Ακίνδυνα βιολογικά ζιζανιοκτόνα με φυσικά υλικά - Harmless biological herbicides with natural materials

Φοιτήτριες από τη Θεσσαλία βραβεύτηκαν για το ακίνδυνο ζιζανιοκτόνο που έφτιαξαν
Τρεις σπουδάστριες του ΤΕΙ Θεσσαλίας βραβεύτηκαν για καινοτόμο ζιζανιοκτόνο, φυσικό και ακίνδυνο για τον άνθρωπο, που μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα ζιζάνια.
Συγκεκριμένα, το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Καινοτομίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς “Κυψέλες Καινοτομίας” απέσπασαν τρεις πρώην σπουδάστριες της Σχολής ΣΤΕΓ (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας) του ΤΕΙ Θεσσαλίας, παρουσιάζοντας ένα φυσικό και ακίνδυνο για τον άνθρωπο ζιζανιοκτόνο.
Πρόκειται για τις Αναστασία Λαζαρίδου, Αικατερίνη Συμεωνίδου και Φανή Καρκαντά. Οι δύο πρώτες σπούδαζαν στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και η τρίτη στο Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων.
Οι σπουδάστριες, στο πλαίσιο των πτυχιακών τους εργασιών, ανέπτυξαν μια πρωτότυπη μέθοδο παραγωγής φυσικού και ακίνδυνου για τον άνθρωπο ζιζανιοκτόνου σκευάσματος.
Το σκεύασμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις βιολογικές καλλιέργειες με εξαιρετική αποτελεσματικότητα για όλους τους τύπους των ζιζανιών και χωρίς τις γνωστές αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των χημικών ζιζανιοκτόνων.
Έχει σαν δραστικό συστατικό το ριγανέλαιο, το οποίο ενσωματώνεται σε βρώσιμο φορέα και μετατρέπεται με νανο-τεχνολογική μέθοδο σε σκόνη και “πέρασε” με απόλυτη επιτυχία σε δοκιμές αγρού.

3 Homemade Natural Weed Killer Recipes Tested

Στο πλαίσιο της βράβευσης, οι τρεις σπουδάστριες θα παρακολουθήσουν μαθήματα επιχειρηματικότητας (με αμοιβή, υποτροφία 3.200 ευρώ) και στο τέλος της περιόδου θα τούς γίνει πρόταση από φορείς για μετατραπεί του προϊόντος τους σε εμπορικό.
Η ερευνητική ομάδα, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι δύο επιβλέποντες των πτυχιακών των τριών νεαρών σπουδαστριών, Ιωάννης Βασολάκογλου(γεωπόνος-ζιζανιολόγος) και Κωνσταντίνος Πετρωτός (χημικός μηχανικός/μηχανικός γεωργικών βιομηχανιών) καθώς και ο μηχανικός βιοσυστημάτωνΠασχάλης Γκουτσίδης, έχει προχωρήσει ήδη σε κατοχύρωση της εφεύρεσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ, ενώ βρίσκεται σε τελική φάση και η έκδοση ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας.
Η σημαντικότητα της εφεύρεσης είναι πρόδηλη αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο σκεύασμα στην αγορά για χρήση σε βιολογικές καλλιέργειες και επιπλέον η παραγωγή του συγκεκριμένου σκευάσματος γίνεται με φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία και είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πετρωτός.


Αντιμετωπίστε τα Ζιζάνια με Ξύδι! Ένας Βιολογικός Τρόπος Που Δεν Γνωρίζατε! Διαβάστε Πως!

Υπάρχει ένα ιδιοφυές κόλπο για να μην σκονίζεται το σπίτι σας εύκολα μετά το ξεσκόνισμα. Το μυστικό βρίσκεται στο κλιματιστικό σας και γνωρίζοντάς το θα γλυτώσετε αρκετό χρόνο από το ξεσκόνισμα καθώς δεν θα χρειάζεται να το επαναλαμβάνεται πολύ συχνά. . Τι πρέπει να κάνετε Ανοίξε το κλιματιστικό λίγο πριν ξεκινήσετε το ξεσκόνισμα και αφήστε το ανοιχτό και κατά τη διάρκεια. . Για ποιο λόγο Καθώς ξεσκονίζετε ή σκουπίζετε μεγάλο μέρος της σκόνης πηγαίνει στον αέρα. Όταν τελειώσετε το ξεσκόνισμα η σκόνη που βρίσκεται στον αέρα κατεβαίνει προς τα κάτω και τα έπιπλά σας θα φαίνονται και πάλι σκονισμένα. . Ανοίγοντας το κλιματιστικό πριν και κατά τη διάρκεια του ξεσκονίσματος, όλα τα κατάλοιπα της σκόνης “ρουφούνται» από το φίλτρο του κλιματιστικού.. Έτσι το ξεσκόνισμα έχει πιο βαθύ αποτέλεσμα και δεν θα χρειάζεται να ξεσκονίζετε το σπίτι σας τόσο συχνά. . Έξτρα tip: Μπορείτε να ακολουθήσετε το ίδιο τρικ και στο σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα! . ...


ΠΗΓΗ:
enallaktikos

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του