Φυτέψτε τον δικό σας κουρκουμά πολύ εύκολα και επωφεληθείτε από τις υπεράριθμες ευεργετικές του ιδιότητες

Φυτέψτε τον δικό σας κουρκουμά πολύ εύκολα και επωφεληθείτε από τις υπεράριθμες ευεργετικές του ιδιότητες
Η χρήση του κουρκουμά έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια αφότου έγιναν γνωστά τα οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό. Ακόμα και οι γιατροί το προτείνουν ως φυσική θεραπεία για ένα πλήθος ασθενειών.
Είναι ένας εξαιρετικός μαχητής κατά των παθογόνων μικροοργανισμών. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ο κουρκουμάς παρέχει πάνω απο 600 ευεργετικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και για τη θεραπεία.
Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ευρέως στη θεραπεία πληγών λόγω της ισχυρής αντισιπτικης και αντιφλεγμονώσης δράσης του. Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η δράση του είναι πιο ισχυρή και από την ιβουπροφαίνη(ibrufen). Με τις παρακάτω οδηγίες μπορείτε πολύ εύκολα να έχετε το πολύτιμο αυτό αγαθό υγείας στο σπίτι σας, σε άφθωνη ποσότητα και ξοδεύοντας πολύ λίγα χρήματα!
Φύτευση
Μπορείτε εύκολα να φυτέψετε τον δικό σας κουρκουμά από ρίζες που μπορείτε να προμηθευτείτε από διάφορα καταστήμα που πουλάνε φυτά και λιπάσματα, αλλά και από κάποια καταστήματα με βιολογικά προιόντα.
Αφότου αγοράσετε τη ρίζα , κόψτε ένα μικρότερο κομμάτι της και σιγουρευτείτε ότι έχει 2-3 «εξογκωματάκια». Γεμίστε τη γλάστρα με οργανικό χώμα. Στη συνέχεια ποτίστε καλά, αλλά προσοχή μην υπερ-ποτίσετε. Κάντε μια μικρή τρύπα 5 εκατοστών και τοποθετήστε μέσα τη ρίζα με τα «εξογκώματα» να κοιτούν την πάνω πλευρά. Έπειτα καλύψτε την με χώμα και νερό. Προσθέστε οργανικά λιπάσματα 2 φορές τον μήνα, αυτά θα σας βελτιώσουν την δύναμη των ρίζων.
Πότισμα
Το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές ποτίστε κάθε 3 μέρες. Τον χειμώνα μπορείτε να ποτίζετε λιγότερο συχνά. Το κλειδί είναι να κρατάτε το χώμα υγρό αλλά όχι λασπώδες. Αυτή είναι μια καλή κατευθυντήρια γραμμή για σας. Και ναι τα μπουκάλια ψεκάσματος θα σας βοηθήσουν αρκετά σε αυτή τη δουλειά.
Συγκομιδή
Μπορείτε να συλλέξετε τις ώριμες ρίζες 8-10 μήνες μετά τη φύτευση. Μόλις ωριμάσουν αρκετά πρέπει να τις συλλέξτε όλες μαζί, σε αντίθεση με άλλα φυτά των οποίων οι καρποί μπορούν να συλλέγονται πολλές φορές. Απλά σκάψτε και πάρτε τις ρίζες.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες από αυτές για να ξαναφυτέψετε, αλλά σε αυτή την περίπτωη θα χρειαστείτε φρέσκο χώμα.
Αποθήκευση και χρήση
Διατηρήστε τις ρίζες σε στεγνό και δροσερό μέρος.
Μπορείτε να φτιάξετε σκόνη κουρκουμά. Βράστε τις ρίζες για 45 λεπτά και αφήστε τες να στεγνώσουν για μια βδομάδα. Αφαιρέστε τη φλούδα φορώντας γάντια για να αποφύγετε το κιτρίνισμα των χεριών. Μόλις τελειώσετε βάλτε τις σε ένα μπλέντερ και σε λίγο η σκόνη κουρκουμά θα είναι έτοιμη! Προσθέστε την στο φαγητό και στο ποτό σας με όποιον τρόπο επιλέξετε!
Τώρα που μάθατε πως να φυτέψετε τον δικό σας κουρκουμά μοιραστείτε τη γνώση σας και με άλλους!

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του