Τα οφέλη της κανέλας στην υγεία

ΚΑΝΕΛΑ – ένα μπαχαρικό-φάρμακο: Οι ασθένειες που προλαμβάνει και τα προβλήματα που λύνει
 

H κανέλα είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό. Οι περισσότεροι την προσθέτουμε στη μηλόπιτα, τον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα. Αντε και σε κάποια αλμυρά φαγητά με κόκκινη σάλτσα. Οπως δείχνουν, όμως, πολλές μελέτες υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να προσθέτουμε την κανέλα στη διατροφή μας.
Εισαγωγή: Τι είναι η κανέλα.
Η κανέλα συλλέγεται από το φλοιό του δέντρου Cinnamomum verum (ή Cinnamomum zeylanicum). Αυτός ο φλοιός περιέχει ενώσεις που είναι υπεύθυνες για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κανέλα στην υγεία μας, όπως η κινναμαλδεΰδη, το κινναμικό και το κινναμωμικό οξύ. Σύμφωνα με μελέτες, τα οφέλη της κανέλας υπάρχουν τόσο στα γνωστά μας ξυλάκια κανέλας αλλά και στο αιθέριο έλαιο, τη σκόνη και το εκχύλισμα, όταν έχουν απομονωθεί οι ειδικές φαινολικές ενώσεις, τα φλαβονοειδή και τα αντιοξειδωτικά. Αυτές οι ενώσεις καθιστούν την κανέλα ένα από τα πιο ευεργετικά μπαχαρικά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, προστατεύουν από την ανάπτυξη καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων. Συγκεκριμένα, μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι η ενσωμάτωση της κανέλας στη διατροφή μπορεί να βελτιώσει γενικά την υγεία. Πέραν του ότι θα προσθέτει, αδιαμφισβήτητα, γεύση. Η κανέλα είναι πλούσια σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο, φλαβανόλες και μαγγάνιο, δηλαδή σε μερικά από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά.Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αυξήσουμε την πρόσληψη κανέλας είναι οι εξής:

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια σε όλο τον κόσμο. Η χρήση της είναι ευρεία λόγω των πλεονεκτημάτων της, που δεν περιορίζονται μόνο στη γλυκιά και ζεστή γεύση που δίνει στις κρέμες και τα φαγητά μας. Η κανέλα βρίσκεται στην πρώτη θέση των 26 πιο δημοφιλών βοτάνων όσον αφορά την αντιοξειδωτική της δράση. Επίσης, διαθέτει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιδιαβητικές ιδιότητες. Ας δούμε μαζί πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το δυνατό μπαχαρικό και να επωφεληθούμε από τα οφέλη του

Θρεπτική Αξία της Κανέλας
Λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα καθημερινά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, στην πέψη και στο ανοσοποιητικό. Ωστόσο, μια ισχυρότερη δόση είναι επίσης εξαιρετικά ευεργετική για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, καρκίνου και νευροεκφυλιστικών ασθενειών.Η κανέλα παρέχει επίσης μεγάλη ποικιλία θρεπτικών ουσιών, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγγάνιο πολλές βιταμίνες και μέταλλα.
Μια κουταλιά της σούπας περιέχει περίπου:
19 θερμίδες
6,2 γραμμάρια υδατάνθρακες
0,3 γραμμάρια πρωτεΐνης
0,1 γραμμάρια λίπους
4.1 γραμμάρια διαιτητικών ινών
1,4 χιλιοστόγραμμα μαγγανίου (68 τοις εκατό Σ.Η.Π.)
77,7 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου (8 τοις εκατό Σ.Η.Π.)
0,6 χιλιοστόγραμμα σιδήρου (4 τοις εκατό Σ.Η.Π.)
2,4 μικρογραμμάρια βιταμίνης Κ (3% Σ.Η.Π.)
Εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που αναφέρονται παραπάνω, κάθε μερίδα κανέλας περιέχει επίσης μικρή ποσότητα βιταμίνης Ε, νιασίνη, βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και χαλκό.


Κορυφαία οφέλη της Κανέλας!


Είναι Πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Η κανέλα είναι πλούσια σε προστατευτικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν την βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 41 διαφορετικές προστατευτικές ενώσεις στην κανέλα. Σύμφωνα με έρευνες, η κανέλα κατέχει την 7η θέση στον κατάλογο των τροφών με τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ακόμη και σε σύγκριση με άλλα βότανα και μπαχαρικά, όπως το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και η ρίγανη. Τα οφέλη οφείλονται σε ορισμένα είδη αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών, του φαινολικού οξέος και των φλαβονοειδών. Αυτές οι ενώσεις δρουν για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες στο σώμα και βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών. Τα διάφορα αντιοξειδωτικά, εκτός των άλλων, περιορίζουν τη συσσώρευση νιτρικού οξειδίου στο αίμα και βοηθούν στην πρόληψη της υπεροξείδωσης του λίπους, που αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών διαταραχών, καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και άλλων χρόνιων παθήσεων.

"Bonus Video: Ο συνδυασμός κανέλας με μέλι, σχηματίζει ένα δυναμικό δίδυμο που χρησιμοποιεί φυσική αποτελεσματικότητα για να καταπολεμήσει ουσιαστικά πολλές παθήσεις στο σώμα. Κάτι που οι γιαγιάδες μας το γνώριζαν και μας έμαθαν τις παραδοσιακές θεραπείες που θα δείτε στη συνέχεια. Θα εκπλαγείτε πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το μείγμα, και πως ωφελεί σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, ουρολοίμωξης, χοληστερόλης, ουλίτιδας, καρδιακών παθήσεων, στομαχικά προβλήματα, καρδιακές παθήσεις, ανοσοποιητικό σύστημα, δυσπεψία & καούρες, αλλεργίες, γηρατειά, απώλεια βάρους, δερματικά προβλήματα, κόπωση, καρκίνο στομάχου, και άλλες περιπτώσεις."

Ανακουφίζει από τις φλεγμονές.
Τα αντιοξειδωτικά της κανέλας ανακουφίζουν από τις φλεγμονές, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, γνωστικών διαταραχών.
Η κανέλα είναι επίσης ευεργετική στη διαχείριση του πόνου εν γένει, μυικών κακώσεων, ισχυαλγίας, ενώ μειώνει την οξύτητα των αλλεργικών αντιδράσεων και ελέγχει καλύτερα πόνους που προκύπτουν λόγω ηλικίας.


Προστατεύει την καρδιοαγγειακή υγεία.
Η κανέλα κάνει καλό στην καρδιά , σύμφωνα με μελέτες η κανέλα βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, καθώς ελαχιστοποιεί την επίδραση αρκετών κοινών παραγόντων κινδύνου καρδιοαγγειακών παθήσεων, όπως υψηλών επιπέδων χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και υπέρτασης που προκαλεί, μεταξύ άλλων, και εγκεφαλικά επεισόδια.
Επίσης, η κανέλα ενισχύει την πήξη του αίματος, αναστέλλει την αιμορραγία, αυξάνει την κυκλοφορία και βελτιώνει την επισκευή των ιστών, λειτουργία σημαντική στην αναγέννηση του καρδιακού ιστού, για την καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Η κανέλα βοηθά στον έλεγχο του διαβήτη, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στη μεταφορά της ζάχαρης από την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς ώστε να υπάρχει ισορροπία στο σάκχαρο.
Η κανέλα επιβραδύνει την απορρόφηση της ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματος μετά από ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Οπότε, σύμφωνα με πολλές μελέτες άτομα με διαβήτη τύπου 2 ενδεχομένως να ωφελούνται με χορήγηση συμπληρώματος εκχυλίσματος κανέλας.

Διατηρεί ενεργή την εγκεφαλική λειτουργία.
Η κανέλα ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου , oπως έχει αποδειχθεί η μυρωδιά της κανέλας ενισχύει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ η πρόσληψή της βελτιώνει γενικότερα τη λειτουργία του… υπολογιστή του ανθρωπίνου σώματος. Η κανέλα βοηθά, επίσης, στην ενίσχυση της μνήμης, τη συγκέντρωση, ενώ μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ. Επίσης, η κατανάλωση λίγης κανέλας κάθε ημέρα βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και στην αποφυγή πονοκεφάλων.
Σύμφωνα με έρευνες η κανέλα ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και βοηθά στην πρόληψη νευρολογικών διαταραχών όπως η νόσος του Parkinson και του Alzheimer. Αν και δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε ανθρώπους, σύμφωνα με μελέτες in vitro η κανέλα αναστέλλει τη συσσώρευση μια συγκεκριμένης πρωτεΐνης στον εγκέφαλο για τη μείωση του κινδύνου της νόσου του Alzheimer. Παράλληλα, προστατεύει τους νευρώνες από οξειδωτικό στρες και μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονής και κυτταρικής βλάβης σε πειραματόζωα, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της εγκεφαλικής λειτουργίας και στην πρόληψη της γνωστικής δυσλειτουργίας.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκινογένεσης.
Η κανέλα βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου , βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης και της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων. Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με γλυκόζη και αγνοούν τα μεταβολικά σήματα. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να υπάρχει έλεγχος των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Η κανέλα, όπως περιγράψαμε παραπάνω, βοηθάει.
Λόγω των αντιοξειδωτικών δυνατοτήτων της, η κανέλα προλαμβάνει τυχόν βλάβες του DNA, κυτταρικές μεταλλάξεις και ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Σύμφωνα με μελέτες τα οφέλη της κανέλας προέρχονται από μια ένωση που ονομάζεται κιναμαλδεΰδη, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη όγκων και προλαμβάνει την καταστροφή του DNA, ενώ παράλληλα σκοτώνει και τα καρκινικά κύτταρα.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την περιοχή του παχέος εντέρου. Σύμφωνα με μελέτες η κανέλα βελτιώνει την υγεία του παχέος εντέρου, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου. Οι ερευνητές εξετάζουν την κανέλα ως μια φυσική ουσία που καταπολεμά καρκινικά κύτταρα λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών της ιδιοτήτων και ενδεχομένως να είναι ένα χρήσιμο συμπλήρωμα για όσους αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Καταπολεμά μολύνσεις και ιούς.
Η κανέλα περιέχει φυσικές αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιμυκητιασικές και αντι-ιικές ιδιότητες και τα αιθέρια έλαια της περιέχουν και ισχυρές ενώσεις ανοσοκαταστολής.
Οπότε, η κανέλα χρησιμοποιείται για την φυσική καταπολέμηση επιβλαβών λοιμώξεων και ιών, ενώ το έλαιο κανέλας μπορεί επίσης να προστατεύσει από βακτηριακές λοιμώξεις, που προκαλούν βήχα, πνευμονία και πονόλαιμο.

Βελτιώνει τη στοματική υγεία.
Η κανέλα κάνει καλό στα ούλα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στοματικών διαλυμάτων και καραμελών και αυτό γιατί διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθά στην προστασία των ούλων και των δοντιών. Επίσης, βελτιώνει την αναπνοή…
Σύμφωνα με έρευνες η κανέλα βελτιώνει τη στοματική υγιεινή, προστατεύοντας από ορισμένα στελέχη βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία, οδοντική φθορά, κοιλότητες και μολύνσεις στο στόμα. Τα αιθέρια έλαια κανέλας διαθέτουν ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται για την φυσική καταπολέμηση βακτηριδίων, ενεργώντας ως φυσικό διάλυμα στοματικής πλύσης.
Όπως και στην περίπτωση της μέντας, η κανέλα δίνει φυσικό άρωμα στις τσίχλες λόγω της δροσερής γεύσης. Επειδή απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα, η κανέλα καταπολεμά την κακοσμία με φυσικό τρόπο. Εξαιτίας αυτού, η κανέλα χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε σκόνη ως φυσική θεραπεία του πονόδοντου, απλών οδοντικών προβλημάτων και στοματικών τραυμάτων.

Προλαμβάνει από τον μύκητα Candida.
Οι ισχυρές αντιμυκητιακές ιδιότητες της κανέλας ενδεχομένως να είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία και πρόληψη της υπερανάπτυξης του Candida στο πεπτικό σύστημα. Η κανέλα μειώνει την ποσότητα του επικίνδυνου μύκητα Candida albicans, που προκαλεί υπερανάπτυξη Candida, οδηγώντας σε εκδήλωση πλήθους πεπτικών και αυτοάνοσων προβλημάτων.
Επίσης, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης Candida.

Προστατεύει το δέρμα.
Τα πιθανά οφέλη της κανέλας προέρχονται από τις αντιβιοτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που προστατεύουν από ερεθισμούς, εξανθήματα, αλλεργικές αντιδράσεις και λοιμώξεις. Η εφαρμογή αιθέριου ελαίου κανέλας απ’ευθείας στο δέρμα μειώνει τυχόν φλεγμονές, οίδημα, πόνους και ερυθρότητα. Παράλληλα, εάν συνδυάσουμε την κανέλα με μέλι έχουμε άλλο ένα φυσικό αντιμικροβιακό συστατικό, που προστατεύει ακόμη περισσότερο το δέρμα μας και ανακουφίζει από την ακμή, τη ροδόχρου ακμή και τις δερματικές αλλεργίες.

Μειώνει τα συμπτώματα της αλλεργίας.
Όσοι πάσχουν από αλλεργίες μπορούν να ανακουφιστούν χάρη στο πλήθος ωφέλιμων ενώσεων που βρίσκονται στην κανέλα. Στην πραγματικότητα, η κανέλα μπορεί να καταπολεμήσει τα κοινά αλλεργικά συμπτώματα, διότι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τυχόν φλεγμονές και καταπολεμά τις αντιδράσεις της ισταμίνης σε πολλά πειραματόζωα.

Φυσικό γλυκαντικό.
Λόγω της φυσικής γλυκιάς γεύσης της, η προσθήκη κανέλας σε τρόφιμα και συνταγές βοηθά στη μείωση της ποσότητας ζάχαρης, μειώνοντας ουσιαστικά το γλυκαιμικό φορτίο των γευμάτων. Η κανέλα διαθέτει αντιδιαβητικές ιδιότητες που επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης και βοηθούν στη μείωση της επιθυμίας, σταθεροποιώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Η κανέλα δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και οι ελάχιστες θερμίδες που περιέχει είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά υγιεινή προσθήκη σε πολλά γεύματα. Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στον καφέ, το τσάι, τα ψητά, το γιαούρτι, τα φρούτα ή σε πλιγούρι βρώμης, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη. Οπότε μειώνουμε την πρόσληψη ζάχαρης, βοηθώντας στην απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα γεμίζουμε ενέργεια.

Ενεργεί ως φυσικό συντηρητικό.
Ένα από τα λιγότερο γνωστά οφέλη της κανέλας σε σκόνη είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση των τροφίμων, επειδή λόγω των αντιβακτηριακών ιδιότήτων δρα ως αντιοξειδωτικό, χωρίς την ανάγκη χημικών ή τεχνητών συστατικών.
Η κανέλα διαθέτει επίσης ιδιότητες αντι-τυροσινάσης, οι οποίες παρεμποδίζουν τον αποχρωματισμό των φρούτων και των λαχανικών, οπότε αναστέλλεται η διαδικασία οξείδωσης και φθοράς
Ποια είναι η ιδανική ποσότητα της κανέλας που μπορούμε να καταναλώσουμε; Παρενέργειες και προφυλάξεις!

Βελτιώνει την υγεία του εντέρου σας
Η κανέλα προλαμβάνει τη δυσπεψία, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, τη διάρροια.

Παρενέργειες απο τη χρήση της
Η κανέλα προκαλεί ελάχιστες παρενέργειες όταν καταναλώνεται με μέτρο και είναι γενικά ασφαλής. Ωστόσο, υψηλές ποσότητες κανέλας ενδεχομένως να προκαλέσουν παρενέργειες λόγω της κουμαρίνης, η οποία, αποδεδειγμένα, βλάπτει το ήπαρ σε μεγάλες ποσότητες.

Η κανέλα βοηθά στην εναλλαγή της διάθεσης
Η κανέλα είναι μια καλή πηγή μαγνησίου που βοηθά στην εναλλαγή της διάθεσης, και την πρόληψη εμφάνισης κραμπών. Επιπλέον, περιέχει μια ουσία που βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών.

"Video: Ανακαλύψτε έναν απλό και υγιεινό τρόπο για αδυνάτισμα και καύση λίπους με 2 απλά συστατικά για 15 μέρες και μειώστε το βάρος και το λίπος του σώματος. Ετοιμάστε ένα εκπληκτικό και πολύ εύκολο ρόφημα που είναι ιδανικό για υγιεινό αδυνάτισμα και καύση λίπους, με 2 απλά συστατικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας. Πίνετε το μισό πριν τον ύπνο για να βοηθήσει στη μείωση του βάρους κατά τη διάρκεια της νύχτας και το άλλο μισό όταν ξυπνήσετε και τουλάχιστον μία ώρα πριν από το πρωινό σας. Το ρόφημα αυτό θα βοηθήσει στο αδυνάτισμα και την καύση λίπους κατά τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, ενισχύοντας παράλληλα το μεταβολισμό. Καλή επιτυχία!"

Η κανέλα βοηθά στην απώλεια βάρους
Η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση, όπως είναι γνωστό μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους. Αν κάποιος ενισχύσει τη διατροφή του με κανέλα τα αποτελέσματα θα είναι πιο θεαματικά. Και αυτό γιατί η κανέλα βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού και στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, κάτι το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους.
Η ενίσχυση της διατροφής με κανέλα βοηθά στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων από την κατανάλωση λιπαρών γευμάτων.

Κανέλα: Πότε είναι επικίνδυνη για την υγεία; Τι μπορεί να προκαλέσει;

Kανέλα Κεϋλάνης και κανέλα cassia τεράστια διαφορά
Ενώ η κανέλα Κεϋλάνης περιέχει μόνο ιχνοστοιχεία, η κανέλα «cassia» περιέχει περισσότερη κουμαρίνη. Η υπερβολική κατανάλωση της κουμαρίνης που ανιχνεύεται στην κανέλα cassia συνδέεται με διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου. Επίσης, έχουν αναφερθεί περιστατικά αναπνευστικών διαταραχών και τραυμάτων στη στοματική κοιλότητα

Δεν έχει εξακριβωθεί κατά πόσον η κανέλα προκαλεί αλλεργίες, ειδικά όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες. Κατά καιρούς, η λήψη συμπληρώματος από εκχύλισμα κανέλας ή από αιθέριο έλαιο κανέλας, ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη δράση άλλων φαρμάκων.

Η κανέλα μπορεί να γίνει επικίνδυνη σε περίπτωση υπερδοσολογίας συμπληρωμάτων, ειδικά εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, εάν πάσχετε από διαβήτη, ή ηπατική νόσο ή έχετε υποβληθεί σε πρόσφατη χειρουργική επέμβαση. Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε διαβάσει τη συνιστώμενη δόση εκχυλίσματος κανέλας και άλλων φυτικών εκχυλισμάτων και να αποφεύγουμε την υπερδοσολογία, διότι μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές.

Επιπλέον, στην περίπτωση αιθέριου ελαίου κανέλας, καλύτερα να δοκιμάσουμε την επάλειψη σε μικρό τμήμα του δέρματος για να αποκλείσουμε αλλεργικές αντιδράσεις και να αποτρέψουμε αρνητικές παρενέργειες. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι συχνά αναρωτιούνται κατά πόσον η κανέλα βλάπτει τα σκυλιά. Μην ανησυχείτε, η κανέλα είναι μη τοξική για τους γούνινους φίλους μας, αλλά καλύτερα να χρησιμοποιούμε κανέλα Κεϋλάνης για να ελαχιστοποιήσουμε την κατανάλωση κουμαρίνης και τυχόν παρενέργειες.

Πηγές - Links: iefimerida.gr https://massage123.wordpress.com/ https://www.eirinika.gr/ https://youtu.be/07hjFhUcRxE  

Books:
 https://apothesis.lib.hmu.gr/bitstream/pdf
 http://www.petrifiedforest.gr/.pdf

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του