Καταπολέμηση τερηδόνας ουλίτιδας περιοδοντίτιδας και λεύκανση των δοντιών - Σύμμαχος δυο πανίσχυρα βότανα


Ένα όμορφο χαμόγελο με λευκά και υγιή δόντια σίγουρα αποτελεί επιθυμία όλων, καθώς εκτός από την αισθητική του πλευρά, το υγιές στόμα και τα γερά δόντια διευκολύνουν στο να τρώμε καλύτερα και να μιλάμε σωστά, «χτίζοντας» ένα κομμάτι της συνολικής μας ευεξίας. Όλα αυτά, όμως, δεν αποκτώνται και τόσο εύκολα!

Χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και καθαρισμός με τα σωστά προϊόντα, προκειμένου μια γερή και υγιής οδοντοστοιχία να διατηρηθεί και να μην αντιμετωπίζει προβλήματα με το πέρασμα του χρόνου, καταστρέφοντας το χαμόγελό σας. Ένα απλό, τυπικό και πρόχειρο βούρτσισμα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποτελέσει ολοκληρωμένη φροντίδα και προστασία της οδοντοστοιχίας σας κι όσο κι αν τόσα χρόνια επαναπαυόσασταν σε αυτό, οι πιθανότητες είναι το όμορφό χαμόγελό σας να σας εγκαταλείψει όσο δεν δίνετε την απαραίτητη προσοχή στον καθαρισμό των δοντιών σας.
Τι μπορεί να απειλήσει τα δόντια και τα ούλα σας;
Τα προβλήματα που δημιουργούνται στα δόντια και τα ούλα ποικίλλουν και εξαρτώνται τόσο από τη διατροφή σας, όσο και από τη φροντίδα που τους προσφέρετε. Τα πιο σημαντικά είναι τα εξής:
Οδοντική πλάκα: Η πλάκα είναι ένα στρώμα μικροβίων που αναπτύσσεται πάνω στα δόντια, τα ούλα και τα σημεία ανάμεσα στα δόντια. Όταν δεν απομακρύνεται έγκαιρα με τακτικό και σωστό βούρτσισμα, μετατρέπεται σε πέτρα και μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
Τρυγία (πέτρα): Ένα βήμα μετά την οδοντική πλάκα, έρχεται η πέτρα, η οποία ουσιαστικά είναι πλάκα που έχει μείνει για αρκετό διάστημα πάνω στα δόντια κι έχει πλέον γίνει σκληρή. Βρίσκεται ανάμεσα στα δόντια και εκεί που ενώνονται ούλα και δόντια κι εκτός του ότι είναι αντιαισθητική και τις περισσότερες φορές αισθητή, τροφοδοτεί τη συσσώρευση πλάκας και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και σοβαρότερα προβλήματα, όπως ουλίτιδα.
Ουλίτιδα: Πρόκειται για φλεγμονή τον ούλων, η οποία χαρακτηρίζεται από αιμορραγία, ερυθρό χρώμα και διόγκωσή τους στα σημεία ανάμεσα στα δόντια. Προκαλείται από τα μικρόβια που συγκεντρώνονται στα ούλα (πλάκα) και έχει ως αποτέλεσμα κακοσμία και πιο χαλαρή στήριξη των δοντιών.
Τερηδόνα: Είναι η οδοντική νόσος που καταστρέφει το σμάλτο του δοντιού, δηλαδή την εξωτερική του ουσία και δημιουργεί «τρύπες» στο δόντι. Μπορεί να δημιουργηθεί από τη μεγάλη παραμονή οδοντικής πλάκας πάνω στα δόντια και να οδηγήσει σε ευαισθησία του δοντιού ή σε πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως απόστημα, δηλαδή λοίμωξη στη ρίζα του δοντιού.
Περιοδοντίτιδα: Η περιοδοντίτιδα είναι η πιο σοβαρή μόλυνση των δοντιών, καθώς καταστρέφει το μαλακό ιστό και τα οστά που στηρίζουν τα δόντια και μπορεί να οδηγήσει στην απώλειά τους. Όπως σε όλες τις παθήσεις, έτσι και σε αυτή, η ρίζα του κακού είναι η πλάκα.

Τι πρέπει να κάνετε καθημερινά για να προστατέψετε τα δόντια σας;
Εκτός από την αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης ροφημάτων, ποτών και τροφών όπως γλυκά, αμυλούχες τροφές, καφές, τσάι, κρασί, τα οποία «λεκιάζουν» τα δόντια, θρέφουν τα βακτηρίδια και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα όταν δεν υπάρχει μέτρο, το προσεκτικό και σχολαστικό βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα είναι το δυνατό σας χαρτί στη διατήρηση της υγιούς στοματικής υγιεινής. Μαζί με αυτό, όμως, χρειάζεστε και τη βοήθεια των κατάλληλων προϊόντων που θα δράσουν αποτελεσματικά και θα εξασφαλίσουν την υγεία δοντιών και ούλων και θα ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της κατάλληλης οδοντόβουρτσας;
Το τακτικό και σωστό βούρτσισμα είναι το ένα κομμάτι στη διατήρηση της υγείας των δοντιών σας. Το άλλο είναι η επιλογή οδοντόβουρτσας που θα σας βοηθήσει να βουρτσίζετε τα δόντια σας σωστά και ταυτόχρονα θα είναι άνετη στη χρήση. Ποια στοιχεία πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε;
Εργονομική λαβή: Αν η λαβή της οδοντόβουρτσας είναι σωστά σχεδιασμένη και εργονομική, θα διευκολύνει την πρόσβαση στις δυσπρόσιτες περιοχές, θα έχει σταθερό κράτημα και θα είναι άνετη στη χρήση για καλύτερο βούρτσισμα.
Είδος ινών: Σήμερα το είδος των ινών που συστήνεται από τους οδοντιάτρους είναι μαλακής έως μέτριας σκληρότητας ώστε να μην τραυματίζουν τα ούλα. Σημαντικό είναι οι ίνες της οδοντόβουρτσάς σας να έχουν αντίθετες κλίσεις που ανασηκώνουν και απομακρύνουν καλύτερα την πλάκα από τα δόντια, ενώ και οι στρογγυλεμένες τους άκρες είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε, αφού έτσι προφυλάσσεται η αδαμαντίνη και τα ούλα.

Μερικοί τις προτιμούν… ηλεκτρικές
Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες καταφέρνουν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά την πλάκα, προσφέροντας εξαιρετικό μεσοδόντιο καθαρισμό και διεισδύοντας σε δύσκολες περιοχές, λόγω της ταχύτητας με την οποία κινείται η κεφαλή τους και λόγω της ταλάντωσης και της περιστροφικής κίνησής τους, η οποία περιβάλλει το δόντι και το καθαρίζει σωστά. Ανάλογα με την ταχύτητά τους προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα, ενώ μας βοηθούν να μην ασκούμε περισσότερη πίεση απ’ όσο πρέπει στα δόντια μας, αλλά και να τηρούμε το σωστό χρόνο στον καθαρισμό τους με τις ενδείξεις και τους χρονοδιακόπτες που διαθέτουν. Είναι ιδανικές για όσους έχουν κινητικά προβλήματα, για όσους βουρτσίζουν βιαστικά και απρόσεκτα τα δόντια τους με τις κοινές οδοντόβουρτσες, για παιδιά και για όσους θέλουν γενικότερα να απλοποιήσουν τη διαδικασία του βουρτσίσματος των δοντιών, εξασφαλίζοντας καλά αποτελέσματα.

Πώς θα βρείτε την καλύτερη οδοντόκρεμα για εσάς;
Ίσως η επιλογή οδοντόκρεμας μοιάζει εκ πρώτης όψεως με απλή υπόθεση, στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι καθόλου. Η κάθε μία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και συστατικά και απευθύνεται σε συγκεκριμένες ανάγκες. Για να επιλέξετε, λοιπόν, την κατάλληλη για τα δικά σας δόντια, πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τις ανάγκες σας κι έπειτα να ψάξετε τις οδοντόκρεμες που μπορούν να σας τις καλύψουν.
Για πιο λευκά δόντια που θα κάνουν το χαμόγελό σας λαμπερό και φυσικό, θα πρέπει να επιλέξετε μια οδοντόκρεμα με λευκαντικούς παράγοντες, όπως διττανθρακικό νάτριο. Το βούρτσισμα με τέτοιους είδους οδοντόκρεμες εκτός του ότι καθαρίζει τα δόντια σας, τους χαρίζει έξτρα λάμψη που θα σας κάνει να θέλετε να χαμογελάτε συνεχώς!
Για την πρόληψη της τερηδόνας, η οδοντόκρεμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να περιέχει φθόριο, το οποίο κάνει πιο ανθεκτική την αδαμαντίνη απέναντι στη δράση των μικροοργανισμών που προκαλούν τερηδόνα.
Για δράση κατά της ουλίτιδας, η καλύτερη επιλογή είναι μια οδοντόκρεμα με αντιμικροβιακούς παράγοντες, οι οποίοι δρουν κατά της ανάπτυξης μικροβιακής πλάκας. Συστατικά όπως η χλωρεξιδίνη, το triclosan και τα άλατα ψευδαργύρου προσφέρουν την προστασία που χρειάζεστε, σκοτώνοντας τα μικρόβια και αποτρέποντας τον πολλαπλασιασμό τους, θωρακίζοντας την υγεία των δοντιών σας.
Για ευαίσθητα δόντια, η επιλογή οδοντόκρεμας πρέπει να βασιστεί σε συστατικά όπως το κιτρικό κάλιο και το νιτρικό κάλιο. Το αίσθημα δυσφορίας και πόνου σε κάθε επαφή με ζεστό ή κρύο, ξινό ή πικρό σίγουρα δεν σας είναι και πολύ ευχάριστο, γι’ αυτό και τέτοιου είδους οδοντόκρεμες θα προσφέρουν ανακούφιση και προστασία στα ευαίσθητα δόντια σας σε τέτοιες περιπτώσεις.
Για ομοιοπαθητική, θα χρειαστεί να επιλέξετε οδοντόκρεμες με φυτική σύνθεση, που στα συστατικά τους δεν αναγράφεται η μέντα και ο δυόσμος, προκειμένου να συνεχίσετε τη θεραπεία σας χωρίς διακοπές.
Για παιδιά, η οδοντόκρεμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει ήπια συστατικά, εξειδικευμένη σύνθεση, την κατάλληλη δοσολογία φθορίου και να ταιριάζει στην ηλικία του παιδιού σας. Συν τοις άλλοις, οι παιδικές οδοντόκρεμες πρέπει να έχουν ευχάριστη γεύση για τα παιδιά, όπως π.χ. φράουλα, προκειμένου να κάνει το βούρτσισμα των δοντιών γι’ αυτά απόλαυση!

S.O.S Οδοντικό νήμα όποσδήποτε !!!
«Επίμονες» τροφές που μένουν ανάμεσα στα δόντια: πώς θα απαλλαχτείτε από αυτές;
Ξέρουμε όλοι πόσο ενοχλητικό είναι όταν μερικές τροφές «φωλιάζουν» σε διάφορα σημεία που η κοινή οδοντόβουρτσα δεν φτάνει εύκολα. Εκτός, όμως, από ενοχλητικό είναι και επικίνδυνο, αφού τα υπολείμματα αυτά βλάπτουν τα δόντια μας, παράγοντας οξέα που προσβάλλουν την αδαμαντίνη. Γι’ αυτό και χρειάζεται έξτρα δράση, προκειμένου να απαλλαγείτε από αυτά και να διατηρείτε τα δόντια σας καθαρά από κάθε γωνία. Αυτό θα το πετύχετε με:
Μεσοδόντια βουρτσάκια με εργονομικό σχεδιασμό και άνετη λαβή, τα οποία είναι πολύ μικρά βουρτσάκια που «τρυπώνουν» ανάμεσα στα δόντια και διώχνουν κάθε υπόλειμμα και μικροβιακή πλάκα από την περιοχή.
Οδοντικό νήμα, ιδανικό για τις περιοχές όπου το βουρτσάκι ενδεχομένως να μην μπορεί να εισέλθει. Το νήμα εισέρχεται εύκολα ανάμεσα στα δόντια σας και βοηθά στην αφαίρεση της πλάκας.

Μετά το βούρτσισμα… τι;
Σίγουρα θα ήταν όλα πιο εύκολα αν με ένα απλό βούρτσισμα την ημέρα, ολοκληρώναμε τη φροντίδα των δοντιών, ο σωστός καθαρισμός τους, όμως, δεν τελειώνει εκεί. Χρειάζεστε λίγα λεπτά ακόμη, προκειμένου να σιγουρευτείτε ότι ο… εχθρός, δηλαδή η πλάκα, δεν θα αποτελέσει απειλή για το χαμόγελό σας. Αυτό μπορείτε να το εξασφαλίσετε με μια ολιγόλεπτη πλύση με στοματικό διάλυμα. Τα στοματικά διαλύματα συμπληρώνουν –και δεν αντικαθιστούν- το βούρτσισμα των δοντιών, καταπολεμώντας τα βακτήρια της πλάκας και της πέτρας και προσφέροντάς σας την κατάλληλη βοήθεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ούλων. Τα δόντια και τα ούλα σας καθαρίζουν καλύτερα, η ισορροπία του στόματος διατηρείται και αποκτάτε δροσερή αναπνοή που κρατάει για αρκετή ώρα.

Σύμμαχος δυο  πανίσχυρα βότανα 
Προσοχή !!! είναι μόνο για πρόληψη , αν δείτε σημάδια ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας στα δόντια σας απευθυνθείτε επειγόντως άμεσα στον οδοντίατρό σας για θεραπεία 
Πρώτο βήμα: κόβετε ένα κομμάτι φύλλου αλόης και το τρίβετε στα δόντια σας ώστε να αφαιρεθεί από το περίβλημα της.. (η μισό κουταλάκι του γλυκού).Αμέσως μετά, κρατώντας την αλόη στο στόμα σας, βουρτσίζετε τα δόντια σας κανονικά με την οδοντόκρεμα σας. Ακολουθήστε την ενδεδειγμένη διαδικασία που ακολουθείτε ως συνήθως για το πλύσιμο των δοντιών σας. Σταδιακά τα δόντια σας θα γίνουν κατάλευκα ενώ το ωραίο αποτέλεσμα της εξαιρετικής λεύκανσης που θα προκύψει, θα φανεί από την πρώτη φορά. 


Προσοχή όμως! μην τρίβετε τα δόντια σας μόνο με την αλόη αλλά σε συνδυασμό με την οδοντόκρεμα σας! Εάν έχετε περιοδοντίτιδα τότε εκτός από λεύκανση, ενισχύετε και την γενικότερη υγεία των δοντιών σας. Η αλόη καταπολεμά την περιοδοντίτιδα και οπωσδήποτε εκτός από την επιτυχημένη λεύκανση που προσφέρει, ενισχύει την αντίσταση των ούλων σας στις πληγές.
Δεύτερο βήμα: Μετά το πλύσιμο των δοντιών σας, θα πάρετε μερικές σταγόνες βαλσαμέλαιο και θα το απλώσετε στα ούλα σας, σε όλα τα δόντια με τη σειρά. Μην παραλείψετε κανένα ούλο. Το βαλσαμέλαιο ή σπαθόλαδο, είναι ένα εκπληκτικό φάρμακο για το σταμάτημα των πληγών της στοματικής κοιλότητας και των ούλων. 
Ολοκληρώστε την διαδικασία απλώνοντας το και στη γλώσσα. Θα επαναλαμβάνετε πρωί και βράδυ. Αν κινδυνεύετε να χάσετε τα δόντια σας, αυτά τα δύο βήματα θα σας βοηθήσουν να τα σώσετε. Αν όχι, να ξέρετε πάντα ότι ακολουθείτε ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα αν σας γίνει συνήθεια να φροντίζετε με αυτό τον τρόπο τα δόντια σας. Το αντίθετο εξασφαλίζετε την υγεία τους.

Πηγή

Πηγή εικόνων

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του