Εναλλακτική συνταγή για πιό νόστιμα ρεβύθια


ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, Μουλιάζουμε μισό κιλό ρεβίθια σε νερό με 1 κουταλιά της σούπας με χοντρό αλάτι από το προηγούμενο βράδυ, για περίπου 12 ώρες. Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική, καθώς βοηθά τα ρεβίθια να μαλακώσουν και να είναι πιο εύπεπτα. Το πρωί, αφού έχουν περάσει οι 12 ώρες, τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια τα σιγοβράζουμε για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν πλήρως.

Αφού τα ρεβίθια είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, ένα κ μαιντανό, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, ένα τριμμένο καρότο και μιά τριμμένη πιπεριά Φλωρίνης.

Μόλις τα λαχανικά αποκτήσουν μια ωραία χρυσή απόχρωση, προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με λίγο από το ζωμό τους, ένα κύβο λαχανικών. Στη συνέχεια, προσθέτουμε δυο δαφνόφυλλα και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με νερό ώστε να σκεπαστούν όλα τα υλικά.

Σιγοβράζουμε για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αναμειχθούν οι γεύσεις. Στο τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα σε σκεύος με καπάκι, προσθέτουμε πιπέρι, ρίγανη και αν θέλουμε πάπρικα για να ενισχύσουμε τη γεύση.

Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε, αλατίζουμε καλά και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ώστε να μείνουν με το λαδάκι τους και να αποκτήσουν μια ομογενοποιημένη υφή.

إرسال تعليق

أحدث أقدم

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του 


Χορηγός: mixanikos365 διακριτικά στο τέλος του άρθρου χωρίς συνεχείς διαφημήσεις και αναδυόμενα παράθυρα