Μια συνταγή για ένα απλό, πολύ εύκολο, νόστιμο και υγιεινό φαγητό. Σπαγγέτι χαμηλών θερμίδων με κρεμώδη σάλτσα ζυμαρικών με μπέικον, πασπαλισμένο με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα, γαρνιρισμένο με μυρωδάτο βασιλικό.
Είναι ελαφριά και έχουν εκπληκτική γεύση, μπορεί να σας αρέσει παρισσότερο απο την κλασική μακαρονάδα πιτσαρίας του είναι γεμάτη trans στα λιπαρά και τις θερμίδες.
Είναι υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή ακόμα και αν κάνετε δίεπα χαμηλών θερμίδων
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι Νο. 10
- 3-4 κ.σ. Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο αντί για βούτυρο για το σπαγγέτι
- 2 κ.σ. κορν φλάουερ + 1 κ.σ. νερό
- 250 γρ. Γαλοπουλα χαμηλών λιπαρών αντι για μπέϊκον κομμένο σε φέτες 2 εκ. περίπου
- 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουτί [375 ml] γάλα εβαπορέ χαμηλών λιπαρών αντι για κρέμα γάλακτος
- 250 ml ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα χαμηλών λιπαρών για πασπάλισμα
- φρέσκο τριμμένο βασιλικό για γαρνίρισμα
- Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1/2 φλ. νερό από τη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια και το αφήνετε στην άκρη. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα βάζετε πάλι στη κατσαρόλα. Τα περιχύνετε μια λίγο Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
- Εν τω μεταξύ: Ανακατεύετε το κορν Φλάουερ με το νερό σε ένα μικρό μπολάκι. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, 1 κ.σ. Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο αντι για βούτυρο και σοτάρετε τη γαλοπούλα για 3-5 λ. μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα αφήνετε να σοκαριστούν για 5 λ περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτετε το άπαχο γάλα εβαπορέ και το ζωμό κοτόπουλου, αυξάνετε ελαφρώς τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε για 8-10 λ περίπου.
- Προσθέτετε το κόρν Φλάουερ και ανακατεύετε για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα μανιταριών στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα, προσθέτετε λίγο από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια και έχετε κρατήσει στην άκρη.
- Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα χαμηλών λιπαρών (τώρα αν είσαι σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων την τριμμένη παρμεζάνα μπορείτε να την παραλείψετε) και προαιρετικά το γαρνίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό.
TIP: Είναι μια πολύ καλή και γρήγορη συνταγή , και χωρίς πολλά λιπαρά , εσείς κάντε τις αλλαγές σας σε ότι δε σας αρέσει , τώρα αν δεν έχετε ζωμό κοτόπουλο δε χάλασε ο κόσμος μια χαρά θα βγει η μακαρονάδα και χωρίς το ζωμό , και φυσικά για όσους δεν αρέσει το σκόρδο δεν βάζουν σκόρδο , επίσης μην το παρακάνετε με το βασιλικό γιατί σκεπάζει όλες τις άλλες γεύσεις , π.χ εγώ βάζω 2 φιλαράκια φρέσκο βασκικό και 10 φιλαράκια φρέσκο μαϊντανό , επίσης αντί για μακαρόνια σπαγγέτι Νο. 10 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πένες ή ότι άλλο είδος μακαρόνι σας αρέσει απλά τηρήστε το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ χρόνο βρασίματος που γράφει πάνω στο φακελάκι π.χ αν γράφει το φακελάκι βράσιμο για 8-9 λεπτά εσείς βράστε 8 λεπτά.
Πως θα μειώσετε ακόμα πιο πολύ τα λιπαρά τις θερμίδες χωρίς να χάσετε σε γεύση:
- Aντί για μπέικον χρησιμοποιήσετε ΑΠΑΧΟ ΖΑΜΠΟΝ ή κοτόπουλο
- Aντί ΒΟΥΤΥΡΟ χρησιμοποιήσετε ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- Χρησιμοποιήσετε τυρί ΧΑΜΗΛΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ
- Χρησιμοποιήσετε γάλα ΧΑΜΗΛΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ
Tags:
Διατροφή