Υγεία και διατροφή με Αλκαλικές και Όξυνες τροφές

Διατροφή 

Οι όξινες τροφές ευθύνονται για τις φλεγμονές που έχουμε, καθώς και για την οστεοπόρωση, διότι ο οργανισμός παίρνει το ασβέστιο από τα κόκκαλα για να εξισορροπήσει το PH στο αίμα που είναι όξινο. Όλα τα κρέατα, τα γαλακτοκομικά, καθώς και οι επεξεργασμένες τροφές είναι όξινες, ενώ όλα τα φρούτα, λαχανικά, φύτρα και γενικά οι ανεπεξέργαστες τροφές είναι αλκαλικές. Είναι ξεκάθαρο ποιες τροφές πρέπει να τρώμε για να πετάξουμε.

Σύμφωνα με το γιατρό Joseph Sweere, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των ολιστικών γιατρών σήμερα, δηλαδή των γιατρών που σκοπό τους έχουν να μας διατηρήσουν υγιείς χωρίς φάρμακα, είναι σημαντικότατο το PH (πεχά) του αίματος μας να παραμένει αλκαλικό.

Στους 7 βαθμούς το PH του αίματος μας είναι ουδέτερο, για να είναι αλκαλικό πρέπει να είναι μεταξύ 7.0 – 7.5, το ιδανικό βέβαια είναι 7.4.  Γιατί όμως το PH πρέπει να είναι αλκαλικό;

Διότι όταν το PH του αίματός μας είναι αλκαλικό,  τότε μειώνεται ο κίνδυνος  να δημιουργηθούν φλεγμονώδεις  καταστάσεις στο σώμα  μας οι οποίες προκαλούν αρθρίτιδες, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Καρκίνο και Καρδιολογικά προβλήματα.

Αυτό συμβαίνει διότι όταν το αίμα μας είναι αλκαλικό έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει τα οξέα. Η αλκαλικότητα εκφράζεται ως αριθμός PΗ, σε μια κλίμακα από 0 έως 14. Ένα PH 7 είναι ουδέτερο. Ούτε όξινο, ούτε αλκαλικό.  Το αίμα μας είναι αλκαλικό όταν έχει PΗ  από 7 και πάνω ιδανικό PH είναι το 7,5 . Και το πετυχένουμε τρόγωντας 80% αλκαλικές τροφές και 20% όξινες.

Εάν το PH του αίματος μας πέσει κάτω από 6,8 ή ανέβει πάνω από 7,8  τα κύτταρά μας σταματουν να λειτουργούν και πεθαίνουμε.

Με τις αλκαλικές τροφές παραμένουμε υγιείς διότι το PH του αίματος είναι από 7 έως 7.5 και τοτε τα κύτταρα ανανεώνονται κανονικά. Οι όξινες τροφές οξεδώνουν τους ιστούς και τα όργανα και οδηγούν σε ασθένειες.

Προσέχουμε λοιπόν τη διατροφή μας γιατί από αυτή εξαρτάται ένα μεγάλο μέρος της υγείας (το υπόλοιπο εξαρτάται από τις σκέψεις μας, τα πιστεύω μας και τα συναισθήματά μας).

Σύμφωνα με τον Νομπελίστα γιατρο Dr Otto Warburg Ένα αλκαλικό σώμα μπορεί να απορροφήσει έως και 20 φορές περισσότερο οξυγόνο από ό,τι ένα όξινο σώμα και απέδειξε ότι ο καρκίνος, δεν μπορεί να ζήσει σε ένα πλούσιο σε οξυγόνο ή αλκαλικό περιβάλλον.

Η αλκαλική ισορροπία του σώματος μας, βοηθά την καταπολέμηση της γρίπης και στην  ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Καταναλώνοντας λοιπόν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα στις παρακάτω καλύτερες αλκαλικές τροφές, μπορείτε να αλλάξετε την ισορροπία pH του σώματος σας αρκετά γρήγορα.

Αλκαλικές τροφές:

Για να είμαστε υγιείς: διατροφή με 80%  αλκαλικές και μόνο το 20%  όξυνες τροφές 2Όλα τα φρέσκα ώριμα φρούτα όπως: Μήλα, βερίκοκα, κεράσια, σύκα, σταφύλια, λεμόνια (το λεμόνι είναι αλκαλικό και μάλιστα σύμφωνα με το Dr Joseph Sweere, αν κάθε πρωί πίνουμε ένα ποτήρι νερό όπου έχουμε στύψει μισό λεμόνι είναι ό,τι καλύτερο για να διατηρήσουμε το αίμα μας αλκαλικό), πορτοκάλια, μανταρίνια, πεπόνια, καρπούζια, ροδάκινα, κεράσια,  φράουλες, μάγκος, παπάγια.

Για να είμαστε υγιείς: διατροφή με 80% αλκαλικές και μόνο το 20% όξυνες τροφές 3Όλα τα φρέσκα λαχανικά όπως: Τομάτες (ώριμες), αγγούρια, σπανάκι, αγκινάρες, μπρόκολα, καρότα, αραποσίτι, μαρούλια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελών, μανιτάρια, σκόρδα, κρεμμύδια, πατάτες, πιπεριές, σέλινο, αντίδια, πράσινα φασόλια, φύκια, αρακάς, φάβα, πράσα, κουκιά, μαϊντανός, κολοκυθάκια, γλυκοπατάτες, λιναρόσπορος , μελιτζάνες, κουνουπίδι, μπάμιες, παντζάρι, ραπανάκι, γογγύλια.

Επίσης
  • Το μη επεξεργασμένο μέλι (εννοούμε άβραστο μέλι, όπως βγαίνει από την κερήθρα)
  • Όλα τα λάδια όπως: το ελαιόλαδο, το λάδι αβοκάντο, το αμυγδαλέλαιο, το σησαμέλαιο, το σογιέλαιο, το αραβοσιτέλαιο, το ηλιέλαιο.
  • Όλα τα προϊόντα που προέρχονται από το φασόλι σόγιας, καθώς και το φασόλι σόγιας. Τα φασόλια γίγαντες.
  • Όλα τα βότανα και τα μπαχαρικά
  • Αλκαλικοί ξηροί καρποί όπως: αμύγδαλα, καρύδια, κάστανα.
  • Ανεπεξέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή γλυκά που παρασκευάζονται από ανεπεξέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και η μελάσα.
  • Τροφές με υψηλό pH=10 :σπανάκι, μπρόκολο, αγκινάρα, φύκια, σπαράγγια, ραδίκια, κρεμμύδια, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, κουνουπίδι, καρότα, αγγούρια, λεμόνια,
  • Τροφές με υψηλό pH=9: Αβοκάντο, ακτινίδιο, πεπόνι, μανταρίνια, σύκα, χουρμάς, μάνγκο, παπάγιαπράσινο τσάι, λάχανο, σέλινο, γλυκοπατάτα, μελιτζάνα, μπιζέλια, φασολάκια, τεύτλα, βατόμουρα, αχλάδι, σταφύλι.
  • Οι καλυτερες αλκαλικες τροφές είναι: Σπανάκι, μπρόκολο, φύλλα μπατζαριού, λεμόνι, καρότα, λάχανο, σέλινο, ξερα συκα, μπανάνα, ακτινίδιο, ανανάς.

Όξινες τροφές:

  • Όλα τα δημητριακά και το ψωμί, μπισκότα.
  • Τα περισσότερα όσπρια, όπως τα λευκά, μπλε γκρι και κόκκινα φασόλια, τα φασόλια μπαρμπούνια (όχι τα φασόλια σόγιας και οι γίγαντες), ρεβίθια, φακές.
  • Όλα τα προϊόντα που προέρχονται από το Γάλα: γάλατα, τυριά, γιαούρτια, βούτυρα
  • Όλα τα κρέατα, τα ψάρια, τα αυγά.
  • Ό,τι περιέχει, Αλκοόλ, καφεΐνη (ακόμη και το μαύρο τσάι), καπνός.
  • Όλα τα γλυκά, η φρουκτόζη και το επεξεργασμένο μέλι (εκτός από αυτά που παρασκευάζονται από ανεπεξέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο).
  • Ορισμένοι ξηροί καρποί όπως: κάσιους, καρύδια Βραζιλίας, καρύδια macadamia, φιστίκια, φιστίκια Αιγίνης,
  • Όλα τα υδρογονωμένα λάδια, όπως μαργαρίνη.
  • Προϊόντα από επεξεργασμένα λαχανικά όπως ketchup και μαγιονέζα, ζάχαρη.
  • Επεξεργασμένο ξύδι.
  • Πολύ όξυνες τροφές: PH 3: Υδρογονωμένο νερό, Σόδα, Ενεργειακά Ποτά, ενω το PH του νερου της βρύσης είναι ουδέτερο στο PH7.
  • PH4: Ποπ Κορν, Κρεμώδη τυριά, βουτυρόγαλα, ξερά δαμάσκηνα, γλυκά, μακαρόνια, τυρί, χοιρινό, μπίρα, κρασί, μαύρο τσάι, τουρσί, σοκολάτα, ψημένοι ξηροί καρποί, ξύδι
Οι όξυνες τροφές δημιουργούν στον οργανισμό μας ένα όξινο περιβάλλον, το οποίο επιβραδύνει το μεταβολισμό και απορροφά ενέργεια με αποτέλεσμα να ασθενούμε περισσότερο και να μειώνεται ο μεταβολισμός μας .

Οι όξυνες τροφές περιέχουν επιπλέον οξύ το οποίο οξυδώνει τους ιστούς και τα όργανα μας και ασθενούν. ¨Οταν το περιβαλλον στο οργανισμό μας είναι όξυνο  είναι τέλειο περιβάλλον για καλλιεργηθούν επιβλαβή για τον οργανισμό μας  βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που μας δημιουργούν βλάβες στον οργανισμό μας και κυρίως στους αδένες μας.  Και ιδίως στο θυρεοειδή αδένα γεγονός που μειώνει τον μεταβολισμό μας.

Το επιπλεον οξύ δημιουργεί πρόβλημα και δυσλειτουργία στα βασικά μας όργανα όπως στο ύπαρ, την καρδιά, τα νεφρά και μας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συμπέρασμα: Οι όξινες τροφές ευθύνονται για τις φλεγμονές που έχουμε, καθώς και για την οστεοπόρωση, διότι ο οργανισμός παίρνει το ασβέστιο από τα κόκκαλα για να εξισορροπήσει το PH στο αίμα που είναι όξινο.

Όλα τα κρέατα, τα γαλακτοκομικά, καθώς και οι επεξεργασμένες τροφές είναι όξινες, ενώ όλα τα φρούτα, λαχανικά, φύτρα και γενικά οι ανεπεξέργαστες τροφές είναι αλκαλικές. Είναι ξεκάθαρο ποιες τροφές πρέπει να τρώμε για να πετάξουμε.

Για να απαλλαγούμε από οριστικά από όλα τα προβλήματά μας θα πρέπει να αλλάξουμε σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να μην βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα και μπλοκάρουμε την ενέργεια μας.

Για όποιο πρόβλημα υγείας έχετε να απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας.

Αναρτήθηκε απο τον : Θεοδωράκη Ιωάννη

.
Προσοχή !!! διαβάστε και συμφωνήστε με τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου , οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
Προσοχή!!! μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις -δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
Προσοχή !!! στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του