Αρχικά, Μουλιάζουμε μισό κιλό ρεβίθια σε νερό με 1 κουταλιά της σούπας με χοντρό αλάτι από το προηγούμενο βράδυ, για περίπου 12 ώρες. Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική, καθώς βοηθά τα ρεβίθια να μαλακώσουν και να είναι πιο εύπεπτα. Το πρωί, αφού έχουν περάσει οι 12 ώρες, τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια τα σιγοβράζουμε για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν πλήρως.
Αφού τα ρεβίθια είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, ένα κ μαιντανό, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, ένα τριμμένο καρότο και μιά τριμμένη πιπεριά Φλωρίνης.
Μόλις τα λαχανικά αποκτήσουν μια ωραία χρυσή απόχρωση, προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με λίγο από το ζωμό τους, ένα κύβο λαχανικών. Στη συνέχεια, προσθέτουμε δυο δαφνόφυλλα και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με νερό ώστε να σκεπαστούν όλα τα υλικά.
Σιγοβράζουμε για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αναμειχθούν οι γεύσεις. Στο τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα σε σκεύος με καπάκι, προσθέτουμε πιπέρι, ρίγανη και αν θέλουμε πάπρικα για να ενισχύσουμε τη γεύση.
Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε, αλατίζουμε καλά και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ώστε να μείνουν με το λαδάκι τους και να αποκτήσουν μια ομογενοποιημένη υφή.
Tags:
Διατροφή


