Διώξτε την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο

Διώξτε την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο 
το βρήκαμε στο http://botanologio.com/
Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση που απασχολεί ιδιαίτερα τη γυναικεία φύση. Οι παράγοντες οι οποίοι προκαλούν κυτταρίτιδα είναι πολλοί και συνήθως δεν εξαρτάται από τη διατροφή μας ή την σωματική άσκηση.
Σίγουρα η υγιεινή διατροφή, η κατανάλωση νερού και η συστηματική άσκηση βελτιώνουν σημαντικά την όψη, αλλά πολλές φορές αυτό δεν είναι αρκετό. Σημαντικό ρόλο στην δημιουργία κυτταρίτιδας, έχουν τα οιστρογόνα, και κατά συνέπεια η ρύθμιση των ορμονών.
Λύση σίγουρα δεν είναι οι αισθητικές επεμβάσεις, όχι μόνο επειδή είναι πολυδάπανες ή πιθανώς επιβλαβείς για την υγεία, αλλά επειδή δεν μπορούν να είναι μόνιμες για όλους τους παραπάνω λόγους. Βέβαια, λύσεις δίνει η φύση και μάλιστα πολλές. Τα αποτελέσματα όπως είναι λογικό δεν μπορούν να είναι εμφανή για παράδειγμα σε διάστημα δυο εβδομάδων όπως υπόσχονται τα προϊόντα του εμπορίου, αλλά έχουν μακρά διάρκεια και θεαματικά αποτελέσματα και στην όψη και στην υφή της επιδερμίδας!

Παρακάτω σας προτείνουμε συνταγές και υλικά, ώστε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα φυσικά και αποτελεσματικά!
Μπορείτε να διαλέξετε ποια υλικά σας χρειάζονται και σας ταιριάζουν για να κάνετε τη δική σας μάσκα, scrub ή έλαιο μασάζ. Υλικά χρήσιμα είναι η πράσινη άργιλος, φύκια σε σκόνη, εκχύλισμα κισσού, ζάχαρη, αλάτι χοντρό, ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε έλαιο προτίμησης σας και φυσικά μια λίστα με βότανα και αιθέρια έλαια. Που θα δείτε παρακάτω.

Απλή μάσκα αργίλου με λεμόνι:
Εύκολη μάσκα, όπου σε 3 κ.σ. άργιλο, προσθέτουμε 1 κ.γ. στυμμένο λεμόνι και συμπληρώνουμε με νερό ώστε να γίνει πολτός. Απλώνουμε στην περιοχή που θέλουμε και αφήνουμε να στεγνώσει. Η άργιλος είναι συσφικτική και καθαριστική, ενώ το λεμόνι αποτοξινώνει σε βάθος.

Μάσκα φυκιών με άργιλο:
Λίγο πιο σύνθετη αλλά με θεαματικά αποτελέσματα τόσο για τη κυτταρίτιδα όσο για την ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα! Ανακατεύουμε δυο κ.σ. φύκια σε σκόνη με μια κ.σ. άργιλο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας. Με τη μάσκα αυτή κάνετε πρώτα μασάζ στις περιοχές που θέλετε και αφήνετε 20 λεπτά. Το αιθέριο έλαιο κανέλας είναι θερμαντικό και προκαλεί υπεραιμία στις περιοχές με κυτταρίτιδα. Σε συνδυασμό με το αμυγδαλέλαιο, ενυδατώνει σε βάθος!

Μάσκα αργίλου με σκόνη κανέλας:
Η αναλογία είναι όπως παραπάνω, όπου βάζουμε 2 κ.σ. άργιλο σε σκόνη και 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη. Το έλαιο είναι και πάλι 1 κ.σ. ενώ μπορεί το αιθέριο έλαιο κανένας να αντικατασταθεί από γκρέιπφρουτ, άρκευθο, κυπαρίσσι, κισσό ή πεύκο.
*Οι μάσκες καλό είναι να γίνονται 3 φορές την εβδομάδα για περίπου ένα μήνα.

Scrub σώματος με ζάχαρη:
Το scrub προκαλεί υπεραιμία με αποτέλεσμα να βοηθά πολύ τη μικροκυκλοφορία στις περιοχές που θέλουμε. Μπορεί να γίνει τόσο με ζάχαρη όσο με χοντρό αλάτι ή συνδυασμό και των δύο. Η απολέπιση μαλακώνει την επιδερμίδα ενώ βοηθά στα συστατικά να εισχωρήσουν σε βάθος. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με έλαιο επιλογής μας, ιδανικό θα ήταν έλαιο κισσού. Ή με προσθήκη σε ένα απλό λάδι ενός αιθέριου ελαίου όπως, δεντρολίβανο, λεμονόχορτο το οποίο προκαλεί και σύσφιξη παράλληλα, ή λεμόνι.

Μια ακόμα λύση, αν και χρονοβόρα, είναι το μασάζ. Οι μαλάξεις των περιοχών με κυτταρίτιδα βοηθούν πολύ στην αντιμετώπιση της όψης, αλλά θέλουν χρόνο και υπομονή. Τουλάχιστον 20 λεπτά μάλαξης χρειάζονται καθημερινά για ένα μήνα για να υπάρξουν αποτελέσματα. Η βάση ελαίου, καλό είναι να είναι αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο τα οποία είναι πιο λεπτά λάδια και ευαπορρόφητα. Σε 100ml ελαίου προσθέτουμε έως 10 σταγόνες αιθέριων ελαίων. Ένας πολύ καλός συνδυασμός είναι άρκευθος με πεύκο και λεβάντα. Ενώ υπέροχο άρωμα έχει ο συνδυασμός γκρέιπφρουτ με λεβάντα.

Τέλος, αποτελεσματικά επίσης είναι τα καθημερινά λουτρά με βότανα, και αιθέρια έλαια, αλλά ο χρόνος ξεπερνά τα 45 λεπτά ημερησίως. Μπορείτε όμως να συνδυάσετε ένα λουτρό την εβδομάδα με τα παραπάνω.

Προσοχή χρειάζεται ώστε να μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες.

ΠΗΓΗ http://botanologio.com/getrid-cellulite-naturally/

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς , και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον προσωπικό σας γιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.


Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του