Γίνε Αυτάρκης - Φτιάξε πάπρικα , λιαστές ντομάτες , ξερά σύκα , Κονσέρβες

Γίνε Αυτάρκης - Φτιάξε πάπρικα , λιαστές ντομάτες , ξερά σύκα , Κονσέρβες
Δημοσιεύτηκε 23/5/16 - 10:07 μ.μ.Copyright © 2016 www.pinasmenos.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.

Η επιβίωση μετά από γεγονότα που θα μας αναγκάσουν να απομακρυνθούμε από τα σπίτια μας προϋποθέτει συγκεκριμένες γνώσεις, που δεν τις έχω.
Για να επιβιώσουμε όμως στα σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ, χρειάζονται γνώσεις που όλοι και όλες μπορούμε εύκολα και γρήγορα να αποκτήσουμε.
Τι γνώριζαν οι γιαγιάδες μας και κατάφεραν να επιβιώσουν σε καιρό πολέμου ή απόλυτης φτώχειας; Τι θα πρέπει να είμαστε ικανοί να κάνουμε μόνοι μας; Πως “έτρεχαν” τα σπίτια τους οι παλιές νοικοκυρές, τότε που δεν υπήρχαν μισθοί, ασφάλιση και συντάξεις και που μόνο η καλή διαχείριση των πόρων έφερνε την ευημερία;
Αυτή είναι η λίστα που έχω καταλήξει, δοκιμάσει και πιστεύω ότι λειτουργεί άψογα.
Πρέπει λοιπόν να μπορούμε τουλάχιστον…
Να φτιάχνουμε προζύμι και ψωμί.
Να αναγνωρίζουμε και να μαζεύουμε χόρτα.
Να ανοίγουμε φύλλο. Σκέτες αλευρόπιτες, χορτόπιτες με κάθε είδους χόρτο που μπορεί να φαγωθεί, μακαρονόπιτες και πίτες-με-ότι-να΄ναι, θα χορτάσουν πολλά στόματα.
Να φτιάχνουμε τραχανά και χυλοπίτες. Σε τέτοιες ποσότητες που να μας βγάζουν ένα έτος. Ο τραχανάς και το σπασμένο σιτάρι μπορούν να αντικαταστήσουν το ρύζι μια χαρά, οι χυλοπίτες τα μακαρόνια.
Να μαγειρεύουμε με ελάχιστα υλικά και να ανακυκλώνουμε τα περισσεύματα. Για παράδειγμα, μια μπριζόλα και μερικές πατάτες μας κάνουν μια κατσαρόλα γιαχνί για τέσσερις-πέντε νοματαίους. “Αυγατίστε” τη σάλτσα που θα μείνει για να χρησιμοποιηθεί για μακαρόνια ή ρύζι. Μειώστε την πρωτείνη και αυξήστε τους υδατάνθρακες και τα λαχανικά. Κρατάτε κόκαλα για ζωμούς. Ψάξτε για συνταγές για εύκολα γλυκά χωρίς βούτυρο και ακριβά υλικά. Ψάξτε για “συνταγές του πολέμου”, ελληνικές και μη. Αχρείαστες να είναι, αν δεν είναι όμως, θα σας σώσουν.
Να ξέρουμε πως να κονσερβοποιούμε κάθε τροφή, να παστώνουμε και να “καπνίζουμε” κρέατα και ψάρια. Όταν δεν θα έχουμε ρεύμα, ο καταψύκτης θα είναι εντελώς άχρηστη συσκευή. Τα παραπάνω, αν συνδυαστούν με ένα μικρό λαχανόκηπο, θα σώσουν την οικογένειά μας από την πείνα.
Να χρησιμοποιούμε σωστά μια απλή (όχι ενεργειακή που προϋποθέτει ηλεκτρισμό) σόμπα.
Να ανάβουμε σωστά και να μαγειρεύουμε σε φούρνο με ξύλα.
Να φτιάχνουμε αλισίβα και τα δικά μας σαπούνια και απορρυπαντικά.
Να φτιάχνουμε κεριά. Θα μας φωτίσουν τα βράδια και θα χρησιμοποιηθούν σαν προσανάμματα.
Να ξέρουμε πως πλένουμε στο χέρι τα ρούχα μας.
Να είμαστε ικανοί να ράβουμε μόνοι τα ρούχα μας. Κρατήστε έτοιμα πατρόν που βρίσκετε σε περιοδικά από τώρα, για ρούχα που ράβονται απλά, σας ταιριάζουν και φοριούνται όλες τις εποχές. Ένα αμάνικο απλό φόρεμα θα φορεθεί το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα με μια μακρυμάνικη μπλούζα από μέσα.
Να ξέρουμε να πλέκουμε ζεστά ρούχα.
Να καθαρίζουμε πουλερικά και κυνήγι.
Να γνωρίζουμε τα βασικά θεραπευτικά βότανα, πότε και πως συλλέγονται και πως χρησιμοποιούνται για κάθε πάθηση. Καλύτερα, να τα καλλιεργούμε μόνοι μας, ακόμα και σε γλάστρες.
Να γνωρίζουμε τον κύκλο της βιοδυναμικής καλλιέργειας λαχανικών, από το στάδιο του σπορείου μέχρι τη συγκομιδή και την αποθήκευση νέων σπόρων.
Καλό είναι, τώρα που ακόμα προλαβαίνουμε, να προμηθευτούμε συσκευές που δεν απαιτούν ηλεκτρισμό για να λειτουργήσουν καθώς και τις πρώτες ύλες για την παρασκευή των παραπάνω. Σίδερα κάρβουνου (σοβαρολογώ, δοκίμασα της γιαγιάς μου -ένα βαρύ για τα χοντρά ρούχα κι ένα ελαφρύτερο για τα ευαίσθητα), λάμπες λαδιού, εργαλεία χειρός, κερί σε ικανοποιητικές ποσότητες (από συνεταιρισμούς γιατί είναι φθηνό) για φωτισμό και φάρμακα, φυτίλια, μπλέντερ χειρός, πλάστες, γουδιά, σκάφες, κόσκινα για αλεύρι και τραχανά καθώς και βασικό εξοπλισμό για κυνήγι και ψάρεμα και ένα πολύ μεγάλο δοχείο για συλλογή βρόχινου νερού. Μια παλιά ραπτομηχανή ή ένα καλό σετ ραπτικής, μαλλί, φερμουάρ, κουμπιά και προμήθειες υφασμάτων. Στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχει κατάστημα που πουλάει μια χαρά υφάσματα με ένα ευρώ το μέτρο. Με λίγα ευρώ, θα μπορείτε να ράψετε για την οικογένειά σας και για το σπίτι σας ότι θα χρειαστείτε τα επόμενα χρόνια.
Στην αποθήκη μας, θα πρέπει να έχουμε καυστική ποτάσα ή σόδα, μαγειρική σόδα με το κιλό για άπειρες χρήσεις, βόρακα, αιθέρια έλαια, αλεύρι (ή ακόμα καλύτερα ένα χειροκίνητο μύλο και σιτάρι σε σακιά που λήγει μετά από είκοσι χρόνια), μέλι, ζάχαρη, αλάτι, λάδι, βάζα και καπάκια για κονσέρβες. Και σπόρους για όσους έχουν ένα κομμάτι γης. Κι αν δεν έχετε, μπορείτε να φυτέψετε σχεδόν τα πάντα σε γλάστρες, στο μπαλκόνι ή την ταράτσα. Όρεξη να υπάρχει.
Τα είδη υγιεινής μιας χρήσης των βρεφών και των γυναικών μπορούν να αντικατασταθούν από τώρα με υφασμάτινα που πλένονται και ξαναχρησιμοποιούνται. Προμηθευτείτε, όσο ακόμα υπάρχουν, αρκετά θερμόμετρα υδράργυρου.
Πιστεύω ότι δε χρειάζεται μια φορτωμένη αποθήκη με αποθέματα που πρόκειται να λήξουν ή να εξαντληθούν. Χρειάζεται να έχουμε μια σοβαρή ποσότητα από τη «βάση» που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε όχι μόνο για ένα ή δύο χρόνια, αλλά ακόμα και αν η ζωή μετά το κραχ δεν επανέλθει ποτέ στα «συνηθισμένα» επίπεδα. Στέγη, θέρμανση, τροφή, ρουχισμός και φάρμακα είναι όλα όσα χρειαζόμαστε.
Άλλωστε, πολλά από τα παραπάνω θα μας ωφελήσουν σε καιρούς που το χρήμα δε θα έχει αξία, η ανταλλαγή και η προσφορά όμως γνώσεων, σπόρων, φαρμάκων και ρούχων θα έχουν αξία ανεκτίμητη.

ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ? 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΓΙΝΟΜΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΑΥΤΑΡΚΗΣ.

Για να γίνωαυτάρκης πρέπει να ξέρω
ΝΑ φτιάχνω προζύμι και Ψωμί.
Να αναγνωρίζω και να μαζεύουμε χόρτα.
Να ανοίγω φύλλο
Να φτιάχνω τραχανά και χυλοπίτες.
Να ξέρω γλυκά με ελαιόλαδο και όχι βούτυρο
Να φτιάχνω διαφορά τυριά
Να ξέρω να εκτρέψω ζώα που θα μου δώσουν πρώτες ύλες
Να ξέρουμε πως να κονσερβοποιώ
Να παστώνω
Να "καπνίζω" κρέατα και ψάρια. .
Να χρησιμοποιω σωστά σόμπα με ξυλά και τζάκι
Να ανάβω - να μαγειρεύω σε φούρνο με ξύλα.
Να φτιάχνω αλισίβα ( απορυπαντικό απο στάχτη )
ΝΑ φτιάχνω σαπούνια και απορρυπαντικά.
Να φτιάχνω κεριά.
Να ξέρω πως πλένω στο χέρι τα ρούχα .
Να ξερω να ράβω τα ρούχα
Να ξέρω να πλέκω ζεστά ρούχα.
Να καθαρίζω πουλερικά και κυνήγι.
Να γνωρίζω τα βασικά θεραπευτικά βότανα, πότε και πως συλλέγονται και πως χρησιμοποιούνται για κάθε πάθηση.
Να γνωρίζω τον κύκλο καλλιέργειας λαχανικών,
Να εχω συνταγες για φυσικα εντομοκτονα και ζιζανιοκτονα
ΝΑ προμηθευτούμε Συσκευές ΠΟΥ ΔΕΝ απαιτούν Ηλεκτρισμού
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΟΣΑΝ ΟΙ ΑΝΠΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ....ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΘΑΝΟΥΜΕ????????????
Πηγή https://mikrifarma.blogspot.gr/p/blog-page_2774.html


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δουλεύετε ? μήπως το 70% του μισθού σας δίνεται στην αγορά τροφίμων και το υπόλοιπο 30% στην αγορά ενεργείας και απορυπαντικών και φαρμάκων ? Αυτό που σκέφτεστε τώρα μήπως ΔΕΝ συμφέρει το σύστημα των τραπεζιτών που σας θέλουν συγχρόνους σκλάβος λες και η ζωή σας είναι σαν της γάτας και έχετε άλλες 6 ζωές να τους δώσετε ?  Φτιάξε ευκολα στο σπιτι την δικη σου παπρικα

+Ρια θα μπορουσες να φτιαξεις κατι τετοιο https://www.youtube.com/watch?v=WTk9NERnz_U να τα εχεις τα λαχανικα σου απλωμενα και να τα γυριζεις μερα μερα. Το βραδυ να τα βαζεις μεσα για να αποφευγεις την υγρασια. Ενας ποιο απλος τροπος ειναι να βρεις ενα τελαρονα απλωσης τουλι να βαλεις τα λαχανικα και στην συνεχεια να τα σκεπασεις με το τουλι. Οκ αλυτερος τροπος ομως ειναι να φτιαξουμε εναν ηλιακο θαλαμο αποξηρανσης. Οπου εκει αποξηραινουμε σε μεγαλες ποσοτητες φρουτα και λαχανικα ποιο γρηγορα και οικονομικα. Αν προλαβουμε θα ανεβασουμε ενα βιντεο.


Φτιάχνω ξερά σύκα - Αποξήρανση σύκων στον ήλιο
Πως να αποξηράνετε σύκα στον ήλιο - Μέθοδος βήμα-βήμα. Δείτε περισσότερα στο Νόστιμα και Χρήσιμα https://nostimakaixrisima.blogspot.gr/ Συνταγές από την Evelyn Key https://evelinbooks.wordpress.com


Λιαστές Ντομάτες - Φτιάχνω λιαστά ντοματάκια cherry με αρωματικά

Πως να φτιάξετε λιαστά ντοματίνια (αποξηραμένα στον ήλιο) τραγανά, αρωματικά και καυτερά.
See this video in English: https://www.youtube.com/watch?v=Fr83y Νόστιμα και χρήσιμα https://nostimakaixrisima.blogspot.gr/ Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλ 2015Κανε κονσερβοποιηση ντοματας

Η καλυτερη και δοκιμασμενη συνταγη που υπαρχει Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγ 2014Πώς να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας - Κονσέρβα στο σπίτιΕυτύχης Μπλέτσας Εγγραφή 46.150 Προσθήκη σε Κοινή χρήση  Δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπ 2013
ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ / SUBSCRIBE https://bit.ly/ftbletsas Σε αυτό το βίντεο Μαγειρικής Οικονομίας θα μάθεις πως να φτιάχνεις μεγάλη ποσότητα σάλτσας για να έχεις σε βαζάκια τον χειμώνα.
Ευχαριστώ την κα Βούλα και την Λίζα που συμμετείχαν (χωρίς να φαίνονται) στο γύρισμα! :)

LIKE ~ COMMENT ~ SHARE ~ SUBSCRIBE ~ VISIT https://bletsas.gr
https://facebook.com/bletsasGR ~ https://twitter.com/FTBLETSAS
Πού μπορείτε να με δείτε από κοντά https://bletsas.gr/events/
INFO:
Cameras used: Sony Nex F3 and GOPRO Hero3
Audio: Zoom H2N
Editing: Windows Movie Maker & Sony Vegas Movie Studio
Ρούχα: Edward https://edward.gr
Ευτύχης Μπλέτσας
https://www.bletsas.gr
https://www.youTube.com/FTBLETSAS
https://www.facebook.com/FTBLETSAS
https://facebook.com/bletsasGR
https://linkedin.com/in/FTBLETSAS
https://twitter.com/FTBLETSAS
Σημείωση: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή.
Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιαδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.
Copyright FT BLETSAS 2008-2013
Κατηγορία Πρόσωπα και ιστολόγια Άδεια Τυπική άδεια YouTube


Φτιαξτε κομποστα ντοματακι
Δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτ 2014


Φτιαξτε ευκολα κονσερβα πιπεριας

Δημοσιεύτηκε στις 5 Αυγ 2014 www.gineautarkis.blogspot.gr


Solar Dehydrator DIY - Ηλιακό Ξηραντήριο Αυτοσχέδιο
Ηλιακό Ξηραντήριο Αυτοσχέδιο 
Είναι σε θέση να αποξηράνει φρούτα, λαχανικά, αρωματικά φυτά, γύρη κ.α.
Με εξωτερική θερμοκρασία 25 οC φτάνει εσωτερικά σε θερμοκρασία 50 oC.
Η κατασκευή έγινε από κοινού με φίλο Βασίλη (https://www.youtube.com/channel/UCYGo...)
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 
Δεν αναλαμβάνω την επ΄ αμοιβή κατασκευή καμίας από τις "πατέντες".
Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει κάποια πληροφορία ή συμβουλή (μέσω email).
ΠΡΟΣΟΧΗ !
Μην επιχειρείτε την ανωτέρω κατασκευή εάν δεν γνωρίζετε να χρησιμοποιείτε και να χειρίζεστε σωστά και με ασφάλεια τα όποια εργαλεία απαιτούνται.
Σε καμιά περίπτωση δεν προτρέπω κανέναν στην αντιγραφή ή την εξαρχής δημιουργία οποιασδήποτε κατασκευής
ΔΕΝ ΦΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
Οι κατασκευές παρουσιάζονται αποκλειστικά και μόνο για να δώσουν ιδέες δημιουργικότητας καθώς και για να τύχουν βελτιωτικών επεμβάσεων,
με τον ίδιο τρόπο που παίρνω κι εγώ ιδέες από άλλους ερασιτέχνες κατασκευαστές στο διαδίκτυο.
All rights reserved 05/04/2008
www.patentiaris.blogspot.gr
www.patentiaris.blogspot.com
Κατηγορία Επιστήμη και τεχνολογία Άδεια Τυπική άδεια YouTube
Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουλ 2015Πιό απλός παραδοσιακός αποξηραντής είναι εδώ Φτιάξε εναν απλό ηλιακό αποξηραντή - Μήν ξεχάσετε να δείτε το άρθρο Αποξήρανση φρούτων και λαχανικών στό άρθρο αυτό είναι όλες οι εξειδικευμένες πληροφορίες για την αποξήρανση φρούτων και λαχανικών με χρήση ηλιακού ξηραντήρα.
Δείτε όλη τη σειρά άρθρων Αυτάρκεια
Γίνε Αυτάρκης - Τα άγρια φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδας
Γίνε αυτάρκης - Πώς να κάνετε Φωτοβολταϊκά
Γίνε Αυτάρκης - Ηλιακή ξήρανση - Ηλιακοί ξηραντές
Γίνε Αυτάρκης - Αποξήρανση φρούτων και λαχανικών
Γίνε Αυτάρκης - Φτιάξε πάπρικα , λιαστές ντομάτες , ξερά σύκα , Κονσέρβες
Γίνε ενεργειακά αυτάρκεις - Κατασκευή ανεμογεννήτριας σχέδια Hugh Piggott
Γίνε Αυτάρκης - Πως να φτιάξεις πετρέλαιο κίνησης απο ελαιόλαδο ( τηγανόλαδο )
Να είστε προετοιμασμένοι - Πλήρης οδηγός επιβίωσης σε ακραίες καταστάσεις

Πηγή
https://pinasmenos.gr/index.php/2013-03-14-21-22-48/2013-04-03-09-50-06/701-2013-07-18-19-49-40

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του