Ελαιόλαδο το θαυματουργό το καλύτερο αντιγηραντικό καλλυντικό

Ελαιόλαδο το θαυματουργό το καλύτερο αντιγηραντικό καλλυντικό
Θα εκπλαγείς από το πόσο θαυματουργό είναι το ελαιόλαδο και πόσο πιο εύκολη κάνει τη ζωή σου χρησιμοποιώντας το ως προϊόν περιποίησης. Προτίμησε το παρθένο ελαιόλαδο αφού δεν έχει προσμίξεις, αποτελείται από φυσικά συστατικά και περιέχει βιταμίνες Α και Ε, που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες προστατεύοντάς σε από τον ήλιο και τη ρύπανση. Μάθε πώς να περιποιήσαι το σώμα και το πρόσωπο σου απλά με λίγες σταγόνες.
Το Ελαιόλαδο στα βάθη των αιώνων και η εφαρμογή του ως φαρμάκο στην αρχαιότητα
Ήδη από την εποχή του Iπποκράτη το ελαιόλαδο φημιζόταν για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες, ιδιαίτερα δε στις δερματικές παθήσεις. Στην αρχαιότητα, άλλωστε, που δεν γινόταν χρήση σαπουνιού για την προσωπική υγιεινή, οι άνθρωποι άλειφαν τα μαλλιά και το σώμα τους με λάδι ελιάς για να τα καθαρίσουν, να τα αρωματίσουν και να τα κάνουν πιο απαλά. Eπίσης, άλειφαν με αυτό κάποια από τα ρούχα τους για να τους χαρίσουν γυαλάδα.

Η συμβολή του ελαιολάδου στην υγεία.

Ο Ιπποκράτης αναφέρεται σε περισσότερες από 60 διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου. Σήμερα το ελαιόλαδο εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπευτικές ουσίες για την φροντίδα του δέρματος. Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα όπως κρέμες προσώπου και σώματος, lip balm, σαμπουάν, αφρόλουτρα και λάδια για μασάζ. Όπως ιατρικές έρευνες έχουν δείξει το ελαιόλαδο περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά (βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες), βιταμίνες και ανόργανες ουσίες. με αποτέλεσμα να αναζωογονεί το δέρμα και να διεγείρει τη φυσική υγρασία του.


Οι Κρήτες συνδέονται στενά με το ελαιόλαδο, το οποίο χρησιμοποιούσαν, πέραν από τις διατροφικές ανάγκες του και για λόγους αισθητικής, για θρησκευτικές τελετές, ως αλοιφή για το σώμα, ως θεραπευτική ουσία σε φάρμακα, ως λιπαντικό, για την κατασκευή σαπουνιών και ως καύσιμο για λάμπες.

Εθεωρείτο ιερό δέντρο και σύμβολο ζωής, ευημερίας και σοφίας. Γι’ αυτό η προσφορά κλάδου ελαίας είχε σημασία ώς μήνυμα ειρήνης και ανακωχής. Η βασίλισσα Κλεοπάτρα της Αιγύπτου συνήθιζε να κάνει μπάνιο με ελαιόλαδο για να διατηρεί υγιές το δέρμα της. Αποτελεί την βάση της μεσογειακής διατροφής.
Περιέχει κυρίως βιταμίνες Α και Ε, αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες, καροτένια και φλαβονοειδή), ωφέλιμα λιπαρά οξέα μονοακόρεστα και το πολύτιμο λινελαϊκό οξύ κ.ά.


Στον Ιπποκράτειο Κώδικα αναφέρονται πάνω από 60 ιατρικές χρήσεις, ανάμεσά τους η επάλειψη με ελαιόλαδο γυναίκας που είχε αποβάλλει. Ο Ιπποκράτης σύστηνε επίσης τη χρήση του για χρόνιους πυρετούς, αποστήματα, πληγές, καθώς και για την υγιεινή του στόματος και των ματιών. Το έλαιο της αγριελιάς ήταν βέβαια αυτό που θεωρήθηκε θεραπευτικό για την ιατρική.

Στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Μυτιλήνη, άλειφαν με ελαιόλαδο τα στραμπουλήγματα, την έγκυο για να έχει εύκολη γέννα και το νεογέννητο μωρό για τη θεραπεία ερεθισμών του δέρματος.
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται και σήμερα σε καλλυντικά προϊόντα, καθώς ανακουφίζει, αναζωογονεί, ενυδατώνει και διατηρεί το δέρμα λείο. Επίσης είναι ήπιο αντηλιακό και βελτιώνει σημαντικά την υγεία του δέρματος.


Δραστικά συστατικά 
Tο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη E και οι πολυφαινόλες, αλλά και σε χλωροφύλλη (ειδικά το παρθένο ελαιόλαδο). Eπιπλέον, περιέχει και άλλα σημαντικά δραστικά συστατικά, όπως υψηλά ποσοστά βιταμίνης K, αλλά και ιχνοστοιχεία, όπως νάτριο και κάλιο, που είναι ευεργετικά για το δέρμα, και σίδηρο, που κάνει πολύ καλό στα μαλλιά.

Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και περιέχει λινελαϊκό οξύ. Mελέτες έχουν δείξει ότι τα μονοακόρεστα λίπη και η διατροφή με ελαιόλαδο μειώνουν την υπέρταση.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά (πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, καροτένια κ.α.). Γι’ και αυτό και η συχνή κατανάλωσή του μειώνει τον κίνδυνο για έναν αριθμό καρκίνων, όπως του μαστού, του παγκρέατος, του στομάχου, του λάρυγγα, της ουροδόχου κύστεως και του προστάτη.

Τα αντιοξειδωτικά του ελαιολάδου μπορούν να αναστείλουν το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών αποτελώντας παράγοντα επιβράδυνσης της γήρανσης. Εξάλλου, περιέχει περίπου σε κάθε κουταλιά της σούπας το 10% της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά και στην καλή ποιότητα του δέρματος.

Οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν στις σαλάτες και στο μαγείρεμα αρκετό ελαιόλαδο, κινδυνεύουν λιγότερο να πάθουν εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Μπορντό, με επικεφαλής τη Σεσίλια Σαμιέρι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Neurology της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, μελέτησαν σε τρεις πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ), για χρονικό διάστημα πέντε ετών, περίπου 7.600 άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, από τα οποία 148 υπέστησαν εγκεφαλικό σε αυτό το διάστημα.
Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο ελαιόλαδο κατανάλωναν (καθόλου, μέτρια, πολύ). Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανήκαν στην κατηγορία που έκανε την πιο «εντατική» κατανάλωση ελαιολάδου (τόσο σε σαλάτες, όσο και στο μαγείρεμα), είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου λάδι.
«Η έρευνά μας δείχνει ότι πρέπει να υπάρξουν νέες συστάσεις για την ημερήσια διατροφή, ώστε να αποφεύγονται τα εγκεφαλικά στα άτομα άνω των 65 ετών. Τα εγκεφαλικά είναι τόσο συχνά στους ηλικιωμένους και το ελαιόλαδο είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος αποφυγής τους», όπως είπε η Σαμιέρι.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ..

Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει το ελαιόλαδο με μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα, διαβήτη, υψηλή πίεση, υψηλή «κακή» χοληστερίνη, παχυσαρκία κ.α.

Σ' ένα συνοδευτικό σχόλιο στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό, ο ελληνικής καταγωγής Νικόλαος Σκαρμέας, καθηγητής νευρολογίας του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολoύμπια και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, αναφέρει ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια συγκεκριμένα συστατικά του ελαιόλαδου επιφέρουν την προστατευτική δράση τους, ενώ επισημαίνει ότι το ελαιόλαδο έχει και έμμεσα οφέλη, καθώς κάνει πιο νόστιμες τις υγιεινές τροφές. Σημειώνει επίσης ότι μόνο νέες μελλοντικές κλινικές δοκιμές μπορούν να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στα νέα ευρήματα και να οδηγήσουν πιθανώς σε νέες προληπτικές ιατρικές συστάσεις για την αποφυγή του εγκεφαλικού.


Iδιότητες
  • H χλωροφύλλη που περιέχεται στο ελαιόλαδο, λόγω των αυξημένων αντιοξειδωτικών ουσιών που αυτό περιέχει, έχει μεγαλύτερη αντοχή και σταθερότητα στο φως συγκριτικά με άλλα είδη ελαίων. Aν, λοιπόν, αλείψετε με ελαιόλαδο το δέρμα και τα μαλλιά σας, θα τα ωφελήσετε, θα τα προστατέψετε κυρίως από ξηρότητα και θα βελτιώσετε την υφή τους. 
  • Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση που έχουν οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη E, προστατεύεται το δέρμα από πρόωρη γήρανση, αφού «καταπολεμώνται» οι καταστροφικές ελεύθερες ρίζες. Για να διατηρεί το ελαιόλαδο τη διατροφική του αξία, που είναι σημαντικότατη πρώτα από όλα για λόγους υγείας (π.χ. έχει αντιοξειδωτική δράση στα κύτταρα του οργανισμού, ενώ τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει σε μεγάλη επάρκεια βοηθούν στη μείωση της «κακής» χοληστερίνης και στην αύξηση της «καλής», απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών νοσημάτων κ.ά.), είναι καλύτερο να καταναλώνεται ωμό στις σαλάτες και στα φαγητά. 
  • Συμβάλλει στη μείωση της συγκέντρωσης της LDL στο αίμα και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων ενώ προστατεύει τον οργανισμό από τη στεφανιαία νόσο.
  • Επιδρά ευνοϊκά στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος.
  • Ρυθμίζει ενεργά τον μεταβολισμό λόγω της περιεκτικότητας του σε σκουαλένιο.
  • Δεν περιέχει νερό, πρωτεΐνες, γλουτένη υδατάνθρακες, αλάτι ή άλλο πρόσθετο συντηρητικό.
  • Αφομοιώνεται από τον οργανισμό κατά 98%, ενώ διευκολύνει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών από τον οργανισμό.
  • Η σύνθεσή του σε λιπαρά οξέα, και η παρουσία της χλωροφύλλης βοηθά τη λειτουργία του πεπτικού σωλήνα, διεγείρει το ένζυμο παγκρεατική λιπάση, διευκολύνει τις εκκρίσεις της χολής και ευνοεί το μεταβολισμό της ενδογενούς χοληστερίνης. Βελτιώνει την πέψη και βοηθά την καλή λειτουργία του εντέρου.


Χρήσεις 
Λαμβάνοντας το με την διατροφή μας μειώνει την κακή χοληστερίνη και αυξάνει την καλή, προλαμβάνει τις καρδιοαγγειακές παθήσεις, τις παθήσεις του συκωτιού και του στομάχου, ενισχύει τον μεταβολισμό του σακχάρου, προστατεύει από την οστεοπόρωση βοηθώντας στην ανάπτυξη των οστών, επιβραδύνει την γήρανση του οργανισμού λόγω του σκουαλένιου που περιέχει και έχει αντικαρκινική δράση. Είναι υποαλλεργικό και ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και σε θεραπείες περιποίησης δέρματος. Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν αναμιγνύοντάς το με βότανα και αρωματικές ουσίες για μασάζ και θεραπευτικούς σκοπούς.

Επίσης χρησιμοποιείται για παρασκευή σαπουνιών. Τα σαπούνια από λάδι ελιάς επειδή δεν περιέχουν αρώματα και χημικές ουσίες είναι κατάλληλα για μωρά ,για ευαίσθητα δέρματα και δέρματα με παθήσεις, όπως ψωρίαση, έκζεμα και αλλεργίες.

Τα καλλυντικά που περιέχουν ελαιόλαδο είναι άριστα για την θρέψη του ξηρού κυρίως δέρματος, του γηρασμένου, γιατί έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και διατηρούν την ελαστικότητα, την υγρασία και την σφριγηλότητα του δέρματος. Τα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα που περιέχουν εμποδίζουν την απώλεια νερού από το εσωτερικό του δέρματος(αφυδάτωση) ενώ αποτρέπουν την είσοδο τοξινών από την επιδερμίδα. Η βιταμίνη Ε και τα αμινοξέα που περιέχουν βοηθούν τον σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.
Προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση, ενισχύουν την άμυνα του δέρματος και λειαίνουν τις λεπτές γραμμές. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το ελαιόλαδο έχουν την ικανότητα να διεγείρουν την κυτταρική λειτουργία για ανανέωση και ανάπλαση δέρματος. Το δέρμα αποκτά λεία υφή, με φωτεινότητα και λάμψη!

Οι ιστοί αναζωογονούνται, η επιδερμίδα γίνεται πιο ανθεκτική στην επίθεση των ελευθέρων ριζών εμποδίζοντας την πρόωρη γήρανση και βοηθά στην διατήρηση της καλής ποιότητας του δέρματος. Ακόμα το μασάζ με λάδι ελιάς στο τριχωτό της κεφαλής θρέφει και ενυδατώνει τα μαλλιά, χαρίζοντάς τους λάμψη και στιλπνότητα.

Αποτρέπει την δημιουργία πιτυρίδας και καταπολεμά την ξηροδερμία της κεφαλής. Λίγο ελαιόλαδο με αλάτι θαλασσινό, αναμιγνύοντάς τα έχουμε ένα πολύ καλό πήλιγκ για το σώμα και ειδικά για τις σκληρύνσεις, αγκώνες, φτέρνες και γόνατα. Σε ένα μπόλ με χλιαρό ελαιόλαδο εάν αφήσουμε τα χέρια μας για λίγη ώρα και τα νύχια θα δυναμώσουν και το δέρμα των χεριών θα γίνει βελούδινο. Το «χρυσό υγρό» όπως το αποκαλούσε ο Ιπποκράτης είναι ένα πολύτιμο προϊόν της φύσης με άριστες αντιγηραντικές ιδιότητες.


Ελαιόλαδο Ελιξίριο ομορφιάς
Η σχέση του με τον καλλωπισμό μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή όσο στην αρχαιότητα, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματική. Δες παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το μοναδικό φυτικό προϊόν ως ελιξίριο ομορφιάς:
  • Για ντεμακιγιάζ ή καθαρισμό προσώπου: Στάζεις λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκουπίζεις με αυτό όλο το πρόσωπο – αν θέλεις και τον λαιμό. Ξεπλένεις με λίγο αφρό σαπουνιού με βάση το ελαιόλαδο ή το χαμομήλι και χλιαρό νερό. Αυτό αποτελεί μία πλήρη περιποίηση προσώπου.
  • Για βελούδινη επιδερμίδα: Βουτάς τις άκρες των δακτύλων σου σε ελαιόλαδο και κάνεις μασάζ στο πρόσωπο και τον λαιμό, μέχρι το λάδι να απορροφηθεί τελείως από το δέρμα. Μετά από μια ώρα ξεπλένεις με άφθονο νερό και λίγο αφρό λευκού σαπουνιού από ελαιόλαδο. Όσο πιο τακτικά επαναλαμβάνεις τη διαδικασία μέσα στην εβδομάδα, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις. Ισχύει για κάθε ηλικία (από την εφηβεία έως τα… ήντα) και κάθε τύπο δέρματος. Προλαβαίνει και τις ρυτίδες.
  • Για περιποίηση νυκτός: Τουλάχιστον μία ώρα πριν ξαπλώσεις, αλείφεις το πρόσωπό σου με ένα μείγμα ίσης ποσότητας ελαιόλαδου και χυμού λεμονιού. Το αφήνεις να δράσει και, πριν κοιμηθείς, το ξεπλένεις με άφθονο νερό. Αυτό ωφελεί στην ανανέωση των κυττάρων κατά τη διάρκεια του ύπνου και χαρίζει σφριγηλή επιδερμίδα.
  • Για απαλά χέρια: Κάνεις μασάζ με χλιαρό ελαιόλαδο τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα και το αφήνεις να απορροφηθεί. Μετά ξεπλένεις τα χέρια με χλιαρό νερό και τα σκουπίζεις απαλά.
  • Για γερά νύχια: Μουσκεύεις ένα κομμάτι βαμβάκι ή μια μπατονέτα σε ελαιόλαδο και κάνεις απαλό μασάζ στα νύχια χεριών και ποδιών αφήνοντάς το να απορροφηθεί. Τα νύχια σου σιγά-σιγά θα δυναμώσουν και θα λάμψουν. Αυτή είναι επίσης μια καλή προετοιμασία για μανικιούρ ή πεντικιούρ.
  • Για πίλινγκ σώματος: Αναμιγνύεις ελαιόλαδο με χοντρόκοκκο αλάτι και τρίβεις με αυτό όλο το σώμα. Αυτή η διαδικασία θα σου δώσει αναζωογόνηση και ευεξία, έστω και αν γίνει με σκέτο λάδι. Μην ξεχνάς ότι οι αθλητές στην αρχαία Ελλάδα άλειφαν το σώμα τους με ελαιόλαδο πριν από τους αγώνες για να ζεστάνουν και να δυναμώσουν τους μυς τους, ενώ η επάλειψή του στο σώμα ήταν διαδεδομένη επίσης τόσο για θεραπευτικούς όσο και για καλλυντικούς σκοπούς.
  • Για μαλακά, λαμπερά μαλλιά: Όταν τα μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα, θαμπά και ξηρά από διάφορες τεχνικές εργασίες, αρκεί ένα μασάζ με ελαιόλαδο από τη ρίζα μέχρι την άκρη της τρίχας – τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα – αφήνοντας το λάδι στα μαλλιά όσο περισσότερο χρόνο μπορείς. Εναλλακτική περιποίηση προσφέρει και η γνωστή μάσκα με χλιαρό ελαιόλαδο, στο οποίο μπορείς να προσθέσεις τον χυμό μισού λεμονιού (ρώτησε μόνο την κομμώτριά σου αν το λεμόνι επηρεάζει τη βαφή). Απλώνεις καλά το μείγμα στα μαλλιά σου και τα καλύπτεις για μισή ώρα με μια πλαστική κουκούλα. Στη συνέχεια λούζεσαι με ένα απαλό φυτικό σαμπουάν.
  • Ως κρέμα ματιών: Κάθε βράδυ βάλε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στην περιοχή γύρω από τα μάτια, αντί για κρέμα.
  • Ισχυρό αντιγηραντικό: Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, γι΄ αυτό και αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά αντιγηραντικά προϊόντα της φύσης.

Ελαιόλαδο και φυσικά καλλυντικά  Γενικό Λυκειο Κατω Αχαίας

Απλές συνταγές με λάδι ελιάς

Λάδι ελιάς για θρέψη των μαλλιών: Aναμείξτε 50 ml λάδι ελιάς και 50 ml δαφνέλαιο. Περάστε το στα μαλλιά σας πριν το λούσιμο (αν οι ρίζες σας είναι πολύ λιπαρές, βάλτε το προς τις άκρες των μαλλιών), τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε το λάδι να δράσει για μισή ώρα. Mετά λουστείτε κανονικά. Mπορείτε να κάνετε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα σε περιόδους που νιώθετε ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται θρέψη και τόνωση.

Λάδι για σκασμένα χέρια ή ξηρότητα στην επιδερμίδα: Tο λάδι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όσα σημεία του σώματος αντιμετωπίζουν ξηροδερμία ή σκασίματα. Kαλύτερα να το χρησιμοποιείτε βράδυ, πριν τον ύπνο. Aναμείξτε 50 ml λάδι ελιάς, 50 ml λάδι καλέντουλας και προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριανταφυλλόξυλο.

Για χείλη που έχουν σκάσει: Eνυδατώστε τα το βράδυ με λίγο ελαιόλαδο.
Λάδι για την ενδυνάμωση των βλεφαρίδων και για ντεμακιγιάζ: Aναμείξτε ίσες ποσότητες από λάδι αμυγδάλου και λάδι ελιάς και φτιάξτε ένα μείγμα ελαίων για άψογο ντεμακιγιάζ, αλλά και για θρέψη των βλεφαρίδων. Θα σας ενθουσιάσει όταν δείτε πόσο καλά και απαλά καθαρίζει!

Για την περιοχή των ματιών: Mπορείτε, όταν δεν χρησιμοποιείτε κάποια κρέμα, να βάζετε με ένα βαμβάκι λίγο ελαιόλαδο στην περιοχή που κάνει την εμφάνισή του το «πόδι της χήνας», δηλαδή οι πλαϊνές ακτινωτές ρυτίδες έκφρασης.

Πέλματα: πολλοί από εμάς υποφέρουμε από σκληρά πέλματα και πατούσες και η ελαφρόπετρα δεν τα μαλακώνει όσο θα ήθελες. Τρίψε λίγο ελαιόλαδο στα σημεία που είναι πιο άγρια και κοιμήσου για να έχουν χρόνο να ‘θεραπεύσουν’ το πόδι.

Σώμα: σίγουρα θα βρεις λίγο χρόνο για ένα χαλαρωτικό, αγχολυτικό αφρόλουτρο! Πρόσθεσε μερικές κουταλιές ελαιόλαδου στο νερό για να μαλακώσει και να ενυδατωθεί το δέρμα σου. Αν και σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει μία φορά αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα και γιασεμί για έξτρα άρωμα!

Νύχια: επειδή ανήκει σε ένα από τα φετίχ των γυναικών, δεν είναι ανάγκη να τρέχεις στην αισθητικό σου κάθε φορά που βγάζεις παρανυχίδες! Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου και βύθισε τα ‘τραυματισμένα’ νύχια σου σε ένα μπολ με ζεστό ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι. Θα μαλακώσουν αμέσως και θα είναι πιο εύκολο να αφαιρέσεις πετσάκια αλλά και να γίνουν και πάλι υγιή.


Συνταγές με λάδι ελιάς

Μάσκα για ξηρά μαλλιά
Θα χρειαστείτε:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
3-4 κ.σ. χλιαρό γάλα (ή κρέμα γάλακτος)
Οδηγίες
Ανακατεύετε το γάλα με το μέλι μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτετε το λάδι. Απλώνετε το μείγμα στα μαλλιά και τα τυλίγετε με μια ζεστή πετσέτα για 30 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και τα λούζετε. Για λαμπερά μαλλιά ξεβγάλτε τα με κρύο νερό, στο οποίο έχετε διαλύσει μια κουταλιά μηλόξιδο.

Μάσκα προσώπου για κανονικό δέρμα
Θα χρειαστείτε:
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμαρίσιο μέλι
Οδηγίες
Ανακατεύετε τα υλικά, απλώνετε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό για 20 λεπτά και αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

Ενυδατική για τα χέρια
Θα χρειαστείτε:
1 μπολάκι χλιαρό γάλα
1 κ.σ. λάδι ελιάς
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη (ή λευκή)
Οδηγίες
Ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη και με το μίγμα τρίβετε ελαφρά τις παλάμες, τα νύχια και τους καρπούς. Σκουπίζετε καλά, ξεπλένετε και βάζετε τα χέρια για 10’ στο μπολάκι με το χλιαρό γάλα.
Το μυστικό

Ενυδατική για το δέρμα Πως ενυδατώνω και αναζωογονώ το δέρμα μου; Αναμειγνύω 100 ml ελαιόλαδο με 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και κάνω ένα ελαφρύ μασάζ μετά το ντους. Τονώνει, τρέφει και ενυδατώνει το δέρμα μου απόλυτα.

Tip!
Tο λάδι ελιάς που θα χρησιμοποιηθεί στις συνταγές για την επιδερμίδα πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας, ώστε να είναι απολύτως απαλλαγμένο από χημικές και άλλες επιβαρυντικές ουσίες.


7 καλλυντικά που μπορείς να αντικαταστήσεις με ελαιόλαδο
Για το ντεμακιγιάζ – ειδικά γύρω από τα μάτια: Βουτήξτε ένα κιού-τιπ σε λίγο λάδι και απλώστε ταμποναριστά γύρω από τα μάτια για να ξεφορτωθείτε μολύβι και eye-liner.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε και τους ερεθισμούς από το απρόσεχτο τρίψιμο.

Για τα νύχια: Απλώστε λίγο λάδι στα πετσάκια και τα νύχια για θρέψη και ενδυνάμωση σε βάθος.

Το conditioner: Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με μία κουταλιά της σούπας λάδι από το φυτό χοχόμπα (ζητήστε το στο φαρμακείο) και απλώστε καλά σε στεγνά μαλλιά, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Αφήστε για 30 λεπτά και λουστείτε κανονικά. Μεταξένια μαλλιά, here we come.

Την ενυδατική: Ρίξτε ελαιόλαδο σε λίγο βαμβάκι και απλώστε ταμποναριστά σε όλο το πρόσωπο, μετά το μπάνιο. Αφήστε το μέχρι να απορροφηθεί όλο.

Τη μάσκα ομορφιάς σου: Την τέλεια μάσκα ομορφιάς δεν θα τη βρείτε στο φαρμακείο:
Αναμίξτε ένα κρόκο αυγού με μία κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο (μπορείτε να προσθέσετε και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού). Εφαρμόστε σε καθαρό πρόσωπο για 5-10 λεπτά.
Ξεπλύνετε πρώτα με ζεστό, ύστερα με κρύο νερό (για να κλείσουν οι πόροι).

Το αφρόλουτρο: Το μυστικό ομορφιάς της Σοφία Λόρεν ήταν ένα: Το μπάνιο με ελαιόλαδο.
Η μέθοδος απλή: Ρίξτε 5 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο σε μπανιέρα γεμάτη με νερό.
Καθίστε μέσα για 20 λεπτά με μισή ώρα.

Τον αφρό ξυρίσματος: Το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη εναλλακτική του – και το δέρμα γίνεται πιο απαλό από ποτέ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΥΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ !!! ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ !!! 
ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ, ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ
 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Πηγή
http://gnominews.gr/
http://www.vita.gr/beauty/doityourself/arthro/2090/ladi-elias-ena-diaxroniko-kallyntiko/
http://cretalicious.gr/cretan-diet-and-health-gr/olive-oil-for-your-skin-gr/
http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=37780&subid=2&pubid=1857666
http://bimag.gr/elaiolado-epta-kallyntikes-xrhseis/
http://www.onmed.gr/omorfia/story/325587/elaiolado-sto-prosopo-to-apolyto-mystiko-omorfias
http://www.vita.gr/beauty/doityourself/arthro/2436/abokanto-plhrhs-trofh-gia-to-derma/
http://www.foodbites.eu/j15/food-lovers/istories/1449-2012-12-02-21-06-54

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του