Το περπάτημα και αδυνάτισμα και άλλα 11 οφέλη του στην υγεία του ανθρώπου

 Το περπάτημα και αδυνάτισμα

Από τη φύση του ο άνθρωπος έχει κατασκευαστεί να περπατά συνέχεια, ο Σύγχρονος άνθρωπος του καναπέ και του γραφείου έχει διάφορα προβλήματα υγείας επειδή έχει ξέχασε αυτό το άθλημα
Οι παλιοί λέγανε ότι «Το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο » Θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα και θα πούμε πως σε συνδυασμό με καλό ύπνο και υγιεινή διατροφή, πιθανώς να μην χρειαστεί να πάτε ποτέ σε γιατρό.
Το περπάτημα χωρίς να είναι ιδιαίτερα δύσκολο σου χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής. Αποτελεί δηλαδή μια μια win-win επιλογή -σε αντίθεση με ό,τι άλλο συμβαίνει στην καθημερινότητά μας, όπου κάθε πράγμα έχει το τίμημά του. Οπότε, πραγματικά, δεν θα έπρεπε να το συζητάμε τώρα. Θα έπρεπε απλά να το ξεκινήσεις.


Δες γιατί το περπάτημα είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου, δείτε μία λίστα με μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη του περπατήματος:


1. Αλλαγή στον εγκέφαλο
Σύμφωνα με έρευνες, το περπάτημα μειώνει την πιθανότητα Αλτσχάιμερ και αυξάνει την συνολική νοητική υγεία. Επίσης, μειώνει το άγχος λόγω των υψηλότερων επιπέδων ενδορφινών.



2. Βελτιωμένη όραση
Ενώ η όραση φαίνεται να μην έχει καμία σχέση με το περπάτημα, στην πραγματικότητα ωφελείται σε μεγάλο βαθμό. Μπορεί ακόμα να καταπολεμήσει και το γλαύκωμα, μειώνοντας την πίεση στα μάτια.



3. Απότρεψη καρδιακών ασθενειών
Αυτή η δραστηριότητα χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.



4. Αυξημένη χωρητικότητα των πνευμόνων
Με το περπάτημα εξασκούνται και τα πνευμόνια, ενώ απομακρύνονται οι τοξίνες και τα απόβλητα.



5. Ωφελείται το πάγκρεας
Το περπάτημα έχει αποδειχτεί πως μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη και βελτιώνει την απορρόφηση της ζάχαρης από τα κύτταρα.



6. Βελτιωμένη πέψη
30 λεπτά περπάτημα τη μέρα μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου αλλά βελτιώνουν και την πέψη μειώνοντας την δυσκοιλιότητα.



7. Γυμνασμένοι μυς
Η τόνωση των μυών και η απώλεια βάρους επιταχύνονται μέσα από το περπάτημα. Επίσης, οι φθορές στο σώμα είναι πολύ λίγες και δεν χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης.



8. Πιο δυνατά κόκαλα και αρθρώσεις
Η μισή ώρα περπάτημα τη μέρα αυξάνει την ευλυγισία των αρθρώσεων, αποτρέπει την απώλεια οστικής μάζας και μειώνει την πιθανότητα καταγμάτων.



9. Ανακούφιση από πόνους στην πλάτη
Επειδή οι σωματικές φθορές είναι ελάχιστες, δεν θα σας προκαλέσει περισσότερο πόνο, όπως θα έκανε το τρέξιμο. Επίσης, θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα βελτιώσει την ευλυγισία και την στάση της σπονδυλικής.



10. Πιο ήρεμο μυαλό
Το περπάτημα κάνει πολύ καλό αν νιώθετε πως έχετε κατάθλιψη. Μία βόλτα με έναν φίλο θα πολλαπλασιάσει το αποτέλεσμα και θα βελτιώσει την διάθεσή σας.


11. Χάσιμο λίπους σε 8 μήνες
Χάσιμο λίπους μέσα σε 8 μήνες αν βάλετε μεσα στη ζωή σας το περπάτημα, Αν περπατάτε συστηματικά, αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι μπαίνετε πιο εύκολα στο αγαπημένο σας τζιν. Ακόμη και αν η ζυγαριά δεν δείχνει μεγάλη διαφορά, βελτιώνεται η ανταπόκριση του οργανισμού στην ινσουλίνη, η οποία παίζει ρόλο στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Το καθημερινό περπάτημα επιταχύνει τον μεταβολισμό λόγω της καύσης θερμίδων και προλαμβάνει την απώλεια μυϊκής μάζας.


www.medicalnews.gr
https://www.youtube.com/watch?v=DtHaOE_AneE

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του