ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΙΜΑ Α ΛΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ

4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΡΙΔΩΝ & ΜΟΝΑΔΩΝ

Υλικά
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ500 γρ.σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ1 κιλ.κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος άπαχος
  • 150 γρ.κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ.καρότο τριμμένο
  • 2σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 90 mlελαιόλαδο
  • 1κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 300 mlκόκκινο κρασί
  • 1κ.γ. κόκκινο πιπέρι και πράσινο πιπέρι τριμμένα
  • 1ξύλο κανέλας
  • 2φύλλα δάφνης
  • 350 γρ.ντομάτα κομμένη κονκασέ ή έτοιμη σε βάζο
  • 75 γρ.πελτές ντομάτας
  • ΔΕΝ προσθέτουμε ζάχαρη 2κ.γ.όπωε η κλασική συνταγή
  • 1γαρύφαλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ 12φρέσκα φύλλα βασιλικού

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • θερμίδες 722kcal
  • πρωτεΐνη 45γρ
  • υδατάνθρακες 74γρ
  • φυτικές ίνες 5γρ
  • σάκχαρα 14γρ
  • λιπαρά 26γρ
  • κορεσμένα λιπαρά 7γρ
  • αλάτι 0,4γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ασέ και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να έχει ομοιόμορφη, σπυρωτή όψη. Ανακατεύουμε συχνά με μία ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει ο κιμάς στον πάτο της κατσαρόλας.

ΤΙP: Βολεύει να χρησιμοποιούμε ένα σύρμα χειρός για να σπάμε τους σβόλους του κιμά, που δεν μπορούμε να σπάσουμε με την ξύλινη κουτάλα.Αφήνουμε τον κιμά να αποκτήσει καφέ-χρυσαφί χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά του. Τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο, τα πιπέρια, την κανέλα και τη δάφνη, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το καρότο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι,  και το γαρύφαλλο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και όσο νερό χρειάζεται, ίσα-ίσα να καλυφθεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά, για να σιγοβράσει περίπου 20-30 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι, για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα (αλ ντέντε), τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε ζεστά με τη σάλτσα μπολονέζ.

TIP: Όταν σουρώνουμε τα ζυμαρικά, δεν τα ξεπλένουμε ποτέ με κρύο νερό.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Μοιράζουμε ισόποσα στα πιάτα τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με 3 φύλλα βασιλικού ανά μερίδα.
Σερβίρουμε, όσο ακόμα τα ζυμαρικά είναι ζεστά.

Φροντίζουμε τα φρέσκα μυρωδικά να τα προσθέτουμε πάντα στο τέλος, για να μη χάσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους.

Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ από τον Πάνο Ιωαννίδη. Συνδυάζεται υπέροχα με ένα ερυθρό κρασί μετρίου σώματος, το οποίο έχει παλαιώσει για λίγο σε βαρέλι. Δοκιμάστε το με μία νεαρή Νεμέα ή μία φρέσκια Λημνιώνα.

إرسال تعليق

أحدث أقدم

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του 


Χορηγός: mixanikos365 διακριτικά στο τέλος του άρθρου χωρίς συνεχείς διαφημήσεις και αναδυόμενα παράθυρα