Φυσικές θεραπείες - Οξυζενέ

Το γνωστό οξυζενέ φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών. Παρόλο όμως, που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες, τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά απο το ιατροφαρμακευτικό σύστημα Πριν από 170 χρόνια, όταν η Ινδία ήταν ακόμα βρετανική αποικία, οι αυτόχθονες έπιναν νερό, μέσα στο οποίο διέλυαν μικρές ποσότητες υπεροξειδίου του υδρογόνου για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών – από πιο ήπιες, όπως η γρίπη, έως σοβαρότερες ασθένειες, όπως η χολέρα και η μαλάρια. Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου θεραπείας ήταν τόσο θετικά, ώστε θεωρήθηκε ότι η διάδοση της θα επηρέαζε το εμπόριο χημικών φαρμάκων που είχε αρχίσει τότε να καθιερώνεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να αντιμετωπίσουν την απειλή, οι βρετανικές Αρχές προσέλαβαν έναν ρεπόρτερ, ο οποίος -προσποιούμενος τον γιατρό- «κατασκεύασε» μια ιστορία για ένα παιδί που πέθανε εξαιτίας εγκεφαλικής βλάβης, ύστερα από τη λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου. Το γεγονός ότι η είδηση προήλθε από έναν «ειδικό» επηρέασε καθοριστικά τους Ινδούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τη χρήση του Η2Ο2 και να στραφούν στα βρετανικά φαρμακευτικά σκευάσματα (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).

Επρόκειτο για το πρώτο χτύπημα εναντίον μιας πολλά υποσχόμενης θεραπευτικής μεθόδου, η οποία από τότε καταπιέζεται συστηματικά από το φαρμακοκεντρικό ιατρικό μοντέλο. Πολλοί επιστήμονες (Willhelm, Warburg, Oliver, Holman, Farr, Barnard, Palthe, McCabe, Cummings) υποστηρίζουν ότι τα θεραπευτικά οφέλη της είναι πολύ σημαντικά για όλες σχεδόν τις ασθένειες, μετατρέποντας τη σε πανάκεια χωρίς προηγούμενο και, μάλιστα, με μηδενικό κόστος! Μεταξύ αυτών, κάποιοι την εφαρμόζουν ως εναλλακτική μέθοδο θεραπείας αφού η κλασική Ιατρική αρνείται να τη συμπεριλάβει στις καθιερωμένες πρακτικές της και η επιστημονική κοινότητα δεν χρηματοδοτεί επίσημες έρευνες για την αποτελεσματικότητα της.

# Διαβάστε προσεκτικά την παρακάτω προειδοποίηση
Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. 
Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.
Οδηγίες χρήσης των βοτάνων Τα φαρμακευτικά βότανα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού, κυρίως από όσους παίρνουν άλλα φάρμακα ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και από τις εγκύους, τις θηλάζουσες και βέβαια τα παιδιά και τους εφήβους. Τα φαρμακευτικά βότανα δεν αποτελούν πανάκεια, ούτε πρέπει να τα καταναλώνουμε χωρίς μέτρο και με την προσδοκία ότι θα γιατρέψουν όλες τις ασθένειες. Οτιδήποτε είναι φυσικό δεν σημαίνει ότι είναι και απολύτως ασφαλές. Έτσι, τα φαρμακευτικά φυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση και βάσει των συμβουλών των ειδικών, που τα γνωρίζουν καλά. 
Δοσολογία Οι ποσότητες στις οποίες μπορούμε ή πρέπει να καταναλώνουμε τα φαρμακευτικά φυτά είναι πολύ δύσκολο να καθοριστούν με ακρίβεια. Η σωστή δοσολογία εξαρτάται κάθε φορά από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η σωματική διάπλαση, η ασθένεια του ατόμου που τα καταναλώνει, καθώς επίσης και από το αν παίρνει άλλα φάρμακα ή αν έχει και άλλα προβλήματα υγείας. Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι δεν είναι όλα τα βότανα, από όπου κι αν προέρχονται, της ίδιας δραστικότητας, καθώς αυτή ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, καλλιέργειας, συγκομιδής, αποξήρανσης, φύλαξης κ.λπ. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι μία επαρκής ποσότητα για έναν ενήλικο που έχει λάβει υπόψη όλες τις αντενδείξεις είναι ένα φλιτζάνι έγχυμα ή αφέψημα τη φορά. Για περισσότερες συμβουλές, ή για συστηματική χρήση, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας.
Οι μορφές των βοτάνων Αφέψηµα : Το φυτό βράζει μαζί με το νερό, συνήθως για 5-10΄, και στη συνέχεια το διηθούμε. Χρησιμοποιείται για τα ξυλώδη μέρη, όπως οι ρίζες ή οι φλοιοί.
Έγχυµα : Είναι μέθοδος που ενδείκνυται για τα φύλλα, τα άνθη και τα πέταλα, αλλά όχι για τις ρίζες. Επίσης, χρησιμοποιείται και όταν δεν θέλουμε να φύγουν τα πτητικά συστατικά, όπως στις περιπτώσεις των αρωματικών φυτών. Για να το παρασκευάσουμε, βράζουμε το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βότανο. Κατόπιν, αφήνουμε το μείγμα έτσι για 5-10΄ και στη συνέχεια το διηθούμε. 
Πού βρίσκουμε τα δραστικότερα : Είναι διαδεδομένη η λανθασμένη άποψη ότι τα άγρια φυτά είναι πιο δραστικά από τα καλλιεργούμενα. Όταν στα καλλιεργούμενα φυτά οι ποικιλίες που καλλιεργούνται, η περιποίηση των φυτών και η εποχή συλλογής, η φύλαξη (μέρη σκοτεινά και όχι υγρά) και η αποξήρανση (όταν χρειάζεται) είναι σωστές, τότε δεν παρατηρούνται ουσιαστικές διαφορές από τα άγρια. Επίσης, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τα βότανα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός χρόνου από τη στιγμή της συλλογής τους.
**Απόσπασμα από άρθρο του https://www.vita.gr/ σε συνεργασία με δρ. ΕΛΕΝΗ ΣΚΑΛΤΣΑ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
#

Οξυγόνο: το κλειδί για έναν υγιή οργανισμό
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70%-80% από νερό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου (89%) είναι οξυγόνο. Σχεδόν όλη η βιολογική ενέργεια του ανθρώπου πηγάζει από αυτό το δομικό στοιχείο, χάρη στο οποίο ο οργανισμός παραμένει ζωντανός και σε καλή κατάσταση. Και απόδειξη είναι το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει εβδομάδες χωρίς φαγητό, αρκετές μέρες χωρίς νερό, αλλά μόνο λίγα λεπτά χωρίς οξυγόνο. Ο θεμελιώδης ρόλος του για τη διατήρηση της ζωής οδήγησε πολλούς επιστήμονες να μελετήσουν το ίδιο το οξυγόνο, καθώς και τη σχέση που μπορεί να έχει η έλλειψη του με την εμφάνιση ασθενειών, αλλά και την πιθανή αξιοποίηση του για την ανάκτηση της υγείας.

H2O2‎-ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ(EΙΣΠΝΕΟΜΕΝΟ-ΠΟΣΙΜΟ) ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Το γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από το σύνολο των μελετών είναι ότι η πρωταρχική αιτία των περισσότερων ασθενειών συνδέεται -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- με την ανεπαρκή παρουσία του, κυρίως σε κυτταρικό επίπεδο, και ότι η ενίσχυση του οργανισμού με επιπλέον οξυγόνο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την πρόληψη ή καταπολέμηση της παθογένειας (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases). Μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις για τη δύναμη του οξυγόνου στη θεραπευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το 1931.

Ο δρ. Otto Warburg κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και Ιατρική, όταν απέδειξε ότι οι ιοί δεν μπορούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο, επειδή είναι αναεροβικοί. Επιπλέον, ο Warburg μέσω των πειραμάτων του διαπίστωσε ότι η αφαίρεση οξυγόνου από το κύτταρο κατά 35%, το μετατρέπει σε καρκινικό. Υποστήριξε ότι η βασική αιτία του καρκίνου είναι η ανεπαρκής οξυγόνωση των κυττάρων και ότι, αν αντιστρέψουμε αυτό το δεδομένο, ο καρκίνος θα μπορούσε να νικηθεί (Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer, 30/6/1966). Μετέπειτα μελέτες του ίδιου του Warburg και άλλων επιστημόνων συμπέραναν ότι σχεδόν όλες οι τοξίνες και τα βακτήρια εξουδετερώνονται σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο (Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer).. Κάποιες από τις θεραπείες που αναπτύχθηκαν με κεντρικό γνώμονα την παραπάνω διαπίοτωοη ονομάστηκαν «οξειδωτικές» γιατί, από τη μια, προκαλούν οξείδωση των προσβεβλημένων από βλαβερούς μικροοργανισμούς κυττάρων και, από την άλλη, θωρακίζουν τα υγιή κύτταρα οξυγονώνοντας τα.

Ωστόσο, η ιατρική και φαρμακευτική βιομηχανία επιμένουν να μην εκμεταλλεύονται αυτές τις θεραπευτικές λύσεις – προφανώς επειδή δεν τους δίνεται κανένα οικονομικό κίνητρο. Τόσο το όζον όσο και το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ουσίες που δεν μπορούν να πατενταριστούν και το κόστος παρασκευής τους είναι εξαιρετικά χαμηλό. Επιπλέον, αν η θεραπευτική δράση τους αφορά όντως στο σύνολο των ασθενειών, τις μετατρέπει σε απειλή για την καθιερωμένη βιομηχανία ακριβών συμπτωματικών φαρμάκων και πολυδάπανων ιατρικών πρακτικών. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που το σύστημα δεν χρηματοδοτεί και επίσημες έρευνες που θα αποδείκνυαν την αξία τους (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).8 φυσικές θεραπείες με οξυζενέ
Αν αναμείξετε οξυζενέ με νερό, θα έχετε ένα αντισηπτικό στοματικό διάλυμα. Οι γαργάρες με αυτό το μείγμα ανακουφίζουν επίσης από τον πονόλαιμο. Απλώς να θυμάστε ότι δεν πρέπει να το καταπίνετε.
Το οξυζενέ ή υπεροξείδιο του υδρογόνου (Η2Ο2) είναι ένα δημοφιλές προϊόν σε όλο τον κόσμο και το βρίσκουμε στο φαρμακείο του σπιτιού των περισσότερων ανθρώπων.
Γενικά, το οξυζενέ χρησιμοποιείται για τη φροντίδα και την απολύμανση πληγών, επειδή είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό που προστατεύει το δέρμα από διάφορα είδη μικροοργανισμών. Όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι χρήσης αυτού του σπιτικού προϊόντος, τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά σας.

Πριν ξεκινήσουμε, όμως, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι το προϊόν που θα αγοράσετε πρέπει να προέρχεται από ένα φαρμακείο , θα πρέπει να είναι σε σκούρο μπουκάλι και να έχει ισχύ 3% (μέγιστη 5%) - διαφορετικά θα είναι βλαβερό για την υγεία σας.

Καταπολέμηση της ακμής
Από τις πολλές θεραπείες που είναι διαθέσιμες σήμερα γι αυτό το συνηθισμένο δερματικό πρόβλημα, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι κάτι τόσο απλό και φτηνό όσο το οξυζενέ μπορεί να βοηθήσει πολύ.
Πώς πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;
Καταρχάς, πρέπει να πλύνετε το πρόσωπό σας ή το σημείο του σώματός σας που έχει ακμή και έπειτα να απλώσετε λίγο οξυζενέ με ένα κομμάτι βαμβάκι.
Δεν είναι καλή ιδέα να το απλώσετε σε όλο σας το δέρμα γενικά καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξηρότητα.


Απολύμανση πληγών
Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις του οξυζενέ, χάρη στην ικανότητά του να καταπολεμά τα βακτήρια και να απολυμαίνει την περιοχή γύρω από μια πληγή.
Πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;
Απλώς μουσκέψτε ένα κομμάτι βαμβάκι ή ένα κομμάτι γάζα σε οξυζενέ και εφαρμόστε το στην πληγή, αφού βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά.

θεραπεία για τους μύκητες των ποδιών και των νυχιών
Το πόδι του αθλητή και οι μύκητες των ποδιών μπορούν να είναι ενοχλητικές και οδυνηρές παθήσεις για τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτές. Είναι σημαντικό να αναλάβετε δράση κατά των συγκεκριμένων προβλημάτων καθώς μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των ποδιών σας.
Πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;
Και για τις δύο περιπτώσεις, συνιστάται να φτιάξετε ένα μείγμα με ένα μέρος οξυζενέ και τρία μέρη νερό και να βυθίσετε σε αυτό τα πόδια σας για είκοσι λεπτά.
Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε αυτή τη θεραπεία δύο με τρεις φορές την ημέρα και πολύ σύντομα οι μύκητες θα εξαφανιστούν.
Ανακούφιση από τον πονόλαιμο και το κρυολόγημα
Η ικανότητα του οξυζενέ να καταπολεμά τα βακτήρια συμβάλλει στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο.
Πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;
Αναμείξτε ένα μέρος ζεστό νερό με ένα μέρος οξυζενέ και κάντε γαργάρα με το μείγμα. Προσέξτε να μην το καταπιείτε.
Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη από τα κρυολογήματα και τη γρίπη, επειδή εξαλείφετε αποτελεσματικά τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα.
Ανοιγμα του χρώματος των μαλλιών σας
Μία από τις δημοφιλέστερες χρήσεις του οξυζενέ στον κόσμο της ομορφιάς είναι οι ανταύγειες στα μαλλιά. Μάλιστα το οξυζενέ μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να αποχρωματίσετε το πιο σκουρόχρωμο χνούδι που μπορεί μερικές φορές να εμφανιστεί πάνω από το άνω χείλος.
Ωστόσο, δεν συνιστάται για ανθρώπους με πολύ σκούρα μαλλιά επειδή το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια κιτρινωπή ή πορτοκαλί απόχρωση.
Πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;
Αναμείξτε ίσα μέρη νερού και οξυζενέ σε ένα σπρέι και ψεκάστε το σημείο που θέλετε να κάνετε πιο ανοιχτόχρωμο.
Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε λίγο οξυζενέ στο κανονικό σαμπουάν σας και απλώς λουστείτε όπως συνήθως.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ !!! Στοματικό διάλυμα 
Οι αντισηπτικές ιδιότητες του οξυζενέ το καθιστούν ένα ιδανικό συστατικό για να φτιάξετε ένα σπιτικό στοματικό διάλυμα. Είναι αρκετά ισχυρό ώστε να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.
Πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;
Αναμείξτε μιάμιση κουταλιά της σούπας οξυζενέ με τρεις κουταλιές της σούπας νερό και ξεπλύνετε το στόμα σας πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας.
Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το προϊόν χωρίς να το αραιώσουν, όμως αυτό δεν συνιστάται καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο εσωτερικό του στόματός σας.

Απομάκρυνση πανάδων
Χάρη στις ήπιες λευκαντικές ιδιότητές του, το οξυζενέ είναι ένας ιδανικός τρόπος μείωσης της εμφάνισης σκούρων κηλίδων στο πρόσωπο λόγω της έκθεσης στον ήλιο ή λόγω ορμονικών αλλαγών.
Πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;
Μουσκέψτε ένα κομμάτι βαμβάκι με οξυζενέ και εφαρμόστε το απαλά σε όλα τα πάσχοντα σημεία.
Φυσική θεραπεία με οξυζενέ #8/8: καθαρισμός των αφτιών
Ο συσσώρευση κυψελίδας στο αφτί μπορεί να είναι και ενοχλητική και βλαβερή για την ακοή σας.
Το οξυζενέ διευκολύνει την αφαίρεση της κυψελίδας ενώ συμβάλλει επίσης στην πρόληψη των μολύνσεων του έσω ωτός.
Πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;
Ανακατέψτε μία κουταλιά ζεστό νερό με μία κουταλιά οξυζενέ και ρίξτε μερικές σταγόνες στο κάθε αφτί.

Σχετικά Αρθρα
Δ49Πηγές

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του