Θα χάσουν το 30% της σύνταξη τους όσοι αποκτήσουν εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ από πώληση ελαιολάδου

 


Μία μεγάλη αδικία σε βάρος των συνταξιούχων η πλειοψηφία των οποίων με δυσκολία τα βγάζει πέρα, αναμένεται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος καθώς θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος Βρούτση.

Ο νόμος αυτός θα επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων πλην του ΟΓΑ, καθώς θα κληθούν σε περίπτωση που ξεπεράσουν τις 10.000 ευρώ κέρδος - (εισόδημα μείον έξοδα) προερχόμενο από αγροτικές εργασίες, θα χάσουν μέρος της σύνταξής τους!

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος της ομάδας αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, για παράδειγμα, ο νόμος Βρούτση προβλέπει ότι όσοι συνταξιούχοι, πλην του ΟΓΑ, αποκτήσουν εισόδημα από πώληση ελαιολάδου που το κέρδος του θα ξεπερνά τις 10.000 ευρώ το χρόνο, τότε θα χάσουν το 30% της σύνταξής τους.Και το θέμα είναι φέτος ειδικά ακόμα πιο οξύ, με δεδομένη την υψηλή τιμή του ελαιολάδου το οποίο πωλείται προς 5 ευρώ το κιλό. Για παράδειγμα αν κάποιος συνταξιούχος πουλήσει δύο τόνους ελαιολάδου, θα εισπράξει 10.000 ευρώ, αν προστεθεί και η επιδότηση και δεν υπάρχουν έξοδα για να μειώσουν το πλαφόν, τότε θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ο νόμος επιφυλάσσει και μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για τους συνταξιούχους που μεταξύ άλλων καλλιεργούν καθώς εκτός από το 30% της σύνταξης που θα χάσουν θα κληθούν να πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό των 120 ευρώ στον ΕΦΚΑ για έναν ολόκληρο χρόνο!

"Πρόκειται για μία σημαντική επιβάρυνση σε βάρος των συνταξιούχων που μεταξύ άλλων ασχολούνται με τις καλλιέργειες και υπάρχει ανησυχία ότι όλο αυτό μπορεί να στραφεί εναντίον της καλλιέργειας, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερωνυμάκης και συμπλήρωσε ότι "το συντονιστικό όργανο των παραγωγών θα δώσει αγώνα προκειμένου να αποτραπεί και να αλλάξει αυτός ο κατάπτυστος νόμος που μόνο προβλήματα προκαλεί στους ανθρώπους που ασχολούνται με την καλλιέργεια".

Πηγή - ekriti.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του