενήλικες
Τα οφέλη της χειροπρακτικής φροντίδας συνεχίζονται και επεκτείνονται στην ενηλικίωση. Εδώ βλέπουμε τις ρυθμίσεις του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης που χρησιμοποιούνται συχνά για την αποκατάσταση τραυματισμών που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία, την εργασία και τον αθλητισμό. Οι οδηγοί οι στρατιωτικοί και οι εμπορικοί πιλότοι συχνά αναζητούν χειροπρακτική φροντίδα λόγω των μεγάλων ωρών που κάθονται σε αμήχανες θέσεις και από το να υποβάλλονται σε ακραίες δυνάμεις g σε αεροσκάφη υψηλής απόδοσης.
Οι ενήλικες ασθενείς έδειξαν επίσης πολλά άλλα θετικά αποτελέσματα από τη χειροπρακτική φροντίδα, όπως:
  • Αισθάνομαι λιγότερο άγχος 
  • καλύτερο ύπνο 
  • Χαμηλότερη πίεση του αίματος 
  • Μειωμένα συναισθήματα κατάθλιψης 
  • Λιγότερος χρόνιος πόνος 
  • λιγότερους πονοκεφάλους 
  • Βελτιωμένες εγκυμοσύνες 
  • Seniors
Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους για τη χειροπρακτική φροντίδα είναι ότι οι ηλικιωμένοι θεωρούνται πολύ παλιοί και ευπαθείς για να επωφεληθούν από αυτό. Στην πραγματικότητα το αντίθετο ισχύει. Οι ηλικιωμένοι ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη έχουν αναφέρει πολλές σημαντικές βελτιώσεις ποιότητας ζωής.

Ασκήσεις Ενδυνάμωσης
Γιατί πονάει η μέση; Η λύση σε 4 λεπτά!
Facebook: Ακαδημία Υγείας: https://www.facebook.com/akadimiaygeias/
Προβλήματα! Όποιον και αν ακούσεις όλοι παραπονιούνται για προβλήματα στην υγεία τους; Ενώ κατά την γνώμη μου αυτό που ονομάζουν οι άνθρωποι προβλήματα είναι απλώς κάποια ψιλό - ενόχληση.
Παράδειγμα η σπονδυλική στήλη, σε συγκεκριμένους ανθρώπους, από κάποια ηλικία, αρχίζει αισθητά να ενοχλεί η μέση τους. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν! Δυσκολεύονται στην δουλειά τους, ακόμα και το πρωί στον νιπτήρα δυσκολεύονται να σκύψουν να πλύνουν το πρόσωπο τους, επειδή νιώθουν έντονο πόνο στη μέση, που πραγματικά η αίσθηση είναι σαν να μπαίνει μια βελόνα στην μέση.
Ξέρετε όμως γιατί υπάρχει αυτός ο πόνος; Είναι τόσο απλό, όσο τι κάνει ‘μια-ου στα κεραμίδια!
Αυτά που θα πω παρακάτω θα προσπαθήσω να τα πω όσο γίνεται πιο απλά, χωρίς ιατρικές εκφράσεις και επιστημονικούς όρους.
Όλα τα λειτουργικά κύτταρα που υπάρχουν στον οργανισμό μας μπορούμε να τα χωρίσουμε σε δυο βασικές κατηγορίες (βασικούς τύπους). Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπ 2017

Ασκήσεις σταθεροποίησης: 
  

5. Ποια τελικά είναι η σωστή στάση ύπνου ???
What is the best sleeping position?
What is the best sleeping position? Kevin Wade talks about side, stomach and back sleeping positions and what is the best position to get rest and prevent pain. He also gives a secret to stop sleeping on your stomach if your are having neck pain.Δημοσιεύτηκε στις 4 Νοε 2015

Θεραπευτική άσκηση: Εφαρμογές στον χρόνιο πόνο στον αυχένα και τη μέση

Σχετικά θέματα
Δ59
239 ΥΓΕΙΑ ΠΟΝΟΣ
Αρθρίτιδα μια πολύπλευρη αντιμετώπιση
21 ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Δ35
134 ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΝΟΣ
102 ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΝΟΣ

ΠΗΓΕΣ - ΙΣΟΑΓΡΑΦΙΑ:
https://www.dralexjimenez.com/
https://www.youtube.com/watch?v=V0ahQm-QIao
https://www.youtube.com/watch?v=wdtKqJF1IlM
https://www.youtube.com/watch?v=w3Q0xwuIF20
https://www.emprosnet.gr/emprosnet-archive/45fd357b-e121-478a-9484-1592fbaef526

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
https://repository.kallipos.gr/bitstream/11419/370/1/KEF.9.pdf
https://repository.library.teimes.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/4419/%CE%A0%CE%91%CE%A6%CE%9B%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%97.pdf?sequence=1&isAllowed=y
https://ir.lib.uth.gr/bitstream/handle/11615/2091/P0002091.pdf?sequence=1
https://www.skoliosi.com/images/pdf/_______.pdf
https://www.orthopaedicsinfo.com/downloads/AskiseisMesi.pdf
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
https://www.chirobase.org/05RB/science_of_chiropractic.pdf
https://www.chirobase.org/05RB/firth.pdf
https://www.chirobase.org/05RB/vedder_1916.pdf
https://www.gonsteadchiropractorsanfrancisco.com/copy-of-balance-therapy-2
https://www.who.int/medicines/areas/traditional/Chiro-Guidelines.pdf


ΜΕΛΕΤΕΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΑΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ McKenzie ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΗΛΩΝ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΩΝ ΔΙΣΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΦΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΙΝΗΣΙΟΑΟΓΙΑ 
Του Τσερμακιάν Τορός


Αντιμετώπιση της χρόνιας οσφυαλγίαςμε τη μέθοδο ΜcΚenzie υπό το πρίσμα των επιστημονικών αποδείξεων


Ενδεικτικό ασκησιολόγιο Πιλάτες για ασθενείς με οσφυαλγία
Σπουδάστρια: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΑΦΛΙΩΤΗ ΑΜ:1604 ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: κ. ΠΟΥΛΙΑΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του