Μελωμένα πορτοκάλια και βελούδινη γλύκα σοκολάτας, σε θεσπέσιο γευστικό συνδυασμό! Εύκολο, απλό και πολύ οικονομικό γλυκό χαμηλών λιπαρών !!
πορτοκάλι-σοκολάτα Υλικά (για 22 περίπου ροδέλες)
Εκτέλεση
πορτοκάλι-σοκολάτα Υλικά (για 22 περίπου ροδέλες)
- 4 μέτρια χοντρόφλουδα πορτοκάλια ακέρωτα και χωρίς κουκούτσια
- 3 κούπες ζάχαρη
- 1 ½ κούπας νερό
- λίγο χυμό λεμονιού
- Για την επικάλυψη
- 250-300 γρ. κουβερτούρα
- Ξύνουμε ελαφρά ολόκληρα τα πορτοκάλια με λεπτό τρίφτη. Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκατοστού.
- Βράζουμε για 5΄και σουρώνουμε. Στην περίπτωση που έχουν κουκούτσια τ’ αφαιρούμε.
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 5΄ και ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Γυρνάμε και από τις δύο πλευρές και μετά τις απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και να στραγγίξουν καλά.
- Βουτάμε μία-μία ροδέλα σε λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!
* Φυλάξτε τα φρέσκα σοκολατάκια σε δοχείο που κλείνει καλά και θα έχετε πάντα μια γλυκιά επιλογή χωρίς πολλές θερμίδες , και χωρίς λιπαρά!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
* Φυλάξτε τα φρέσκα σοκολατάκια σε δοχείο που κλείνει καλά και θα έχετε πάντα μια γλυκιά επιλογή χωρίς πολλές θερμίδες , και χωρίς λιπαρά!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Tags:
Διατροφή