Διώξτε Τα Παράσιτα Από Το Σώμα Σας- Ποιές τροφές Σκοτώνουν Τα Παρασίτα.


Διώξτε Τα Παράσιτα Από Το Σώμα Σας

Αν νομίζετε ότι το θέμα των παρασίτων προέρχεται από τον κόσμο επιστημονικής φαντασίας καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε αυτή την άποψη και να διαβάσετε με προσοχή αυτό το άρθρο.

Μπορεί να σας είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά τα παράσιτα μπορεί να προκαλέσουν πολλές ανεπιθύμητες διαταραχές στην λειτουργία του οργανισμού και να είναι η αιτία εμφάνισης πολλών παθήσεων.
παράσιτα είναι μικροοργανισμοί οι οποίοι ζουν μέσα στο σώμα μας χωρίς την δίκη μας συγκατάθεση, ενώ τα κατάλοιπα που παράγουν επιβαρύνουν την λειτουργία του.
Κάποια από αυτά, τρέφονται με το φαγητό που καταναλώνουμε και άλλα τρέφονται με τα ερυθρά αιμοσφαίρια προκαλώντας την αναιμία.

Επίσης μπορεί να δημιουργήσουν και μια σειρά από συμπτώματα όπως ανησυχία, δερματικά προβλήματα, αδικαιολόγητο εκνευρισμό, αδυναμία συγκέντρωσης, χρόνια κόπωση, υπνηλία, ανεξήγητη αύξηση βάρους, μείωση της λίμπιντο και κακή ψυχολογία.

Τα παράσιτα υπήρχαν και υπάρχουν στον κάθε οργανισμό και αυτό δεν είναι το ανησυχητικό. Αλλά το ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, η πλειοψηφία των ανθρώπων υποφέρει από υπερβολική αύξηση παρασίτων τα οποία προκαλούν πολλά προβλήματα.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πράγματα τα οποία καλό είναι να γνωρίζετε σχετικά με τα παράσιτα και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι θα δούμε τις τροφές οι οποίες βοηθούν να απαλλαγούμε και να προστατευτούμε από αυτούς τους ανεπιθυμητους και πολλές φορές κακόβουλους επιβάτες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Τα παράσιτα στον οργανισμό δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Στην πραγματικότητα αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα δημόσιας υγείας σε πολλές χώρες και δεν είναι συνυφασμένα με την έλλειψη υγιεινής που συνήθως συναντάμε στις φτωχές και υποανάπτυκτες χώρες. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν στον οργανισμό τους παράσιτα, τα οποία μπορεί να επηρεάζουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να δημιουργεί προβλήματα σε όλη την λειτουργία του οργανισμού.

Τα παράσιτα είναι μικροοργανισμοί που ζουν και τρέφονται από έναν άλλο οργανισμό, στην περίπτωσή μας από εμάς και τρέφονται από τις τροφές που καταναλώνουμε. Δημοφιλή είδη εντερικών παρασίτων είναι οι έλμινθες, οι ασκαρίδες και η ταινία, ενώ ο οπισθόρχις είναι παράσιτο που κατοικεί στο συκώτι και κυρίως στους χοληφόρους πόρους.

υπολογίζεται ότι περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη μας πάσχουν από ελμινθίαση. τα περισσότερα παράσιτα μπορούν να ζουν στο οργανισμό για πολλά χρονιά ανενόχλητα χωρίς να εμφανίζουν ιδιαίτερα σημάδια ύπαρξης.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να κολλήσουμε παράσιτα είναι να μην τηρούμαι σωστά όλα τα μέτρα υγιεινής, όπως το σωστό πλύσιμο των χεριών πριν το φαγητό και σχολαστικό πλύσιμο των λαχανικών και φρούτων. Άλλος ένας τρόπος να κολλήσουμε παράσιτα είναι η κατανάλωσης νερού και τροφών αμφίβολης ποιότητας.

Οι έρευνες κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν αποκαλύψει ότι η κατάσταση του εντέρου είναι κρίσιμης σημασίας για τη γενική υγεία. H υποστήριξη της υγείας του εντέρου και η αποκατάσταση της ακεραιότητας του εντερικού φραγμού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της σύγχρονης ιατρικής . Ο Ιπποκράτης πριν από 2.000 χρόνια, έλεγε ότι η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί στο έντερο.  Τα παράσιτα είναι μικροοργανισμοί που ζούνε σε ένα περιβάλλον όπως το έντερό ή γενικά το σώμα μας και τρέφονται και αναπτύσσονται μέσα σε αυτό .Η ανάπτυξή τους επηρεάζεται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων ή νερού, από ανισορροπία της χλωρίδας του πεπτικού ή γενικά από ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι ένας οργανισμός που ζει σε έναν ξενιστή, τρέφεται και πολλαπλασιάζεται σε βάρος του προκαλώντας μολυσματικές ασθένειες και ποικίλα συμπτώματα.

Τα βασικά συμπτώματα που προκαλούν τα παράσιτα στο έντερο
Τα βασικά συμπτώματα και ενδείξεις ότι κάποιο παράσιτο έχει εισέλθει στο γαστρεντερικό μας σύστημα είναι:
  • μαύρα ή άσπρα σκουλήκια στα κόπρανα (οξυουρίαση)
  • πόνος στην κοιλιά
  • ναυτία και τάση για εμετό
  • ανεξήγητη διάρροια ή δυσκοιλιότητα
  • αέρια με έντονη κακοσμία
  • θολούρα και κακή διάθεση
  • αδυναμία συγκέντρωσης
  • φάγατε κάτι που σας προκάλεσε έντονη δυσπεψία
  • ερεθισμός στο δέρμα, έκζεμα, φαγούρα ή εξανθήματα
  • είχατε επεισόδιο διάρροιας σε κάποιο ταξίδι που πραγματοποιήσατε
  • πόνος στις αρθρώσεις και στους μύες
  • αισθάνεστε πως ενώ τρώτε σας λείπει ενέργεια
Καποια άλλα συμπτώματα που μπορεί να περάσουν απαρατήρητα:
  • Έχετε ανεξήγητη δυσκοιλιότητα, διάρροια, αέρια ή άλλα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου
  • Ταξιδέψατε στο εξωτερικό και πάθατε κρίση διάρροιας
  • Έχετε ιστορικό δηλητηρίασης και το πεπτικό σας σύστημα, έκτοτε, δεν επανήλθε ποτέ
  • Έχετε προβλήματα στον ύπνο ή ξυπνάτε πολλές φορές τα βράδια
  • Εμφανίζετε συχνές δερματολογικές ενοχλήσεις, όπως κοκκινίλες, εκζέματα κ.λ.π.
  • Έχετε πόνους ή αίσθηση καύσου στους μύες και στις αρθρώσεις
  • Τρίζετε τα δόντια σας το βράδυ
  • Βιώνετε κόπωση, εξάντληση, κατάθλιψη ή συχνά αισθήματα απάθειας
  • Δεν νιώθετε ικανοποίηση ή αίσθηση κορεσμού μετά το φαγητό
  • Έχετε διαγνωστεί με ανεπάρκεια σιδήρου
  • Εμφανίζετε τακτικά μύκητες στα νύχια
---------------

Οι συνηθέστερες παρατηρήσεις (αντιδράσεις) στο σώμα μας είναι:
-Προβλήματα στο γαστρεντερικό και στο ουροποιητικό (φαγούρα στα γεννητικά όργανα, σεξουαλικές διαταραχές, μειωμένη λίμπιντο, στειρότητα)
-Δυσκολία κατά την αφόδευση ή διάρροια μεγάλης χρονικής διάρκειας.
-Προβλήματα στον ύπνο ή συχνοί πονοκέφαλοι.
-Αλλεργικές αντιδράσεις(έκζεμα, άσθμα, λευκό επίχρισμα στη γλώσσα).
-Συναισθηματικές και νοητικές διαταραχές(άγχος ,νεύρα, κατάθλιψη)
-Μυϊκά προβλήματα όπως αίσθημα καύσου.
-Αίσθημα κόπωσης και υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας.
-Μη αίσθημα κορεσμού μετά το γεύμα (λόγω ότι τα παράσιτα στο στομάχι τρέφονται από το φαγητό μας).
-Συχνά κρυολογήματα.

Στοιχεία της ζωής μας που μπορεί να βοηθήσουν στην υπερανάπτυξη του μύκητα, είναι τα αντιβιοτικά, τα αντισυλληπτικά , αλλά και η χορήγηση φαρμάκων που περιέχουν κορτιζόνη, οι πολλαπλές εγκυμοσύνες, τα φαγητά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μύκητες (τυρί, ροκφόρ) ή υγρασία, όπως είναι το ψωμί, η μαγιά της μπύρας, η μπύρα και τα μανιτάρια καθώς και μια δίαιτα με πολλούς υδατάνθρακες ή υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Διάγνωση γίνεται με καλλιέργεια ούρων και κοπράνων και εμπειρικά παρατηρώντας αν τα συμπτώματά μας επιδεινώνονται ή υποχωρούν, αυξάνοντας ή διακόπτοντας την κατανάλωσή ζάχαρης. Πιο εξειδικευμένα μπορεί να γίνει μια μέτρηση της ζουνουλίνης στο αίμα για το διαπερατό εντερο.Η πληροφορία αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στην επιλογή θρεπτικών συστατικών και βοτάνων που ενισχύουν τα τοιχώματα του εντέρου.

Για να γίνει καθαρισμός των παρασίτων πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένη αντιπαρασιτική διατροφή με συνδυασμό συμπληρωμάτων ,που έχουν αντιπαρασιτική δράση. Επίσης σημαντικό είναι να γίνονται συχνοί καθαρισμοί του εντέρου. Aντιπαρασιτική διατροφή. Για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα αλλά και τα βακτήρια και τους μύκητες που μπορούν να φέρουν αυτά τα παράσιτα ως ξενιστές είναι να τηρείται μια δίαιτα που είναι απαλλαγμένη από τη ζάχαρη και όλους τους σπόρους. Όταν πρόκειται να κάνετε καθαρισμό παρασίτων, προτείνεται να περιοριστεί η πρόσληψη φρούτων μερικώς ή τελείως. Αντί για ένα smoothie μούρων, πιείτε ένα smoothie καρύδας με γάλα καρύδας, σπόρους chia και σκόνη πρωτεΐνης. Για μεσημεριανό κάντε μια μεγάλη σαλάτα και για δείπνο άπαχο κρέας με λαχανικά παραμένοντας μακριά από οποιαδήποτε μορφή δημητριακών και ζάχαρης, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων.

---------------

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε κάποια παρασιτική μόλυνση υπάρχει ένας φυσικός τρόπος για να την αντιμετωπίσετε. Ονομάζεται καθαρισμός παρασίτων, αρκεί να κάνετε μια αντιπαρασιτική διατροφή για μια χρονική περίοδο και ο οργανισμός σας θα θεραπευτεί. τα παράσιτα γενικά αποκτώνται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων ή νερού. 
Τα άτομα με ανισορροπία της χλωρίδας του πεπτικού, διαπερατό έντερο (leaky Gut) ή οι έχοντες  εξασθενημένο ανοσοποιητικό συστήματα είναι πιο εύκολο να μολυνθούν από παρασιτικές λοιμώξεις. Ένα παράσιτο είναι ένας οργανισμός που ζει σε ένα σώμα, τρέφεται και πολλαπλασιάζεται σε βάρος του. Τα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν μολυσματικές ασθένειες από τις οποίες κάποιες αντιμετωπίζονται εύκολα και κάποιες όχι. 
Ας δούμε όμως πως μπορούμε να εξολοθρεύσουμε τα παράσιτα. Εκτιμάται ότι περίπου 50% ή περισσότεροι Αμερικανοί φέρουν παράσιτα. Το χοιρινό μπορεί να μεταφέρει παράσιτα και σκουλήκια, οπότε αν τρώτε χοιρινό με συχνότητα υπάρχει πιθανότητα να έχετε παράσιτα. Επίσης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εάν έχετε πάει ποτέ σε άλλη χώρα όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αφρική, το Μεξικό, ακόμη και ταξίδια σε μέρη όπως το Κανκούν, εάν πίνετε το νερό ή τρώτε κάποιο από τα τρόφιμά τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε κάποιο παράσιτο. Συγκεκριμένα, αν επιστρέψατε και είχατε δυσεντερία ή κάποιο πρόβλημα με το στομάχι σας στη συνέχεια – όπως κάτι που το CDC καλεί διάρροια ταξιδιώτη – είναι πολύ πιθανό να έχετε παράσιτο.

Το θέμα των παρασίτων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας τρομάζει. Αλλά αντιθέτως, να σας δημιουργήσει την θέληση να εμβαθύνετε στο θέμα και να προστατευτείτε κατάλληλα.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από την μεριά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο περιβάλλον στον οργανισμό μας, το οποίο θα είναι ακατάλληλο για τα παράσιτα. Αυτό θα το καταφέρουμε με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι να προσθέσουμε ορισμένες τροφές στην διατροφή μας, τα συστατικά των οποίων δεν ανέχονται τα παράσιτα. Και δευτερον, να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό, το οποιο θα προστατέψει τον οργανισμό από τους ανεπιθύμητους επιβάτες.

Επιπλέον καλό θα ήταν να φροντίζετε να μην έχετε στην διατροφή σας τροφές οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Μερικές από αυτές βλέπετε στην οθόνη σας.

Και εδώ είναι τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε:

  • Ζάχαρη – Τροφοδοτεί τα παράσιτα και μειώνει την ανοσολογική λειτουργία.
  • Επεξεργασμένα τρόφιμα – Τα τρόφιμα που επεξεργάζονται σε μεγάλο βαθμό δεν είναι καλά για το ανοσοποιητικό.
  • Αλκοόλ – Δεν επιτρέπει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Σιτάρι- Πολλοί σπόροι, ειδικά εκείνοι που περιέχουν γλουτένη, μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή του εντέρου.

Να ξέρετε ότι τα παράσιτα αγαπούν την ζάχαρη. Έτσι ο καλύτερος για να λιμοκτονήσουν τα παράσιτα είναι να εφαρμόσετε μία υγιεινή διατροφή και να περιορίσετε από την διατροφή σας όσο το δυνατόν περισσότερο την ζάχαρη και τα αλευροειδή, ενώ παράλληλα να προσθέσετε στην διατροφή σας τις τροφές που θα αναφέρουμε παρακάτω.

Τροφές και βότανα για καθαρισμό του σώματος από εντερικά παράσιτα

Η θεραπεία από τα παράσιτα του εντέρου (οξυουρίαση) ή από τα σκουλήκια στα κόπρανα δεν είναι πάντοτε εύκολη και σύντομη. Απαιτεί σίγουρα αλλαγές στη διατροφή, ακολουθώντας παράλληλα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Υπάρχουν μια σειρά από βότανα και τρόφιμα που περιέχουν ισχυρά φυτοχημικά συστατικά με πολλαπλή δράση στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος του ανθρώπου.

Τα εκχυλίσματα βοτάνων χρησιμοποιούνταν εδώ και χιλιάδες χρόνια για τη φυσική αντιμετώπιση οξυουρίασης, μολύνσεων, λοιμώξεων, ιώσεων, παθογόνων βακτηρίων και παρασίτων.

Παρακάτω θα ρίξουμε μια συνοπτική ματιά στα πιο γνωστά βότανα, μπαχαρικά και τροφές, καθώς και τα συστατικά που περιέχουν, στις ιδιότητες και στα οφέλη που έχουν για τον άνθρωπο, καθώς και στην ικανότητα να καταπολεμούν παράσιτα με φυσικό τρόπο.

Γενικά Περιληπτικά Αντιπαρασιτικές τροφές:

-Σκόρδο και κρεμμύδια – Και τα δύο βοηθάνε το ανοσοποιητικό και έχουν αντιπαρασιτικά αποτελέσματα.
-Βότανα – Ορισμένα βότανα, όπως ρίγανη και τζίντζερ, μπορούν να έχουν αντιβακτηριακά και αντιπαρασιτικά αποτελέσματα.
-Χυμός Papaya – Αυτός ο δραστικός χυμός έχει αντιπαρασιτικά αποτελέσματα.
-Λάδι καρύδας – Το έλαιο καρύδας έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
-Τρόφιμα πλούσια σε προβιοτικά – Η κατανάλωση πλούσιων σε προβιοτικά τροφών, όπως το κεφίρ, το λάχανο και το γιαούρτι, μπορούν να κρατήσουν τα παράσιτα υπό έλεγχο και να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου.
-Αύξηση πρόσληψης ανανά, παντζαριών, αμύγδαλων, λιναρόσπορου, καρότων, γλυκοπατάτας, κολοκύθας και άλλων τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο.
-Καταναλώστε μούρα που λόγω των πολυφαινολών που περιέχουν χρησιμοποιούνται ως παραδοσιακά φάρμακα για τα εντερικά παράσιτα.

Αναλυτικα Ενα πρός Ενα

Το σκόρδο απομακρύνει παθογόνα βακτήρια και παράσιτα από το σώμα

Η ικανότητα του σκόρδου, να καταπολεμά τα βακτήρια και παράσιτα, είναι γνωστή από τα παλιά τα χρόνια. Το σκόρδο περιλαμβάνει την αλικίνη, η οποία είναι αποτελεσματική όχι μόνο κατά των παρασίτων, αλλά καταστρέφει και άλλους βλαβερούς μικροοργανισμούς. Μπορείτε να καταναλώνεται το σκόρδο προληπτικά, προσθέτοντας το στα φαγητά ή μπορείτε να το καταπίνετε ψιλοκομμένο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το σκόρδο είναι απλά πανίσχυρο. Είναι ένα βότανο με αμέτρητα οφέλη για την υγεία. Ένα πράγμα που ίσως να μη γνωρίζουμε είναι η ιδιότητά του να απομακρύνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς από το σώμα.

Μελέτες έδειξαν πως το σκόρδο εξουδετερώνει πάνω από 60 διαφορετικούς τύπους από μύκητες, 20 τύπους από βακτήρια καθώς και μια σειρά από ιούς.

Το σκόρδο ήταν γνωστό εδώ και αιώνες για την ικανότητά τους να σκοτώνει βλαβερά παράσιτα καθώς και την παρεμπόδιση δευτερογενών μολύνσεων από μύκητες.

Παράλληλα συμβάλλει στην εξουδετέρωση βλαβερών τοξινών και στην απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό.

Το δραστικό συστατικό του σκόρδου που σκοτώνει τα παράσιτα είναι η αλισίνη και η αζοΐνη (1) Τα συγκεκριμένα συστατικά σκοτώνουν αμοιβάδες και άλλους μονοκύτταρους οργανισμούς καθώς και παράσιτα όπως τα μικροσκοπικά λευκά ή μαύρα εντερικά σκουλήκια που τα βλέπουμε και στα κόπρανα.

Η αλισίνη προκύπτει ως χημική αντίδραση όταν τεμαχίζουμε το σκόρδο από το φυτοχημικό αλιϊνη και το ένζυμο αλινάση. Έχει βρεθεί πως το σκόρδο λειτουργεί ως φυσικό αντιβιοτικό, αντιβακτηριδιακό, αντιπαρασιτικό, αντισπασμωδικό, αντισηπτικό και αντιμυκητισιακό (2).

Έρευνες και μελέτες:
(1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10594976
(2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6366484

Το γαρύφαλλο για σκουλήκια εντέρου και πεπτικές διαταραχές

Το γαρύφαλλο είναι η επόμενη τροφή που δεν αρέσει στα παράσιτα. Περιέχει ένα πολύ ισχυρό βακτηριοκτόνο που ανήκει στην οικογένεια των φυτοχημικών, την ευγενόλη. Επίσης περιέχει επιπλέον καρυοφυλλίνη, ένα στοιχείο με πολύ ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Οι παραπάνω φυτοχημικές ουσίες ταξιδεύουν μέσω του αίματος και σκοτώνουν τα μικροσκοπικά παράσιτα και τους παθογόνους οργανισμούς που προκαλούν ανισορροπία στη χλωρίδα του οργανισμού.

Το γαρύφαλλο έχει ακόμη καλύτερη δράση όταν χρησιμοποιείται συνεργιστικά με άλλα βότανα που έχουν παρόμοια δράση όπως ο κουρκουμάς, η κανέλα και το σκόρδο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν αντιμετωπίζετε εκτεταμένο πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία υγείας για να σας βοηθήσει εξειδικευμένα.

να ξέρετε ότι στον οργανισμό έχουμε μία ισχυρή ουσία η οποία δρα αποτελεσματικά κατά των παράσιτων και μυκήτων. αυτή η ουσία είναι η χολή. αν έχετε άριστη ποιότητα χολής και γίνεται επαρκή έκκριση της, τότε ο οργανισμός πάντα θα είναι προστατευμένος.

Το γαρύφαλλο διαλύει τα αέρια του εντέρου, έχει θερμαντικές ιδιότητες, είναι ισχυρό αντισηπτικό, αντι-ισταμινικό και αντισπασμωδικό. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πεπτικών διαταραχών όπως το φούσκωμα, η διάρροια, η δυσπεψία αλλά και μαύρα σκουλήκια εντέρου!

Το γαρύφαλλο περιέχει ένα πολύ ισχυρό βακτηριοκτόνο που ανήκει στην οικογένεια των φυτοχημικών και ακούει στο όνομα ευγενόλη. Περιέχει επιπλέον καρυοφυλλίνη, ένα στοιχείο με πολύ ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.

Τα συγκεκριμένα φυτοχημικά στοιχεία ταξιδεύουν μέσω του αίματος και σκοτώνουν μικροσκοπικά παράσιτα, παθογόνους οργανισμούς, αυγά και προνύμφες που προκαλούν ανισορροπία στη χλωρίδα του οργανισμού.

Το γαρύφαλλο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της χολέρας, της φυματίωσης, της ελονοσίας, της ψώρας και άλλων παρασίτων, βακτηρίων και μυκητών όπως ό καντίντα.

Το γαρύφαλλο επίσης καταστρέφει όλα τα είδη του βακτηρίου σιγκέλα, το σταφυλόκοκκο και το στρεπτόκοκκο. Έχει ακόμη καλύτερη δράση όταν χρησιμοποιείται συνεργιστικά με άλλα βότανα που έχουν παρόμοια δράση όπως το τουρμερίκ, η κανέλα και το σκόρδο (3).

Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3819475/

Οι ωμοί κολοκυθόσποροι σκοτώνουν τα αυγά από τα παράσιτα
Οι σπόροι της κολοκύθας είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο, ο οποίος συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Οι ωμοί σπόροι κολοκύθας περιέχουν ένα λιπαρό οξύ, την κουρκουρμπιτίνη, η οποία κατέχει την ικανότητα να δρά κατά των παρασίτων. Η κουρκουρμπιτίνη που βρίσκεται στους ωμούς σπόρους κολοκύθας έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες καθώς παραλύει τα παράσιτα , τα οποία δεν μπορούν να προσκολληθούν στα έντερα και έτσι απομακρύνονται μέσω της πέψης.
Μπορείτε να τους αγοράζετε έτοιμους ή να τους αφαιρείται από την κολοκύθα. Προσθέστε του κολοκυθόσπορους στις σαλάτες σας. Τα συστατικά του κολοκυθόσπορου δημιουργούν ένα άβολο περιβάλλον για τα παράσιτα, το οποίο δεν μπορούν να το ανεχτούν.
Οι ωμοί σπόροι κολοκύθας περιέχουν ένα συγκεκριμένο λιπαρό οξύ που έχει την ικανότητα να σκοτώνουν τα αυγά από τα παράσιτα.
Η κουρκουρμπιτίνη που βρίσκεται στους ωμούς σπόρους κολοκύθας έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες καθώς έχει την ικανότητα να παραλύει τα παράσιτα και δεν μπορούν να προσκολληθούν στα έντερα και έτσι απομακρύνονται μέσω της πέψης.
Κινέζοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν σπόρους κολοκύθας για την αντιμετώπιση οξείας σχιστοσωμίασης όπως και εντερικών σκουληκιών (4).
Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3819475/

Το turmeric και η κουρκουμίνη για αποτοξίνωση
Το τουρμερίκ ή αλλιώς κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα που υπάρχουν στον πλανήτη με πολυάριθμες ιδιότητες και οφέλη για τον άνθρωπο.
Μελέτες έχουν δείξει πως η δραστική ουσία κουρκουμίνη που βρίσκεται στο τουρμερίκ έχει αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδη ιδιότητες, συμβάλλει στη γρηγορότερη επούλωση πληγών, στην αποβολή παρασίτων από το σώμα καθώς και στην αποτοξίνωση ιστών όπως το συκώτι.
Είναι ιδιαίτερα ασφαλές στη λήψη, ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες ενώ έχει ελάχιστες αντενδείξεις και παρενέργειες.
Ένα από τα βασικά προβλήματα της κουρκουμίνης είναι η χαμηλή απορρόφηση. Τα αξιόπιστα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν τιτλοδότηση για περιεκτικότητα κουρκουμίνης τουλάχιστον 95% ενώ περιέχουν και πιπερίνη (εκχύλισμα μαύρου πιπεριού) καθώς αυξάνει την απορρόφηση εώς και 2000% (5)
Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26261481

Το τζίντζερ για όλο το πεπτικό σύστημα

Το τζίντζερ όπως και το τουρμερίκ ανήκουν στην ίδια οικογένεια και έχουν παρόμοιες ιδιότητες. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ συμβάλλει στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ναυτίας αλλά και των αερίων που σχετίζονται με τα εντερικά παράσιτα. Εξισορροπεί την παραγωγή οξέων του στομάχου τα οποία σκοτώνουν τα παράσιτα και μας προστατεύουν από μολύνσεις.

Το φρέσκο τζίντζερ μειώνει τη βλέννα ενώ έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση (6).

Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23583317

Το κόκκινο πιπέρι cayenne (καγιέν) για μύκητες

Το πιπέρι καγιέν ή τσίλι είναι η επόμενη τροφή που αντιπαθούν τα παράσιτα. Η καυτερή γεύση του καγιέν οφείλεται σε μια ουσία την καψαϊκίνη. Αυτή η ουσία είναι πολύ καλό αντιικό και αντιπαρασιτικό, το οποίο βοηθάει και σε προβλήματα του πεπτικού.

Το κόκκινο καυτερό πιπέρι είναι ένα πολύ ισχυρό αντιμυκητισιακό συστατικό. Το πιπέρι καγιέν έχει την ικανότητα να καταστρέφει μύκητες και εντερικά παράσιτα μόλις έρχεται σε επαφή μαζί τους.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ παράλληλα αυξάνει τη δράση και την αποτελεσματικότητα άλλων βοτάνων όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό (7)

Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12627807

Το ραδίκι κιχώριο (Chicory root) έχει αντιπαρασιτική δράση

Το κιχώριο είναι πλούσιο σε φυτοχημικά συστατικά όπως οι τανίνες τα οποία χαρακτηρίζονται για τις αντιπαρασιτικές τους ιδιότητες σύμφωνα με έρευνες των τελευταίων ετών.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο “Parasitology Research” το 2011, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου βρήκαν πως το εκχύλισμα από το κιχώριο σκοτώνει τα παράσιτα in vitro (μελέτες δοκιμαστικού σωλήνα).

Η τακτική λήψη εκχυλίσματος από Chicory root θεωρείται πως έχει ευεργετική δράση στην καταπολέμηση παρασίτων που κατοικούν στον εντερικό σωλήνα στους ανθρώπους. Τα συστατικά όπως οι λακτόνες που περιέχει το Chicory root είναι τοξικά για τα εντερικά παράσιτα.

Aloe vera. Η αλόη προστατεύει τα τοιχώματα των εντέρων

Η αλόη χρησιμοποιείται ως βακτηριοκτόνο για την καταπολέμηση του staphylococcus aureus, του streptococcus viridans καθώς και 5 στελεχών που προκύπτουν από μεταλλάξεις του στρεπτόκοκκου.

Χρησιμοποιείται ακόμη και ως αντιβιοτικό, ως αντιϊκό, ως μαλακτικό, αναλγητικό για ήπιους πόνος και ως αντιπηκτικό.

Συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό ενώ εξουδετερώνει ελεύθερες ρίζες που παράγονται από τοξίνες.

Είναι ιδιαιτέρως γνωστή για την καταπραϋντική της δράση για τις στομαχικές διαταραχές ενώ λειτουργεί προστατευτικά για τα εσωτερικά τοιχώματα του εντέρου.

Η κανέλα έχει αντιμικροβιακή και αντιπαρασιτική δράση

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό με αντισπασμωδικές, αντιμικροβιακές, αντιπαρασιτικές, αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα διαλύει τα αέρια του εντέρου.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φουσκώματος και της διάρροιας, χρησιμοποιείται συχνά για θέματα κακής πέψης, ναυτίας και εμετού, γαστροοισοφαγικής παλινδρόμισης, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κοινό κρυολόγημα και γρίπη.

Χρησιμοποιείται ακόμη και για την καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών ο σταφυλόκοκκος, ο ζυμομύκητας καντίντα και ο E- coli (Escherichia coli).

Κερσετίνη για εντερικές φλεγμονές που προκαλούν τα παράσιτα

Η κερσετίνη είναι ένα πανίσχυρο βιοφλαβονοειδές συγγενικό της ρουτίνης και της εσπεριδίνης. Είναι εξαιρετικός σύμμαχος για όλους όσους πάσχουν από εποχική αλλεργική ρινίτιδα καθώς αποτρέπει την απελευθέρωση ισταμίνης.

Η κερσετίνη επιπλέον αναστέλλει την απελευθέρωση λευκοτριενίων. Τα λευκοτριένια είναι ισχυροί χημικοί μεσολαβητές της φλεγμονής που σχετίζονται με το άσθμα, την ψωρίαση, την ποδάγρα, την ελκώδη κολίτιδα καθώς και άλλες φλεγμονές που σχετίζονται με τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες.

Οι συγκεκριμένες ιδιότητες της κερσετίνης την κάνουν ιδανική για εντερικές φλεγμονές που προκαλούνται από παράσιτα όπως ο μύκητας καντίντα Candida Albicans.

Το κουκούτσι από Grapefruit έχει αντιπαρασιτική δράση

Τα κουκούτσια από το γκρέιπφρουτ περιέχουν φυτοχημικές ενώσεις με πολύ ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αντιπαρασιτική δράση.

Υποστηρίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, το θωρακίζει απέναντι σε λοιμώξεις και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση δυσβίωσης και ενίσχυσης της χλωρίδας του εντέρου (φιλικά βακτήρια).

Το θυμάρι έχει αντιμικροβιακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες

Έχει αντιμικροβιακή και αντιιική δράση, είναι αντιπαρασιτικό, αντισπασμωδικό, αντιμυκητιακό, διαλύει τα αέρια του στομάχου και των εντέρων και έχει αντισηπτικές ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται για μολύνσεις, αέρια εντέρου, ευερέθιστο έντερο, βήχα, μολύνσεις στη στοματική κοιλότητα αλλά και για την αντιμετώπιση του μύκητα καντίντα.

Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30975235
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29785774

Δεντρολίβανο έχει αντιϊκή, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση

Το δενδρολίβανο περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και φυτοχημικές ουσίες όπως το καρνοσικό οξύ, το ροσμαρινικό οξύ και καμφορά. Το ροσμαρινικό οξύ έχει αντιϊκή, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Εκτός από εξαιρετικό άρωμα το δεντρολίβανο φρεσκάρει την αναπνοή.

Η ρίγανη καταστέλλει την ανάπτυξη μυκήτων όπως ο καντίντα

 Η ρίγανη είναι ένα δημοφιλές αρωματικό βότανο της ελληνικής διατροφής. Αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο επειδή κατέχει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που βλέπετε αυτό το βίντεο έχετε στην διατροφή σας αυτό το βότανο. Μάλιστα, ορισμένοι ειδικοί υγείας αξιοποιούν τα οφέλη του ελαίου άγριας ρίγανης για τη θεραπεία από επιθέσεις βακτηρίων. Έχει αποδειχθεί ότι το έλαιο ρίγανης καταστρέφει τους μύκητες, τα παράσιτα και ορισμένους ιούς.

Όπως και το θυμάρι, η ρίγανη έχει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία του γαστρεντερικού σωλήνα.

Η αρωματική ρίγανη περιέχει μια σειρά από βιο-ενεργά συστατικά όπως η καρβακρόλη τα οποία έχουν αντιμικροβιακή και αντιπαρασιτική δράση και αναστέλλει στην υπερανάπτυξη του μύκητα καντίντα.

Κιτρικός ψευδάργυρος για την άμυνα του οργανισμού

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική σύνθεση του DNA, συμβάλλει ισορροπία του όξινου / αλκαλικού περιβάλλοντος, στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, στις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου, στην εύρυθμη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και στη γονιμότητα.

Συμβάλλει ακόμη στο μεταβολισμό της βιταμίνης Α, στην πρωτεϊνοσύνθεση, στην καλή υγεία των οστών, στο μεταβολισμό των λιπιδίων, στην καλή υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Παίζει επίσης καταλυτικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και μας προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες που προκαλούν οι τοξίνες που δημιουργούν τα παράσιτα.

Τριγωνέλλα. Ο εχθρός των παράσιτων του σώματος

Οι σπόροι τριγωνέλλας ή αλλιώς fenugreek seed είναι ένα πικρό βότανο με φαρμακευτικές ιδιότητες, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά.

Χρησιμοποιείται ως καθαρτικό καθώς ενώ έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Αυξάνει την γαλουχία, ενεργοποιεί τη μήτρα, έχει καταπραϋντική δράση, μειώνει τον πυρετό, συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την πέψη και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξιινών από τον οργανισμό μέσω της λέμφου. Οι σπόροι τριγωνέλλας είναι είναι πλούσιοι σε λιπίδια, πρωτεΐνες, αναστολείς της πρωτεάσης, αλκαλοειδή, φυτικές ίνες, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, νιασίνη, βιταμίνη C, σελήνιο και άλλα.

Έχουν αντιπαρασιτική και αντιφλεγμονώδη δράση, δρουν ως αφροδισιακά, υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του ήπατος ενώ συμβάλλουν στην διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους.

Φύλλα ελιάς κατά των μικροβίων, βακτηρίων και ιών

Τα φύλλα ελιά έχουν εξαιρετική ανιμικροβιακή δράση απέναντι σε πολλούς τύπους ιών και βακτηρίων. Το εκχύλισμα από φύλλα ελιάς περιέχει το φυτοχημικό στοιχείο ελευρωπαΐνη το οποίο έχει προστατευτική δράση απέναντι σε μολύνσεις από παράσιτα και μύκητες.

Έχει αποδειχτεί πιο αποτελεσματικό από την κινίνη για την αντιμετώπιση της ελονοσίας καθώς και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών που μολύνουν τον άνθρωπο. Μελέτες που διεξήχθησαν το 1960 επιβεβαιώνουν πως το εκχύλισμα από φύλλα ελιάς έχει τη δυνατότητα να καταπολεμά τα πρωτόζωα που προκαλούν ελονοσία.






2
Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η οξύτητα του στομάχου, η οποία επιτρέπει την σωστή απολύμανση και επεξεργασία της τροφής.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του