Θεράπευσα τον εαυτό μου από ανίατο καρκίνο - Ο Άλλαν Τάυλορ λέει πώς

Πως η «τρελή» δίαιτα ενός άντρα τον βοήθησε να νικήσει τις προοπτικές: Η συνταγή του Άλλαν Τάυλορ περιλαμβάνει τριμμένο γρασίδι από κριθάρικάρυσπόρους από βερίκοκα και χάπια με σελήνιο.

Όταν οι γιατροί είπαν στον Άλλαν Τάυλορ ότι είχε ανίατο καρκίνο, αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να παρατηθεί έτσι απλά και να πεθάνει.
Αντίθετα ο 78 χρονών παππούς έψαξε αποφασισμένος στο ιντερνέτ για βοήθεια.
Και όταν βρήκε αυτό που έψαχνε, άρχισε μία εντατική εναλλακτική δίαιτα για να προσπαθήσει να θεραπεύσει την ασθένειά του.


Προσοχή !!! διαβάστε και συμφωνήστε με τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου , οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
Προσοχή!!! μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις -δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
Προσοχή !!! στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.

Συμπερίλαβε τριμμένο γρασίδι από κριθάρι, κάρυ, σπόρους από βερίκοκα και χάπια με σελήνιο. Τώρα 4 μήνες μετά ο συνταξιούχος μηχανικός Άλλαν άκουσε το «είσαι καθαρός» από τους γιατρούς.

“Πήρα μια επιστολή στις 30 Απριλίου και μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να έχω άλλη χημειοθεραπεία, δεν θα με θεράπευε, το ίδιο και η εγχείρηση ” μας λέει.
Είπαν ότι αν έκοβαν τον καρκίνο θα εμφανιζόταν κάπου αλλού. Αλλά ήμουν αποφασισμένος να μείνω θετικός και αποφάσισα να βρω την δικιά μου θεραπεία.
"Στις 6 Αυγούστου πήρα μια επιστολή από το νοσοκομείο North Tees που έλεγε ότι η σάρωση είχε δείξει ο καρκίνος μου είχε φύγει και« η ανωμαλία δεν είναι πλέον ορατή ». Είμαι καθαρός σε όλα."

Η δοκιμασία του Άλλαν άρχισε όταν παρατήρησε ένα εξόγκωμα δύο ιντσών στην κοιλιά του. Τον έστειλαν για εξετάσεις και του είπαν ότι έχει καρκίνο του παχέους εντέρου. Ένας χειρούργος του αφαίρεσε τμήμα του παχέους εντέρου εννέα ιντσών τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε ξεκίνησε μία χημειοθεραπεία 3 μηνών. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους του είπαν ότι ο καρκίνος του είχε εξαπλωθεί στο λεπτό του έντερο.

Πληροφορία: Ο Άλλαν Τάυλορ Είναι Αγγλος και είναι φυσικό να χρησιμοποιεί τα λαχανικά και τα βότανα σε χάπια , αλλά εδώ όλα υπάρχουν φρεσκότατα και μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στον βιολογικό σας κήπο μονοί σας.** Επίσης η διατροφή που προτείνεται είναι και διατροφή ΠΡΟΛΗΨΗΣ και ενίσχυσης του ανοσοποιητικού από πάρα πολλές ασθενείς.



"Πήγα στο διαδίκτυο και έψαξα για τις διαθέσιμες « θεραπείες του καρκίνου του παχέος εντέρου» λέει. Εξέτασα όλα τα στοιχεία και πήρα συμβουλές από το τοπικά κατάστημα υγιεινής διατροφής.
Ο Allan, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την διατροφή του, αντικαθιστώντας το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με 10 μερίδες ωμά φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα. Αλλά πιστεύει ότι ένα από τα κρίσιμα συστατικά στην θεραπεία του καρκίνου του ήταν ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη χλόη κριθαριού σε ζεστό νερό κάθε πρωί και βράδυ.
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η διατροφή μου έσωσε τη ζωή μου», λέει. «Και το κόστος ανήλθε μόνο σε 30£ λίρες την εβδομάδα."

Με μία μικρή βοήθεια από αυτά!


1. Οργανικοί σπόροι από βερίκοκα

**(ή το αμύγδαλο απο το κουκουτσακι του βερυκοκου απο τη βερικοκιά σας)

Σκεπτόμενος να διαλύσει τα καρκινικά κύτταρα. Σε περιοχές που το τρώνε καθημερινά δεν υπάρχει καρκίνος.

< border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" class="MsoTableGrid" style="border-collapse: collapse; border: none; mso-border-alt: solid black .5pt; mso-border-themecolor: text1; mso-padding-alt: 0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-yfti-tbllook: 1184;">
*** UPDATE 7 *** 
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ του κουκουτσιού του βερίκοκου. 
Πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.

Επιπρόσθετες πληροφορίες Αμυγδαλίνη/βιταμίνη Β17
File:Amygdalin skeletal.png
Πηγή εικόνας: Wikipedia
Η αμυγδαλίνη είναι μία κυανιούχα ουσία που βρίσκεται στους πυρήνες, δηλ τα κουκούτσια , των περισσότερων φρούτων. Πρώτη φορά την απομόνωσαν το 1830,οι δυο χημικοί Pierre-Jean Robiquet και Antoine Boutron-Charlard από τους πυρήνες του πικραμύγδαλου , εξ' ου και η ονομασία της. Αμυγδαλίνη βρίσκουμε, επίσης, στα κουκούτσια φρούτων όπως τα βερύκοκα, τα μήλα, τα κεράσια, τα αχλάδια , τα δαμάσκηνα, τα μανταρίνια. Η συγκέντρωση της αμυγδαλίνης στους πυρήνες αυτών των φρούτων κυμαίνεται από 2-3%.
Μια θεωρία που συνοδεύει την αμυγδαλίνη είναι η υποτιθέμενη αντικαρκινική της δράση. Το 1845 άρχισε να χρησιμοποιείται στη Ρωσία ως θεραπεία, σε μορφή χαπιού, και το 1920 η τάση έφτασε στις ΗΠΑ. Αργότερα σταμάτησε η χρήση της καθώς το χάπι ανακαλύφθηκε ότι ήταν τοξικό. Αυτό δεν εμπόδισε τον Αμερικανό Ernst T. Krebs Jr (να μη συγχέεται με τον Hans Adolf Krebs -θεμελιωτή του κύκλου του Krebs και του κύκλου της ουρίας) να προωθεί την αμυγδαλίνη ως θαυματουργή θεραπεία αλλά και να αποδώσει στην αμυγδαλίνη την ιδιότητα της βιταμίνης, γι αυτό και της έδωσε την εναλλακτική ονομασία Βιταμίνη Β17, αν και στην πραγματικότητα δεν είναι τέτοια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ernst Krebs δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του στην ιατρική, ουτε είχε δίπλωμα από σε κάποια άλλη θετική επιστήμη πχ χημεία, βιολογία κλπ.
Όσον αφορά στην αντικαρκινική δράση της, έχουν γίνει πολλές μελέτες. Οι αρχικές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες είχε τέτοια δράση δε θεωρούνται αξιόπιστες καθώς έγιναν σφάλματα στη διεξαγωγή τους. Νεώτερες, τεκμηριωμένες μελέτες δεν κατόρθωσαν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς για την ισχυρή αντικαρκινική δράση. Η αμυγδαλίνη δε θεωρείται φάρμακο κατά του καρκίνου, όταν αυτός έχει ήδη εκδηλωθεί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η χρησιμοποίηση της αμυγδαλίνης είναι περισσότερο προληπτική παρά θεραπευτική. Πιστεύεται ότι η χρόνια ανεπάρκεια σε αμυγδαλίνη μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αντίστασης του οργανισμού στην ανάπτυξη κακοήθειας.

Λετρίνη
File:Laetrile.svg
Πηγή εικόνας: Wikipedia
Παρόλα αυτά, δε λείπουν οι περιπτώσεις ατόμων που προωθούν τη χρήση της αμυγδαλίνης ως φάρμακο κατά του καρκίνου. Μάλιστα, γι΄αυτό το σκοπό έχει παρασκευαστεί και μια συνθετική μορφή της ουσίας, η λετρίνη (laetrile), η οποία διατίθεται σε διάφορες μορφές πχ ενέσιμο διάλυμα, χάπια, υπόθετο κλπ.

Κίνδυνοι από την κατανάλωση αμυγδαλίνης
Όπως αναφέρθηκε στην αρχή του άρθρου η αμυγδαλίνη είναι μια κυανιούχα ένωση. Αυτό σημαίνει ότι κατά την αποδόμηση της ουσίας από τα ένζυμα του οργανισμού παράγεται υδροκυάνιο (HCN) , μία επικίνδυνη ένωση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.
Αν και η κατανάλωση μερικών αμυγδάλων ή κουκουτσιών δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία (η πρόσληψη αμυγδαλίνης μέχρι και 3 γραμμάρια την ημέρα θεωρείται ασφαλής), η συστηματική κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων συμπληρωμάτων λετρίνης ή αμυγδαλίνης μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην υγεία όπως:
  • ζαλάδα
  • εμετοί
  • υπόταση
  • κυάνωση (μπλε απόχρωση στο δέρμα λόγω έλλειψης οξυγόνου)
  • πονοκέφαλοι
  • πυρετός 
  • νευρολογικές διαταραχες πχ έλλειψη συντονισμού και ισορροπίας
  • ηπατική ανεπάρκεια
  • κώμα
  • θάνατος
Συνεπώς, προσοχή σε διάφορα θαυματουργά σκευάσματα που υπόσχονται μαγικές λύσεις σε τόσο σοβαρά θέματα υγείας, γιατί μπορεί να κρύβουν μεγάλους κινδύνους.
    Cure Cancer With Vitamin B17!! (don't do it)

    SSo apparently, there's a thing going around the internet claiming that vitamin B17, amygdalin, or laetrile can cure cancer. Is this true? Let's take a look. 
    Support me on Patreon: https://www.patreon.com/user?u=3308388
    Follow me on Twitter: https://twitter.com/StickProfessor
    Original Videos:
    https://www.youtube.com/watch?v=w8KPh...
    https://www.youtube.com/watch?v=9vjkA...
    Lose Heart by Frame Away
    https://www.youtube.com/watch?v=UJan-...
    FAIR USE NOTICE:
    This video may contain copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available in our efforts to advance understanding of environmental, political, human rights, economic, democracy, scientific, and social justice issues, etc. We believe this constitutes a 'fair use' of any such copyrighted material as provided for in section 107 of the US Copyright Law. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, the material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρ 2017


    Σχετικοί σύνδεσμοι
    Laetrile (amygdalin, vitamin B17) Cancer Research UK
    Questions and Answers About Laetrile/Amygdalin National Cancer Istitute
    Laetrile: A lesson in cancer quackery, Lerner, I. J. (1981), CA: A Cancer Journal for Clinicians
    Amygdalin Wikipedia

    Ernst_T._Krebs Wikipedia  


    2. Χάπια κουρκουμίνης
    **(ή κουρκουμη σκόνη απο το μαγαζί βιολογικών της γειτονιάς σας)
    Πιστεύοντας ότι το κάρυ που περιέχουν σταματάει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων

    3.  Σκόνη από χλόη κριθαριού
    *** (Δείτε πως να τη φτιάξετε μόνοι σας Πως να μεγαλώνουμε φύτρα - καταπολέμηση 47 ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του του καρκίνου )
    Σκεπτόμενος ότι ανεβάζει το αλκαλικό επίπεδο του αίματος μειώνοντας το όξινο. Ο καρκίνος αγαπά το όξινο.

    4. Χάπια από σελήνιο
    **(ή φρέσκο σέληνο απο τη γλάστρα στο μπαλκόνι σας)
    Ένα φυσικό συμπλήρωμα που βοηθάει στην άμυνα του οργανισμού να πολεμήσει τις ασθένειες.

    5. Χάπια βιταμίνης C
    **(ή χυμός πορτοκαλιού απο την πορτοκαλιά σας)
    Η βιταμίνη C καταπολεμάει τις περισσότερες αρρώστιες. Ο Άλλαν πήρε 24 την ημέρα!

    Παραδόξως το παρακάτω video από το 2010 λέει τα ίδια...
    Το video υπάρχει ελεύθερο για κατέβασμα εδώ, όπως και το κείμενο εδώ.



    Προσοχή !!! διαβάστε και συμφωνήστε με τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου , οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
    Σε κάθε περίπτωση προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
    Προσοχή!!! μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις -δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
    Προσοχή !!! στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.



    Εχθροί του καρκίνου
    Τα φυτοχημικά συστατικά θεωρούνται υπεύθυνα για την αντικαρκινική δράση πολλών τροφών. Ουσιαστικά, πρόκειται για στοιχεία που θωρακίζουν τα φυτά απέναντι στις μικροβιακές εισβολές και τις λοιμώξεις, ενώ προστατεύουν και το δικό μας σώμα, προφυλάσσοντας τα θρεπτικά συστατικά των τροφών στη διαδρομή τους κατά την πέψη, ώστε να φτάσουν ακέραια στο λεπτό έντερο και να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Έχουν αντιοξειδωτική δράση και φαίνεται ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Στα φυτοχημικά συστατικά (περιέχονται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά) ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή.


    Κουρκουμάς 
    Πρόκειται για μπαχαρικό γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Τα τελευταία, όμως, χρόνια γίνονται μελέτες που προσπαθούν να διερευνήσουν τη σύνδεσή του με την πρόληψη του καρκίνου. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα χαμηλά ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου στην Ινδία, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα υψηλά ποσοστά στις δυτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, οφείλονται στην αυξημένη κατανάλωση κουρκουμά από τους Ινδούς. Μάλιστα, ερευνητές από το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Τέξας απέδειξαν σε μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009 ότι η κουρκουμίνη (ουσία που περιέχει ο κουρκουμάς) έχει την ιδιότητα να «διαχωρίζει» τα καρκινικά κύτταρα από τα φυσιολογικά και να σκοτώνει τα καρκινικά.
    Tip Προσθέστε ένα κουταλάκι κουρκουμά στις σούπες σας, στις σάλτσες των ζυμαρικών και στις σαλάτες σας. Κουρκουμά περιέχει επίσης και το κάρι (αφού πρόκειται ουσιαστικά για μείγμα μπαχαρικών).


    Πράσινο τσάι 
    Η αντικαρκινική δράση του τσαγιού οφείλεται στις πολυφαινόλες που περιέχει, γνωστές ως κατεχίνες. Σύμφωνα με μελέτες, το πράσινο τσάι μπορεί να προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων, κυρίως σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του δέρματος. Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπίρμινγκχαμ των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού προφυλάσσουν και από τον καρκίνο του δέρματος, χάρη στην ιδιότητά τους να «διορθώνουν» το DNA που έχει υποστεί βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
    Tip Εντάξτε στην καθημερινότητά σας 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι.


    Σκόρδο 
    Το σκόρδο, όπως και το κρεμμύδι, είναι τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες και ενώσεις με βάση το θείο, οι οποίες θεωρείται ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου (κυρίως του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου). Πρόσφατη, μάλιστα, έρευνα από το τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο συνδέει την κατανάλωση σκόρδου με μειωμένη εμφάνιση καρκίνου του μαστού.
    Tip
    ➜ Προσθέστε θρυμματισμένο σκόρδο στη μαγειρική σας και επωφεληθείτε από τις αντικαρκινικές του ουσίες.
    ➜ Οι περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες βρίσκονται στα εξωτερικά στρώματα του κρεμμυδιού, οπότε ξεφλουδίστε το όσο το δυνατόν λιγότερο.


    Κακάο
    Οι κατεχίνες και οι προκυανιδίνες (ισχυρά αντιοξειδωτικά) που περιέχει το κακάο περιορίζουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή, παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες που να αποδεικνύουν την αντικαρκινική δράση του κακάο, η μαύρη σοκολάτα (που αποτελείται από κακαόμαζα σε ποσοστό που φτάνει το 75%) φαίνεται να έχει μια θέση στη λίστα με τις τροφές που θεωρείται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο.
    Tip Δύο κομμάτια μαύρης σοκολάτας την ημέρα μπορούν να αντικαταστήσουν άλλα γλυκά και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού σας.


    Λιπαρά ψάρια 
    Τα λιπαρά ψάρια (π.χ. οι σαρδέλες, ο σολομός, το σκουμπρί), όπως και οι ξηροί καρποί (κυρίως τα καρύδια), είναι τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία φαίνεται να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι έρευνες συνδέουν τη συστηματική κατανάλωση των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων με προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη μετα-ανάλυση από το Τμήμα Ουρολογίας του Πανεπιστημίου «Mc Gill» στο Μόντρεαλ, άτομα που καταναλώνουν συστηματικά ω-3 λιπαρά οξέα παρουσιάζουν 63% μειωμένη θνησιμότητα από καρκίνο του προστάτη.
    Tip: Καταναλώνετε 1-2 φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια, επιλέξτε σαν σνακ μια χούφτα καρύδια ή προσθέστε 1 κουταλιά λιναρόσπορο στα δημητριακά του πρωινού σας.


    Ελαιόλαδο 
    Ελληνική επιδημιολογική έρευνα από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Γραφείο Επιδημιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το τμήμα Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτριο Τριχόπουλο, δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκριτο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η προσήλωση στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή (η οποία βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση ελαιόλαδου) σχετίζεται με μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Για περίπου 10 χρόνια, επιστήμονες παρακολούθησαν 14.800 Ελληνίδες και διαπίστωσαν 240 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.
    Tip Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο και στη μαγειρική, αφού είναι ανθεκτικότερο στις υψηλές θερμοκρασίες συγκριτικά με τα σπορέλαια.


    Μπρόκολο 
    Τα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών) θεωρείται ότι προστατεύουν από την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου, κυρίως του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του στομάχου. Οι επιστήμονες μιλούν για θεαματική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε ανθρώπους με διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και συγκεκριμένα σε σταυρανθή λαχανικά, λόγω των φυτοχημικών ενώσεων που περιέχουν. Πρόσφατη, μάλιστα, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ουσία σουλφοραφάνη (πηγή της οποίας είναι το μπρόκολο) βοηθά τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα καρκινικά κύτταρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.
    Tip Η κατανάλωση 3-4 μερίδων σταυρανθών λαχανικών την εβδομάδα θεωρείται ότι προστατεύει κυρίως από την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού.


    Ντομάτα 
    Η ντομάτα θεωρείται εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει (φυτοχημικό με έντονη αντιοξειδωτική δράση). Το λυκοπένιο, εκτός από το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που προσφέρει στην ντομάτα, έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων και οδηγούν στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Πρόσφατες, μάλιστα, μελέτες συνδέουν την ουσία αυτή με την προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου και ειδικά του προστάτη. Σύμφωνα με έρευνες, το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας λυκοπενίου που προσλαμβάνουμε προέρχεται από προϊόντα με βάση την ντομάτα (π.χ. ντοματοπολτός, ντοματοχυμός, σάλτσα ζυμαρικών, κέτσαπ).
    Tip
    ➜ Το λυκοπένιο που περιέχεται στο χυμό ντομάτας απορροφάται ευκολότερα από τον οργανισμό, σε σχέση με το λυκοπένιο που βρίσκεται στις ολόκληρες ντομάτες. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν η ντομάτα τρίβεται σε χυμό ή πολτό, αποδεσμεύεται μεγαλύτερη ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας.
    ➜ Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, επίσης, ότι το λυκοπένιο απορροφάται ευκολότερα από το σώμα μας κατά το μαγείρεμα της ντομάτας σε φυτικά λιπαρά (π.χ. ελαιόλαδο), γι’ αυτό και η σάλτσα ντομάτας θεωρείται ιδανική αντικαρκινική τροφή.


    Φράουλα 
    Οι φράουλες, όπως και κάποια είδη μούρων (π.χ. βατόμουρα, μύρτιλλα), είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, που είναι γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο συγκέντρωσαν εργαστηριακές μελέτες και μελέτες σε ανθρώπους και παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους, τα οποία αποδεικνύουν την προστατευτική δράση των φρούτων αυτών απέναντι στις οξειδωτικές και κυτταρικές λειτουργίες που οδηγούν στην ανάπτυξη καρκίνου.
    Tip
    ➜ Φράουλες βρίσκουμε από τον Απρίλιο, ενώ υπάρχουν και εισαγωγής το χειμώνα. Επειδή είναι από τα πιο επιβαρυμένα σε φυτοφάρμακα και ορμόνες φρούτα, προτιμήστε βιολογικές.
    ➜ Προμηθευτείτε άλλα είδη μούρων από μεγάλα σουπερμάρκετ και καταστήματα υγιεινής διατροφής και σε μορφή χυμού. Προτιμήστε το χυμό βατόμουρου, ο οποίος είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά.


    Πορτοκάλι
    Τα εσπεριδοειδή (π.χ. πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια), πέρα από εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, είναι πλούσια και σε φυτοχημικά συστατικά. Σε ένα πορτοκάλι περιέχονται περισσότερα από 170 διαφορετικά φυτοχημικά συστατικά και πάνω από 60 φλαβονοειδή. Ωστόσο, και η ίδια η βιταμίνη C εμφανίζει προστατευτική δράση, αφού έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, του δέρματος και του μαστού. 
    Tip Η καθημερινή κατανάλωση εσπεριδοειδών (ολόκληρου του καρπού ή με τη μορφή χυμού) είναι σημαντική για την προστασία του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ κ. ΒΙΚΥ ΠΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, MSc, κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.

    ΝΕΟ !!! Πρόκειται για ένα χυμό που περιέχει πολλές βιταμίνες όπως B1, B2, B6, C, αντιοξειδωτικά, φολικό οξύ και ιχνοστοιχεία όπως, φώσφορο, ποτάσσιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, νάτριο και σίδηρο.
    Τα παντζάρια έχουν δυνατές αντικαρκινικές ιδιότητες όπως μαρτυρούν πολλές μελέτες και καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα των όγκων. Θα δείτε εξαιρετικά οφέλη στην υγεία σας! Φροντίστε να είναι φρέσκα τα υλικά σας

    Υλικά:
    • 50% παντζάρια
    • 10% ρίζα από σέλερι
    • 20% καρότα
    • 10% σελήνιο
    • 10% ραπανάκια

    Εκτέλεση:
    Απλά, ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πιείτε τον χυμό 2 φορές την ημέρα. Συμβουλή: Να πίνετε όσο χρειάζεστε και όχι παραπάνω, η υπερβολή δεν κάνει καλό!
    Το βρήκαμε στη σελίδα : https://idiva.gr/



    DCA: Tο φάρμακο του καρκίνου εμποδίζεται να κυκλοφορήσει

    NEW !!! Συμπτώματα καρκίνου που δεν πρέπει να αγνοείτε

    Ο καρκίνος συχνά χαρακτηρίζεται ως «σιωπηλή νόσος» δεδομένου πως πολλά από τα αρχικά του συμπτώματα δεν γίνονται γρήγορα αντιληπτά, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διάγνωση. Ποια είναι τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον καρκίνο στους άντρες και σε ποιές περιπτώσεις είναι απαραίτητη η διενέργεια των διαγνωστικών εξετάσεων; Τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ πιθανό να οφείλονται σε κάτι αθώο ή σε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζεται εύκολα, επειδή όμως ενδέχεται να αποτελούν ένδειξη καρκίνου είναι σημαντικό, εάν τα εντοπίσετε, να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

    Πρόβλημα με την ούρηση
    Πολλοί άντρες έχουν προβλήματα ούρησης καθώς μεγαλώνουν:
    • ανάγκη για συχνότερη ούρηση, κυρίως τη νύχτα
    •απώλεια ούρων ή αίσθηση επείγουσας ανάγκης για ούρηση
    •δυσκολία ούρησης ή αδύναμη ροή
    Η διόγκωση του προστάτη, μια συνηθισμένη και αθώα πάθηση στους άντρες μετά τα 50, συνήθως προκαλεί τέτοια συμπτώματα, μπορεί όμως να είναι και κάτι πιο σοβαρό όπως καρκίνος του προστάτη.

    Αλλαγές στους όρχεις
    Αν παρατηρήσετε κάποιον όγκο, αίσθηση βάρους ή οποιαδήποτε αλλαγή στους όρχεις σας μην καθυστερείτε την επίσκεψη στο γιατρό. Σε αντίθεση με τον καρκίνο του προστάτη, που αναπτύσσεται αργά, ο καρκίνος των όρχεων μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα.

    Αίμα στα ούρα ή στα κόπρανα
    Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου στην ουροδόχο κύστη, στα νεφρά ή το έντερο. Αν δείτε αίμα στα ούρα ή στα κόπρανά σας, ακόμη κι αν δεν έχετε άλλα συμπτώματα, είναι καλό να ενημερώσετε το γιατρό σας. Και για να μην πάει κατευθείαν το μυαλό σας στο κακό, το πιθανότερο είναι πως έχετε πρόβλημα με τις αιμορροΐδες σας ή μια ουρολοίμωξη που είναι όμως σημαντικό να βρεθεί και να αντιμετωπιστεί ιατρικά.

    Δυσκολία στην κατάποση
    Ορισμένοι άνθρωποι έχουν περιστασιακά δυσκολία στην κατάποση, αν όμως το πρόβλημά σας δεν υποχωρεί και έχετε χάσει βάρος ή κάνετε εμετούς ίσως ο γιατρός σας να θέλει να κάνει έλεγχο για καρκίνο του οισοφάγου ή του στομάχου.

    Αλλαγές στη στοματική κοιλότητα
    Αν καπνίζετε τσιγάρο ή πίπα έχετε υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του στόματος. Ελέγχετε τακτικά στον καθρέφτη τη στοματική σας κοιλότητα και τα χείλη σας για λευκά ή κόκκινα σημάδια.

    Αλλαγές στο στήθος
    Οι άντρες συνήθως αγνοούν τυχόν αλλαγές στο στήθος τους γιατί δεν είναι εκπαιδευμένοι να ελέγχουν για καρκίνο του μαστού. Ωστόσο το 1% όλων των καρκίνων του μαστού αφορά σε άντρες, και το αρνητικό είναι ότι συνήθως η διάγνωση γίνεται σε προχωρημένο στάδιο. Αποκτήστε τη συνήθεια να εξετάζετε το μαστό και τη θηλή σας την ώρα που κάνετε μπάνιο μερικές φορές μέσα στο χρόνο και αν εντοπίσετε οποιοδήποτε ογκίδιο επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

    SOS Αναίτια κόπωση
    Πολλά είδη καρκίνου προκαλούν μια έντονη αίσθηση κόπωσης που δεν υποχωρεί, ανεξάρτητα από το πόσο ξεκουράζεστε. Είναι διαφορετική από την εξάντληση που μπορεί να νιώσετε μετά από μια δύσκολη εβδομάδα ή από έντονη δραστηριότητα. Αν η κόπωση επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή, συζητήστε το με το γιατρό σας ώστε να βρείτε την αιτία και τρόπους να την ξεπεράσετε.

    Πίσσα και πούπουλα:
    Προσοχή !!! σε καμιά περίπτωση και δια ροπάλου μην εγκαταλείψετε συμβατική θεραπεία για να εφαρμόσετε τα παραπάνω , άπλα γιατί όλα αυτά ΔΕΝ αποτελούν θεραπεία άλλα διατροφή και αφετέρου επειδή η ιατρική στον τομέα αντιμετώπισης του καρκίνου έχει κάνει ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ άλματα σε ΌΛΑ τα επίπεδα (Διαγνωστικό, Φαρμακευτικό, Χειρουργικό ) καθιστώντας θεραπεύσιμες πάρα πολλές μορφές καρκίνου , με το ποσοστό να αγγίζει ακόμα και το 100% όταν γίνει διάγνωση σε πρόωρα στάδια.

    Αν οφελειθείτε από τις παραπάνω εναλλακτικές θεραπείες μην το πείτε ένθερμα σε κανέναν (Κρατήστε χαμηλό προφίλ) και μην υπερηφανευτείτε και μην υποστηρίξετε φανατικά τα παραπάνω, θα σας περάσουν για τρελό !!! η κοινωνία μας δεν έτοιμη ακόμα για αυτό και ΔΕΝ είναι δυνατόν να δεχτεί τέτοιου είδους θεραπείες.
    Κρατήστε χαμηλό προφίλ, και μη μιλάτε πολύ για αυτή τη μέθοδο  αν συμβουλέψετε κάποιον κάντε το διακριτικά, και ΠΟΤΈ (και δια ροπάλου) μην αποτρέψετε άτομο να σταματήσει συμβατική θεραπεία.


    Σχετικά Αρθρα
    Δ8


    Βιβλιογραφία:
    Living Foods for Optimum Health by Brian R. Clement and Theresa Foy Digeronino
    «Γίνε γιατρός του εαυτού σου», Dr Ann Wigmore
    «Anti cancer», Δρ Νταβίντ Σερβάν Σρεμπέρ
    «Ωμή τροφή αντί μαγειρεμένη», Helmut Wandmaker
    «Χορτοφαγική Ωμοφαγία», Φλώρα Παπαδοπούλου
    Beliveau Richard, Gingras Denis, «Τροφές που καταπολεμούν τον καρκίνο», Μοντέρνοι Καιροί, 2010 

    Πηγές Resource
    https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/man-cures-himself-of-cancer-using-1325900
    https://www.pentapostagma.gr
    https://www.proionta-tis-fisis.info/sitarohorto-to-aparaitito-ke-pos-paraskevazete.html
    https://enallaktikidrasi.com/
    https://thesecretrealtruth.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8124.html
    https://ikologiavaliras.blogspot.gr/2014/11/blog-post_25.html
    https://recipes.motherearth.gr/?paged=2
    https://www.youtube.com/watch?v=JYhCbLqFVO0
    https://ipokratiadiatrofi.blogspot.gr/2014/10/kai.html
    https://botanologia.blogspot.gr/2011/10/blog-post_11.html
    https://diatrofika.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html
    https://www.youtube.com/watch?v=UV7xK-MW32A
    https://www.youtube.com/watch?v=SSQVtkUyUdg
    https://back-to-nature.gr/2013/02/blog-post_6364.html
    https://www.ftiaxno.gr/2011/10/blog-post.html
    https://ithominews.blogspot.gr/2014/11/blog-post_1.html
    https://wwwaristofanis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7077.html
    https://www.ortf.eu/
    https://www.amra.gr/forum/index.php/topic,3772.0.html
    https://meresparaxenes.com/
    https://caffevaki.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4086.html
    https://www.bestrong.org.gr/el/health/healthydiet/dietandcancer/
    https://www.anticancer.gov.gr/ygeia_diatrofi
    https://www.vita.gr/diatrofi/eating-healthy/article/13087/oi-10-top-antikarkinikes-trofes/
    https://www.hesmo.gr/el/diatrofi-kai-karkinos
    https://www.almazois.gr/gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=183&Itemid=59
    https://olympia.gr/
    https://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/309858/oi-10-trofes-pou-fovatai-o-karkinos/
    https://fytro.wordpress.com/
    https://www.newsbeast.gr/world/arthro/373512/mahetai-ton-karkino-me-ti-diatrofi

    Ηλεκτρονική Βιβλιογραφία
    https://globalsustain.org/publish/food_cancer.pdfhttps://phoenixcancercare.gr/wp-content/uploads/2018/07/odigos.pdf
    https://apothesis.lib.teicrete.gr/bitstream/handle/11713/8441/PentariArgyri_SaliGiasemin_StavrouMaria2016.pdf?sequence=1
    https://hjn.gr/wp-content/uploads/2014/09/get_pdf-41.pdf
    https://ellok.org/wp-content/uploads/2017/11/20171122GOTSIS.pdf
    https://www.aiavramidis.gr/wp-content/uploads/GEN-239.pdf
    https://www.oekk.gr/διατροφή-καρκίνος.pdf

    1 Σχόλια

    1. Μετα απο ενα χρονο αλλου ειδους διατροφης, διαπιστωννουμε εγω και η γυναικα μου μιαν πολυ μεγαλη καλλιτερευση στις ασθενιες μας που ανηκουν στις χειρωτερες.
      Εχετε δικαιο δεν πρεπει να το λεγετε σε κανενα γιατι θα σας παρουν για τρελλους. Αυτη ειναι η πειρα μας.

      Η Ελλαδα θα μπορουσε να γινει το Ιατρικο κεντρο της Ευρωπης και οχι μονο. Ικανο Προσωπικο υπαρχει, το φυσικο περιβαλλον επισης. Σας λειπουν οι καταλληλοι Γεωργοι, η κρατικη οργανωσις, και μια καλη Logistic για την διανομη των προιοντων της φυσικης καλλιεργειας. Δεν εννοω την Βιολογικη, ξεχαστε την, ειναι μεν καλλιτερη απο την συμβατικη, αλλα πανακριβη και δεν επαρκει για μιαν υγειινη διατροφη. Τις επιστημονικες πληροφοριες τις πηραμε απο την Γερμανικη βιβλιογραφια, τις πληροφοριες για τα μεσα διατροφης, παραγωμενα απο φυσικη καλλιεργεια, απο το ελληνικο διαδυκτιο. Με λιγα λογια υπαρχουν Ελληνες Γεωργοι και Γαιοπονοι που ασχολουνται με την φυσικη καλλιεργεια αλλα ειναι μια μειονοτις και πολυ λιγοι τους ακουνε.
      Η Μαζα δεν αλλαζει ευκολα το συστημα που εμαθε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    Νεότερη Παλαιότερη

    SUBSCRIBE & FOLLOW

    Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

    Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

    Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

    Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του