Sugar killing us - Η ζάχαρη μας σκοτώνει

195 ΔΙΑΤΡΟΦΗ Από μικρά παιδιά μαθαίνουμε όλοι ότι η ζάχαρη κάνει κακό στην υγεία. Σε κάθε σκανταλιά οι γονείς προειδοποιούν τα παιδιά τους ότι θα καταστραφούν τα δόντια τους και ότι θα πάθουν χίλια άλλα δεινά. Sugar is Killing Us Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από ζάχαρη πρέπει να προέρχεται λιγότερο από το 10% των ημερήσιων θερμίδω ..

Ένα πολύ ωραίο βίντεο της εκστρατείας “Sugar is Killing Us”, με σκοπό την ενημέρωση για τις αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης και την παρότρυνση για καλύτερες επιλογές τροφίμων. Προστέθηκαν ακόμα άλλα δυο VIDEO που αναλύουν περισσότερο το γιατί βλάπτει η ζάχαρη τον οργανισμό μας...




VIDEO: Sugar is Killing Us

Οι Έρευνες 
Η πολλή ζάχαρη είναι γνωστό ότι βλάπτει την ανθρώπινη υγεία, όμως πόση ακριβώς ποσότητα μπορεί να θεωρηθεί ανθυγιεινή; Το ερώτημα αυτό εγείρει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα σε πειραματόζωα, που διαπίστωσε ότι εμφάνισαν τοξικά συμπτώματα και μειωμένη διάρκεια ζωής μετά τη διατροφή τους με ποσότητα ζάχαρης που θεωρείται ασφαλής για τον άνθρωπο. Η νέα μελέτη είναι στην ουσία το πρώτο τεστ τοξικότητας που δείχνει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πειραματόζωων για επίπεδα ζάχαρης συγκρίσιμα με αυτά που καταναλώνουν αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα πειράματα
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Βιολογίας Γουέιν Ποτς του πανεπιστημίου της Γιούτα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature Communications», υπέβαλαν ζευγάρια ποντικιών σε ειδική διατροφή, οι θερμίδες της οποίας προέρχονταν κατά 25% από τη ζάχαρη (μείγμα γλυκόζης και φρουκτόζης).
Αυτό ακριβώς (25%) είναι το μέγιστο επίπεδο ασφαλείας ημερήσιας κατανάλωσης πρόσθετης ζάχαρης (σε αυτήν δεν περιλαμβάνεται η φυσικά προσλαμβανόμενη ζάχαρη μέσω φρούτων και άλλων μη κατεργασμένων τροφίμων), που συστήνουν οι επιστημονικοί φορείς και οι αρμόδιες Αρχές στις ΗΠΑ. Το 13% έως 25% του πληθυσμού εκτιμάται ότι παίρνει από την πρόσθετη ζάχαρη αυτό το μέγιστο ποσοστό θερμίδων. Η ποσότητα αυτή χονδρικά αντιστοιχεί στο να πίνει κάποιος τρία αναψυκτικά με ζάχαρη την ημέρα, αλλά η υπόλοιπη διατροφή του να μην περιλαμβάνει άλλη πρόσθετη ζάχαρη.
Μετά από 26 εβδομάδες διατροφής με άφθονη ζάχαρη, τα ποντίκια αφέθηκαν να ανταγωνιστούν με άλλα ποντίκια (που δεν είχαν τραφεί με ζάχαρη) για την τροφή τους και για τον ζωτικό χώρο τους. Τα αρσενικά «ζαχαρωμένα» ποντίκια δεν τα κατάφεραν καθόλου καλά στον ανταγωνισμό για ζωτικό χώρο και έκαναν κατά 25% λιγότερους απογόνους, ενώ τα θηλυκά πέθαναν με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τα «αζαχάρωτα» ποντίκια. Στη διάρκεια των 32 εβδομάδων του πειράματος, πέθαναν το 35% των θηλυκών ποντικιών που είχαν τραφεί με πρόσθετη ζάχαρη και μόνο το 17% των άλλων θηλυκών ποντικιών.

Η επίδραση
Αν και η σύγκριση των μεταβολικών δεικτών δεν έδειξε ότι τα ποντίκια που είχαν τραφεί με ζάχαρη εμφάνιζαν κάποια αξιοσημείωτη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα - για παράδειγμα τα πειραματόζωα αυτά δεν έγιναν παχύσαρκα - ήταν φανερό, όπως είπε ο καθηγητής Ποτς, πως τα ποντίκια στην πραγματικότητα «έλεγαν "όχι, δεν είμαι 100% καλά"».
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πρόσθετης ζάχαρης σε διάφορες μορφές (ποτά, γλυκά, επεξεργασμένα τρόφιμα κ.α.) έχει σχετιστεί από προηγούμενες επιστημονικές έρευνες με την παχυσαρκία, τον διαβήτη και καρδιολογικές παθήσεις όπως η στεφανιαία νόσος. Όμως η ακριβής βιολογική αιτιολογία γι’ αυτές τις επιπτώσεις της ζάχαρης δεν έχει ακόμα κατανοηθεί πλήρως.
Ο επιδημιολόγος Γουόλτερ Γουίλετ, επικεφαλής του τμήματος διατροφής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, δήλωσε πως η νέα μελέτη έρχεται να προσφέρει πρόσθετες ενδείξεις πως τα επίπεδα ζάχαρης που καταναλώνουν εκατομμύρια άνθρωποι είναι επιβλαβή. Ο δρ Ποτς τόνισε ότι τα νέα ευρήματα είναι επαρκή για να δικαιολογήσουν πλέον τη μείωση του συνιστώμενου μέγιστου ορίου ημερήσιας κατανάλωσης ζάχαρης.

Video ΖΑΧΑΡΗ Ευχαριστώ δεν θα πάρω!!!
Το Video ΖΑΧΑΡΗ Ευχαριστώ δεν θα πάρω!!! Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτ 2014 https://health-beauty-internet.blogspo... https://bit.ly/YouTubesubscribe LIKE ~ COMMENT ~ SHARE ~ SUBSCRIBE ~ VISIT https://bit.ly/facebook-diaita-adynati...

Ο Δημιουργός του Video λέει:
Ζάχαρη, μια γλυκιά αμαρτία που από τα παιδικά μας χρονιά με το που την γευτήκαμε αναπτύχθηκε μια σχέση εξάρτησης!!! Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο, θα καταλάβουμε ότι δεν είναι ποτέ αργά να πάρουμε μια για πάντα "διαζύγιο" γιατί τα μειονεκτήματα είναι τεράστια!!! https://health-beauty-internet.blogspo...

Γιώργος Εμμανουηλίδης
https://health-beauty-internet.blogspo...
https://bit.ly/facebook-diaita-adynati...
https://plus.google.com/u/0/+GiorgosE...
https://twitter.com/georgemman
https://instagram.com/georgemman
https://www.pinterest.com/georgemman
https://gr.linkedin.com/pub/giorgos-e...
https://www.tumblr.com/blog/georgemman
https://asteiares.blogspot.gr
https://www.facebook.com/Asteiares

Ιατρική αποποίηση!!!
Το περιεχόμενο των Βίντεο που δημοσιεύονται στο κανάλι αυτό όπως και των πληροφοριών προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση αυτά και οι απαντήσεις στα σχόλια δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (διαιτολόγων, γιατρών, γυμναστών κλπ) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητάτε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο https://www.youtube.com/user/TheGreat....
Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε από τα περιεχόμενα αυτής της ιστοσελίδας, θα πρέπει να έχετε την συγκατάθεση του γιατρού/αθλιάτρου σας
ή και του γονέα σας εάν είστε ανήλικοι.Η αποδοχή-χρήση των όποιων πληροφοριών γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη!!!

Σημειώσεις-όροι χρήσης του Video ΖΑΧΑΡΗ Ευχαριστώ δεν θα πάρω!!!: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιαδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Η Ζάχαρη μας Σκοτώνει

Συμπεράσματα

Όσο περισσότερη ζάχαρη τρώει κανείς, τόσο περισσότερο κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του από σοβαρό καρδιαγγειακό πρόβλημα.
Η ζάχαρη αυξάνει τις θερμίδες που προσλαμβάνει κανείς και επομένως μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία, που με τη σειρά της ενοχοποιείται για αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Επιπλέον, η υπερκατανάλωση πρόσθετων σακχάρων (ζάχαρη, φρουκτόζη, μέλι κ.ά.) συσχετίζεται με αύξηση των τριγλυκεριδίων, τα οποία επίσης επηρεάζουν την καρδιαγγειακή υγεία.
Μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τον γλυκαιμικό έλεγχο (ρύθμιση επιπέδων σακχάρου στο αίμα) σε άτομα υψηλού κινδύνου ή με διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, που επίσης αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Επιστήμονες από τα Κέντρα Ελέγχου & Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ ανέλυσαν στοιχεία από 42.880 εθελοντές και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο περισσότερη είναι η επιπρόσθετη ζάχαρη στην ημερήσια διατροφή τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για την καρδιαγγειακή υγεία – με την κατανάλωση άνω του 10% των ημερήσιων θερμίδων από πρόσθετη ζάχαρη να είναι η πιο επιζήμια.

Οι έξι σοβαροί κίνδυνοι
Με βάση τις επιστημονικές μελέτες, η υπερκατανάλωση ζάχαρης σχετίζεται με:

  1. -Αύξηση σωματικού βάρους
  2. -Αύξηση τριγλυκεριδίων στο αίμα
  3. -Διαταραχή επιπέδων γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 ή αυξημένο κίνδυνο να τον εκδηλώσουν
  4. -Τερηδόνα
  5. -Έμμεση (λόγω παχυσαρκίας και αρνητικής επίδρασης στον γλυκαιμικό έλεγχο) αύξηση του κινδύνου καρκίνου
  6. -Αύξηση του κινδύνου εκδηλώσεως άνοιας

Πόση ζάχαρη συνιστάται για καλή υγεία
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά η επιπρόσθετη ζάχαρη να μην υπερβαίνει το 10% των ημερήσιων θερμίδων (δηλαδή 200 θερμίδες στο μέσο διαιτολόγιο των 2.000 θερμίδων).
Δεδομένου ότι ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη παρέχει περίπου 20 θερμίδες, η μετρημένη κατανάλωσή της (λ.χ. ένα-δύο καφέδες την ημέρα με 1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ή ένα-δύο γλυκά την εβδομάδα) στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου δεν αποτελεί κίνδυνο για τα άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας, εφόσον υπάρχει και κάποιας μορφής συστηματική φυσική δραστηριότητα.

VIDEO Ζάχαρη & αλάτι: Οι "λευκοί δολοφόνοι"
Το video Ζάχαρη & αλάτι: Οι "λευκοί δολοφόνοι" Δημοσιεύτηκε στις 2 Δεκ 2015 www.medNutrition.gr
Σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, η σύγχρονη διατροφή ωστόσο, μάς τα παρέχει σε υπερβολικές ποσότητες. Είναι χαρακτηριστκό ότι το 75% του αλατιού που καταναλώνουμε καθημερινά προέρχεται από τα τυποποιημένα τρόφιμα. Πόση ζάχαρη πρέπει να καταναλώνουμε τελικά; O Κλινικός Διαιτολόγος & Βιολόγος, M.Med.Sci. S.R.D., κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος, στην εκπομπή "on ΕΡΤ" δίνει τις απαντήσεις και εξηγεί τι μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας η υπερκατανάλωση αλατιού και ζάχαρης. Επίσης, μιλά για τις ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες, που μας προσφέρουν γλυκιά απόλαυση χωρίς θερμίδες.


Ζάχαρη και Τερηδόνα
Νέες Οδηγίες εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ανάγκη μείωσης της κατανάλωσης ζάχαρης σε τρόφιμα και ποτά.
Με αφορμή την ανακοίνωσηςτης νέας οδηγίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για μείωση της ζάχαρης σε τρόφιμα και ποτά, κορυφαίο ειδικοί της Οδοντιατρικής που συμμετέχουν στην κίνηση ACFF-Συμμαχία για ένα Μέλλον Χωρίς Τερηδόνα (Alliance for a Cavity-Free Future) συνόψισαν τις καλύτερες συμβουλές για τη φροντίδα του στόματος, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ προτείνουν μείωση της πρόσληψης ζάχαρης σε λιγότερο από 10% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ποσότητας ενέργειας, προκειμένου να μειωθεί η τερηδόνα στο γενικό πληθυσμό.
O καθηγητής Nigel Pitts, Συν-προεδρεύων του ACFF στην Ευρώπη και Διευθυντής του Κέντρου Οδοντιατρικής Καινοτομίας και Εφαρμογής (ITC) στο King’s College του Λονδίνου, δήλωσε«Οι νέες οδηγίες του ΠΟΥ είναι εξαιρετικά θετικές ως προς την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που έχει η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στην υγεία των δοντιών. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ζάχαρη είναι η νούμερο ένα αιτία πρόκλησης τερηδόνας.
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους υπόλοιπους σημαντικούς παράγοντες, όπως είναι η φθορίωση των δοντιών και η αφαίρεση της πλάκας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ, αλλά με τρόπο τόσο απλό, που να μπορούν να γίνουν κατανοητές και να μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα σε οποιαδήποτε ηλικία. Και φυσικά ο τελικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε παιδιά και ενήλικες να βελτιώσουν την προσωπική τους στοματική υγεία.»

Ραγδαία εξάπλωση
Η τερηδόνα είναι μία νόσος που εξελίσσεται ύπουλα και σταδιακά μπορεί να οδηγήσει σε κοιλότητες στο δόντι που θα χρειάζεται σφράγισμα ή και απώλεια του δοντιού. Εκτιμάται ότι η τερηδόνα προσβάλει το 60-90% των παιδιών σχολικής ηλικίας και σχεδόν το 100% των ενηλίκων παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα, σχεδόν όλοι οι ενήλικες έχουν εμπειρίας τερηδόνας με τα άτομα ηλικίας 35-44 ετών να έχουν χάσει κατά μέσο όρο 4 δόντια λόγω τερηδόνας και τα άτομα 65-74 ετών σε ποσοστό 35-40 % να έχουν ολικής οδοντοστοιχιες.4 Ανησυχητικό είναι επίσης το εύρημα ότι περίπου επτά στα δέκα παιδιά 12 ετών έχουν τερηδόνα.4 Τα καλά νέα είναι ότι οι τερηδονικές βλάβες στα αρχικά στάδια μπορούν να αναχαιτιστούν ή και να αναστραφούν.
Ο κ. Κωνσταντίνος Ουλής, Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Παραρτήματος ACFF και Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ανέφερε ότι «Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, οι ενήλικες 35-44 ετών έχουν κατά μέσο όρο 7 σφραγισμένα δόντια και 4 εξαχθέντα. Το πρόβλημα στους ανηλίκους είναι επίσης εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στην ηλικία των 15 ετών το 67% έχει ήδη ιστορικό τερηδόνας. Μόνο το 16,8% του ελληνικού πληθυσμού γνωρίζει τις σωστές τακτικές πρόληψης, ενώ το 83,2% δεν γνωρίζει καθόλου ή έχει ανεπαρκείς γνώσεις για την πρόληψη της πάθησης».

Γνωρίζετε ότι:
Όσο περισσότερο εκθέτουμε τα δόντια μας στη ζάχαρη, τόσο περισσότερες βλάβεςκαι κατά συνέπεια τερηδόνα μπορούμε να προκαλέσουμε. Ο ΠΟΥ προτείνει η ζάχαρη να μην ξεπερνά το 10% της ημερήσιας προσλαμβανόμενηςποσότητας. Για το μέσο ενήλικα με κανονικό βάρος, η συνιστώμενη μέγιστη ημερήσια ποσότητα ζάχαρης είναι 50 γρ. και η περιεκτικότητα σε ζάχαρη των ακόλουθων καθημερινών τροφών είναι:

• 1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι έχει 48 γρ. ζάχαρης

• 2 μήλα έχουν 46 γρ. ζάχαρης

• 1 μικρό μπολ νιφάδων δημητριακών με γιαούρτι 0% λιπαρών περιέχει 50 γρ. ζάχαρης

• 1 κουτάκι αναψυκτικό τύπου Cola έχει 39 γρ. ζάχαρης

• 2 μπάρες δημητριακών έχουν περίπου 50 γρ. ζάχαρης

Οι 5 νέες, απλές συμβουλές από τον ACFFγια την αντιμετώπιση της τερηδόνας

1. Σκεφτείτε πριν καταναλώσετε οτιδήποτε! Αναρωτηθειτε: «Μήπως έχω καταναλώσει περισσότερα από 50 γραμμάρια ζάχαρης σήμερα;»

2. Βουρτσίστε τα δόντια σας με οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και πάντα μετά τη κατανάλωση ζάχαρης.

3. Βουρτσίστε τα δόντια σας με το σωστό τρόπο ώστε να αφαιρεθεί η μικροβιακή πλάκα– βεβαιωθείτε ότι το βούρτσισμα διαρκεί τουλάχιστον δύο λεπτά και ότι η οδοντόβουρτσα φτάνει ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία που βρίσκονται στο πίσω μέρος του στόματος

4. Συνειδητοποιήστε ότι τα δόντια σας έχουν ιδιαίτερη αξία και για τη γενική σας υγεία και αλλάξτε τον τρόπο που τα αντιμετωπίζετε – φανταστείτε ότι όπως αφιερώνεται χρόνο μπροστά στον καθρέφτη παρατηρώντας και φροντίζοντας το δέρμα και τα μαλλιά σας, το ίδιο μπορείτε και θα πρέπει να κάνετε και με τα δόντια σας

5. Φροντίστε τα δόντια σας πριν να είναι πολύ αργά! – ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να εκτιμήσει και να σας ενημερώσει για τον κίνδυνο που έχετε να αναπτύξετε τερηδόνα, μάθετε πόσο συχνά θα πρέπει να τον επισκέπτεστε προληπτικά και πάρτε τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσετε την τερηδόνα, πριν αυτή εμφανιστεί

Κύρκου Παρασκευάς , Λαρχαντιδης Παναγιώτης , Ιωάννίδου Δέσποινα , Κατιδου Παρασκευή , Ζέρβα Φωτεινή

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

UPDATE **** Μετά απο σχετική έρευνα οι συνδέσμοι βιβλίων αντικαταστάθηκαν με τους συνδέσμους που παραπέμπουν σε online store που διαθέτει το βιβλίο για αγορά ***
UPDATE **** Μετά απο σχετική έρευνα οι συνδέσμοι βιβλίων αντικαταστάθηκαν με τους συνδέσμους που παραπέμπουν σε online store που διαθέτει το βιβλίο για αγορά ***
Δημοσιεύομε Σήμερα το Link του βιβλίου που βρήκανε στο διαδίκτυο αλλά παράλληλα θα επικοινωνήσουμε άμεσα με το συγγραφέα ( ή τον κάτοχο τών πευματικών δικαιομάτων έκδωσης ) του βιβλίου με e-mail , σε περίπτωση που μετά από επικοινωνία με το συγγραφέα αποδειχτεί ότι το Link δεν είναι νόμιμο θα διαγράψει το link και θα τον αντικαταστήσουμε με μια προσομολόγηση και Link που ο συγγραφέας θα μας υποδείξει , όπως το ορίζει ο Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων . δείτε περισσότερα εδώ 
Αρχικά σε μια γρήγορη ερευνά βρήκαμε πληροφορίες για το συγγραφέα εδώ και για τη δραστηριότητα του με το θέμα εδώ και ενα σχετικό πιό πρόσφατο για το θέμα βιβλίο είναι εδώ , δείτε το παρακάτω Video



Sugar: The Bitter Truth Ανέβηκε στό Youtube στις 30 Ιουλ 2009
Watch "The Skinny on Obesity" with Dr. Lustig: https://www.uctv.tv/skinny-on-obesity
Robert H. Lustig, MD, UCSF Professor of Pediatrics in the Division of Endocrinology, explores the damage caused by sugary foods. He argues that fructose (too much) and fiber (not enough) appear to be cornerstones of the obesity epidemic through their effects on insulin. Series: UCSF Mini Medical School for the Public [7/2009] [Health and Medicine] [Show ID: 16717]
More UCTV videos about sugar: https://www.uctv.tv/sugar
Dr. Lustig's book (comes out Dec 27, 2012), "Fat Chance: Beating the Odds Against Sugar, Processed Food, Obesity, and Disease": https://www.amazon.com/Fat-Chance-Beat...

Πηγή - Resource 
https://enallaktikidrasi.com/2015/09/i-zaxari-katastrefei-ton-organismo/
https://www.youtube.com/watch?v=w4CJONz0bqs
https://www.tv100.gr/arthro/350541
https://www.newsbomb.gr/ygeia/news/story/611225/deite-se-3-lepta-pos-i-zaxari-katastrefei-ton-organismo-mas-vid
https://www.tilestwra.com/katapliktiko-vinteo-pou-dichni-pos-zachari-katastrefi-ton-organismo/
https://www.onmed.gr/diatrofi/story/332793/deite-se-3-lepta-pos-i-zaxari-katastrefei-ton-organismo-mas-vid?v11
https://www.pronews.gr/
https://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=526216
https://www.youtube.com/watch?v=_noVRdaFDZM
https://terrapapers.com/?p=33408
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/06/blog-post_9931.html
https://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=6&articleID=12055&la=1
https://www.liberal.gr/arthro/75644/ygeia/diatrofi/10-kathimerines-trofes-pou-mas-skotonoun-siga---siga.html
https://www.okaa.gr/files/1/%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%91/Suntages/%CE%96%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%97.pdf
https://www.teethforlife.co.za/images/Pure,%20White%20and%20Deadly%20-%20%20John%20Yudkin.pdf
https://www.telegraph.co.uk/lifestyle/wellbeing/diet/10634081/John-Yudkin-the-man-who-tried-to-warn-us-about-sugar.html
https://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2012/09/pure-white-and-deadly-mystery-solved-why-publishing-cant-catch-surefire-hit/323696/
https://www.amazon.com/Pure-White-Deadly-Sugar-Killing-ebook/dp/B009CTYTCA
https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
https://www.teethforlife.co.za/images/Pure,%20White%20and%20Deadly%20-%20%20John%20Yudkin.pdf
https://www.sheldonsblog.com/wp-content/uploads/2012/10/John_Yudkin_-_Pure_White_and_Deadly_revised_1986_OCR.pdf

Ο αντίλογος:


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του