Προειδοποιητικά Σημάδια S.O.S που δείχνουν ότι ίσως το Συκώτι σας είναι γεμάτο Τοξίνες και σας κάνει να Βάζετε Κιλά

Το συκώτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα στο σώμα μας και δουλεύει αδιάκοπα. Ευτυχώς για εμάς, ξεπλένει όλες τις τοξίνες μέσω των κινήσεων του εντέρου μας και μάλιστα με έναν ασφαλή και υγιεινό τρόπο, αλλά όταν το συκώτι αρχίζει να περιβάλλεται με λιπώδη ιστό, που οφείλεται στην κακή διατροφή, αρχίζει να δυσλειτουργεί επικίνδυνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ρυθμίσει και να εξαλείψει όλες τις τοξίνες από το σώμα μας όπως όταν ήταν υγιές.
Γι” αυτό, είναι υψίστης σημασίας να αποφεύγουμε τα κακά λιπαρά και να γυμναζόμαστε, ώστε το συκώτι μας να λειτουργεί κανονικά!
Πριν το συκώτι μας καταρεύσει εντελώς, υπάρχουν πολλά προειδοποιητικά σημάδια που θα πρέπει να προσέξουμε! Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν ότι το συκώτι σας δυσλειτουργεί και συνήθως οφείλεται στη διατροφή μας:


  1. Χρόνια κόπωση 
  2. Αρνητικά συναισθήματα 
  3. Λήθαργος / αίσθηση αδυναμίας 
  4. Πονοκέφαλοι κατά την ανάπαυση 
  5. Πονοκέφαλοι / ημικρανίες πίσω από τα μάτια 
  6. Χρόνιοι μυϊκοί πόνοι 
  7. Υπερβολική εφίδρωση 
  8. Αλλεργίες 
  9. Ακμή 
  10. Αέρια 
  11. Φούσκωμα 
  12. Κοιλιακό άλγος 
  13. Δυσκοιλιότητα 
  14. Διάρροια 
  15. Ορμονικές ανισορροπίες 
  16. Άγχος 
  17. Κατάθλιψη 
  18. Χημικές ευαισθησίες 
  19. Χρόνια κακή αναπνοή 
  20. Ανεξήγητη αύξηση βάρους 
Ενοείται ότι πρέπει να συμβουλευτούμε Άμεσα το γιατρό μας και να κάνουμε τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις >>>

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς , και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.

Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων)  ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). 
Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.


Το ήπαρ ή συκώτι είναι ένα ζωτικό όργανο που έχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών στο οποίο περιλαμβάνεται η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή βιοχημικών ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών. Το ήπαρ είναι απαραίτητο για τη ζωή. Επί του παρόντος δεν έχει ανευρεθεί τρόπος αντιστάθμισης των λειτουργιών του, σε περίπτωση πλήρους απουσίας του σε βάθος χρόνου, παρόλο που η αιμοκάθαρση ήπατος μπορεί να συνεισφέρει για ένα μικρό διάστημα.



Το όργανο αυτό παίζει κυρίαρχο ρόλο στο μεταβολισμό και επιτελεί πολλές λειτουργίες του οργανισμού, μεταξύ άλλων την αποθήκευση γλυκογόνου, καταστροφή ερυθροκυττάρων, σύνθεση των πρωτεϊνών του πλάσματος, παραγωγή ορμονών και απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από το σώμα, είτε είναι εξωγενείς είτε είναι παράγωγα του μεταβολισμού. Βρίσκεται κάτω από το διάφραγμα, στο δεξιό και άνω μέρος της κοιλίας, που ονομάζεται δεξιό υποχόνδριο, και επεκτείνεται και στο κεντρικό και άνω μέρος της κοιλιάς, που ονομάζεται επιγάστριο. Παράγει τη χολή, ένα αλκαλικό μίγμα, που αποδομεί μικρά και περίπλοκα μόρια, πολλά από τα οποία είναι αναγκαία για τις φυσιολογικές ζωτικές λειτουργίες

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να φαίνεται γενικευμένα, αλλά έχοντας περισσότερα από τρία από αυτά μπορεί εύκολα να σημαίνει ότι το συκώτι σας πασχίζει να κάνει τη δουλειά του!
Τα καλά νέα είναι ότι αν τα καταλάβετε γρήγορα, μπορείτε να το επαναφέρετε στην υγιή κατάσταση που ήταν κάποτε.
  • Αγοράστε Οργανικά: αποφύγετε τα ΓΤΟ και άλλα χημικά τρόφιμα 
  • Να έχτε μια ισορροπημένη διατροφή: πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, φυσικά δημητριακά, υγιεινά λίπη, καθώς και άφθονους καρπούς με κέλυφος και σπόρους 
  • Αποφύγετε άσκοπα λάδια: κραμβέλαιο, καλαμπόκι και έλαιο ηλίανθου 
  • Πίνετε αρκετό νερό: Για να μάθετε πόσο νερό πρέπει να πίνει καθημερινά, διαιρέστε το βάρος σας δια δύο. Αυτός ο αριθμός είναι η ποσότητα του νερού που χρειάζεται το σώμα σας σε ουγγιές. 
  • Τρώτε πολλά καλά λιπαρά: Ελαιόλαδο , λάδι καρύδας, κόκκινο φοινικέλαιο, αβοκάντο και κάνναβη 
  • Να καταναλώνετε αρκετές φυτικές ίνες: σπόρους chia, αγκινάρες, σπόρους λιναριού, αβοκάντο, μπρόκολο και α λαχανάκια Βρυξελλών 
  • Απαλλαγείτε από τα σάκχαρα: καστανή / λευκή ζάχαρη, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, χυμό ζαχαροκάλαμου, ζαχαρότευτλα 
  • Προσθέστε πράσινα φυλλώδη λαχανικά στη διατροφή σας: αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες C και Β 
  • Μειώστε δραστικά το αλκοόλ

14 Foods that Cleanse the Liver
http://ghc.us/14k Help detox your liver naturally through the foods you eat. Dr. Group gives his list of the top 14 Foods to help cleanse the liver. I made an organic/wildcrafted liver cleanser called Livatrex.
Dr. Edward Group III, DC, NP, DACBN, DCBCN, DABFM is the founder and CEO of Global Healing Center. He assumes a hands-on approach to producing new and advanced life changing products and information to help you maintain a clean body and live a healthy lifestyle. It's our mission to bring back good health, positive thinking, happiness, and love.
View Our Top Selling Products: http://www.globalhealingcenter.com?ut...
Read our Health Articles: http://www.globalhealingcenter.com/na...
Read more about Dr. Group: http://www.globalhealingcenter.com/ab...
Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐ 2013


Foods That Cleanse The Liver | Best Health Tip And Food Tips | Education

Cleansing the liver is very important for your health, It helps produce better, more efficient bile.In this video you will learn about some great foods which helps to clean or flush your liver.


Check out more health videos at Freezframefilms's Channel & do Subscribe http://goo.gl/pjACXH

* Support My Patreon Fundraising Campaign
To help make it possible for me to continue creating these videos full-time, please consider contributing to my Patreon campaign! https://www.patreon.com/vipinsingh?ty=h

CONNECT US :

Official Website http://goo.gl/hIEXfx
Facebook https://goo.gl/DG6T8K
Dailymotion Channel http://goo.gl/zwZflQ
Twitter https://goo.gl/IW1zML
Google+ https://goo.gl/Cr4SV3
Blog http://goo.gl/gIxH33
Pinterest http://goo.gl/9dlUcA
Tumblr https://goo.gl/tT9Lyh
Health Disclaimer
The information on this channel is designed for educational purposes only. It is not intended to be a substitute for informed medical advice or care.You should not use this information to diagnose or treat any health problems.Please consult a doctor with any questions or concerns you might have regarding your or your child's condition.
Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβ 2015


10 τρόποι για να αποβάλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας

Πράσινο τσάι : Το κλειδί στην αποτοξίνωση
Διαιτητικές συμβουλές αποτοξίνωσης και γενικότερης κάθαρσης του οργανισμού από βλαβερές ουσίες, για αρχάριους…
Νιώθετε υποτονικοί και χωρίς ενέργεια; Έχετε προβλήματα με το δέρμα σας, πόνους και ενοχλήσεις, ή μήπως προβλήματα στη χώνεψη; Μήπως έχετε απομακρυνθεί λιγάκι από τις σχετικά πιο υγιεινές σας συνήθειες τον τελευταίο καιρό; Μήπως τέλος αντιμετωπίζετε δυσκολία στην απώλεια βάρους που τόσο πολύ επιδιώκετε; Μάλλον ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση.
Πρακτική πολλών πολιτισμών, εδώ και αιώνες, ανά τον κόσμο -μεταξύ αυτών και των ινδικών και κινεζικών ιατρικών σχολών- η αποτοξίνωση είναι ουσιαστικά μια διαδικασία χαλάρωσης, καθαρισμού και τροφής του σώματος που ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Αποβάλλοντας και περιορίζοντας τις τοξίνες και τροφοδοτώντας το σώμα με θρεπτικά συστατικά, προστατεύει κανείς την υγεία του από διάφορες παθήσεις και ταυτόχρονα διασφαλίζει γενικότερα ευεξία και υγεία σε ανώτερο επίπεδο.
Το σώμα μας φυσικά έχει τους φυσικούς μηχανισμούς αντιρρόπησης των αρνητικών στοιχείων, απλώς η αποτοξίνωση τους ενισχύει και τους υποβοηθά…

Πώς λειτουργεί η αποτοξίνωση;

Αν κάποιος θέλει να το θέσει εντελώς απλά, η αποτοξίνωση είναι μιας μορφής καθαρισμός του αίματος. Αυτό γίνεται κύρια μέσω της αποβολής από το συκώτι αρνητικών στοιχείων που υπάρχουν στο αίμα. Το συκώτι ξεχωρίζει τις τοξίνες και τις καταστρέφει. Το «τσάκισμα» των τοξινών το αναλαμβάνουν επίσης τα νεφρά, το έντερο, τα πνευμόνια, οι λεμφαδένες και το δέρμα. Ωστόσο, όταν αυτό το σύστημα είναι εκτεθειμένο, οι μη ωφέλιμες ουσίες δεν φιλτράρονται όπως πρέπει και κάθε ίνα του κορμιού «υποφέρει» εξαιτίας αυτού.

Ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης βοηθά τη φυσική-αυτόματη διαδικασία ως εξής:


1) Ξεκουράζει τα όργανα μέσω μιας σχετικής νηστείας


2) Τονώνει το συκώτι ώστε να οδηγήσει τις τοξίνες εκτός σώματος


3) Διευκολύνει την καταστροφή των τοξινών μέσω του εντέρου, των νεφρών και του δέρματος


4) Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος


5) Ανατροφοδοτεί το σώμα με υγιεινά θρεπτικά συστατικά


Η αποτοξίνωση, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, πετυχαίνει γιατί ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κυττάρων, δηλαδή των μικρότερων κυψελών της ανθρώπινης ύπαρξης.


Πώς γνωρίζει κανείς αν χρήζει αποτοξίνωσης;

Πολλοί επιστήμονες συνιστούν αποτοξίνωση τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ένα σύντομο πρόγραμμα αποτοξίνωσης ή γενικής «κάθαρσης» είναι γενικά ασφαλές, και φυσικά ευεργετικό για την υγεία. Ωστόσο, οι γιατροί προειδοποιούν εναντίον της αποτοξίνωσης σε μητέρες που θηλάζουν, σε παιδιά, καθώς και σε ασθενείς με χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις, καρκίνο ή φυματίωση. Και βέβαια χρειάζεται πάντα να γίνεται σε συνεννόηση με κάποιον ειδικό.
Σήμερα, πάντως, με τις τοξίνες να μας περιτριγυρίζουν περισσότερο από ποτέ, η αποτοξίνωση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την ευεξία μας και προκρίνεται σα λύση απέναντι στην ανεξήγητη κούραση, την υποτονικότητα, το ερεθισμένο δέρμα, τις αλλεργίες ή τις χαμηλής σοβαρότητας λοιμώξεις.
Σακούλες κάτω από τα μάτια, διεσταλμένο στομάχι ακόμα και σε ένα κατά τα άλλα αδύνατο σώμα, δυσκολίες στις γυναίκες με τον κύκλο τους ή έλλειψη πνευματικής διαύγειας, είναι επίσης φαινόμενα στην αντιμετώπιση των οποίων συμβάλει η αποτοξίνωση.

Από πού να ξεκινήσετε;

Πρώτα πρώτα, θα ήταν καλό να «ελαφρύνετε» το φορτίο του σώματος σε τοξίνες. Περιορίστε το αλκοόλ, τον καφέ, τα τσιγάρα, την επεξεργασμένη ζάχαρη και τα κορεσμένα λίπη, που λειτουργούν σαν τοξίνες και που εμποδίζουν το σώμα να ανακτήσει δυνάμεις. Επίσης, ελαχιστοποιείστε τα καθαριστικά σπιτιού που έχουν χημική βάση (καθαριστικά επιφανειών, σαμπουάν, αποσμητικά και οδοντόπαστες), και αντικαταστήστε τα με φυσικά προϊόντα που να κάνουν την ίδια δουλειά.

Άλλο αντίβαρο στην καλή υγεία είναι το στρες, που εκκινεί τη διαδικασία ώστε το σώμα σας να εκκρίνει ορμόνες στρες. Μολονότι αυτές οι ορμόνες βοηθούν τη λεγόμενη «ορμή αδρεναλίνης» που χρειάζεστε για να κερδίσετε έναν αγώνα ή να προλάβετε μια προθεσμία στη δουλειά, σε μεγάλο βαθμό δημιουργούν τοξίνες και απομειώνουν τα αποτοξινωτικά ένζυμα που εκκρίνει το συκώτι. Γι’ αυτό θα ήταν καλή ιδέα να «αποτοξινώσετε» τη ζωή σας από το περιττό άγχος ταυτόχρονα με την αποτοξίνωση του σώματός σας από τις τοξίνες. Η yoga, το κινέζικο qigong και ο διαλογισμός, είναι απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να αποβάλετε ένα μέρος του στρες και να γυμνάσετε τις φυσικές και πνευματικές σας άμυνες στο αναπόφευκτο άγχος που φέρνει η ζωή.


Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα αποτοξίνωσης για σας;

Υπάρχουν πολλά προγράμματα και «συνταγές» αποτοξίνωσης, που εξαρτώνται από τις ατομικές σας ανάγκες. Πολλά προγράμματα έχουν επταήμερο σχεδιασμό, καθώς υπάρχει ένας απαραίτητος χρόνος που χρειάζεται για να «καθαρίσει» το αίμα. Ένα από αυτά τα προγράμματα περιέχει λόγου χάρη διήμερη «νηστεία» υγρών, ακολουθούμενη από προσεκτικά σχεδιασμένη πενθήμερη δίαιτα που επιτρέπει στο πεπτικό σύστημα να ξεκουραστεί. Αυτή η μέθοδος δένεται με συμπληρώματα, βότανα, άσκηση και πρακτικές όπως το στεγνό βούρτσισμα του δέρματος και η υδροθεραπεία για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία του αίματος.
Σκοράρετε με: Την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών

Στο πλαίσιο αυτών των μεθόδων, προτείνεται επίσης για 3-7 ημέρες, η κατανάλωση χυμών από φρέσκα φρούτα, ως ένας επιτυχημένος τρόπος αποβολής των τοξινών.

Διάφορες άλλες μέθοδοι αποτοξίνωσης περιλαμβάνουν:

• Προϊόντα ειδικά για τον «κάθαρση», που συνήθως περιέχουν ίνες, βιταμίνες, βότανα και μεταλλικά στοιχεία. Υπάρχουν πολλά ασφαλή τέτοια προϊόντα στην αγορά, με οδηγίες που είναι εύκολες στην εφαρμογή.
• Μια ημέρα την εβδομάδα πλήρη αποχή από το φαγητό και κατανάλωση μονάχα νερού – μια πρακτική που ακολουθούσαν επί αιώνες πολλοί πολιτισμοί.

10 τρόποι για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποτοξινωθεί

Μετά το πρόγραμμα, μπορείτε να αποτοξινώσετε το σώμα σας ημερησίως μέσω δίαιτας, συμπληρωμάτων και γενικότερων πρακτικών που θα εντάξετε στον τρόπο ζωής σας.
1. Κατανάλωση πολλών ινών, μεταξύ αυτών σκούρου ρυζιού και φρέσκων βιολογικών φρούτων. Τεύτλα, ραπανάκια, αγκινάρες, λάχανο, μπρόκολο, σπιρουλίνα και φύκια είναι εξαιρετικά αποτοξινωτικά.
2. Καθαρίστε και προστατέψτε το συκώτι σας καταναλώνοντας βότανα όπως η ρίζα πικραλίδας, η κολλιτσίδα και το γάλα γαϊδουράγκαθου, αλλά και πίνοντας πράσινο τσάι.
3. Λαμβάνετε τακτικά βιταμίνη C, που βοηθά το σώμα να παραγάγει γλουταθειόνη, μια συνθετική ουσία που χρησιμοποιεί το ήπαρ για να απομακρύνει τις τοξίνες.
4. Καταναλώνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα.
5. Αναπνέετε βαθιά, για να επιτρέψετε στο οξυγόνο να κυκλοφορήσει με μεγαλύτερη επάρκεια στο σύστημά σας.
Η πιο κομβική μέθοδος αποτοξίνωσης: Φυσικά η άσκηση

6. Απαλλαγείτε από το στρες μετατρέποντάς το σε ευχάριστα συναισθήματα.
7. Κάντε πράξη την υδροθεραπεία, κάνοντας ένα πολύ ζεστό ντους για πέντε περίπου λεπτά, αφήνοντας το νερό να τρέξει στην πλάτη σας. Συνεχίστε με κρύο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Κάντε τη συγκεκριμένη μετάβαση 3 φορές, και στη συνέχεια μπείτε στο κρεβάτι για 30 λεπτά.
8. Ιδρώστε στην άσκηση ή σε μια σάουνα έτσι ώστε το σώμα σας να αποβάλει περιττές ουσίες μέσω της εφίδρωσης…
9. Βουρτσίστε χωρίς παρουσία υγρού παράγοντα το σώμα σας ή επιχειρείστε αποτοξινωτικά σπα κάτω άκρων ή ποδόλουτρα για να αποβληθούν οι τοξίνες από τους πόρους σας. Ειδικές βούρτσες γι’ αυτή τη δουλειά θα βρείτε σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.
10. Η πιο κομβική μέθοδος αποτοξίνωσης; Φυσικά η άσκηση. Η yoga και το σκοινάκι είναι μια χαρά για μια ώρα την ημέρα. Το qigong πάλι, η πολεμική αυτή τέχνη που βασίζεται σε ένα ιδιαίτερο σύστημα άσκησης για την αποτοξίνωση του οργανισμού, είναι επίσης ό,τι πρέπει.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του