ΤΑ ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) Κρητικό ελαιόλαδο 0,3
- 440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) καστανή ζάχαρη ή Στέβια
- 4-5 αβγά
- 260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) άπαχο γάλα
- 1 Βανίλια
- ξύσμα πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝ ΨΥΧΡΟ ΣΤΑ 11 ΜΕΤΡΑ
- Χτυπάτε το Ελαιόλαδο τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά.
- ΔΕΝ βγάζομε βουτυρά γιατί παχαίνει
- Προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφρά.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί για κέικ με τρύπα στη μέση
- Σε ένα μπρίκι βγάζομε 2 κουταλιές κακάο και μισή κουπιά γάλα αλλά ΟΧΙ ζάχαρη και τα ανακατεύουμε
- Βάζετε το ΜΙΣΟ μίγμα του κέικ σε 1 στρογγυλό στο ταψί για κέικ με τρύπα στη μέση
- Ρίχνουμε κυκλικά το μείγμα κακάο με γάλα
- Βάζετε το ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ μίγμα του κέικ στο ταψί
- Ψήνετε στον προ θερμασμένο ξυλόφούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα.
- Βάζουμε ΠΟΛΥ λίγα ξύλα μέσα για μα μη φάμε κέικ φλαμπέ
- Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσει.
- Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και δεν πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη γιατί εχει περισσότερες θερμίδες.
Tags:
Διατροφή