10 σπιτικές συνταγές για αντιγηραντικές κρέμες προσώπου

10 σπιτικές συνταγές για αντιγηραντικές κρέμες προσώπου 
Ξοδεύετε υπερβολικά χρήματα σε κρέμες, scrub και μάσκες ομορφιάς; Επειδή οι εποχές που διανύουμε δεν είναι για περιττά έξοδα, φτιάξτε μόνες σας, από φυσικά και πολύ οικονομικά προϊόντα, την δική σας ενυδατική αντιγηραντική μάσκα!

Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται σταδιακά, (ΔΙΑΒΑΣΕ το άρθρο : Κολλαγόνο μια πολύπλευρη αντιμετώπιση ) κάνοντας τη διαθέσιμη ποσότητά του ανεπαρκή και καθένα από τα συστήματα που στηρίζει μπορεί να επηρεαστεί. Το αποτέλεσμα είναι οι πόνοι στις αρθρώσεις, η χαλάρωση των μυών, η δυσκολία στην κίνηση, οι ρυτίδες στο δέρμα, η κακή όραση, τα εύθραυστα οστά και οι ασθένειες που συνδέονται με το γήρας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι αρκετές από τις παθήσεις ή ασθένειες που εμφανίζονται σε έναν οργανισμό μπορεί να οφείλονται στην έλλειψη κολλαγόνου.

# Διαβάστε προσεκτικά την παρακάτω προειδοποίηση
Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. 
Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.
Οδηγίες χρήσης των βοτάνων Τα φαρμακευτικά βότανα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού, κυρίως από όσους παίρνουν άλλα φάρμακα ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και από τις εγκύους, τις θηλάζουσες και βέβαια τα παιδιά και τους εφήβους. Τα φαρμακευτικά βότανα δεν αποτελούν πανάκεια, ούτε πρέπει να τα καταναλώνουμε χωρίς μέτρο και με την προσδοκία ότι θα γιατρέψουν όλες τις ασθένειες. Οτιδήποτε είναι φυσικό δεν σημαίνει ότι είναι και απολύτως ασφαλές. Έτσι, τα φαρμακευτικά φυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση και βάσει των συμβουλών των ειδικών, που τα γνωρίζουν καλά. 
Δοσολογία Οι ποσότητες στις οποίες μπορούμε ή πρέπει να καταναλώνουμε τα φαρμακευτικά φυτά είναι πολύ δύσκολο να καθοριστούν με ακρίβεια. Η σωστή δοσολογία εξαρτάται κάθε φορά από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η σωματική διάπλαση, η ασθένεια του ατόμου που τα καταναλώνει, καθώς επίσης και από το αν παίρνει άλλα φάρμακα ή αν έχει και άλλα προβλήματα υγείας. Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι δεν είναι όλα τα βότανα, από όπου κι αν προέρχονται, της ίδιας δραστικότητας, καθώς αυτή ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, καλλιέργειας, συγκομιδής, αποξήρανσης, φύλαξης κ.λπ. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι μία επαρκής ποσότητα για έναν ενήλικο που έχει λάβει υπόψη όλες τις αντενδείξεις είναι ένα φλιτζάνι έγχυμα ή αφέψημα τη φορά. Για περισσότερες συμβουλές, ή για συστηματική χρήση, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας.
Οι μορφές των βοτάνων Αφέψηµα : Το φυτό βράζει μαζί με το νερό, συνήθως για 5-10΄, και στη συνέχεια το διηθούμε. Χρησιμοποιείται για τα ξυλώδη μέρη, όπως οι ρίζες ή οι φλοιοί.
Έγχυµα : Είναι μέθοδος που ενδείκνυται για τα φύλλα, τα άνθη και τα πέταλα, αλλά όχι για τις ρίζες. Επίσης, χρησιμοποιείται και όταν δεν θέλουμε να φύγουν τα πτητικά συστατικά, όπως στις περιπτώσεις των αρωματικών φυτών. Για να το παρασκευάσουμε, βράζουμε το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βότανο. Κατόπιν, αφήνουμε το μείγμα έτσι για 5-10΄ και στη συνέχεια το διηθούμε. 
Πού βρίσκουμε τα δραστικότερα : Είναι διαδεδομένη η λανθασμένη άποψη ότι τα άγρια φυτά είναι πιο δραστικά από τα καλλιεργούμενα. Όταν στα καλλιεργούμενα φυτά οι ποικιλίες που καλλιεργούνται, η περιποίηση των φυτών και η εποχή συλλογής, η φύλαξη (μέρη σκοτεινά και όχι υγρά) και η αποξήρανση (όταν χρειάζεται) είναι σωστές, τότε δεν παρατηρούνται ουσιαστικές διαφορές από τα άγρια. Επίσης, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τα βότανα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός χρόνου από τη στιγμή της συλλογής τους.
**Απόσπασμα από άρθρο του https://www.vita.gr/ σε συνεργασία με δρ. ΕΛΕΝΗ ΣΚΑΛΤΣΑ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
#

Δυστυχώς, το κολλαγόνο δεν μπορούμε να το λάβουμε άμεσα από καμία τροφή. Το υδρολυμένο κολλαγόνο έρχεται να δώσει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρά αμινοξέα που βοηθούν την παραγωγή νέου κολλαγόνου στο σώμα. Τα αμινοξέα αυτά απορροφούνται γρήγορα από τον οργανισμό και χρησιμοποιούνται ως δομικά στοιχεία για την παραγωγή νέου κολλαγόνου.
Η γήρανση της επιδερμίδας είναι θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες. Γι' αυτό και μέλημά μας είναι να την φροντίζουμε και να την περιποιούμαστε με εξειδικευμένα καλλυντικά, τα οποία βέβαια κατά κανόνα κοστίζουν! Ένας πολύ οικονομικότερος, φυσικός και πιο ευεργετικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι ρυτίδες είναι οι σπιτικές κρέμες και μάσκες... που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας, με θρεπτικά υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας, και τα οποία είναι γνωστά για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες.

1. Αντιγηραντική κρέμα με μήλο

Υλικά:

1 μήλο χωρίς κουκούτσια και φλούδες
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ροδόνερο

Εκτέλεση:
Πολτοποιήστε το μήλο μαζί με το ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το μείγμα σε μπεν μαρί και, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατέψτε το να ζεσταθεί. Αφού δέσει το μείγμα, ρίξτε το ροδόνερο και αφήστε το για λίγα λεπτά ακόμα στο μπεν μαρί. Αδειάστε την κρέμα σε ένα καθαρό δοχείο και φυλάξτε την στο ψυγείο.

Σημείωση: : Το μήλο περιέχει βιταμίνες Α και C οι οποίες συντελούν στη φυσική διέγερση του κολλαγόνου και δίνουν απίστευτη λάμψη στην επιδερμίδα. Έτσι, λοιπόν, θεωρείται ισχυρό αντιοξειδωτικό, τονωτικό και αντιγηραντικό!

Προσοχή! Αποφύγετε να αλείψετε την μάσκα, στη περιοχή γύρω από τα μάτια.

2. Αντιγηραντική μάσκα με σταφύλι και καρότο

Υλικά:

2 κ.σ. γλυκομπίζελο
1 κ.σ. έλαιο νυχτολούλουδου
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού
1/2 φλ. χυμός καρότο

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Απλώνετε στο πρόσωπο για 30 λεπτά. Ξεπλένετε με δροσερό νερό.

Σημείωση:  To καρότο είναι πλούσιο σε β-καροτίνη και είναι εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό για την επιδερμίδα. Το σταφύλι περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών.

Προσοχή! Αποφύγετε να αλείψετε την μάσκα, στη περιοχή γύρω από τα μάτια.

3. Αντιρυτιδική κρέμα με βούτυρο κακάο, βερίκοκο και σησαμέλαιο

Υλικά:

1 κ.σ βούτυρο 1 κακάο
1/2 κ.σ. μέλι
2 σταγόνες έλαιο βερίκοκου
2 σταγόνες λάδι σησαμέλαιο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμείξτε τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια πολύ καλή κρέμα. Απλώστε στο πρόσωπό σας απαλά με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας και αφήστε την μέχρι να "απορροφηθεί".

Σημείωση:  Το βούτυρο κακάο περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες ενώ βοηθάει στην εξάλειψη των ουλών, διαφόρων σημαδιών, των μαύρων κύκλων και φυσικά των ρυτίδων.

Προσοχή! Αποφύγετε να αλείψετε την μάσκα, στη περιοχή γύρω από τα μάτια.

4.Αντιγηραντική μάσκα με μέλι και γάλα

Υλικά:

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
1/2 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. άργιλο
1 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση:
Αφού βάλετε τα υλικά στο μπολ και τα ανακατέψετε καλά, βάζετε στο πρόσωπο το μείγμα για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια το αφαιρείτε με μπόλικο χλιαρό νερό.

Σημείωση:  Το μέλι είναι αντιοξειδωτικό, διεγείρει την παραγωγή νέων κυττάρων και συμβάλει στην αποβολή νεκρών ιστών. Το λεμόνι βοηθάει στην αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

Προσοχή! Αποφύγετε να αλείψετε την μάσκα, στη περιοχή γύρω από τα μάτια.


5. Αντιγηραντική μάσκα με αυγό και αβοκάντο

Υλικά:

1 κ.σ. μέλι
1 κρόκος αυγού
1 κ.σ. πολτοποιημένο αβοκάντο
1 κ.σ. τζέλ αλόης
1 κάψουλα βιταμίνης Ε

Εκτέλεση:
Αναμίξτε τα υλικά και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Η μάσκα είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος και έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Σημείωση:  Το αβοκάντο περιέχει δραστικές αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη Ε βοηθάει στην αναδόμηση, τη θρέψη και την αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Προσοχή! Αποφύγετε να αλείψετε την μάσκα, στη περιοχή γύρω από τα μάτια.

6. Αντιγηραντική κρέμα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι
Υλικά:

5 πράσινα σταφύλια
1 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ
1 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. ελαοόλαδο 0,3 εξτρά παρθένο

Εκτέλεση:
Πολτοποιείστε τα σταφύλια. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο. Διατηρείτε και στο ψυγείο για λίγες μέρες σε ένα δοχείο με καπάκι.

Σημείωση:  Το ελαιόλαδο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και θεωρείται ως ένα από τα πιο καλά δραστικά συστατικά σπιτικών κρεμών για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος

Προσοχή! Αποφύγετε να αλείψετε την μάσκα, στη περιοχή γύρω από τα μάτια.

7. Σπιτική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με βούτυρο κακάο, μέλι, βερίκοκο και σησαμέλαιο.

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κακάο
1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
2 σταγόνες έλαιο βερίκοκου
2 σταγόνες λάδι σησαμέλαιο

Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα μπολ αναμείξτε τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια πολύ καλή κρέμα.
Απλώστε στο πρόσωπό σας απαλά με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας και αφήστε την μέχρι να “απορροφηθεί”.

Σημείωση:  Το βούτυρο κακάο είναι ένα συστατικό που περιέχεται σε πολλές συνταγές για σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου. Αυτό συμβαίνει επειδή το βούτυρο κακό περιέχει πολλά θρεπτικά για την επιδερμίδα συστατικά. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων περιέχει και αντιοξειδωτικά (τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες) αλλά και βιταμίνες Ε και Κ.
Το βούτυρο κακάο είναι επίσης γνωστό ότι βοηθάει στην εξάλειψη των ουλών, διαφόρων σημαδιών, των μαύρων κύκλων και φυσικά των ρυτίδων. Τέλος, το βούτυρο κακάο έχει πολύ καλές επουλωτικές ιδιότητες. Από την άλλη πλευρά το μέλι, το οποίο στη συντριπτική του πλειοψηφία περιέχει φρουκτόζη και γλυκόζη (περίπου 75%-80%) είναι ένα συστατικό που βοηθάει πάρα πολύ στην ενυδάτωση του προσώπου. Όσον αφορά το βερίκοκο, αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α. Επίσης περιέχει βιταμίνες Β1, Β2 και C.
Τέλος το σησαμέλαιο είναι ένα προϊόν εξαιρετικής βιολογικής αξίας. Παρακάτω παρουσιάζουμε τη συνταγή για το πώς να φτιάξετε μια σπιτική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με τα παραπάνω υλικά.

Προσοχή! Αποφύγετε να αλείψετε την μάσκα, στη περιοχή γύρω από τα μάτια.

8. Σπιτική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με  ελαιόλαδο, μέλι και κανέλα
Από την κυρία Μαίρη Παναγάκου, σύμβουλος ομορφιάς.

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη½ κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής:
Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ½ κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη , και Ανακατέψτε καλά και όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε την για 20 λεπτά και στο τέλος, ξεπλυθείτε με μπόλικο κρύο νερό.

Σημείωση:  Να ξέρετε ότι πολλοί μιλώντας για το μέλι και την κανέλα, αναφέρουν ότι είναι δυο συστατικά τρόμος για τις βιομηχανίες καλλυντικών!
Το μέλι, είναι πλούσιο σε σάκχαρα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Έχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Ενυδατώνει, καταπραΰνει και δρα ως μαλακτικό για το δέρμα γι΄αυτό και θεωρείται ιδανικό για την εμφάνιση του δέρματος.
Η κανέλα, εκτός από την μαγειρική χρησιμεύει στην Ιατρική για θεραπευτικούς λόγους αλλά και στην κοσμετολογία για αισθητικούς. Οι ιδιότητες της οφείλονται στα αιθέρια έλαια, την κινναμαλδεϋδη, την κινναμωμική αλκοόλη και στις αρωματικές ουσίες που περιέχει ο φλοιός του φυτού. Έχει αντισηπτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.
Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ καθώς και βιταμίνη Ε, συστατικά τα οποία θεωρούνται πολύ ενυδατικά αλλά ταυτόχρονα και αντιγηραντικά.

Προσοχή! Αποφύγετε να αλείψετε την μάσκα, στη περιοχή γύρω από τα μάτια.


9. Σπιτική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με σπόρους γλυκάνισου
Αυτό το ισχυρό καρύκευμα έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις ρυτίδες και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Είναι εντελώς φυσικό, φθηνό και ασφαλές στη χρήση, ενώ τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν!

Υλικά:

1 χούφτα σπόρους γλυκάνισου
1 φλιτζάνι νερό
1 μικρή κατσαρόλα
Οδηγίες:

Τρόπος παρασκευής:

Ετοιμάστε το τσάι από τους σπόρους γλυκάνισου. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια στραγγίξτε το. Αποθηκεύστε το υγρό σε ένα γυάλινο δοχείο.
Πως να το χρησιμοποιήσετε: Κάθε πρωί, πλύνετε το πρόσωπό σας με το τσάι γλυκάνισου, ιδιαίτερα στα σημεία όπου εμφανίζονται οι ρυτίδες.
Το τσάι γλυκάνισου έχει την ικανότητα να αναγεννά τα κύτταρα του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Επίσης, θα κάνει το δέρμα σας απαλό και λείο! Μόλις δοκιμάσετε αυτό το φυσικό προϊόν, ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά ακριβά προϊόντα ομορφιάς!
Credits: Healthy Food Team


10. Σπιτική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με αυγό αμυγδαλέλαιο και μέλι
Αποτελείται μόνο από φυσικά συστατικά και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα μέσα σε 7 ημέρες. Όσοι την έχουν ήδη δοκιμάσει και εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν έχουν μείνει έκπληκτοι από τα αποτελέσματα.
Η συνταγή είναι πολύ απλή, γι’ αυτό μην διστάσετε να τη δοκιμάσετε!
Υλικά:

1 κρόκος αυγού
2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
μισή κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού βαζελίνη

Τρόπος παρασκευής
Βάλτε τη βαζελίνη σε ένα μπολ και ανάψτε την κουζίνα. Λιώστε τη βαζελίνη στον ατμό για αρκετά λεπτά.
Βγάλτε το μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο των 50 ml.

Χρήση Απλώστε την κρέμα στο δέρμα σας με ήπιο μασάζ αφού προηγουμένως το έχετε πλύνει.
Αφήστε τη να δράσει για 25-30 λεπτά πριν την αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας βρεγμένο χαρτομάντιλο ή βαμβάκι εμποτισμένο σε μεταλλικό νερό.

Σημείωση: Δεδομένου ότι η κρέμα χρειάζεται 1 ώρα για να απορροφηθεί από το δέρμα, βάλτε τη το βράδυ 2 ώρες πριν πάτε για ύπνο.
Φυλάξτε την κρέμα στο ψυγείο.
Όταν τελειώσει και αν μείνετε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, φτιάξτε άλλη μια δόση.
Φροντίστε να μην παρασκευάσετε πολύ μεγάλη ποσότητα, διότι μπορεί να χαλάσει πριν προλάβετε να τη χρησιμοποιήσετε όλη.2

https://www.boro.gr/3203/ftiaxe-antigirantiki-krema-me-fthina-ulika
https://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1188400/ftiaxte-monh-sas-fysikes-antighrantikes-kremes.html
https://www.mama365.gr/14846/6-spitikes-syntages-gia-antighrantikes-kremes-pr.html
https://www.mystikaomorfias.gr/Catalog/index.php?main_page=document_general_info&products_id=3883
https://www.spitikeskremes.gr
https://www.boro.gr/3203/ftiaxe-antigirantiki-krema-me-fthina-ulika
https://www.linelife.gr/
https://nakedtruth.gr/
https://www.spitikeskremes.gr/
https://www.dynamikhgynaika.gr/prosopo/spitikes-antirytidikes-kremes-proswpoy/

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του