Οι μπάμιες είναι ένα από τα πιο θεραπευτικά λαχανικά. Μετά την...ανάγνωση αυτού του άρθρου, είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας τις Μπάμιες ως μέρος της καθημερινής σας διατροφής.
Ο καρπός είναι μακρύς, τριχωτός, με γωνίες και μήκος από 5-15 εκατοστά και τρώγεται μόνο όταν είναι άγουρος. Το τοίχωμα του καρπού είναι σαρκώδες και βλεννώδες, ενώ, όταν ωριμάσει, ο καρπός γίνεται ξυλώδης.
Οι μπάμιες τρώγονται μαγειρεμένες, σκέτες ή με κρέας, γίνονται κονσέρβες ή τουρσί με πίκλες. Πριν μαγειρευτούν συνηθίζεται να μουλιάζονται σε ξύδι και νερό, προκειμένου να μην έχουν βλεννώδη υφή όταν τρώγονται.
Στις ΗΠΑ συνηθίζεται να τρώγονται και τηγανιτές ή σε ένα είδος «σούπας» με κρέας και μπάμιες που ονομάζεται «gumbo», ενώ σε μερικές χώρες τα σπόρια χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο του καφέ. Στις χώρες της ανατολής τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν τα φύλλα και τους άγουρους καρπούς για κατάπλασμα κατά του πόνου.
Γιατί θα έπρεπε να ενσωματώσετε τις μπάμιες στη διατροφή σας;
RESOURCE
http://fanpage.gr/
http://www.linelife.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/04/blog-post_4270.html
http://www.koultoura.com/koultoura/index.php?option=com_content&view=article&id=27755:-71-roll-over-&catid=69:2011-09-29-08-57-49&Itemid=242
http://www.ftiaxno.gr/2013/05/blog-post_6.html
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/04/blog-post_4270.html#ixzz3YXUZl23g
Ο καρπός είναι μακρύς, τριχωτός, με γωνίες και μήκος από 5-15 εκατοστά και τρώγεται μόνο όταν είναι άγουρος. Το τοίχωμα του καρπού είναι σαρκώδες και βλεννώδες, ενώ, όταν ωριμάσει, ο καρπός γίνεται ξυλώδης.
Οι μπάμιες τρώγονται μαγειρεμένες, σκέτες ή με κρέας, γίνονται κονσέρβες ή τουρσί με πίκλες. Πριν μαγειρευτούν συνηθίζεται να μουλιάζονται σε ξύδι και νερό, προκειμένου να μην έχουν βλεννώδη υφή όταν τρώγονται.
Στις ΗΠΑ συνηθίζεται να τρώγονται και τηγανιτές ή σε ένα είδος «σούπας» με κρέας και μπάμιες που ονομάζεται «gumbo», ενώ σε μερικές χώρες τα σπόρια χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο του καφέ. Στις χώρες της ανατολής τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν τα φύλλα και τους άγουρους καρπούς για κατάπλασμα κατά του πόνου.
Γιατί θα έπρεπε να ενσωματώσετε τις μπάμιες στη διατροφή σας;
- Μειώνει τη χοληστερόλη.
- Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.
- Αποτοξινώνει το δέρμα.
- Καταπολεμά τις διαταραχές των γεvvητικών οργάνων.
- Ιδανικό για όσους έχουν άσθμα.
- Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.
- Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Πηγή πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.
- Κατά των λιπαρών μαλλιών.
- Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα.
- Διευκολύνει τον οργανισμό στην παραγωγή προβιοτικών και βιταμίνης Β.
- Για όσους έχουν διαβήτη, καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης στον οργανισμό μας.
- Υποβοηθά τη δομή του κυκλοφοριακού μας συστήματος.
- Ανακουφίζει από αναπνευστικά προβλήματα.
- Εξουδετερώνει την αναιμία.
- Αποτρέχει την παχυσαρκία.
- Κατά του έλκους.
- Ενδυναμώνει τα οστά.
Ζωμός από μπάμιες
Καλιέργεια μπάμιας
Σχετικά άρθρα Δ44
87 ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η αντιφλεγμονώδης Πυραμίδα του Δρ Weil |
|
RESOURCE
http://fanpage.gr/
http://www.linelife.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/04/blog-post_4270.html
http://www.koultoura.com/koultoura/index.php?option=com_content&view=article&id=27755:-71-roll-over-&catid=69:2011-09-29-08-57-49&Itemid=242
http://www.ftiaxno.gr/2013/05/blog-post_6.html
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/04/blog-post_4270.html#ixzz3YXUZl23g
Μπάμιες λαδερές με κατεψυγμένες μπάμιες
Μαγειρεύουμε μπάμιες λαδερές με κατεψυγμένες μπάμιες. Παρακάτω τα υλικά της συνταγής καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη συνταγή μπάμιες λαδερές με κατεψυγμένες μπάμιες. Βρείτε τη συνταγή στη σελίδα: https://goo.gl/fsO6nk
Υλικά συνταγής:
1 κιλό μπάμιες (κατεψυγμένες)
1 φλιτζ. ξύδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Σχετικά με τη συνταγή
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: κατσαρόλα, ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα