Στην Ελλάδα της Μέρκελ οι Ελλήνες αγρότες πρέπει να αφανιστουν

Στην Ελλάδα της Μέρκελ οι Ελλήνες αγρότες πρέπει να αφανιστούν, Μόνο οι Γερμανοί αγρότες και τα Γερμανικά προϊόντα έχουν θέση στην Ελλάδα. Ελληνες αγρότες παρατήστε τα δε σας παίρνει , σειρά σας να φύγετε μετανάστες , καλά ξεκουμπίδια . Ραβασάκια με έξτρα μή ανταποδοτικούς φόρους για 620.000 αγρότες.  
Ο λόγος είναι ότι θα τεθούν σε εφαρμογή ορισμένες ήδη ψηφισθείσες διατάξεις που περιλαμβάνει η συμφωνία για το νέο Μνημόνιο και οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις συντελεστών προκαταβολής φόρου εισοδήματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης, αναδρομικά για τη χρήση του έτους 2014.
Βάσει των διατάξεων αυτών, περίπου 620.000 αγρότες και δεκάδες χιλιάδες κάτοχοι αυτοκινήτων κυβισμού άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών, δεξαμενών κολύμβησης και σκαφών αναψυχής μήκους άνω των 5 μέτρων θα λάβουν, μέσω TAXISNET, ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις για την πληρωμή επιπλέον φόρων. Επίσης δεκάδες χιλιάδες ΑΕ και ΕΠΕ θα λάβουν νέες ειδοποιήσεις άμεσου προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος προκειμένου να καταβάλουν επιπλέον προκαταβολή φόρου έναντι του επόμενου έτους.

Τι αλλάζει

Ειδικότερα, αμέσως μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε ισχύ οι ακόλουθες διατάξεις:

1 Η διάταξη της περίπτωσης 11θ της υποπαραγράφου Δ1 του ν. 4336/2015
που προβλέπει διπλασιασμό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους αγρότες, αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014! Ουσιαστικά με τη διάταξη αυτή προβλέπεται η επαναφορά του συντελεστή προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 55%, αναδρομικά για τη χρήση του 2014. Ο συντελεστής αυτός είχε μειωθεί στο 27,5% με την παράγραφο 8 του άρθρου 2 του νόμου 4328/2015 που είχε ψηφιστεί τον περασμένο Μάιο από τη Βουλή. Τώρα, με την απότομη επαναφορά του συντελεστή στο 55%, την οποία προβλέπει ο «μνημονιακός» νόμος 4336/2015 περίπου 620.000 αγρότες που ήδη έχουν υποβάλει τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και ήδη έχουν λάβει από το σύστημα TAXISNET τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος, θα παραλάβουν, μετά τις εκλογές, νέα τροποποιημένα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους!
2 Οι διατάξεις των παραγράφων 8β και 8γ του άρθρου 2 του ν. 4334/2015, οι οποίες προβλέπουν:
* αύξηση του συντελεστή υπολογισμού του φόρου πολυτελούς διαβίωσης κατά 30% για τα φυσικά πρόσωπα που κατείχαν κατά τη διάρκεια του 2014 Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών ή και πισίνες,
* επέκταση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και σε όσους φορολογούμενους κατέχουν σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης άνω των πέντε μέτρων.
Ειδικότερα, για όσους κατείχαν το 2014 αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών και για όσους κατείχαν πέρυσι πισίνες, ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης αυξάνεται από το 10% στο 13% του ισχύοντος τεκμηρίου διαβίωσης. Επίσης, σε όσους κατείχαν το 2014 σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης μήκους άνω των 5 μέτρων επιβάλλεται για πρώτη φορά φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογιζόμενος με συντελεστή 13% επί του τεκμηρίου διαβίωσης που ισχύει για το κάθε σκάφος.
Οι φορολογούμενοι θα λάβουν νέα εκκαθαριστικά με τις επιπλέον χρεώσεις.
3 Η διάταξη της περίπτωσης 11α της υποπαραγράφου Δ1 του ν. 4336/2015που προβλέπει αναδρομική αύξηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος για ορισμένα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες. Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, για τις Ανώνυμες Εταιρίες, πλην τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών, τις Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) και τις λοιπές κεφαλαιουχικές εταιρίες, καθώς επίσης και για τους συνεταιρισμούς και τις ενώσεις συνεταιρισμών, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος αυξάνεται από το 80% στο 100%, αναδρομικά για τη χρήση του έτους 2014! Αυτό σημαίνει ότι θα κληθούν εκτάκτως να πληρώσουν, με νέα τροποποιητική πράξη, την επιπλέον διαφορά φόρου που αντιστοιχεί στην αύξηση της προκαταβολής από το 80% στο 100%!
πηγη e-typos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του