ΠΡΟΣΟΧΗ Το συγκεκριμένο άρθρο εχει πολλάπλές δημοσιεύσεις στο ίντερνετ αλλά καμιά επιστημονική ερευνα δεν το επιβεβαιώνει. για οτιδήποτε επορία απευθυνθείτε στον Αρμόδιο Ιατρό και διαβάστε τους *όρους χρήσης του άρθρου
Otto Heinrich Warburg 8 Οκτωβρίου 1883 – 1 Αυγούστου 1970 ήταν Γερμανός φυσιολόγος,γιατρός και βραβευμένος με Νόμπελ. Υπηρέτησε ως αξιωματικός στο επίλεκτο Uhlan(σύνταγμα ιππικού) κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και τιμήθηκε με τον Σιδηρούν Σταυρό(1ης Τάξης) για ανδρεία. Ήταν ο μοναδικός αποδέκτης τουΒραβείου Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικήςτο 1931.Συνολικά, προτάθηκε για το βραβείο 47 φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του.
Επιστημονικό έργο και βραβείο Νόμπελ
Το 1918, ο Warburg διορίστηκε καθηγητής στο Ινστιτούτο Βιολογίας Kaiser Wilhelm στο Βερολίνο-Dahlem (μέρος του Kaiser-Wilhelm-Gesellschaft ). Το 1931 διορίστηκε διευθυντής του Ινστιτούτου Κυτταρικής Φυσιολογίας Kaiser Wilhelm , το οποίο είχε ιδρυθεί τον προηγούμενο χρόνο από δωρεά του Ιδρύματος Rockefeller στο Kaiser Wilhelm Gesellschaft (από τότε που μετονομάστηκε σε Εταιρεία Max Planck ).
Ο Warburg ερεύνησε τον μεταβολισμό των όγκων και την αναπνοή των κυττάρων , ιδιαίτερα των καρκινικών κυττάρων, και το 1931 τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσιολογίας για την «ανακάλυψη της φύσης και του τρόπου δράσης του αναπνευστικού ενζύμου». Συγκεκριμένα, ανακάλυψε ότι οι όγκοι των ζώων παράγουν μεγάλες ποσότητες γαλακτικού οξέος . Το βραβείο ήρθε αφού έλαβε 46 υποψηφιότητες σε μια περίοδο εννέα ετών ξεκινώντας το 1923, 13 από τις οποίες υποβλήθηκαν το 1931, τη χρονιά που κέρδισε το βραβείο.
Ο νομπελίστας George Wald , έχοντας ολοκληρώσει το Ph.D. στη ζωολογία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, έλαβε βραβείο από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών των ΗΠΑ για να σπουδάσει με τον Warburg. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του με τον Warburg, 1932-1933, ο Wald ανακάλυψε τη βιταμίνη Α στον αμφιβληστροειδή .
Το έτος 1931. Γερμανός επιστήμονας Otto Heinrich Warburg (1883. -1970. ) πήρε το βραβείο Νόμπελ για την εύρεση της βασικής αιτίας του καρκίνου. Ο Δρ Warburg ανακάλυψε ότι ο καρκίνος είναι αποτέλεσμα ενός αντιφυσιολογικού τρόπου ζωής.
Με αντιφυσιολογική δίαιτα (κυρίως όξινη τροφή) και σωματική αδράνεια ο οργανισμός δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον ανεπαρκώς εφοδιασμένο με οξυγόνο.
Η κυτταρική οξύτητα πιέζει το οξυγόνο και η έλλειψη οξυγόνου στα κύτταρα δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον.
NEOPLASIA 6: WARBURG EFFECT: Hallmark of CANCER. What, Why & How?
Ο Δρ Warburg είπε: "Η έλλειψη οξυγόνου και οξύτητας είναι οι δύο όψεις του ίδιου μεταλλίου: αν η μία έχει την μία, έχει την άλλη".
Εάν έχετε υπερβολική οξύτητα, αυτόματα θα σας λείπει οξυγόνο από τον οργανισμό σας, εάν σας λείπει οξυγόνο θα έχετε έναν όξινο οργανισμό. Ένα οξύ περιβάλλον είναι ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο.
«Αν αφαιρέσετε το 35% του οξυγόνου του από ένα υγιές κύτταρο, μπορείτε να το μετατρέψετε σε καρκινικό κύτταρο σε μόλις δύο ημέρες», υποστήριξε ο δρ. Warburg.
"Όλα τα φυσιολογικά κύτταρα έχουν απόλυτη ανάγκη για οξυγόνο, αλλά τα κύτταρα του όγκου μπορούν να ζήσουν και χωρίς αυτό. Αυτός είναι ένας κανόνας χωρίς εξαιρέσεις".
Οι ιστοί του όγκου είναι όξινοι, ενώ οι υγιείς είναι αλκαλικοί
Στο έργο του «Μεταβολισμός όγκου», ο δρ. Το Warburg έχει δείξει ότι όλες οι καρκινικές μορφές πληρούν δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις: την οξύτητα του αίματος και την υποξία (έλλειψη οξυγόνου).
Διαπίστωσε ότι τα κύτταρα του όγκου είναι αναερόβια (δεν αναπνέουν οξυγόνο) και ότι δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν παρουσία υψηλών συγκεντρώσεων οξυγόνου.
Τα κύτταρα του όγκου μπορούν να επιβιώσουν μόνο με γλυκόζη και σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο.
Ως εκ τούτου, ο καρκίνος δεν είναι παρά ένας μηχανισμός άμυνας, τον οποίο χρησιμοποιούν τα κύτταρά μας για να επιβιώσουν σε ένα όξινο περιβάλλον χωρίς την παρουσία οξυγόνου.
Τα υγιή κύτταρα ζουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον γεμάτο οξυγόνο, που τους επιτρέπει να λειτουργούν κανονικά. Τα όγκικα κύτταρα ζουν σε ένα όξινο περιβάλλον με χαμηλό οξυγόνο.
Η οξύτητα και η αλκαλικότητα του οργανισμού εξαρτάται από την τροφή
Μετά την ολοκλήρωση της πεπτικής διαδικασίας, η τροφή ανάλογα με το θρεπτικό της προφίλ δημιουργεί συνθήκες οξύτητας ή αλκαλικότητας στον οργανισμό.
Με απλά λόγια, η αλκαλικότητα του οργανισμού εξαρτάται από το τι τρώμε.
Η όξινη ή αλκαλική κατάσταση μετράται σε κλίμακα PH από 0 έως 14, όπου το 7 είναι ουδέτερη ζώνη. 0 έως 7 είναι ξινό και 7 έως 14 αλκαλικό.
Τα κύτταρά μας, για να λειτουργήσουν επιτυχώς, πρέπει να έχουν ελαφρώς αλκαλικό pH ελαφρώς πάνω από 7.
The Warburg-Effect - Glucose Metabolism in Cancer
Σε ένα υγιές άτομο, το pH του αίματος είναι μεταξύ 7,40 και 7,45.
Το αίμα αυτορυθμίζεται συνεχώς για να μην πέφτει σε μεταβολική οξύτητα.
Ωστόσο, μερικές τροφές οξύνουν το αίμα και μολύνουν τον οργανισμό.
Οι τροφές που οξύνουν τον οργανισμό:
- Εξευγενισμένη ζάχαρη και όλα τα παράγωγά της. Είναι το χειρότερο όλων, γιατί δεν υπάρχουν πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες ή μέταλλα, μόνο εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, που βλάπτουν το πάγκρεας. Το pH του είναι 2.1 (πολύ όξινο).
- Κρέας ( όλων των ειδών)
- Προϊόντα ζωικής προέλευσης - γάλα και τυριά, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι κ.λπ.
- Ραφινιράνα σολ
- Εξευγενισμένο αλεύρι και όλα τα παράγωγά του όπως ζυμαρικά, - κέικ, μπισκότα κ.λπ.
- Ψωμί
- Μαργαρίνη
- Καφεΐνη
- Αλκοχόλη
- Όλα τα βιομηχανικά επεξεργασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, που περιέχουν συντηρητικά, τεχνητά χρώματα, γεύσεις, σταθεροποιητές κ.λπ.
- Αντιβιοτικά και γενικά όλα τα φάρμακα
Τροφές που αλκαλίζουν:
- Όλα ωμά λαχανικά. Κάποια ξινίζουν στη γεύση, αλλά στο σώμα αλλάζουν και γίνεται αλκαλικά.
- Φρούτα. Για παράδειγμα, ένα λεμόνι μέσα στο σώμα έχει πολύ υψηλό επίπεδο αλκαλικότητας. (Μην ξεγελιέστε από την πολύ ξινή γεύση του).
- Αμύγδαλο. Είναι πολύ αλκαλικά.
- Κόκκοι ολικής άλεσης: ο μόνος αλκαλοποιητικός κόκκος είναι το κεχρί. Όλα τα υπόλοιπα δημητριακά είναι ελαφρώς όξινα, αλλά η ιδανική διατροφή χρειάζεται ένα συγκεκριμένο ποσοστό οξύτητας, οπότε είναι καλό να τρώμε μερικά δημητριακά. Όλα τα δημητριακά πρέπει να τρώγονται μαγειρεμένα.
- Το μέλι έχει πολύ υψηλή αλκαλικότητα.
- Χλωροφύλλη. Τα πράσινα φυτά περιέχουν χλωροφύλλη που είναι πολύ αλκαλική.
- Νερό. Είναι σημαντικό για την παραγωγή οξυγόνου. Να είστε πάντα καλά ενυδατωμένοι, να πίνετε νερό σε μικρές γουλιές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
- Γυμνάζομαι. Οι ασκήσεις βοηθούν στη διατήρηση της αλκαλικότητας του οργανισμού γιατί δίνουν οξυγόνο σε όλο το σώμα. Ο καθιστικός τρόπος ζωής καταστρέφει τη ζωή.
Η χημειοθεραπεία δεν θεραπεύει αλλά επιδεινώνει την οξύτητα του οργανισμού
Η χημειοθεραπεία οξύνει τον οργανισμό σε βαθμό που πρέπει να φτάσει στα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού, προκειμένου να εξουδετερώσει την οξύτητα θυσιάζοντας μέταλλα (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο) ενσωματωμένα σε οστά, δόντια, άκρα, νύχια και μαλλιά.
Για το λόγο αυτό παρατηρούμε αλλαγές στα άτομα που λαμβάνουν χημειοθεραπεία, μεταξύ άλλων και απώλεια μαλλιών.
Άλλα φάρμακα επιδεινώνουν και την οξύτητα του οργανισμού, οπότε καλό είναι να τα αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.
Η σωστή αναλογία pH
Όπως τονίστηκε, είναι εντελώς αδύνατο ο καρκίνος να εμφανιστεί σε άτομο που τρώει υγιεινά, πίνει άφθονο καθαρό νερό και ασκήσεις.
Για να τρώτε σωστά, εξασφαλίστε στον εαυτό σας 60% αλκαλική διατροφή και αποφύγετε κυρίως όξινα προϊόντα όπως σόδα, γλυκά, fast food.
Μην κάνετε κατάχρηση αλατιού και το χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο.
Αν είσαι άρρωστος, είναι ιδανικό για τη διατροφή σου να είναι 80% αλκαλική.
Εάν έχετε καρκίνο, η συμβουλή είναι να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με διατροφή, άσκηση, αποφυγή άγχους και επιπλέον πρόσληψη χλωροφύλλης.
Γνώμες εμπειρογνωμόνων
«Όλοι οι λεγόμενοι φυσικοί θάνατοι δεν είναι παρά το τελικό σημείο του κορεσμού του σώματος με οξύτητα», δήλωσε ο George W. Crile, από το Κλίβελαντ, ένας από τους πιο γνωστούς χειρουργούς στον κόσμο.
«Τα αμέτρητα ονόματα των ασθενειών δεν είναι σημαντικά, αλλά το γεγονός ότι όλες προκύπτουν από τη βασική αιτία: υπερβολική οξύτητα στον οργανισμό. "- Δρ Theodore A. Baroody, το βιβλίο "Alkalize or Die" ("Alcalize or Die"):
«Η αυξημένη οξύτητα του οργανισμού είναι η αιτία όλων των εκφυλιστικών ασθενειών. Εάν εμφανιστεί διαταραχή ισορροπίας και ο οργανισμός αρχίσει να αποθηκεύει οξύτητα και τοξίνες σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι μπορεί να απεκκρίνει, τότε εμφανίζονται ασθένειες"
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
*Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο https://naturalife24.blogspot.com/ και στην σελίδα κοινονικής δικτίωσης https://www.facebook.com/powerwebofficexp αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του
ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ - Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΡΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΡΟΤΕΡΑ.
Cancer Is Metabolic Disease? Warburg Effect/DR Thomas Explain
Οι 10 αλκαλικές τροφές που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα
αλκαλική κατάσταση αυξάνει την ζωτικότητα, διατηρεί το σώμα υγιές, και αυξάνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής. Βοηθάει να χάσουμε βάρος, να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση, να καταστρέψουμε τα καρκινικά κύτταρα, να αποφύγουμε τις καρδιαγγειακές ασθένειες, να καταπραΰνουμε την αρθρίτιδα, και να νιώθουμε νεότεροι και δυνατότεροι.
Οι τροφές που καθιστούν τον οργανισμό μας όξινο περιλαμβάνουν το λευκό αλεύρι, τα κρέατα, τα αυγά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά, ο καφές, το αλκοόλ, την ζάχαρη, τα τηγανητά. Τα γλυκαντικά, τα φάρμακα και οι περιβαλλοντολογικές τοξίνες προκαλούν επίσης οξύτητα, όπως το στρες ο θυμός, και τα τοξικά συναισθήματα.
Οι επικρατούσες μοντέρνες δίαιτες και ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι γενικά πολύ όξινα, και χρειάζεται εξάσκηση και μεγάλη προσοχή για να διατηρήσουμε το σώμα μας σε αλκαλική κατάσταση. Τα καλά νέα όμως είναι ότι υπάρχει μια αφθονία εξαιρετικά γευστικών, υγιεινών και θρεπτικών αλκαλικών τροφών που μπορούν να προστεθούν στην καθημερινή μας κατανάλωση και να μειώσουν την οξύτητα του σώματος. Θα αισθανόμαστε πιο δραστήριοι, λιγότερο πιεσμένοι, και θα έχουμε ένα σώμα που θα λειτουργεί στο βέλτιστο, για μεγάλη βιωσιμότητα.
10 πιο αλκαλικές τροφές για τον καινούριο τρόπο ζωής μας :
Αβοκάντο
Τα κρεμώδη και νόστιμα αβοκάντο έχουν pH 8.0 το οποίο όχι μόνο κάνει αλκαλικό όλο μας το σώμα αλλά βοηθάει στην εξουδετέρωση και άλλων όξινων τροφών στο στομάχι μας. Μπορείτε να τα προσθέστε στις σαλάτες σας, ή να τα φάτε κομμένα στο μισό με αλάτι και πιπέρι.
Ώριμες μπανάνες
Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε το λάθος να τρώμε τις μπανάνες σχεδόν άγουρες, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα και ατελή απορρόφηση ουσιών. Οι ώριμες μπανάνες έχουν κηλίδες στην φλούδα και ξεφλουδίζονται εύκολα που πράγμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμες να φαγωθούν και να μας δώσουν πολλές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πολλή αλκαλικότητα.
Αμύγδαλα
Οι περισσότεροι ξηροί καρποί είναι όξινοι αλλά τα αμύγδαλα και το γαλάκτωμά τους, είναι καταπληκτικές πηγές υγείας, ζωτικότητας και αλκαλικότητας. Βοηθάνε στην μείωση της χοληστερόλης, την βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, την πέψη και δημιουργούν στο σώμα μια τέλεια ισορροπημένη αλκαλικότητα.
Σπαράγγια
Γνωστά σαν τα πιο ισχυρά αλκαλικά τρόφιμα στην φύση, τα σπαράγγια μας παρέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, και αντιγηραντικά αντιοξειδωτικά. Το pH τους είναι 8.5 κάνοντάς τα καταπληκτικό συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα.
Καρπούζι
Το καρπούζι έχει pH 9.0 και είναι πλούσιο σε βιταμίνες μεταλλικά στοιχεία, και νερό για την ισορροπία των ηλεκτρολυτών. Οι πολλές φυτικές ίνες που μειώνουν τις τοξίνες το κάνουν καταπληκτική τροφή για μια γερή δόση αλκαλικότητας.
Πιπέρι Cayenne
Το Cayenne είναι ένα αντιβακτηριδιακό μπαχαρικό που έχει pH 8.5, βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την αρτηριακή πίεση , εξουδετερώνει τις τοξίνες και ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία
Παπάγια
Είναι γνωστή για την βοήθεια που δίνει στην πέψη, για το ότι καταπραΰνει τις ασθένειες του πεπτικού. Αυτό οφείλεται στην ιδιαίτερα θρεπτική αλκαλική σάρκα τους, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνες, και μεταλλικά στοιχεία.
Λεμόνια
Τα λεμόνια μπορεί να έχουν έντονα όξινη γεύση αλλά μέσω της πεπτικής οδού μεταβολίζονται σε εξαιρετικά αλκαλικές ουσίες, που ωφελούν όλο το σώμα. Στην πραγματικότητα τα λεμόνια είναι εξαιρετική πηγή αλκαλικότητας πράγμα που κάνει καλή ιδέα να προσθέτουμε μερικές φέτες ή λίγο χυμό λεμονιού στο ποτήρι του νερού μας.
Μπρόκολα
Αυτό το σταυρανθές αντικαρκινικό λαχανικό, είναι προφανώς πολύ καλή αλκαλική τροφή. Παρέχει πληθώρα φυτικών ινών και θρεπτικών στοιχείων που ενισχύουν την υγεία μας.
Σκόρδο
Το σκόρδο εκτός από το να αρωματίζει τα πιάτα μας, βοηθάει την εξουδετέρωση των όξινων τροφίμων όπως το κρέας, το ψάρι, το τυρί και το αυγό. Σε συνδυασμό με πράσινα λαχανικά προσφέρει έναν ισχυρό συνδυασμό φυτικών ινών, θρεπτικών στοιχείων και αλκαλικότητας.
Tags:
Υγεία