Διαδώστε το παντού χωρίς τη μέλισσα δεν υπάρχει ζωή και μέλλον VIDEO ΣΟΚ Τι έπαθαν στην Κίνα

Διαδώστε το παντού χωρίς τη μέλισσα δεν υπάρχει ζωή και μέλλον VIDEO ΣΟΚ Τι έπαθαν στην Κίνα

Τί έπαθαν στην κίνα
Ο τρόπος που εφαρμόζουν για να αυξήσουν την παραγωγή τους στην ΚΙΝΑ είναι αδιανόητος. Μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν στο περιβάλλον οι αγρότες, τα εργοστάσια οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι άνθρωποι εκεί, είδαν την παραγωγή τους να πέφτει κατακόρυφα. Δέντρα που έπαψαν να καρπούν. Μετά απο εντατική έρευνα συνειδητοποίησαν την αιτία! Οι μέλισσες και οι φυσικοί επικονιαστές εξαφανίστηκαν. Τα δηλητήρια που έριχναν εξαφάνισαν τα σημαντικότερα έντομα που χάρη σε αυτά έπαιρναν καρπούς απο τα δέντρα τους.


Μετά την μεγάλη καταστροφή οι Κίνα δεν μπόρει ακόμα να επαναφέρει τους φυσικούς πλυθησμούς, πολλές αυτόχθονες φυλές έχουν εξαφανιστεί οριστικά, και τώρα γίνονται προσπάθειες να τις φέρουν πίσω. Όμως αυτό είναι αδύνατο. Έτσι οι γεωργοί έχουν φτάσει στο σημείο να επικονιάζουν τα λουλούδια με το χέρι! Ναι καλά ακούσατε, με το ΧΕΡΙ! Δηλαδή παίρνουν γύρη σε ένα βαζάκι και ακουμπώντας ένα ένα τα λουλούδια κάνουν την επικονίαση. Φανταστείτε πόση ώρα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να κάνει αυτό το πράγμα σε εκατομμύρια λουλούδια, όταν ένα μελίσσι επικονιάζει χιλιάδες το δευτερόλεπτο!

Το βίντεο αυτό το δημοσιεύω για αφύπνηση! Αγρότες ξυπνήστε! Τα φάρμακα που ρίχνετε στα δέντρα σας σκοτώνουν την μέλισσα! Προσπαθείτε να καταφεύγετε σε βιολογικές λύσεις, η αν αυτό είναι αδύνατο, μην ραντίζετε ποτέ πάνω σε άνθη, και ποτέ πριν το σούρουπο. Αν δεν ξυπνήσετε το μέλλον μας είναι αβέβαιο. Γιατί κάποια στιγμή μπορεί να φτάσουμε και εμείς σε αυτή τη μίζερη κατάσταση....


Διαδώστε το παντου χωρίς τη μέλισσα δεν υπάρχει ζωή και μέλλον

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπά για άλλη μια φορά η Greenpeace για την πιο ακούραστη εργάτρια του οικοσυστήματος μας, τη μέλισσα, η οποία κινδυνεύει άμεσα με εξαφάνιση λόγω των φυτοφαρμάκων!

Οι μέλισσες θεωρούνται οι «βασίλισσες της βιοποικιλότητας», αλλά οι πληθυσμοί μελισσών συνεχίζουν να μειώνονται ως αποτέλεσμα ενός προβληματικού βιομηχανικού γεωργικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιεί εντατικά χημικές ουσίες και μεγάλες φυτείες μονοκαλλιέργειας - ένα σύστημα που προωθείται από μεγάλες εταιρείες αγροχημικών, όπως αναφέρει η Greenpeace σε επιστημονική έρευνα που εξέδωσε με τίτλο «Το βάρος των μελισσών».
Η μελέτη διαπίστωσε ότι περισσότερο από τα δύο τρίτα της γύρης που συλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στις κυψέλες από τις μέλισσες-εργάτες ήταν μολυσμένες με έως και 17 διαφορετικές τοξικές χημικές ουσίες, ενώ ανιχνεύθηκαν 53 διαφορετικές χημικές ενώσεις κατά τη διάρκεια της μελέτης, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα φυτοφαρμάκων. Η έρευνα αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες του είδους που έχει διενεργηθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη, με περισσότερα από 100 δείγματα που ελήφθησαν σε 12 ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια μίας περιόδου συλλογής τροφής από τις μέλισσες.
Ο πάγκος του μανάβη με τις μέλισσες... και χωρίς
Το ευρύ φάσμα των τοξικών χημικών ουσιών που βρέθηκαν υποδηλώνουν ότι οι μέλισσες μπορεί να εκτίθενται σε πολύπλοκα μίγματα εντομοκτόνων, ακαρεοκτόνων και μυκητοκτόνων, καθ' όλη την περίοδο αναζήτησης τροφής για την κυψέλη. Η δηλητηριασμένη γύρη είναι άμεση απειλή για το σύνολο του πληθυσμού των μελισσών, καθώς η αποικία, συμπεριλαμβανομένων των προνυμφών, των μελισσών και των εργατριών, τρώνε αυτή τη γύρη ως πηγή πρωτεϊνών και ενέργειας. Η έκθεση των μελισσών σε τέτοια ποικίλα τοξικά φυτοφάρμακα είναι σημαντική, διότι σύμφωνα με την έρευνα, η αλληλεπίδραση των διαφόρων χημικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε ένα εκρηκτικό διατροφικό τοξικό κοκτέιλ.

το ένα τρίτο των τροφίμων μας, και τα περισσότερα από τα ανθοφόρα φυτά σε αυτόν τον πλανήτη, γονιμοποιούνται από τις μέλισσες και από άλλα έντομα επικονιαστές

Επιπλέον, διάφορες μελέτες δείχνουν ότι τα φυτοφάρμακα μπορεί να υπονομεύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των εντόμων, καθιστώντας τα πιο επιρρεπή σε ασθένειες και παράσιτα.

Παρά το γεγονός ότι οι μέλισσες φαίνεται να είναι ένας μικρός κρίκος στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων, στην πραγματικότητα διαδραματίζουν τεράστιο και καθοριστικό ρόλο: το ένα τρίτο των τροφίμων μας, και τα περισσότερα από τα ανθοφόρα φυτά σε αυτόν τον πλανήτη, γονιμοποιούνται από τις μέλισσες και από άλλα έντομα επικονιαστές. Η αξία της παγκόσμιας επικονίασης έχει υπολογιστεί σε περίπου 265 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.


Η Greenpeace προτείνει τη μόνιμη απαγόρευση των τεσσάρων πιο επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και την απαγόρευση κυκλοφορίας όσων άλλων θεωρούνται επιβλαβή, ώστε να σταματήσει η έκθεση των μελισσών και των υπόλοιπων επικονιαστών σε επικίνδυνες χημικές ουσίες. Επίσης, θα πρέπει η χρηματοδότηση να μετατοπιστεί από τις καταστροφικές τακτικές βιομηχανικής γεωργίας και να στραφεί προς την οικολογική γεωργία, η οποία παράγει φαγητό χωρίς τη χρήση επιβλαβών για τις μέλισσες χημικών και στηρίζεται σε μη ρυπογόνες και μακροπρόθεσμες τεχνικές προστασίας. Για περισσότερες πληροφορίες για τις προτάσεις της Greenpeace μπορείτε να δείτε εδώ.


9 Τρόποι Για να Προσελκύσετε Ωφέλιμα Έντομα στον Κήπο Σας!
Προσπαθείτε καθημερινά να κρατήσετε μακριά και να απωθήσετε τους πληθυσμούς των βλαβερών εντόμων από τα φυτά του κήπου σας. Για το σκοπό αυτό, δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυτοφάρμακα και άλλα παρόμοια χημικά του εμπορίου, γιατί φοβάστε τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες που μπορεί να έχουν σε σας και στα κατοικίδιά σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να αφήσετε τη Φύση να κάνει τη δουλειά για σας, εισάγοντας και διευκολύνοντας τα ωφέλιμα έντομα και άλλους μικροοργανισμούς να τραφούν με όσα κακά ζωύφια σπέρνουν τον όλεθρο στα τα φυτά σας!


Αναγνωρίστε Ποια Έντομα Είναι Ωφέλιμα
Για να επωφεληθείτε από τα ωφέλιμα έντομα, θα πρέπει, αρχικά, να μπορείτε να τα αναγνωρίζετε, να τα ξεχωρίζετε από τα επιβλαβή και να μάθετε λίγα πράγματα για τη βιολογία τους και τα θηράματα τους. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβετε περίπου ποια είναι η αναλογία ωφέλιμων – επιβλαβών εντόμων στον κήπο σας και θα προγραμματίσετε πιο εύκολα τις επόμενες ενέργειές σας για να διατηρήσετε ή να ενισχύσετε τους πληθυσμούς τους. Μερικοί από τους καλύτερους φίλους του κήπου σας είναι η Πασχαλίτσα, τα Σκαθάρια του εδάφους, το Αλογάκι της Παναγίας, οι Χρύσωπες, οι Αράχνες και άλλα!

Να Παρέχετε Κρησφύγετα και Προστασία στα Ωφέλιμα Έντομα
Ενώ ορισμένα από τα ωφέλιμα έντομα ‘περιπολούν’ τα φυτά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να τραφούν με τα ενοχλητικά έντομα, κάποια άλλα βρίσκουν καταφύγιο ανάμεσα σε σχισμές και υπογείως και δραστηριοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν σημεία στον κήπο σας αρκετά σκοτεινά ώστε να μπορούν αυτά τα έντομα να κρυφτούν από τον ήλιο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιώντας λιθόστρωτα μονοπάτια, βραχάκια ή φύλλα διάσπαρτα σε κάποια σημεία του κήπου. Έτσι, τα φιλικά μας έντομα θα βρουν ένα μέρος για να αποφύγουν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.


Αφήστε σε Κάποιο Σημείο Νερό
Όπως και εμείς, έτσι και τα έντομα χρειάζονται νερό για να παραμείνουν ζωντανά. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό νερό για σε συγκεκριμένα σημεία του κήπου προσβάσιμο στα ωφέλιμα έντομα. Αν έχετε ήδη ένα σύστημα καταιονισμού, είναι αρκετό γι’ αυτά, διαφορετικά, ίσως να πρέπει να αφήνετε ένα μικρό μπολ ή πιατάκι με νερό στη γύρω περιοχή των φυτών σας ώστε να εξυπηρετούνται οι μικροί σας φίλοι. Απλά φροντίστε να αλλάζετε το νερό συχνά για να μην προσελκύσετε κουνούπια ή άλλα επιβλαβή έντομα!


Κάντε Συνδυασμούς Φυτών
Μπορείτε να δελεάσετε τα ωφέλιμα έντομα να προσεγγίσουν τον κήπο σας με τη φύτευση φυτών, που προτιμούν, ενδιάμεσα στα φυτά που καλλιεργείτε. Τα φυτά αυτά αποκαλούνται φυτά φιλοξενίας εντόμων και υπάρχουν αρκετές επιλογές για να φυτέψετε στον κήπο σας! Μερικές καλές επιλογές είναι το Άλυσσο ή Βρομόχορτο, ο Ηλίανθος, το Μελισσόχορτο, ο Μαϊντανός, ο Κατιφές και πολλά άλλα. Φυτεύοντας αυτά τα φυτά ενδιάμεσα στα καλλιεργήσιμα, θα προσελκύσετε ωφέλιμα έντομα που θα είναι όλο το χρόνο διαθέσιμα να προστατεύσουν τον κήπο σας!


Φυτέψτε Φυτά Περιμετρικά του Κήπου
Αν φυτέψετε φυτά που προσελκύουν ωφέλιμα έντομα περιμετρικά του κήπου σας, όχι μόνο θα τα προσελκύσετε, αλλά θα τα διατηρήσετε κοντά σε αυτόν για μεγαλύτερο διάστημα. Η περίμετρος του κήπου είναι μια περιοχή στην οποία δεν ασκείτε δραστηριότητα όταν ασχολείστε με τα φυτά σας, με αποτέλεσμα εκεί να βρίσκουν ηρεμία και τις κατάλληλες συνθήκες να εγκατασταθούν τα έντομα αυτά. Τα πιο κατάλληλα φυτά για εγκατάσταση στα σύνορα του κήπου σας είναι το Κενταύριο, η Μπουράντζα, το Σίλφιο, ο Μάραθος και πολλά άλλα.

Αγοράστε τα
Εάν έχετε πρόβλημα να προσελκύσετε ωφέλιμα έντομα στον κήπο σας, μπορείτε να τα αγοράσετε από ένα τοπικό κατάστημα με προϊόντα και εφόδια για τον κήπο. Μπορείτε να βρείτε διάφορα άγνωστα σε σας είδη που παρασιτούν και τρέφονται με τα επιβλαβή έντομα, όπως και πολλά ωφέλιμα ακάρεα. Είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε και να διατηρήσετε τους πληθυσμούςαυτούς κάνοντας τους υπόλοιπους τρόπους που σας αναφέρουμε.
Μην Απομακρύνετε Όλα τα Ζιζάνια
Μην ξεριζώνετε κάθε φυτό που βλέπετε στον κήπο σας σε όλη την έκτασή του. Μην αφήνετε εντελώς γυμνό το έδαφος. Θυμηθείτε πως πρόβλημα προκαλούν τα ζιζάνια που είναι κοντά στις ρίζες των φυτών σας μιας και τα ανταγωνίζονται για τα θρεπτικά συστατικά. Αυτά που είναι μακριά από τα καλλιεργήσιμα μπορείτε να τα αφήνετε διάσπαρτα (σε λογικά πλαίσια) ώστε να βρίσκουν καταφύγιο εκεί και να αποτελούν ορμητήριο των ωφέλιμων εντόμων. Απ’ την άλλη πρέπει να είστε επιλεκτικοί και να προσέχετε τα φυτά αυτά να μην αποτελούν πηγή μόλυνσης για την καλλιέργειά σας.

Σταματήστε να Ψεκάζετε με Φυτοφάρμακα
Ακόμα και οργανικές ενώσεις και φυσικά εκχυλίσματα που χρησιμοποιείτε για την προστασία των φυτών μπορεί να είναι επιζήμια για τα ωφέλιμα έντομα, έτσι για να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία στον κήπο σας, θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα εντελώς. Τα ωφέλιμα έντομα θα έχουν τις συνθήκες να αναλάβουν καλύτερη δράση και να περιορίσουν τους πληθυσμούς των ενοχλητικών εντόμων για εσάς!

Προσελκύστε Μέλισσες
Η μέλισσα είναι το ωφέλιμο έντομο που κάθε καλλιεργητής πρέπει να έχει στον κήπο του, επειδή βοηθάει στην επικονίαση των φυτών και έμμεσα την επιτυχημένη καρποφορία. Με ένα τρυπάνιανοίξτε τρύπες σε κομμάτια ξύλου που μπορεί να έχετε στον κήπο σας και κρεμάστε τα γύρω από τα φυτά σας. Έτσι θα προσελκύσετε και τις μέλισσες χτίστες που θα βρουν καταφύγιο στις τρύπες αυτές.

Μην Φωτίζετε τον Κήπο Κατά τη Διάρκεια της Νύχτας
Εάν το φως κάποιου προβολέα ή διακοσμητικού φωτός πέφτει πάνω στον κήπο σας θα πρέπει να σκεφτείτε να το μεταφέρετε. Έρευνες δείχνουν ότι το τεχνητό φως κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να ενοχλήσει και να βλάψει πολλά από τα έντομα του κήπου. Ένα πιο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι πως πολλά ωφέλιμα έντομα θανατώνονται καθώς πλησιάζουν σε αυτά τα φώτα, ενώ τα έντομα που προκαλούν ζημιές στα φυτά παραμένουν αλώβητα.


Του Θανάση Αργυρόπουλου
Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στην διεύθυνση share24gr@gmail.com .Για περισσότερα νέα και πρακτικές σχετικές με καλλιέργειες και τον κήπο σας κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook, πατήστε εδώ . Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο.Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του