Κρητική @σπιρίνη Το φυσικό παυσίπονο από βότανα και ελαιόλαδο

Κρητική @σπιρίνη*** Το φυσικό παυσίπονο από βότανα και ελαιόλαδο
Επανάσταση στον τομέα της υγείας αναμένεται να προκαλέσει η λεγόμενη «Κρητική @σπιρίνη» που σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει.

Το προϊόν είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας ομάδας Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστου Λιονή, Ηλία Καστανά και  Καθηγητή  Στέργιου Πυρίντσου, με τη συνεργασία της Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και της φαρμακοβιομηχανίας Gallenica!

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμια πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως η φυσική λύση για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της κοινής γρίπης.

Το δίκταμο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, τρία μοναδικά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες βότανα της Κρήτης και το περίφημο λάδι της περιοχής, το κρητικό ελαιόλαδο αποτελούν τη βάση του προϊόντος συσκευασμένο σε κάψουλα για εύκολη κατάποση.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης μελέτησε τις παραδόσεις του νησιού σύμφωνα με τις οποίες τα συγκεκριμένα βότανα χρησιμοποιούνταν από παλιά στις ντόπιες συνταγές όταν κάποιος υπέφερε από κρυολόγημα.

Η επιτυχία του ελληνικού σκευάσματος, που αναμένεται να απλωθεί παγκόσμια, θα φέρει επανάσταση και στην ελληνική γεωργία, με τη συστηματική βοτανοκαλλιέργεια, καθώς με τις εξαγωγές θα απαιτούνται πλέον τεράστιες ποσότητες των βοτάνων-συστατικών από το ανεξάντλητο και εν πολλοίς ανεκμετάλλευτο φαρμακείο της ελληνικής φύσης!

Το φυσικό φάρμακο είναι ασπίδα για την γρίπη και το κρυολόγημα καθώς:

  • Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού
  • Ανακουφίζει από το κρυολόγημα
  • Καταπολεμά την κοινή γρίπη
  • Είναι αντιπυρετικό
  • Έχει αναλγητικές ιδιότητες (eyclub)

RESOURCE http://www.healingeffect.gr/2015/10/blog-post_98.htmlΠροσοχή !!! διαβάστε και συμφωνήστε με τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου , οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
Προσοχή!!! μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις -δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
Προσοχή !!! στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.


Κρητική @σπιρίνη μια απαγορευμένη λέξη

***Η BAYER θίχτηκε από την... κρητική @σπιρίνη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/11/2015, 11:51 Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2015, 11:51

Ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσόας BAYER, η εταιρεία που είναι παγκοσμίως γνωστή κυρίως για την @σπιρίνη, θεωρεί ότι τα συμφέροντα της... θίγονται από τη συνεχή αναφορά του ονόματος "κρητική @σπιρίνη" στα μέσα ενημέρωσης!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Αγώνα της Κρήτης", στην εφημερίδα έφθασε έγγραφο από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της φαρμακοβιομηχανίας BAYER, με το οποίο διατυπώνονται απειλές για μηνύσεις και γίνεται αναφορά στην "παραπλανητική προώθηση" με εκφράσεις όπως "κρητική @σπιρίνη" του σκευάσματος Cretan IAMA.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα του Αγώνα της Κρήτης:
Με αφορμή δημοσίευμα του "Αγώνα της Κρήτης" σχετικά με την κυκλοφορία του διατροφικού σκευάσματος από μείγμα κρητικών βοτάνων της εταιρείας Gallenica με την επωνυμία "Cretan IAMA" η εταιρεία Bayer μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της μας έστειλε κείμενο στο οποίο μας ζητείται, υπό την απειλή μηνύσεων:

α) Να αναγνωρίσουμε τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας της BAYER ΑG επί των σημάτων "@SPIRIN"/ "@ΣΠΙΡΙΝΗ"

β) Να αποσύρουμε κάθε λεκτική ένδειξη, άλλη αναφορά και οιαδήποτε απεικόνιση @ΣΠΙΡΙΝΗΣ/@SPIRIN με ή χωρίς το περίγραμμα της νήσου Κρήτης

γ) Να αναρτήσουμε ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στη ιστοσελίδα μας με αναφορά στο προσβλητικό δημοσίευμα, διευκρινίζοντας ότι οι ενδείξεις "@SPIRIN"/ "@ΣΠΙΡΙΝΗ" αποτελούν καταχωρημένο σήμα της BAYER AG και ότι εκ παραδρομής έγινε η χρήση της ένδειξης αυτής στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει σε κείμενο προς τον "Aτ.Κ." δικηγόρος της φαρμακοβιομηχανίας Bayer ο όρος "κρητική @σπιρίνη" ο οποίος χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, σχετικά με το σκεύασμα της εταιρείας Gallenica με την επωνυμία "Cretan IAMA" είναι παραπλανητικός αφού η @σπιρίνη είναι φαρμακευτικό προϊόν της Βayer με δραστική ουσία το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, ενώ η φερόμενη ως "κρητική @σπιρίνη" είναι διατροφικό συμπλήρωμα που αποτελείται από ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά της Κρήτης. Όπως τονίζει ο δικηγόρος της εταιρείας προς τον "Αγώνα της Κρήτης", η Bayer είναι νόμιμος δικαιούχος των φημισμένων σημάτων "@SPIRIN"/ "@ΣΠΙΡΙΝΗ" τα οποία προστατεύονται πλέον της 100ετίας για να διακρίνουν ένα παγκοσμίου φήμης και αναγνωρισιμότητας αναλγητικό, αντιπυρετικό και αντιφλεγμονώδες σκεύασμα, που περιέχει ως δραστική ουσία το ακετυλοσαλικυλικό οξύ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, η αναφορά της ένδειξης "@SPIRIN"/ "@ΣΠΙΡΙΝΗ", είτε μόνη της, είτε σε συνδυασμό με δεύτερη ή και περισσότερες λέξεις /απεικονίσεις, είτε ως τίτλος, είτε στο περιεχόμενο του δημοσιεύματος, προσβάλλει τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας της εταιρείας επί του διεθνώς φημισμένου σήματός της "@SPIRIN"/ "@ΣΠΙΡΙΝΗ".

Από την πλευρά μας αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι αυτή αποτελεί τη μοναδική φορά στην ιστορία της εφημερίδας που αντιμετωπίζουμε τέτοιο θέμα με εταιρεία. Είμαστε πραγματικά έκπληκτοι. Και μάλιστα για ένα θέμα το οποίο με μια απλή αναζήτηση στο google θα βρεθούν χιλιάδες αναφορές σε σχετικά θέματα με μέρος του τίτλου όπου το σκεύασμα αναφέρεται ως κρητική @σπιρίνη, με ή χωρίς εισαγωγικά («»).

Ο αρχικός τίτλος εξ' άλλου δε δόθηκε από εμάς. Αντιθέτως, εμείς από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα με την παρασκευή κρητικού σκευάσματος από βότανα, δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στο να ενημερώσουμε με ακρίβεια και μεγάλη προσοχή στις διατυπώσεις το αναγνωστικό μας κοινό, προσπαθώντας να δώσουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Για αυτό το λόγο πήραμε εκτεταμένη συνέντευξη από τον καθηγητή κ.Χρήστο Λιονή όπου σε πολλά σημεία αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι διατροφικό συμπλήρωμα και όχι φάρμακο. Ως εκ τούτου σε κανένα σημείο δεν αμφισβητήσαμε τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας της BAYER ΑG επί των σημάτων "@SPIRIN"/ "@ΣΠΙΡΙΝΗ".

Το σκεύασμα Cretan Iama, αυτό που ονομάστηκε από τους δημοσιογράφους "κρητική @σπιρίνη" όπως άλλωστε δηλώνουμε στην πλειοψηφία των αναφορών μας, δεν είναι φάρμακο αλλά διατροφικό συμπλήρωμα.

Σε όλα μας τα δημοσιεύματα ήμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αναφέρουμε το σκεύασμα ως επονομαζόμενη (από τα μέσα ενημέρωσης) "κρητική @σπιρίνη" (πάντα σε εισαγωγικά) ενώ και στο δημοσίευμα που κάνει αναφορά η εταιρεία υπάρχει σχετικό επεξηγηματικό κείμενο σχετικά με τον χαρακτήρα του σκευάσματος ως "διατροφικό συμπλήρωμα" με σχετικές μάλιστα παραπομπές σε παλαιότερα κείμενά μας. Και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα οι λέξεις κρητική @σπιρίνη βρίσκονται μέσα σε εισαγωγικά. Στον γραπτό λόγο της ελληνικής γλώσσας η χρήση εισαγωγικών («») υποδηλώνει ακριβώς ότι η φράση ή το νόημα που περικλείνεται εντός τους, ενώ παρίσταται ως τέτοιο ΔΕΝ είναι στην πραγματικότητα εκείνο που δηλώνεται.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο δημοσιογραφικός χαρακτηρισμός κάποιου νεαρού ταλαντούχου ποδοσφαιριστή ως "Έλληνα Μέσι". Δε σημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ο Μέσι, ούτε ότι είναι από την Αργεντινή ή παίζει στην Μπαρτσελόνα.

Η εν πολλοίς τυποποιημένη όσο και εξαιρετικά επιθετική επιστολή συνεπώς δεν μπορεί να αφορά το δημοσίευμά μας."

Resoyrce http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1279390

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του