Ομελέτα με σπανάκι
Το σπανάκι δεν είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά των παιδιών. Όταν όμως συνοδεύεται από μια απολαυστική, κρεμώδη σάλτσα και μια αφράτη ομελέτα, δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να σας ζητήσουν και δεύτερο πιάτο!
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για τις ομελέτες
Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε το ένα τέταρτο από το μείγμα των αυγών στο τηγάνι, ανακινήστε ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα και ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε την ομελέτα από το τηγάνι και καλύψτε την με αλουμινόχαρτο ώστε να παραμείνει ζεστή μέχρι να ετοιμάσετε και τις υπόλοιπες τρεις ομελέτες.
2. Για την κρεμώδη γέμιση με σπανάκι
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.
3. Προσθέστε το σπανάκι και σκεπάστε το τηγάνι. Σιγοβράστε για μερικά λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το σπανάκι. Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε. Γεμίστε κάθε ομελέτα με τη γέμιση. Διπλώστε στα δύο και σερβίρετε.
Πηγη https://www.epithimies.gr/
Το σπανάκι δεν είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά των παιδιών. Όταν όμως συνοδεύεται από μια απολαυστική, κρεμώδη σάλτσα και μια αφράτη ομελέτα, δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να σας ζητήσουν και δεύτερο πιάτο!
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 1. Για τις ομελέτες
- 6 αυγά
- 30ml γάλα
- 50ml βούτυρο
- 2. Για την κρεμώδη γέμιση με σπανάκι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 45ml αλεύρι
- 350ml γάλα ή μισή ποσότητα γάλα και μισή κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για τις ομελέτες
Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε το ένα τέταρτο από το μείγμα των αυγών στο τηγάνι, ανακινήστε ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα και ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε την ομελέτα από το τηγάνι και καλύψτε την με αλουμινόχαρτο ώστε να παραμείνει ζεστή μέχρι να ετοιμάσετε και τις υπόλοιπες τρεις ομελέτες.
2. Για την κρεμώδη γέμιση με σπανάκι
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.
3. Προσθέστε το σπανάκι και σκεπάστε το τηγάνι. Σιγοβράστε για μερικά λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το σπανάκι. Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε. Γεμίστε κάθε ομελέτα με τη γέμιση. Διπλώστε στα δύο και σερβίρετε.
Πηγη https://www.epithimies.gr/
Tags:
Διατροφή